Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مسئول اداره فعالیت ها و برنامه های دفتر آموزش و پرورش عشایر با اشاره به اینکه در مهارت آموزی نباید دچار غفلت شده و دانش آموزان هنرستان های عشایری را محدود به رشته های خاص کنیم، گفت: گرایش دادن این دانش آموزان صرفا به سمت رشته های کشاورزی و دامپروری صحیح نیست.

محمدرضا سیفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه توجه به سلیقه دانش آموزان عشایری بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: این دانش آموزان باید حق انتخاب رشته داشته باشند و هر آنچه متناسب با علائق و استعدادهایشان است را آزادانه انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: هر چند مهارت آموزی دانش آموزان عشایری امری ضروری است اما باید به موقعیت و امکانات موجود در مناطق عشایرنشین نیز توجه کرده و در شکل و محتوای ارائه مهارت ها از کلیشه خارج شویم که البته این کار ساده ای نیست.
سیفی یادآور شد: در رابطه با مهارت آموزی دانش آموزان عشایر در رشته های متناسب با نیازهای آنان و به منظور تبیین سیاست های دفتر آموزش و پرورش عشایری، با مدیران کل فنی و حرفه ای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش جلساتی برگزار کرده ایم و آنها نیز قول مساعدت داده اند.
وی ادامه داد: در دفتر آموزش و پرورش عشایر به عنوان مرجع تصمیم ساز برای آموزش، قالب های سنتی به این بهانه که این دانش آموزان در محیط های روستایی و عشایری زندگی کرده و فرهنگ خاص خود را دارند، کنار گذاشته شده است درحالیکه در این مناطق به مشاغل و تخصص های دیگری هم نیاز است.
سیفی عنوان کرد: دانش آموز عشایری اگر در آینده پزشک شود بسیار بهتر از دانش آموزان شهری، بیماری ها و امراض آن مناطق را تشخیص داده و درمان می کند، همچنین یک جامعه شناس عشایری چه بسا بهتر از استاد دانشگاه، جامعه عشایری را درک خواهد کرد و یک معلم برخاسته از سیاه چادرهای عشایری بهتر از هر متخصص آموزشی می تواند به امر تعلیم و تربیت بچه های این مناطق بپردازد.
وی با بیان اینکه بر اساس تاکید رئیس جمهوری، مهارت آموزی دانش آموزان عشایری یکی از اولویت های دفتر آموزش و پرورش عشایر در معاونت آموزش ابتدایی است، گفت: اکنون 70 هنرستان کار دانش با 473 دانش آموز دختر و یک هزار و 731 دانش آموز پسر و 13 هنرستان فنی و حرفه ای با 185 دانش آموز دختر و 159 دانش آموز پسر در مناطق عشایری فعالیت دارند.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر با بیان اینکه در زمینه تجدید نظر در محتوای مواد آموزشی از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش کمک می گیریم، تصریح کرد: جمعیت 182 هزار نفری دانش آموزان عشایر به دلیل پراکندگی و با تنوع قومیت، زبان و آب و هوا یک رنگین کمان در آسمان آموزش و پرورش ایران هستند که باید قدردان چنین موهبتی باشیم.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر احداث مدارس شبانه روزی به ویژه برای دختران عشایر را از دیگر اولویت های این بخش عنوان کرد و گفت: اکنون 205مدرسه شبانه روزی عشایری در نقاط مختلف کشور فعال هستند.
وی با تاکید بر توسعه مدارس شبانه روزی عشایری گفت: سیاست معاونت آموزش ابتدایی به عنوان بالاترین مرجع دفتر آموزش و پرورش عشایر نیز بر این است البته مدارس شبانه روزی حساسیت های خاص خود را دارد.
سیفی آمار دانش آموزان دختر عشایری کشور را 85 هزار نفر ذکر کرد و گفت: باید مدارس تک دانش آموزی و نیز مدارس چند پایه را حذف کرده و به سمت احداث مدارس شبانه روزی در مکان هایی که قابلیت استفاده دارند، حرکت کنیم.
این کارشناس آموزش و پرورش عشایر ادامه داد: در مناطق صعب العبور، تشکیل کلاس های یک نفره نه تنها کیفیت آموزش را بالا نمی برد بلکه مشکلات جدیدی ایجاد می کند و افزایش تعداد مدارس عشایری چندان هم خوب نیست زیرا مدارسی با داشتن تنها دو دانش آموز کیفیت آموزش را پایین می آورد.
وی با بیان اینکه اکنون 25 درصد دام سبک کشور و 20 درصد لبنیات مصرفی مردم ایران توسط این جامعه با کمتر از 2 درصد جمعیت کشور، تولید می شود، تصریح کرد: جامعه عشایری ایران در یک قرن پیش 28 درصد جمعیت کشور را تشکیل می داد که اکنون این رقم به یک میلیون و 250 هزار نفر رسیده است و با این حال، 25 درصد صنایع دستی به همت دستان هنرمندان آنها شکل می گیرد و 38 درصد مراتع کشور را نیز در اختیار دارند.
سیفی تاکید کرد: راه اندازی مدارس سیار عشایری و تشکیل کلاس های چند پایه با تراکم دانش آموز مشکلی از آموزش و پرورش عشایری حل نمی کند بلکه باید به سمت افزایش مدارس شبانه روزی دختران عشایر گام های بلندتری برداشته شود تا این قشر نیز در کمال امنیت روانی و عاطفی بتوانند ادامه تحصیل بدهند.
در مجموع 6 هزار و 100 مدرسه با 12 هزار و 105 کلاس درس در مناطق عشایری کشور فعالیت دارد که از این تعداد هفت هزار و 52 کلاس چند پایه هستند.
اکنون پنج هزار و 275 مدرسه دوره ابتدایی، 825 مدرسه دوره متوسطه اول و دوم، یک هزار و 563 مدرسه سیار و نیمه سیار، 894 مدرسه چادری و یک هزار و 23 مدرسه کانتینری در مناطق عشایری فعال است و از مجموع 182 هزار دانش آموز عشایری، 13 هزار و 723 نفر نوآموزان پیش دبستانی و 6 هزار و 742 نفر دوزبانه هستند.
فراهنگ**1883**1055
خبرنگار: مریم جلوداران**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مهدی کاظمی امروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه استانی خوزستان در محل تالار امام خامنه‌ای اهواز اظهار داشت: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه جذب معلم از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است گفت:  در سال گذشته با تغییر رویکرد در جذب نیروی معلم تلاش شد تا افرادی که شایستگی و توانمندی تحصصی و حرفه‌ای به کار گرفته شوند.

کاظمی اظهار کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تربیت و تعلیم است و بدون این قشر فرهیخته این وزارتخانه دیگر معنایی ندارد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم در کنار آموزش درس در تعلیم مهارت‌های زندگی نیز بسیار اثر گذار است ادامه داد: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: دانش‌آموز از کلام و رفتار معلم تاثیر می‌گیرد و این تاثیرپذیری تا سال‌ها در ذهن دانش‌آموز باقی خواهد ماند.

امیدآفرینی در نسل نوجوان با کمک معلم

کاظمی با بیان اینکه امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی در نسل نوجوان است اظهار کرد: امید آفرینی باید توسط معلمان انجام شود.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تاکید دولت است ادامه داد: در سند تحول بنیادین نیز بر امیدآفرینی در دانش‌آموزان از سوی معلم‌ها اشاره شده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت سیزدهم بر اجرای سند تحول به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش بسیار تاکید می‌شود تصریح کرد: قطعا اجرای این سند محقق نمی‌شود مگر اینکه آثار آن را در مدارس ببینیم.

وی گفت: مدیران مدارس در اجرای این سند بسیار اثر گذار هستند چرا که مدیر مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را برای اجرای اهداف این سند محقق کند.

کاظمی تاکید کرد: مدیران مدارس نباید به مدیران اجرایی تبدیل شوند بلکه باید نقش آموزشی و راهبری را در مدارس داشته باشند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی خوزستان وضعیت خوبی دارد اظهار کرد: اما متاسفانه آموزش و پرورش خوزستان در شاخص کیفیت نیاز به توجه و برنامه‌ریزی بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: ارتقاء کیفیت آموزش باید به عنوان یکی از اصول بسیار مهم در آموزش و پرورش دنبال شود.

هدف اجرای طرح رتبه‌بندی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت باید جدی‌تر دنبال شود.

وی گفت: ایجاد سوابق و سنجش تحصیلی در پایه‌های ششم و نهم نیز مدنظر این وزاتخانه است تا پایان هر پایه وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان بررسی شود.

کاظمی ادامه داد: متاسفانه در گذشته اطلاعات و رصد مناسبی از وضعیت آموزش استان‌ها نبود.

برگزاری امتحانات نهایی پایان هر مقطع تحصیلی

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی با مصوبه جدید برای ارزیابی هر مقطع برگزار می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز بر یادگیری دانش‌آموزان است و بر اساس آموخته‌های طول سال تحصیلی در کنکور شرکت خواهد کرد.

کاظمی در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری کشور مهارت آموزی است بیان کرد: نظام آموزشی باید به سمت مهارت‌آموزی حرکت کند و راه حل ایجاد اشتغال و توسعه تولید کشور با مهارت‌آموزی دانش آموزان رقم می‌خورد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تمامی مسئولان، کارخانجات و شرکت‌های استان خواست تا برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزی پای کار بیایند.

کاظمی اظهار کرد: چهار درصد سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور ارتقا یافته و 213 هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی کشور افزوده شده است.

وی افزود: آیین‌نامه ملی تقویت وتوسعه مهارت‌آموزی قبل از هفته معلم در هیات دولت تصویب شد و نقش هر دستگاه در این آیین نامه مشخص شده است.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی