Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرچه وضعیت مناطق زلزله زده در کرمانشاه روند خوبی را طی کرده است اما هنوز مسئولان در مورد نحوه اسکان تصمیم گیری نکرده اند این در حالیست که مردمان این مناطق شب‌های سرد را در چادر سپری می کنند.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه- ناصر جعفرزاده: هشت روز از زمین لرزه غرب کشور گذشت، زمین جنبه ای  که جان حدود ۵۰۰ نفر را گرفت، بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی را تخریب و هزاران نفر را در صحرای سرپل ذهاب، ازگله، روستای کوئیک و روستاهای اطراف آواره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا به جای آن همه خانه، چادرهایی در گوشه و کنار خودنمایی می کنند چادرهایی که قرار است برای مدتی سرپناه مردان، زنان و کودکانی باشند که یا عزیزان خود را از دست داده اند و یا سقف و سرپناهشان ویران شده است.

به گفته مسئولان هلال احمر بیش از ۹۰ هزار چادر در سراسر مناطق متاثر از زلزله توزیع شده است، با این حال هنوز در روستاهای ثلاث باباجانی برخی از نبود چادر و توزیع نامناسب آن گلایه دارند. گروهی هم که منازلشان آسیب ندیده از ترس پس لرزه ها، زندگی خود را کشانده اند زیر چادر و در سرمایی که شبها به صفر درجه می رسد، شب و روز را سپری می کنند و هنوز از اسکان موقت زلزله زده ها خبری نیست.

مسئولان استانی در مورد نحوه اسکان موقت هنوز به جمع بندی نرسیده اند از سویی روزها به سمت کوتاه تر شدن و شبها به سمت سردتر شدن می رود و از سوی دیگر پس لرزه های متوالی که تعدادشان از شماره خارج شده امکان بازگشت به منازل را حتی اگر آسیب جدی ندیده باشند، گرفته است.

در جاده های منتهی به شهرهای زلزله زده کانکس هایی که با بار تریلی به سمت این مناطق می روند، دیده می شود. اما تعدادشان به قدری نیست که تکافو همه خانواده های زلزله زده را بدهد. فرمانده قرارگاه سازندگی سپاه مستقر در منطقه به خبرنگار مهر می گوید: آمادگی احداث سکونتگاه موقت برای مردم را داریم اما شیوه و شکل آن را مسئولان امر باید به ما اعلام کنند.

در حالی که به گفته مسئولان قرارگاه سازندگی یک کانکس ۱۲ متری برای سکونت یک خانواده حدود چهار میلیون تومان هزینه دارد، گزارش ها از شهروندان و گروه های خیر از سراسر کشور از تامین کانکس های شش متری به قیمت ۴.۵ میلیون تومان حکایت دارد و در هر شرایط واضح است که تامین دهها هزار کانکس برای همه مردم زلزله زده رقمی نجومی می شود. دولت هم برای هر خانواده زلزله زده سه میلیون تومان هزینه اسکان موقت در نظر گرفته اما هنوز در مورد شکل اجرای آن تصمیم گیری نشده است.

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد که به منظور بررسی نحوه خدمات رسانی به زلزله زدگان به منطقه آمده روز گذشته جلسه ای با فرمانده قرارگاه سازندگی داشت تا دست کم درباره اسکان موقت و سپس ساخت واحدهای مسکونی برای مددجویان کمیته امداد به تفاهم برسد. با این حال هنوز اصل توافق میان بنیاد مسکن و قرارگاه سازندگی برای سپردن کار بازسازی منازل به قرارگاه در هاله ای از ابهام است.

رئیس کمیته امداد به خبرنگار مهر می گوید: حتی اگر عملیات بازسازی منازل تخریب شده از سوی بنیاد مسکن به قرارگاه سازندگی سپرده نشود، کمیته امداد با قرارگاه تفاهمنامه ای جدا امضا می کند تا احداث منازل مددجویان توسط این قرارگاه انجام شود.

سپاه پاسداران پیش از این هم احداث ۲۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان امداد را تقبل کرده بود که از این تعداد تاکنون بیش از چهارهزار واحد تکمیل شده است.

برخی از مددجویان کمیته امداد در مساکن مهر سرپل ذهاب سکونت داشتند، مسکن مهری که این روزها حاشیه ساز و دست مایه بازی های سیاسی قرار گرفته است. رئیس کمیته امداد در بازدید از سرپل ذهاب سری هم به این ساختمان ها زد. فتاح با بیان اینکه مددجویان امداد ساکن مسکن مهر خوشبختانه هیچ کدام جان خود را از دست نداده اند به خبرنگار مهر گفت: استقامت ستون های مسکن مهر نشان می دهد که ساخت آنها اصولی بوده اما ریزش دیوار ها و نما نشان دهنده کم دقتی در ساخت است با این حال امیدواریم این ساختمان ها قابل بازسازی باشد و نیاز به تخریب کامل پیدا نکند.

مدیرکل مسکن کمیته امداد هم که در این سفر فتاح را همراهی می کرد درمورد استحکام مساکن مهر به خبرنگار مهر گفت: زلزله نشان داد که مسکن مهر، مسکن مقاومی است و اگر تخریب هایی شده به جداره ها و دیواره ها برمی گردد که ملاحظات اجرایی و نظارت لازم انجام نشده است.

در گوشه گوشه سرپل ذهاب چادرها برپا شده است از پیاده روها گرفته تا جزیره وسط بلوارها. گروهی هنوز مشغول آواربرداری از خانه های ویران شده خود هستند و عده ای سوگوار هفتمین روز درگذشت اعضای خانواده. فضای متشنج شهر که در روزهای گذشته به ویژه در هنگام توزیع خدمات به چشم می خورد، آرام شده است. مردم تا حد زیادی خود را با شرایط تطبیق داده اند و با زندگی در چادر کنار آمده اند. با این حال نبود سرویس بهداشتی به میزان لازم و حمام از مسائلی است که در این روزها بیشتر به چشم می خورد. وسایل گرمایشی هم هنوز در اختیار همه افراد قرار نگرفته است و گلایه مردم به همین مسائل برمی گردد. غذای گرم به میزان کافی در هر وعده توزیع می شود اما بسته های غذایی که از سوی نیروهای امدادی و مردم خیر ارسال شده بیشتر شامل کنسرویجات است. مردم می گویند تا کی می توانیم به فرزندانمان غذای کنسروی بدهیم نگران هستند که کودکانشان دچار سوءتغذیه یا بیماری های گوارشی شوند.

با پیش بینی هواشناسی برای احتمال وقوع بارندگی در مناطق زلزله زده نایلون به میزان کافی بین چادرها توزیع شده و بیشتر شهروندان زلزله زده کف و روی چادر را با نایلون پوشانده اند تا از باران در امان باشند.

با توزیع کمک های مردمی در میان زلزله زدگان به نظر می رسد نیاز آنها برای روزهای آتی تا حد زیادی برطرف شده است و به همین منظور کمک های ارسالی از سوی نهادها و مردم در گوشه و کنار دپو می شود تا در زمان لازم میان مردم توزیع شود. همین مسئله بار ترافیکی را که طی چند روز گذشته در جاده های منتهی به زلزله زده وجود داشت به شکل قابل توجهی کاهش داده است.

روستای کوئیک بیشترین خسارت و تلفات را درمناطق زلزله زده به خود اختصاص داده است؛ تقریبا تمامی منازل در این روستا تخریب شده است. پیرمرد با چشمانی گریان از مرگ سه فرزند و نوه هایش و مصدومیت چهار نفر از اعضای خانواده اش خبر می دهد و می گوید همان صبح زلزله با دستان خودم عزیزانم را در خاک دفن کردم.

۱۳۷ نفر مشابه فرزندان و نوه های این پیرمرد صبح زلزله در خاک سرد روستا دفن شدند اما حالا زنان روستایی با نی های بلند که از مناطق اطراف جمع آوری می کنند در کنار چادر ها کپرهایی را بنا کرده اند، کپرهایی در زیبایی بی مانند اما سراسر غم و غصه.

با تمام غم و اندوهی که در شهرها و روستاهای زلزله زده حکمفرماست، این باعث نشده است که فرهنگ دیرین قدرشناسی که در میان ایرانیان زبانزد است در این مردم فراموش شود باگذشت هشت روز از زلزله و روانه شدن سیل کمک های مردمی از سراسر ایران به این مناطق حالا از هر روستایی که عبور می کنی پیام های قدرشناسانه و تشکرآمیز اهالی از مردم خودنمایی می کند. هر کس به هرشکلی که توانسته از مردم انسان دوست و خیر ایران تشکر کرده است. کودکان دست نوشته هایی در دست دارند با مضامین قدرشناسانه و بزرگترها با چای و شیرینی از مهر مردم ایران پذیرایی می کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۹۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی بسیج در سیل بم
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • قرارگاه جهادی زیرکوه درحال خدمت‌رسانی به سیل زدگان/۳۰ مورد امداد
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • خدمات رسانی ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر به سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • امداد رسانی هلال احمر به سیل زدگان در خراسان جنوبی