Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از افزایش حدود دو برابری ظرفیت مراکز اقامتی استان و رسیدن آن به 13 هزار تخت طی یک سال آینده خبر داد. 

به گزارش ایسنا، مرتضی آبدار در بازدید از ایسنا به مناسبت نوزدهمین سالروز تاسیس این خبرگزاری با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018 از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی، گفت: ظرفیت مراکز اقامتی در گذشته هفت هزار و 400 تخت بود و امروزه به هشت و 100 تخت رسیده است و به مناسبت این رویداد طبق برنامه‌ریزی‌ مقرر شده است که این میزان افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر این‎که برای رویداد تبریز 2018  فرصت از دست رفته و دیر شده است، گفت: به لحاظ دولتی کارها و اقدامات به موقع انجام شده و شورای ملی سیاست‌گذاری و ستاد استانی از چندین ماه قبل تشکیل شده است و از سویی ردیف بودجه ویژه تبریز 2018 نیز در سال 97 ایجاد می‌شود. 

وی ادامه داد: این‌که «برخی وزارتخانه‌ها و نهادها این موضوع را جدی نگرفته‌اند و یا از مصوبات هیئت وزیران، خود وزیران اطلاعی ندارند»، به ما مربوط نیست و این در حالی است که برخی ادارات از جمله ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی ستاد ویژه تبریز 2018 را برای برنامه‌های خود تشکیل داده‌اند. 

آبدار با تاکید بر این‌که برنامه‌ها در این سال بیشتر رویداد محور است، گفت: تبریز 2018 ویترین معرفی کل ایران است و در این راستا تلاش می‌کنیم که از همه‌ پتانسیل‌ها به ویژه قابلیت‌های شهرستان‌های خود استان، برای برگزاری هرچه بهتر آن استفاده کنیم؛ به طوری‌که علاوه بر تعیین پنج مسیر گردشگری در داخل شهر، پنج مسیر گردشگری برای کل استان در نظر گرفته است. 

وی با بیان این‌که حدود 86 رشته صنایع دستی در استان فعال است، گفت: از این میان در کل 10 منطقه به عنوان هاپ انتخاب شده، برای مثال  گلیم در هشترود و ورنی در اهر و کلیبر؛ تا بر اساس قابلیت‌ و پتانسیل‌های هر منطقه صنایع دستی آن منطقه معرفی و عرضه شود. 

وی در خصوص فعالیت راهنمایان گردشگری بدون کارت در اتوبوس‌های تبریز گردی شهرداری تبریز، بیان کرد: به این موضوع به طور قطع رسیدگی می‌کنیم و در کل باید برای برگزاری تورها از راهنمایان متخصص و کارت‌دار استفاده شود. 

آبدار  در بخشی دیگر از سخنان خود  راه‌اندازی سامانه ارتباطی به شماره تماس 2018 و پرتال جامع گردشگری را از دیگر اقدامات برای اطلاع رسانی و راهنمایی گردشگران خواند. 

وی هم‌چنین به نقش پررنگ شهرداری در جذب و میزبانی از گردشگران تاکید کرد و افزود: گردشگری در توسعه اقتصاد شهری موثر است و با اقداماتی هم‌چون آماده سازی فضای شهری، زیباسازی، طراحی فضای سبز، تسهیل روند دریافت مجوز برای کارهای مرتبط با گردشگری و ... از سوی شهرداری می‌توان شاهد توسعه گردشگری در شهر شد. 

وی با بیان این‌که حوزه‌ی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تمدن و فرهنگ مردم منطقه سر و کار دارد، گفت: برای حفظ و صیانت از میراث فرهنگی منطقه، نیاز به تامین منابع مالی داریم و از سویی باید خود مردم نسبت به صیانت از میراث منطقه خود فعال و حساس باشند؛ به طوری‌که متاسفانه امروزه شاهد حفاری‌های غیر مجاز و تخریب آثار تاریخی از سوی مردم هستیم که این امر نیازمند حمایت و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد است. 

وی در خصوص تصاویر منتشر شده‌ تخریب حمام تاریخی از مجموعه کلانتر در تبریز در فضای مجازی، یاد آور شد: بعد از بررسی کارشناسان، مشخص شده که این قسمت ثبتی نیست و از سویی خانه کلانتر مربوط به آموزش و پرورش استان است که باید اقدامات لازم را برای حفظ این مجموعه انجام دهد. 

وی از شناسایی 540 خانه تاریخی در محدوده تاریخی تبریز خبر داد و افزود: از این میان 240 مورد از این آثار ثبتی و 250 مورد آن‌ها با ارزش هستند و دولت در نظر دارد که با مشوق‌هایی مردم را به صیانت و حفاظت از آثار تاریخی و تغییر کاربری‌ آن‌ها به کاربری گردشگری دعوت کند و بعد از مرمت و احیاء از سوی کارشناسان، مورد استفاده قرار گیرد. 

رئیس روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان نیز ضمن تقدیر از توجه ویژه ایسنا به رویداد تبریز 2018، بیان کرد: این خبرگزاری به تبریز 2018 به طور خاص پرداخت می‌کند، به طوریکه در سایت اصلی خود، قسمت «اخبار مربوط به رویداد تبریز 2018» را ایجاد کرده است.

نوید مشهوری آفاق ادامه داد: روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان و ایسنا باهم در ارتباط هستند و این خبرگزاری همواره کمک حال ما برای اطلاع رسانی در حوزه‌ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده‌ است. 

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر حضور مهمانان علمی از کشورهای مختلف به بهانه‌ی رویداد تبریز 2018 در این شهر، خاطرنشان کرد: طبق مذاکراتی که مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان با پژوهشگاه رویان داشته است، می‌توان کنگره بین‌المللی مرتبط با حوزه‌ ژنتیک را در سال 2018 به میزبانی تبریز برگزار کرد و زمینه معرفی هرچه بیشتر این شهر را برای متخصصان علمی نیز فراهم کرد. 

دکتر جعفر محسنی یاد آور شد: برای برگزاری این کنگره نیاز به حمایت دستگاه‌های استانی برای تامین هزینه رفت و برگشت و اسکان آنان داریم. 

رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی نیز با اشاره به این‌که تا زمان شروع کار و فعالیت، اشکالات و ایرادهای آن مشخص نمی‌شود، گفت: بعد از آغاز فعالیت باید انتقادهای سازنده و مثبت برای بهتر شدن وضعیت از سوی افراد ارائه شود تا بتوان مسیر پیشرفت را طی کرد و اداره کل میراث هم باید به این موضوع توجه داشته باشد. 

دکتر نجف قراچورلو با اشاره به این‌که ایسنا مربوط به دانشجویان است، گفت: دانشجویان و رسانه‌ها در فضای کنونی جنگ نرم می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند و به دلیل حساسیت کار خبرنگاران، از آن‌ها به عنوان فرماندهان جنگ نرم یاد می‌شود. 

وی در ادامه رویداد تبریز 2018 را رویدادی فرهنگی دانست که می‌تواند زمینه توسعه و پیشرفت را نیز فراهم کند. 

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان نیز ضمن تشریح مجموعه فعالیت‌های خبری ایسنا برای رویداد تبریز 2018، یاد آور شد: طی چندماه گذشته حدود 750 خبر در رابطه با این رویداد تهیه شده  و البته چندین میزگرد و نشست تخصصی با محوریت تبریز 2018 و یا مرتبط با این حوزه، با حضور جمعی از صاحب نظران برگزار شده است. 

احد حاجی بلند ادامه داد: نشست‌های تخصصی متعددی هم‌چون «بررسی جایگاه خانه‌های تاریخی تبریز در چشم انداز تبریز۲۰۱۸»، «نقش زنان در توسعه‌ گردشگری با محوریت رویداد تبریز 2018»، «نفش رسانه در رویداد تبریز 2018» و «چالش در بازاری که 60 درصد کفش ایرانی‌ها را تامین می‌کند» به همت این خبرگزاری برگزار شده است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رحمتی در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: یکی از ابتکارات وزارت کشور طی امسال برگزاری نمایشگاه معرفی زنجیره ارزش است که همه استان‌ها بتوانند ظرفیت هایشان را در معرض دید عموم قرار دهند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های صنعتی کشور و در بسیاری از موارد دارای رتبه اول است.

وی ادامه داد: آذربایجان شرقی با هشت میلیارد تن بیشترین ذخیره معدنی کشور را دارد.

رحمتی افزود: یکی از زنجیره‌های ارزش راهبردی برای آذربایجان شرقی زنجیره ارزش صنایع معدنی است که در تولید کنسانتره و مس کاتدی در حال انجام طرح‌های عملیاتی هستیم.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به صنعت فرش اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ زنجیره کامل تولید فرش و صنایع دستی استان را به نمایش گذاشته ایم و در کنار آن زنجیره صنعت چرم، کیف و کفش نیز ارائه شده است.

رحمتی ادامه داد: در آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در صنایع غذایی به ویژه شیرینی و شکلات وجود دارد و صادرات این محصولات نشان دهنده جایگاه این زنجیره ارزش است و اتفاق خوبی در این نمایشگاه برای شناسایی سرمایه گذاران در طول این زنجیره ارزش افتاده است.

وی به توانمندی‌های بالای استان در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: آذربایجان شرقی در کنار صنایع ظرفیت‌های گردشگری چشمگیری هم دارد.

وی تشریح کرد: آذربایجان شرقی ظرفیت‌های بالایی در گردشگری تاریخی و طبیعی دارد که می‌تواند برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی دارای جذابیت باشد و این ظرفیت‌ها در نمایشگاه اکسپو به سرمایه گذاران عرضه شده است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است و در این راستا تفاهنامه‌ای در حضور وزیر محترم کشور مابین استان آذربایجان شرقی و کشور سوریه در سه محور اساسی به امضا رسید.

رحمتی گفت: آذربایجان شرقی در حوزه تولید لوازم یدکی و قطعات خودرو دارای افتخارات ملی و بین المللی است و بر اساس تفاهمنامه امضا شده با سوریه مقرر شد توجه ویژه‌ای به این موضوع شود تا بتوانیم سرمایه گذاری‌های مشترکی در این عرصه داشته باشیم.

وی ادامه داد: صنایع غذایی و صادرات آن از آذربایجان شرقی به کشور سوریه از دیگر محور‌های مهم این تفاهم نامه بود.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی فرصت استثنایی برای معرفی ظرفیت‌های کشور برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقمند به سرمایه گذاری در کشورمان فراهم می‌کند تا بتوانند با این استعداد‌ها آشنا شوند.

رحمتی بیان کرد: امیدواریم با حمایت و پشتیبانی‌های دولت به ویژه وزارت کشور و استانداران شاهد رشد و تحول در همه استان‌ها باشیم.

رحمتی تاکید کرد: مهمترین وجه تمایز نمایشگاه اکسپو با سایر نمایشگاه ها تمرکز بر زنجیره‌های ارزش است که می‌تواند بهره وری را در صنایع ما بالا ببرد.

در سومین روز از نمایشگاه ایران اکسپو تفاهمنامه همکاری اقتصادی و تجاری در سه محور مهم مابین آذربایجان شرقی و سوریه با حضور وزیر کشور و استاندار آذربایجان شرقی به امضا رسید.

همچنین مراسم افتتاح واحد تولیدی انواع کفش ورزشی با سرمایه گذاری ۵ میلیون و ۵۴۲ هزار و ۵۰۰ یورویی برگزار شد.

 قرارداد همکاری با سرمایه گذار کشور ترکیه برای تولید جک تریلی دیگر تفاهم نامه‌ای بود که با حضور استاندار آذربایجان شرقی به امضا رسید.

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • حضور اسکواش باز البرزی در اردوی تیم ملی دختران جوان و نوجوان
  • سامانه بارشی وارد آذربایجان شرقی می‌شود
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه