Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:50:00 GMT

درد دل های سینماگران

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۱۹۵۷

درد دل های سینماگران

تهران- ایرنا- سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدارهای جداگانه با برخی از اهالی سینما و دست اندرکاران تولید فیلم از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات آنان قرار گرفت .

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه که در موزه سینما برگزار و محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، سمعی و بصری نیز حضور داشت ، اعضای تشکل های دست اندرکار سینما و فیلم هر یک مسایل و مشکلات خود را به صورت رو در رو بیان و خواستار رسیدگی به آنها شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** مشکلات اعضای شورای مرکزی کانون دستیاران کارگردان و برنامه ریزان سینمای ایران
اعضای شورای مرکزی کانون دستیاران کارگردان و برنامه ریزان سینمای ایران شامل مریم هژِیر وند، رضا سخایی و احد صادقی با حضور در این جلسه گفتند: شاید اولین بار است که برای صنوف خانه سینما این اتفاق افتاده که در جلسه‌ای به صورت مستقیم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت داشته باشند.
ما به عنوان بازوی اجرایی سینما برای عملی کردن خواسته‌ها در کنار شما خواهیم بود همانطور که در خانه سینما هم در کنار دیگر اصناف بودیم.
مشکلاتی که در این صنف به آن ها اشاره شد از این قبیل بودند:
- صنف دستیاران کارگردان بزرگ ترین مشکل‎شان را تعریف نشدن این شغل در وزارت کار دانستند که همین امر باعث شده است بیمه آن ها نیز دچار مشکل شود.
- تخصیص بیمه بیکاری به اعضای صنف که راهکارهای اجرایی آن جمع بندی شده ولی به دلیل عدم تخصیص بودجه انجام نشد.
- سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پرداخت بیمه تامین اجتماعی حذف شده است و بار سنگین مالی بر دوش اعضا افتاده است.
- حقوق بازنشستگی و مزایای آن بسیار اندک و کف حقوق شامل حال آن‌ها می‌شود. با وجود آنکه این شغل جز مشاغل سخت قرار دارد سن بازنشستگی آن ٣٠ سال است در حالی که نیروهای با سنین بالا را کسی سر کار نمی‌برد.
به گفته آنان، تقویت لایحه نظام سینمایی می‌تواند خیلی از مشکلات را حل کند.

** مشکلات انجمن فیلم های کوتاه
اعضای شورای مرکزی انجمن فیلم کوتاه شامل مسعود امینی تیرانی، سعید پور اسماعیل و مرضیه وفامهر نیز در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند: ما نماینده انجمن فیلم کوتاه هستیم و این انجمن مسائل خاص خودش را به صورت مستقل از دیگر اصناف و همچنین فیلم بلند دارد. متاسفانه تصمیم گیری و سیاستگذاری برای انجمن فیلم کوتاه در آن بخشی صورت می‌گیرد که نماینده‌ای از انجمن فیلم کوتاه در آن دخیل نیستند و این مهم ترین آسیبی است که این حوزه می‌بیند.
آنها ادامه دادند: در گزارش معاونت سینمایی که در یک بازه ١١ ساله به فعالیت هایش اشاره کرده بود، فقط یک صفحه به فیلم کوتاه اختصاص داده شد البته که تعداد تولیدات و ارقام هم دقیق نبودند این در حالی است که در سال ٤٠٠ فیلم کوتاه حرفه ای ساخته می‌شود. تقاضا داریم یک فرصت دو ساعته به ما بدهید تا متوجه شوید که بدنه‌ فیلم کوتاه چقدر قوی است.
رئیس انجمن فیلم کوتاه با اشاره به اینکه به فیلم کوتاه به عنوان پایه ای برای ورود به فیلم بلند نگاه می‌شود، اظهار کرد: این حوزه می‌تواند در صورت سرمایه گذاری بازده خوبی داشته باشد. فیلم کوتاه مثل یک آزمایشگاه کوچک است و باید مورد حمایت و یارانه قرار بگیرد. سینمای جوان مثل آموزش پرورش برای سینما است.
از دیگر نکاتی که این صنف به آن اشاره کردند می‌توان به این موارد اشاره کرد:
- فیلم کوتاه هیچ پروانه مالکیتی ندارد و نیازمند است که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسمیت شناخته شود.
- ایجاد یک برنامه جامع جهت جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی ضروری به نظر می‌رسد.
- خیلی از مراکز تولید فیلم کوتاه دیگر کار نمی‌کنند، زیرا نهادهایی مثل تلویزیون، کانون پرورش فکری، حوزه هنری از آن ها حمایت نمی‌کند و این ها نیاز به هماهنگی‌های بالا دستی دارد.
- تاسیس صندوق حمایت از فیلم کوتاه و دو برابر شدن بودجه انجمن سینمای جوان از نیازهای اساسی این صنف است.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن پخش کنندگان فیلم
شورای مرکزی انجمن پخش کنندگان فیلم شامل علی سرتیپی، بیژن امکانیان، مرتضی شایسته، حبیب علی اسماعیلی و اصغر بانکی هم با حضور در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدگاه ها و مشکلات خود را بیان کردند.
آنان گفتند: ما چون پخش کننده سینما هستیم حس و حال تولید را بیشتر از دیگر اصناف حس می‌کنیم. امسال در جشنواره فیلم‌های خوبی داریم و سال آینده تنوع ژانر مطلوبی وجود خواهد داشت و باید از این فرصت استفاده کرد.
برخی از مسائل موجود در این صنف که به آن اشاره شد به شرح زیر است:
- در زمینه تبلیغات تلویزیونی هیچ یک از اعضا شورای پروانه ساخت یا نمایش و سینمایی‌ها حضور ندارند.
- باید سالن های سینمایی جدیدی در شهرستان ها ساخته شود و از طرح سینما سیار استفاده شود. خوشبختانه اکران هم زمان فیلم‌ها با تهران شرایط بهتری را برای فروش و رونق سینما رقم زده است.
- باید دفاتر توزیع به عنوان زیر ساخت‌های این حوزه تجهیز و تقویت شوند.
- هزینه تبلیغات تلویزیونی شهری و میدانی بسیار زیاد است.
- حمایت از آموزش برای ارتقا پخش کننده‌ها از نیازهای اساسی این صنف است.
- ایجاد نظام حمایت از توزیع و تناسب تولید با توانایی پخش آن، ارتباط داشتن دفاتر پخش با کمپانی های خارجی و همچنین احداث یک تلویزیون مخصوص تبلیغات فرهنگی و سینمایی.
- حضور نمایندگان پخش در شوراهای مختلف و مشارکت در جشنواره فجر.
- پروانه‌های دفاتر پخش را بدون بازه زمانی قرار دهید.
- ایجاد شرایطی که بتوان با ارایه پروانه فیلم ها به بانک ها و موسسات بانکی تسهیلات شامل حال ما شود.

** مشکلات شورای مرکزی کانون دستیاران فیلم بردار
اعضای شورای مرکزی کانون دستیاران فیلم بردار شامل مصطفی بافرونی و بهرام مشائی نیز با حضور در جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ٢٧٠ نفر عضو این صنف هستند، اظهار کردند: حدود ١٢٠ نفر از اعضا غیر فعال هستند و سنشان بالا رفته و از کار افتاده شده‌اند.
اعضای شورا مرکزی مزبور درباره مشکلات موجود در این صنف بیان کرد:
- ما از صنوف میانی سینما هستیم و مشکلات دستمزدی زیادی داریم.
- شغل ما تعریف دقیقی در وزارت کار ندارد به همین علت مشکل بیمه درمانی، از کارافتادگی و بیکاری داریم.
- بازنشسته‌ها شرایط سختی دارند و کف حقوق را دریافت می‌کنند.
- بیمه لوازم، ابزار و اشخاص هم نداریم و اگر هر کدام خسارت ببینند باید هزینه آن را از جیب خودمان بپردازیم.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن طراحان فنی و مجریان صحنه
شورای مرکزی انجمن طراحان فنی و مجریان صحنه شامل سارا قراچه داغی، عباس حاجی درویش و رامین عاشوری هم این جلسه اظهار کردند: اعضای این صنف از نظر وضعیت حقوقی پایین هستند و بعضی نمی‌توانند حتی سرانه درمان تامین اجتماعی را به تنهایی پرداخت کنند. تا زمانی که لایحه نظام سینمایی نباشد شاید نشود خیلی از کارها را پیش برد.
اعضای شورای مرکزی انجمن مدیران تدارکات شامل مجید امینی زاده، پرویز کاظم لو، علیرضا احمدی کیا در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کردند:
- تدارکات یکی از ستون های اصلی سینما است چون تمام مجوزهای لازم برای کار را این صنف تهیه می‌کند.
- این صنف٢٨٠ نفر عضو دارد که نیمی از آنان بیمه هستند. بقیه افراد چون پول بیمه پرداخت حق بیمه را ندارند، شامل حالشان نشده است.
- وامی که صندوق به ما می‌دهد اینقدر سختگیرانه است که افراد از گرفتن آن منصرف می‌شوند.
- بن کالا هم چند سال است که قطع شده. این ها دلگرمی برای خودشان و خانواده‌هایشان بود.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن مدیران تولید
شورای مرکزی انجمن مدیران تولید شامل حسن آقا کریمی، یوسف صمدزاده، علی قایم مقامی و پیمان جعفری نیز با حضور در جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کردند: یک مدیر تولید از ابتدا تا انتهای تولید یک فیلم حضور دارد از عقد قرارداد تا نکات کیفی و کمی و مانند پلی است بین تهیه کننده و عوامل فیلم. اخیرا نقش مدیر تولید تضعیف شده است و علت آن کسانی هستند که نمی‌خواهند روند تولید فیلم شفاف باشد. مدیر تولید مثل مهندس ناظر برای یک ساختمان است.
آنان ادامه دادند: بیش از ٢ سال است که نام مدیر تولید از پروانه ساخت حذف شده است. توجیه شان این است که در دوره ای مدیر تولید وجود داشت که تهیه کننده‌ها حرفه‌ای نبودند ولی الان دیگر نیازی به شما نیست. امیدواریم یک دوره آموزشی برای مدیران تولید گذاشته شود زیرا باید نیروی متخصص تربیت کنیم.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن جلوه های ویژه میدانی
اعضای شورای مرکزی انجمن جلوه های ویژه میدانی شامل ایمان کریمیان، محسن روزبهانی، مصطفی رستگار، عباس شوقی و محسن پورهاجریان هم با حضور در جلسه با وزیر ارشاد درباره مشکلات موجود در این صنف اظهار داشتند: اعضای این صنف ٦٠ نفر هستند و از سال ٦٣ فعالیت داریم.
دوره ای آموزشی برای بچه ها برگزار شد که همه نتوانستند در آن شرکت کنند و فقط ١٢ نفر گواهی دریافت کرده اند. درخواست داریم تا دوره دیگری برای بقیه اعضا برگزار شود و به جلوه های ویژه امنیتی و نظامی نگاه نشود و ساز و کار اداری برای این صنف تسهیل شود.

** مشکلات شورای مرکزی گویندگان فیلم
اعضای شورای مرکزی انجمن گویندگان فیلم متشکل از حمیدرضا آشتیانی پور، ژرژ پطروسیان، بیژن علی محمدی، شروین قطعه ای، علی رضا باشکندی، علی همت مومیوند، مریم رادپور، ناصر ممدوح نیز با حضور در جلسه وزیر بیان کردند: دوبله در حال حاضر نسبت به جمعیت کل خانه سینما و فعالیت‌هایشان بیشترین مخاطب را دارد. این صنف به تنهایی هزار فیلم در سال دوبله می‌کند و بازار گسترده‌ای هم برای خود دارد.
انجمن گویندگان فیلم 210 نفر عضو دارد که 150 نفر فعال اند و فقط 60 نفر از درآمد مطلوبی برخوردار اند.
اعضای انجمن گویندگان درباره مسائل و مشکلات موجود در این صنف گفتند:
- فعالیت غیرمجاز موسسات دوبلاژ ضرر زیادی را به این حوزه زده است. تنها خواسته ما حمایت از سازمان سینمایی است.
- این حوزه به طور مستقیم با فرهنگ در ارتباط است. بنابر این ترجمه اشتباه و دوبلاژ نادرست فیلم ها باعث تغییر در فرهنگ و زبان فارسی می‌شود.
- ورود لهجه ها به صنعت دوبله کار بسیار خطرناک و بدی بود.
- دوبله انیمیشن بسیار مهم و سخت است چون برای کودکان ساخته شده و تاثیر زیادی بر آن ها دارد و نباید موسسات غیر مجاز و غیر حرفه ای دست به انجام آن بزنند.
- ما را محکوم به گرفتن دستمزدهای زیاد و بستن درهای دوبله می‌کنند در صورتی که صحت ندارد و ما نیازمند جذب نیرو هستیم.
- هیچ کدام از ما استخدام رسمی نیستیم و پروژه ای درآمد کسب می‌کنیم.
- مجالی بدهید تا مانند دو سال پیش در حاشیه جشنواره فجر حضور داشته و مراسمی برگزار کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این جلسه با گویندگان فیلم بیان کرد: شما گویندگان و دوبلور ها هم خوب حرف می‌زنید هم حرف های خوبی می‌زنید.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن سینماداران ایران
اعضای شورای مرکزی انجمن سینماداران ایران متشکل از محمد قاصد اشرف گلشن، رضا زارعی و شهرام مهر آسا نیز با حضور در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اکنون تمام سینماهای کشور عضو انجمن هستند، بیان کردند: ما تنها صنفی هستیم که انتخابات آن زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گیرد و بر صحت آن نظارت می‌شود. ما برای تمام اعضا کارت عضویت صادر کرده ایم.
این صنف با بیان این نکته که هزینه های زیادی را باید در شرایط مختلف بپردازند درباره مشکلات موجود سینماداران گفتند:
- بعد از انقلاب تعدادی از سینماها از چرخه اکران فیلم خارج شدند.
- سینماها به کاربری فرهنگی تبدیل شده‌اند در صورتی که تا پیش از آن کاربری تجاری داشتند و این به نفع سینماداران بود.
- در صورت امکان باید با شهرداری صحبت شود تا دوباره تجاری شوند.
- عوارضی که به عناوین مختلف شهرداری ها از ما دریافت می‌کنند، زیاد است.
- همچنین هزینه خرید تجهیزات و نوسازی سینماها نیز بر دوش سینمادار است. مثلا هر دو ماه یکبار باید لامپ پروژکتورها تعویض شود که هر کدام 6 میلیون تومان است.
- سینماها نیاز به نوسازی دارند و سازمان آتش نشانی به خاطر اتفاقاتی که شهروندان_زنجانی">رخ داده است نسبت به ایمن بودن برخی سینماها ایراد وارد کرده است و ایمن سازی این ساختمان ها به بودجه سنگینی نیاز دارد این در حالی است که اغلب سینماهای شهرستان‌ها فرسوده هستند و همین امر باعث استقبال نشدن از آن ها است.

** مشکلات شورای مرکزی انجمن بازیگران
شورای مرکزی انجمن بازیگران شامل علی دهکردی، حبیب رضایی هم در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کردند: بیش از 12 سال است که کار صنفی انجام می‌دهیم حدود 500 نفر عضو داریم. صنف بازیگری به علت آنکه مانند ویترین می‌مانند، هرکاری انجام بدهند بازتاب گستره‌ای پیدا می‌کند و بنابر این در خیلی از بخش‌های جامعه موثر و تاثیر گذار هستند.
رئیس این انجمن درباره مشکلات موجود در صنف بازیگران گفت: دیگر صنوف خانه سینما با این تصور که شرایط ما خوب است به امید کمک به ما رجوع می‌کنند ولی جز کمک معنوی کار دیگری از ما بر نمی آید چون خودمان هم در مضیقه هستیم. وضعیت پرداخت دستمزدها خوب نیست و متاسفانه شرایطی ایجاد شده است که ما به تهیه کنندگان می‌گوییم‌ چه رقمی برای دستمزد بگوییم تا شما آن را پرداخت کنید؟ وضعیت بیمه بازیگران مناسب نیست و کسانی بودند که در دهه‌های پیش ستاره بودند ولی امروز از کار افتاده یا کنار گذاشته شده اند و بیمه ندارند.


** مشکلات شورای مرکزی انجمن فیلم برداران
اعضای شورای مرکزی انجمن فیلم برداران متشکل از تورج منصوری، بهرام بدخشانی، محمد آلاد پوش، محمدرضا سکوت و علی لقمانی نیز در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ما یک صنف بسیار تشکیلاتی هستیم، درباره وضعیت بیمه در این صنف اظهار کردند: حقوق بازنشتگی ما به اندازه حداقلی و کف حقوق است. امینت شغلی ما حاصل نشده است.
رئیس انجمن فیلم برداران ادامه داد: نام ما در پروانه فیلمسازی مانند مدیران تولید حذف شده است. یک تحقیق 6 ماهه انجام دادیم و متوجه شدیم در ابتدا باید نام این شغل را در وزارت کار ثبت کنیم تا امکان انحلال آن وجود نداشته باشد. باید جلوی بازار سیاه و حضور افراد غیرحرفه ای به این کار گرفته می‌شد همچنین باید قراردادی با تهیه کنندگان بسته شود تا نیروهای فیلمبرداری‌شان توسط این صنف معرفی شوند. با توانمند کردن تک تک صنوف کمک بیشتری را می‌توان به خانه سینما کرد.

** مشکلات شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان
اعضای شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان متشکل از رضا مقصودی، سعید عقیقی، سعید رحمانی، امیر عربی، حسین ایری در جلسه مزبور به ارتقا کیفی و توجه به اصول پایه ای در سینما اشاره کردند و مشکل اصلی را کنترل کیفیت دانستند و راه حل آن را استاندارد سازی بیان کردند.

** مشکلات شورای مرکزی کانون کارگردانان
اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان متشکل از محمد بزرگ نیا، محمد علی سجادی، مصطفی کیایی، رضا درمیشیان، محسن امیر یوسفی، کامبوزیا پرتوی، قدرت الله صلح میرزایی، نادر مقدس، علی اکبر ثقفی، احمد مراد پور و هاتف علیمردانی هم در جلسه ای با وزیر اظهار کردند: پزشکان،خلبانان و فیلم سازان جزو گران ترین شهروندان یک کشور هستند. ولی فیلم سازان یک‌ تفاوت جدی دارند و آن این است که کارشان با ذوق و خلاقیت آمیخته است.
اعضای این صنف درباره شرایط موجود و اعتبار پروانه‌های فیلم، بیان کردند: مجوزها و اعتبار آن ها مثل دادن پروانه نمایش و پروانه ساخت باید قدرت زیادی داشته باشند تا بعد از دریافت آن ها کسی نتواند آن ها زیر سوال ببرد. امروزه فقط فیلم های کمدی خوب فروش دارند و ساخته می‌شوند و رئالیسم اجتماعی دچار رکود و سرکوب شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان جلسه با کارگردانان بیان کرد: اعضای این صنف هم حرف‌های زیادی در دل دارند و هم حق زیادی دارند که به آن ها رسیدگی خواهد شد.

** مشکلات شورای مرکزی شورای عالی تهیه کنندگان
اعضای شورای مرکزی شورای عالی تهیه کنندگان متشکل از سید جمال ساداتیان، غلامرضا موسوی، محمد بانکی، منوچهر محمدی، علی آشتیانی پور، مسعود اطیابی، علی ژکان و کامران قدکچیان هم در جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم ترین مساله خود را خدشه دار شدن اعتبار پروانه‌های نمایش و ساخت دانستند و همچنین به این نکته اشاره کردند که افرادی بدون تخصص و با پول هایی سرگردان وارد تهیه کنندگی سینما شده‌اند که باید برای ورود آن ها محدودیت هایی ایجاد شود.
از دیگر نکاتی که اعضای این صنف به آن اشاره کردند شامل تعداد اندک سالن‌ها به نسبت جمعیت در ایران، حضور بخش خصوصی در زیرساخت‌های فرهنگ، سامان بخشیدن به شبکه های پخش فیلم مجازی و همچنین VOD ، احساس عدم امنیت در گرفتن مجوزهای ساخت و تولید، ساخت فیلم های سفارشی و بدون قصه و تولید بی رویه فیلم‌های کمدی و لزوم ایجاد محدودیت‌هایی برای تولید ژانرهای سینمایی می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از برگزاری جلسات با اهالی سینما به مناسبت هفته کتاب از کتابفروشی حوض نقره واقع در محوطه موزه نیز دیدار کرد.
فراهنگ*1880*1436*دریافت:پروین اروجی*انتشار: داود پورصحت*

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۱۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از کارگران و مسؤولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار کرد: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند. شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام مخصوصاً در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی ۴۵ سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

وی با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

علم الهدی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

وی رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

علم الهدی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: خوشبختانه نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

علم الهدی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسأله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد. بنابراین اگر در یک محیط کارگری ۱۰۰ نفرِ تنها ۳۰ نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن ۷۰ نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با ۶ نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

وی به کاهش نرخ بیکاری کشور به ۸ درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم خوشبختانه در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به ۶.۲ درصد رسیده است.

علم الهدی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

کد خبر 6091399

دیگر خبرها

  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است
  • شادابی و طراوت در حوزه ورزش کارگری استان مرکزی ایجاد شود
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه در کنار اعضای خانواده را تجربه کند
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است