Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری فارس: عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح عملکرد یک‌صد روزه این سازمان در دولت دوازدهم، گفته است: در همین مدت صد روزه، 86 پروژه عمرانی توسعه‌ای معطل‌مانده در بخش ارزیابی زیست‌محیطی، تعیین تکلیف شده است.

نشست با مسئولان دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌های کشور به‌منظور برطرف شدن اختلاف‌نظرها و موانع اجرایی برنامه‌های توسعه‌ای و جاری کشور، همچنین بررسی و تعیین تکلیف 86 طرح از 163 طرح بلاتکلیف به‌جامانده از سال‌های گذشته که به‌رغم پیشرفت فیزیکی، فاقد گزارش ارزیابی و مجوز سازمان بود، ازجمله اقدام‌های صورت گرفته در طول یک‌صد روز فعالیت دولت دوازدهم در حوزه محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وقتی تنها 4 طرح عمرانی ازنظر سازمان محیط زیست رد شده و 29 طرح نیازمند اصلاحات است

به اذعان رئیس سازمان محیط زیست از 86 طرح عمرانی توسعه‌ای بررسی‌شده با 53 طرح موافقت شده و تنها  ارزیابی چهار طرح رد شده و گزارش 29 طرح نیاز به اصلاحات نیاز داشته است که جای تأمل دارد.

معاون رئیس جمهور اشاره‌ای هم به 29 مورد تفویض اختیار سازمان مرکزی به ادارات کل استان‌ها به‌منظور تمرکززدایی، تسریع در انجام امور و تصمیم‌گیری‌ها داشته و ارائه برنامه‌های مقابله با ریز گردها با منشا داخلی در 17 استان و تشکیل کارگروه‌های تخصصی، تشکیل ستاد آلودگی هوای کلان‌شهرها و تعیین وظایف هر دستگاه بر اساس قانون هوای پاک، همچنین تعیین 422 منابع آلاینده کلان‌شهر تهران را  از اقدام‌های محیط زیستی صورت گرفته در صد روز نخست دولت دوازدهم خوانده است.



اجرای خطوط  آب، برق و گاز و تلفن برای مناطق تحت حفاظت‌شده!

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، صدور مجوز ورود گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی به مناطق تحت مدیریت سازمان که از وظایف ذاتی این سازمان است، انجام بررسی‌های اولیه واگذاری مدیریت مناطق چهارگانه سازمان به هیئت‌های امناء با حفظ قوانین و ضوابط زیست‌محیطی سازمان که با مخالفت بسیاری از کارشناسان محیط زیست روبرو شده است را ازجمله عملکرد خود آورده است و شگفتی‌آور اینکه رئیس جدید سازمان محیط زیست به دنبال تصمیم‌گیری و اتخاذ روش‌های اصولی در مورداجرای خطوط آب، برق، گاز و تلفن در مناطق تحت مدیریت سازمان است.

وی انعقاد تفاهم‌نامه با شهرداری تهران را به‌منظور احیاء و ساماندهی پارک طبیعت پردیسان و باهدف اجرای طرح جامع پارک طبیعت پردیسان عنوان کرده است.



اصرار توسعه در مناطق آزاد با حفظ محیط زیست

کلانتری اشاره‌ای هم به تفاهم‌نامه منعقدشده میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و مناطق آزاد و اقتصادی کشور داشته و اظهار کرد: این تفاهم‌نامه به‌منظور اجرای برنامه‌های ارزیابی زیست‌محیطی، حفاظت، بازسازی و احیاء زیستگاه‌ها، جلوگیری از ورود گونه‌های غیربومی، پایش و مطالعات مشترک، کمک به توانمندسازی جوامع بومی و انجام مطالعات علمی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امضاءشده است.



اتوبوس کارشناسان همفکر کلانتری به محیط زیست می آید
معاون رئیس‌جمهور اخذ مجوز استخدامی 200 نفر فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از سازمان برنامه‌وبودجه و امور اداری و استخدامی کشور را که مشمول استخدام هم‌فکرانش می‌شود را هم به‌حساب عملکرد خود گذاشته، اظهار کرده است: این اقدام در راستای تقویت توان تخصصی و کارشناسی پرسنل سازمان و در راستای سیاست‌های اصلی محیط زیست در چهار سال آتی ابلاغی رئیس‌جمهوری صورت پذیرفت.

در خصوص چهار اولویت ملی محیط‌زیست رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم که پیش‌ازاین درباره آن گزارشی در خبرگزاری فارس منتشرشده است و هیچ نگاهی به مأموریت‌های اصلی این سازمان ندارد، مدیریت صحیح و پاک‌سازی پسماندهای کلان‌شهر و شهرهای اولویت‌دار شمال کشور، کاهش آلودگی هوای کلان‌شهرها، مهار و تثبیت ریز گردها با منشاء داخلی و تأمین و تخصیص حقابه های زیست محیطی تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه های کشور چهار سیاست اصلی این سازمان در چهار سال فعالیت دولت دوازدهم تعیین شده است و هیچ نشانی از حمایت از گونه‌های بومی کشور نیست.

 

 

اجرای طرح جامع مدیریت سواحل و تالاب‌ها را هم به نام خود زد

وی همچنین انجام بررسی لازم به‌منظور احیاء تالاب‌های هامون، بختگان، شادگان، هورالعظیم، گاوخونی و همچنین پیگیری احیاء دریاچه ارومیه، پایش دائمی سوخت توزیعی در کلان‌شهر تهران و شهرستان کرج، انعقاد قرارداد همکاری با سازمان جایکا (کشور ژاپن) را هم به‌پای عملکرد صدروزه خود در این سازمان گذاشته است که با یک جستجوی ساده و کوتاه در پرتال سازمان محیط زیست می‌توان نادرست بودن این ادعا را به‌راحتی تشخیص داد.

 

 به‌منظور اجرای طرح مدیریت جامع محیط زیستی در سواحل استان هرمزگان، تهیه و تدوین برنامه پایش سموم در آب‌وخاک مناطق مختلف کشور، همکاری در تهیه و تدوین لایحه کمک به ساماندهی پسماندها، با اولویت استان‌های شمالی و کلان‌شهرها را از دیگر اقدام‌های صورت گرفته در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم برشمرد.



تأسیس رصدخانه اطلاعات ملی محیط زیست در دستور کار

به گفته کلانتری، تهیه و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از پستانداران دریایی خلیج‌فارس، دریای عمان و دریای خزر، پیگیری مستمر وظایف جاری سازمان حفاظت محیط‌زیست برای انجام آنالیز فلزات سنگین در محیط‌های صنعتی، رودخانه‌ها و نمونه‌برداری‌های رایج در هوای شهر تهران، کلان‌شهرها و اطلاع‌رسانی آن به مردم، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در استان‌ها در حوزه‌های تخصصی مختلف همچون آلاینده‌های زیست‌محیطی و حفظ زیست‌بوم‌های دریایی برای اعضای شوراهای شهر و روستا، تهیه و تدوین بانک اطلاعات مناطق چهارگانه سازمان و تهیه طرح ایجاد «رصدخانه اطلاعات ملی و اطلس ملی محیط‌ زیست ایران» نیز در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۸۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال محیط زیست گفت: باید از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

اسماعیل باقریان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تورهای طبیعت‌گردی و تاثیر آن‌ها بر محیط زیست اظهار کرد: طبیعت‌گردی که امروزه در فرهنگ عامه به هرگونه سفر به مناطق طبیعی با انگیزه‌های گوناگون به ویژه گلگشت و تفریح گفته می‌شود با اکوتوریسم یا طبیعت‌گردی اصولی تفاوت دارد.

وی افزود: اکوتوریسم سفری مسئولانه به عرصه‌های طبیعی است که اهدافی همچون حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، آموزش و ارتقای سطح زندگی جوامع بومی را در برمی‌گیرد، به گونه‌ای که اکوتوریست‌ها (طبیعت‌گردان مسئولیت‌پذیر) ضمن لذت بردن و بهره‌مندی از مواهب طبیعت، حفاظت از طبیعت را در اولویت قرار می‌دهند، اثرات منفی بسیار کمی در محیط به جا می‌گذارند و شرایطی را نیز برای اشتغال و بهره‌مندی اقتصادی جوامع بومی فراهم می‌کنند.

باقریان با بیان اینکه در طبیعت‌گردی اصولی باید ظرفیت بُرد مناطق در نظر گرفته شود که متاسفانه در ایران به ندرت مورد توجه قرار می‌گیرد، عنوان کرد: ظرفیت بُرد یک منطقه طبیعی، به سطح استفاد مجاز از آن منطقه برای بازدید طبیعت‌گردان گفته می‌شود، به گونه‌ای که با کمترین تاثیر منفی روی منابع بیشترین رضایت را برای طبیعت‌گردان داشته باشد. ظرفیت بُرد بیانگر میزان محدودیت‌های طبیعی، اجتماعی و مدیریتی برای بازدید از یک منطقه است.

این فعال محیط زیست ادامه داد: بی‌توجهی به رعایت ظرفیت بُرد و حضور انبوه و پرتعداد مردم در مناطق بکر طبیعی که اغلب بدون مدیریت و نظارت درست توسط نهادهای دولتی مسئول انجام می‌شود، از یک سو به منابع طبیعی شامل خاک، پوشش گیاهی و... آسیب می‌زند، موجب آلودگی بیش از حد و غیر قابل پالایش در محیط می‌شود و زندگی حیات وحش آن مناطق را با اختلال مواجه می‌کند و از سوی دیگر باعث عدم بهره‌مندی درست و رضایت خود طبیعت‌گردان می‌شود.

وی با اشاره به پدیده زیانبار و رو به گسترش آفرود یا بیراهه‌نوردی در طبیعت تصریح کرد: این پدیده اغلب با هجوم پرتعداد خودروهای دو دیفرانسیل و موتورهای کراس به مناطق بکر و آسیب‌پذیر طبیعت همراه است که علاوه بر آسیب رساندن به پوشش گیاهی عرصه‌های طبیعی موجب فرسایش یا فشردگی خاک شده و امکان رویش دوباره گیاهان در خاک را از بین می‌برد.

باقریان اضافه کرد: این پدیده همچنین زیستگاه جاندارانی را که به آن پوشش گیاهی (گون‌ها، بوته‌ها و...)  وابسته‌ هستند، نابود می‌کند. سروصدای ناشی از ورود گروه‌های آفرود و موتورهای کراس به طبیعت و زیستگاه‌های حیات وحش می‌تواند ضمن ایجاد هراس و وحشت برای پرندگان و جانوران مختلف، در فرایندهای حیاتی مانند جفت‌گیری، لانه‌سازی و زادآوری آن‌ها نیز اختلال ایجاد کند.

این فعال محیط زیست گفت: افرادی که زحمت سفر به طبیعت را به خود می‌دهند اما به جای لذت بردن از سکوت و آرامش طبیعت یا گوش سپردن به موسیقی دلنشین آب، وزش نسیم، صدای پرندگان و... به صدای اغلب گوشخراش باندها و اسپیکرها گوش می‌دهند، درک درستی از طبیعت‌گردی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: پخش موسیقی با صدای بلند در طبیعت نه تنها موجب هراس و وحشت پرندگان و حیوانات و دور شدن آن‌ها از لانه و زیستگاهشان می‌شود، بلکه ظلمی در حق سایر گردشگرانی است که برای بهره‌مندی از آرامش طبیعت، رنج سفر را متحمل شده‌اند.

باقریان با بیان اینکه جایگزینی طبیعت‌گردی معمول و زیانبار فعلی با اکوتوریسم یا گردشگری اصولی نیاز به آگاهی، آموزش و مدیریت دارد، عنوان کرد: باید قوانین و مقرراتی در این زمینه وضع و اجرا شود که براساس آن‌ها گروه‌های طبیعت‌گردی از طریق موسسات مجاز گردشگری و با همراهی راهنمایان آموزش‌دیده و مسئول وارد مناطق حساس و آسیب‌پذیر طبیعت شوند و از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

این فعال محیط زیست بیان کرد: در حال حاضر امکان آموزش تورگردان‌ها و راهنمایان طبیعت‌گردی از طریق موسسات و آموزشگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی وجود دارد اما این آموزش‌ها هنگامی گسترش یافته و نتیجه‌بخش خواهند بود که با نظارت و مدیریت دقیق و درست دولت در مناطق طبیعی همراه شوند و افراد ناآگاه و غیر مسئول امکان برگزاری تور در این مناطق را نداشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • آغاز بارش باران در غرب کشور؛ کم‌تر از ۲۴ ساعت تا ورود سامانه جدید
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست