Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رییس جمهوری تاکید کرد، برنامه دولت این نیست که با افزایش نرخ ارز به دنبال کسب درآمد باشد.

به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام و المسلیمن حسن روحانی در نخستین گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم با عنوان گزارش صد روزه عملکرد دولت دوازدهم ادامه داد: این شایعاتی که در بین مردم وجود دارد که دولت بازهم پول کم آورده و دلار را گران کرده است و ما به هیچ عنوان دنبال این موضوع نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: نرخ ارز در طول دولت یازدهم بطور متوسط اگر 4 سال را حساب کنیم، رقم خیلی بالایی نبود. بانک مرکزی این رقم افزایش قیمت ارز را حدود 5 تا 6 درصد اعلام کرده است.
وی گفت: در سال جاری در مقطعی به خاطر شایعاتی که ایجاد شد رشد غیرقابل پیش بینی را در بازار انجام داد که بعدا متعادل شد ولی همواره در این فصل در تمامی سال ها و در ماه های آذر و دی ماه قیمت ارز بالا می رود و در بهمن و اسفند کاهش می یابد و امسال هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی افزود: البته در بازار اقتصاد هر کالایی که به دلایلی نوسانی را دارد، نوسانی که قابل قبول باشد و همه ارزهای دنیا نرخ هایی دارند و در طول سال مقداری نوسان کنند و ما هم جزو آنها هستیم اما تعمد اینکه ما بخواهیم نرخ ارز را افزایش دهیم تا درآمد دولت را تامین کنیم درست نیست.
روحانی تصریح کرد: من تلاشم در دولت یازدهم و دوازدهم اینگونه بوده و خواهد بود که نرخ ارز را متعادل نگه داریم و آنچه نیاز ارزی ما است با درآمد ارزی ما متعادل باشد البته درآمد ارزی ما بسیار بیشتر از نیاز ارزی ما است که اعم از نفت و میعانات و صادرات غیر نفتی که در مجموع حساب کنیم، با نیاز ارزی ما درآمد ما خیلی بیشتر است و از این نظر ما تراز مثبتی داریم.
وی با اشاره به این که مردم نباید نگران باشند که فکر کنند یک نوسان شدیدی در نرخ ارز امسال یا درسال های آینده ایجاد خواهد شد، افزود، برنامه دولت این نیست و بنای ما بر این نیست و مهمترین اصلی که در اقتصاد مدنظر داریم، بحث آرامش است و برای اینکه مردم برای اقتصاد خود بتوانند آینده را ببینند و عدم قطعیت در اقتصاد پیش نیاید و از نظر تورم مردم بدانند تورم تک رقمی است . از نظر رشد هم مردم باید بدانند رشد مثبتی داریم و از نظر ارزی نوسان شدید ارز نخواهیم داشت و تلاش می کنیم روابط ما با دنیا هر روز عادی تر و با کشورهای دوست، صمیمی تر باشیم.

** بانک ها نیاز به تحول دارند
وی درباره تحول در بانک های کشور نیز گفت: بانک های ما نیاز به تحول بزرگ دارند، هم برای ارتباط با دنیا و با بانک های جهانی که بتوانند کار کنند. بعضی ها فکر می کنند که مشکل بانک ها فقط برجام بود ولی مشکل آنها فقط برجام نیست و بخشی از آن مربوط به برجام است.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: خیلی از قوانینی لازم داریم تا تصویب کنیم تا این مشکلات رفع شود و اخیرا دو لایحه به مجلس شورای اسلامی دادیم که مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم بود که بتوانیم این مشکلات را حل کنیم . پس بانک های ما در این زمینه باید فعال شوند و شفاف سازی کار بانک ها و بخش اقتصادی دولت یکی از اهداف مهم این دولت است که در بانک ها هم خواهد بود.

** مواجه شدن دولت با مشکل موسسات غیرمجاز
وی اظهار داشت: یک بخشی نیز ما مشکل سپرده گذاران داشتیم در برخی از این تعاونی هایی که اواخر دهه 70 و 80، تعاونی ها مجوزهایی برای خودشان گرفته بودند و کارهایی می کردند و متاسفانه یکی از معضلات اقتصادی توسط آنها درست شد و مردم را تشویش می کردند که با سود بالا بدون اینکه تخصص این کار داشته باشند و پیامدهای آنرا بدانند یا اینکه می خواستند سر مردم کلاه بگذارند.
روحانی ادامه داد: ما با مشکلات بزرگی از اواخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم در این زمینه مواجه شدیم با موسساتی که این موسسات غیرمجاز بودند و سپرده گذاران، پول آنها را نمی توانستند پرداخت کنند و مجموعه این موارد حدود 3 میلیون 400 هزار خانوار درگیر این مسئله بودند و پول های انها در این موسساتی بودند که دچار مشکل شده بودند.

**رسیدگی به موضوع سپرده گذاران در جلسه روسای سه قوه
وی تصریح کرد: دولت در پایان دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم قدم های بزرگی را برداشت و مخصوصا در هفته های اخیر که در جلسات روسای سه قوه هم این موضوع بحث شد و یک مقدار این کارها تسریع شد.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: یک مقدار هماهنگی بین قوه مجریه، قضاییه و مقننه انجام شده و همه باید دست به دست هم دهیم تا این مسئله حل شود و خوشبختانه مشکلات 98 درصد سپرده گذاران در ماه ها و هفته های اخیر حل شده و یا در شرف حل شدن است و البته این دو درصد باید مسایل شان را که بالای 200 میلیون یا بالای 100 میلیون که به تناسب این موسسات فرق می کنند. باید اموالشان برآورد شود و قوه قضاییه باید در این زمینه تسریع کند تا ببینیم مشکل دو درصد را بتوانیم حل و فصل شود.

** زلزله و سپرده گذاران دو مسئله پیش روی دولت در 100 روز اخیر
وی گفت: به هرحال در این زمینه در این 100 روز دو مسئله پیش روی ما قرار گرفت که یکی مسئله زلزله بود که قابل پیش بینی نبود که بسیار تلخی بود که پیش آمد و دولت باید در این زمینه تلاش کرد و باید تلاش کند و مسئله دوم مسئله سپرده گذاران بود که زندگی آنها دچار مشکل شده بود که الحمدالله در هفته های اخیر قدم های خوبی برداشته شده است و مشکل 98 درصد سپرده گذاران حل شده است.

** باید به فکر بازارهای جهانی باشیم
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: روابط ما در منطقه و در جهان روابط بهتری است و این روابط بهتر را ادامه می دهیم و در بخش اقتصاد نکته مهم این است که ما باید در بیرون کشور بازار داشته باشیم و اگر تولید بخواهیم داشته باشیم فقط برای مصرف داخلی حتما تولید ما نمی تواند رشد مطلوب داشته باشد و باید حتما بخشی از بازار بیرون را در اختیار داشته باشیم.
وی گفت: در سال های اخیر بخشی صادرات غیرنفتی ما وضع خوبی داشته است و حتی در دوسال اخیر صادرات از واردات بیشتر بود و در سال 94 و 95 بیشتر بود و امسال هم رشد صادرات خیلی خوب خواهد بود ولی الان یک مقداری واردات بیشتر از صادرات است و در زمینه نفت و گاز و انرژی شرایط بهتر است.

** رشد در بخش مسکن و معدن
روحانی گفت: در بخش کشاورزی و صنعت رشد داشتیم و تنها بخشی که در فصل های قبلی رشد نداشتیم، بخش مسکن بود که در 6 ماهه اول امسال رشد مثبت در مسکن و معدن رشد مثبت داریم که قبلا یک مقداری مشکل داشتیم و در زمینه سرمایه گذاری همیشه منفی بودیم.


** ارتباطات صحیح مردم از راه های مبارزه با فساد است
مجری از رییس جمهوری سال کرد: یکی که از موضوعاتی که به اندازه فقر،تبعیض یا ناعدالتی اجتماعی مردم را اذیت می کند بحث فساد است، به طور مشخص برنامه شما برای کاهش و کنترل فساد، افزایش شفافیت و ایجاد فضای رقابت پذیری و سالم چیست؟
رییس جمهوری پاسخ داد: یکی از راه های مبارزه اصلی با فساد ارتباطات صحیح مردم با همدیگر است. در بحث فضای مجازی تلاش ما این است که این فضا یک فضای بازتری شود و کم کم به جای فروش اشتراک به دنبال فروش پهنای باند هستیم و در این زمینه از 10 آذر ماه مردم با قیمت کمتری برای استفاده از اینترنت مواجه خواهند شد.
روحانی افزود: باید ضمن آنکه به فضای مجاز هواسمان جمع باشد باید دقت کنیم و به جوانان آموزش دهیم و مدارس ما باید آموزش های لازم را به جوانان ارایه دهند.
وی ادامه داد: در عین حال برای ارتباط و آگاهی مردم، یک جایی یک گوشه ای یک مشکلی پیش می آید هر کس از طریق موبایلی که در اختیار دارد یک رسانه است و فعالیت می کند، ما اطلاعات لازم را باید به مردم بدهیم.

** اتاق شیشه ای از راه های مبارزه با فساد
رییس قوه مجریه گفت: به همین دلیل تصمیم ما در دولت یازدهم هم برای اجرای حقوق شهروندی و هم برای مبارزه با فساد این است که همه دولت به خصوص بخش اقتصاد در اتاق شیشه ای برود و همه مردم مطلع باشند دولت چکار می کند.
روحانی افزود: حتی برنامه ریزی می کنیم از زمانی که طرحی را تخصیص می دهیم تا زمانی که خزانه ما پرداخت می کند و این در اختیار بخش های مختلف قرار می گیرد مردم بدانند کی و چه مقدار است و چگونه خرج می شود.
وی ادامه داد: در همه طرح های عمرانی، قراردادها و مزایده ها ما باید اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهیم و بگوییم در چه وضعیتی قرار داریم و چکار کرده ایم.
رییس جمهوری تاکید کرد: شفافیت، فرهنگ سازی و تقویت رسانه ها یک عامل مهم برای مبارزه با فساد است، رسانه ها، روزنامه ها و خبرگزاری ها باید در زمینه اطلاع رسانی و نقد فعالیت کند.

** دولت فراجناحی از وعده های من بود
روحانی افزود: سیاست داخلی که در دولت یازدهم دنبال کردیم و وعده ای که به مردم دادم این بود که رفتار من جناحی نباشد و فراجناحی باشد، آزادی در جامعه بیشتر باشد و فضای نقد بر جامعه ما حکم فرما باشد و مردم به راحتی بتوانند انتقاد کنند. انتقاد به معنای تخریب، تهمت و دروغ گفتن نیست، اما یک کار دولت می کند و یکی می خواهد بگوید راه بهتری وجود دارد.
وی ادامه داد: شفافیت و اطلاع رسانی دو عامل مهمی است که ما می توانیم در زمینه فساد از آن استفاده کنیم و شرایط کشور را تغییر دهیم.
رییس قوه مجریه گفت: البته فسادهای دیگر نیز در زمنیه قاچاق و مسایل دیگر وجود دارد که ما در همه زمینه ها تلاش می کنیم تا این فسادها کاهش پیدا کند و هماهنگی بین همه قوا در این زمینه ضروری است و ما این هماهنگی را با قوای دیگر انجام می دهیم.


**افزایش جلسات روسای سه قوه در دولت دوازدهم
وی درباره جلسات سران سه قوه که در دولت دوازدهم بیشتر شده است، نیز اظهار داشت در دولت یازدهم جلساتی نیز با روسای دو قوه دیگر داشتم، اما در دولت دوازهم در همین 100 روز یکی از تصمیمات ما بر این شد که این جلسات را بیشتر ادامه دهیم و به صورت منظم این جلسات جلسات ادامه پیدا کند. قرار بر این است تا دفاتر سه رییس قوه این مسایل را دنبال و برای اجرای مصوبات پیگیری کنند و ما دارای مصوبات مکتوب در پایان هر جلسه ای باشیم که در جلسات اخیر مصوبات داشتیم و آنها را مکتوب کردیم و برای اجرا پیگیری کردیم.
روحانی گفت: درست است که قوا از هم مستقل هستند اما این قوا باید کاملا باهم کار و تعامل داشته باشند. تعامل و توازن قوا لازم است و وقتی ما جلسه سران قوا را برگزار می کنیم، بسیاری از مسایل که در بروکراسی زمان می برد و درباره همین موسسات غیرمجاز اخیر همین جلسات سران قوا باعث هماهنگی بیشتر و سریع تر شد تا مشکلات مردم سریع تر حل شود.
وی افزود: ما در زمینه اقتصادی امنیت بیشتر به مردم دهیم و مشکلات مردم را بیشتر حل کنیم و نگذاریم به خاطر بهانه های کوچکی در بخش اقتصادی کار آفرینان ما دچار مشکل شوند و البته درباره مسایل سیاسی و منطقه ای و جهانی با هم گفت وگو بحث می کنیم و در شرایط فعلی نیاز به مشورت بیشتر داریم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: هدف ما این است که برنامه های خود را بتوانیم راحت تر پیش ببریم. به طور مثال در زمینه بودجه امسال، قبل از اینکه در دولت نهایی کنیم، بسیاری از مباحث اصلی آن را در جلسه روسای قوا بحث کردیم، چون بسیاری از موارد را سه قوه ربط دارد و بودجه را باید مجلس نهایی وتصویب کند و به ما برگرداند و در اجرا نیز باید قوه قضاییه کمک کند.
وی گفت: هدف اصلی تسریع امور کشور، حل مشکلات و هماهنگی بیشتر بین قوا است و من این رابطه را نیز با نیروهای مسلح بیشتر کردم که درباره مسایل مختلف سیاسیو و اجتماعی و حتی اقتصادی ما کمک کند.




ادامه دارد...
سیام*9254*1053*2021*خبرنگاران: سجاد خسروانیان، حمیدرضا شریفی کیا و داود مرادپور*انتشار: داود پورصحت*

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۵۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود

در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

وی با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • نزدیک به ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در استان فارس تعریف شده است
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است