Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مسئول اداره فعالیت ها و برنامه های دفتر آموزش و پرورش عشایر با اشاره به اینکه در مهارت آموزی نباید دچار غفلت شده و دانش آموزان هنرستان های عشایری را محدود به رشته های خاص کنیم، گفت: گرایش دادن این دانش آموزان صرفا به سمت رشته های کشاورزی و دامپروری صحیح نیست.

محمدرضا سیفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه توجه به سلیقه دانش آموزان عشایری بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: این دانش آموزان باید حق انتخاب رشته داشته باشند و هر آنچه متناسب با علائق و استعدادهایشان است را آزادانه انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: هر چند مهارت آموزی دانش آموزان عشایری امری ضروری است اما باید به موقعیت و امکانات موجود در مناطق عشایرنشین نیز توجه کرده و در شکل و محتوای ارائه مهارت ها از کلیشه خارج شویم که البته این کار ساده ای نیست.
سیفی یادآور شد: در رابطه با مهارت آموزی دانش آموزان عشایر در رشته های متناسب با نیازهای آنان و به منظور تبیین سیاست های دفتر آموزش و پرورش عشایری، با مدیران کل فنی و حرفه ای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش جلساتی برگزار کرده ایم و آنها نیز قول مساعدت داده اند.
وی ادامه داد: در دفتر آموزش و پرورش عشایر به عنوان مرجع تصمیم ساز برای آموزش، قالب های سنتی به این بهانه که این دانش آموزان در محیط های روستایی و عشایری زندگی کرده و فرهنگ خاص خود را دارند، کنار گذاشته شده است درحالیکه در این مناطق به مشاغل و تخصص های دیگری هم نیاز است.
سیفی عنوان کرد: دانش آموز عشایری اگر در آینده پزشک شود بسیار بهتر از دانش آموزان شهری، بیماری ها و امراض آن مناطق را تشخیص داده و درمان می کند، همچنین یک جامعه شناس عشایری چه بسا بهتر از استاد دانشگاه، جامعه عشایری را درک خواهد کرد و یک معلم برخاسته از سیاه چادرهای عشایری بهتر از هر متخصص آموزشی می تواند به امر تعلیم و تربیت بچه های این مناطق بپردازد.
وی با بیان اینکه بر اساس تاکید رئیس جمهوری، مهارت آموزی دانش آموزان عشایری یکی از اولویت های دفتر آموزش و پرورش عشایر در معاونت آموزش ابتدایی است، گفت: اکنون 70 هنرستان کار دانش با 473 دانش آموز دختر و یک هزار و 731 دانش آموز پسر و 13 هنرستان فنی و حرفه ای با 185 دانش آموز دختر و 159 دانش آموز پسر در مناطق عشایری فعالیت دارند.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر با بیان اینکه در زمینه تجدید نظر در محتوای مواد آموزشی از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش کمک می گیریم، تصریح کرد: جمعیت 182 هزار نفری دانش آموزان عشایر به دلیل پراکندگی و با تنوع قومیت، زبان و آب و هوا یک رنگین کمان در آسمان آموزش و پرورش ایران هستند که باید قدردان چنین موهبتی باشیم.
مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر احداث مدارس شبانه روزی به ویژه برای دختران عشایر را از دیگر اولویت های این بخش عنوان کرد و گفت: اکنون 205مدرسه شبانه روزی عشایری در نقاط مختلف کشور فعال هستند.
وی با تاکید بر توسعه مدارس شبانه روزی عشایری گفت: سیاست معاونت آموزش ابتدایی به عنوان بالاترین مرجع دفتر آموزش و پرورش عشایر نیز بر این است البته مدارس شبانه روزی حساسیت های خاص خود را دارد.
سیفی آمار دانش آموزان دختر عشایری کشور را 85 هزار نفر ذکر کرد و گفت: باید مدارس تک دانش آموزی و نیز مدارس چند پایه را حذف کرده و به سمت احداث مدارس شبانه روزی در مکان هایی که قابلیت استفاده دارند، حرکت کنیم.
این کارشناس آموزش و پرورش عشایر ادامه داد: در مناطق صعب العبور، تشکیل کلاس های یک نفره نه تنها کیفیت آموزش را بالا نمی برد بلکه مشکلات جدیدی ایجاد می کند و افزایش تعداد مدارس عشایری چندان هم خوب نیست زیرا مدارسی با داشتن تنها دو دانش آموز کیفیت آموزش را پایین می آورد.
وی با بیان اینکه اکنون 25 درصد دام سبک کشور و 20 درصد لبنیات مصرفی مردم ایران توسط این جامعه با کمتر از 2 درصد جمعیت کشور، تولید می شود، تصریح کرد: جامعه عشایری ایران در یک قرن پیش 28 درصد جمعیت کشور را تشکیل می داد که اکنون این رقم به یک میلیون و 250 هزار نفر رسیده است و با این حال، 25 درصد صنایع دستی به همت دستان هنرمندان آنها شکل می گیرد و 38 درصد مراتع کشور را نیز در اختیار دارند.
سیفی تاکید کرد: راه اندازی مدارس سیار عشایری و تشکیل کلاس های چند پایه با تراکم دانش آموز مشکلی از آموزش و پرورش عشایری حل نمی کند بلکه باید به سمت افزایش مدارس شبانه روزی دختران عشایر گام های بلندتری برداشته شود تا این قشر نیز در کمال امنیت روانی و عاطفی بتوانند ادامه تحصیل بدهند.
در مجموع 6 هزار و 100 مدرسه با 12 هزار و 105 کلاس درس در مناطق عشایری کشور فعالیت دارد که از این تعداد هفت هزار و 52 کلاس چند پایه هستند.
اکنون پنج هزار و 275 مدرسه دوره ابتدایی، 825 مدرسه دوره متوسطه اول و دوم، یک هزار و 563 مدرسه سیار و نیمه سیار، 894 مدرسه چادری و یک هزار و 23 مدرسه کانتینری در مناطق عشایری فعال است و از مجموع 182 هزار دانش آموز عشایری، 13 هزار و 723 نفر نوآموزان پیش دبستانی و 6 هزار و 742 نفر دوزبانه هستند.
فراهنگ**1883**1055
خبرنگار: مریم جلوداران**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمود منطقی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران در خاتمه نشست با مدیران آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان از سوی بهزیستی استان پیگیری می‌شود، تاکید کرد: توجه به آسیب‌های اجتماعی حوزه دانش‌آموزی محور طرح است.

وی خواستار پیگیری دقیق طرح جامع مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان شد و افزود: ساختارمندی مناسب و یکپارچگی مطلوب در حوزه آموزش و پرورش مزیت استان سمنان در اجرای این طرح است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه نکته اساسی که در راستای اجرای طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش‌آموزان وجود دارد، این است که غربالگری‌ها به‌خوبی انجام شود، گفت: در قالب این طرح گروه‌های در معرض خطر، پرخطر و کسانی‌که نیاز به خدمات فوریتی دارند، به بخش‌های مربوطه ارجاع داده شوند.

منطقی افزود: در سال گذشته، تعدادی ارجاعی از آموزش و پرورش داشتیم که مداخلات لازم در راستای رفع مشکل از سوی بهزیستی این استان انجام شد و از ابتدای سال جاری هم تعدادی از دانش‌آموزان که باید در کارگروه فوریت‌های روانی اجتماعی مورد بررسی و رفع مشکل قرار می‌گرفتند، زیر پوشش قرار گرفتند.

به گزارش مهر، نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در واقع مجموعه‌ای نظام‌یافته از خدمات و برنامه‌ها شامل غربالگری، آموزش، توانمندسازی و حمایت‌های روانی اجتماعی به‌منظور مراقبت از دانش‌آموزان در برابر رفتارهای پرخطر، آسیب‌های اجتماعی و جرایم از طریق مداخله به‌موقع و مؤثر است.

کد خبر 6088400

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد + فیلم
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد