Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو روز مانده به شانزده آذر و روز دانشجو در بزرگترین دانشگاه شمالغرب کشور قدم زدیم و با دانشجویان این دانشگاه هم صحبت شدیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، دانشجو یعنی شور و شوق و اشتیاق، این را می‌شود از خنده‌‌ها و صورت‌‌های شادی که در پیاده روهای دانشگاه تبریز راه می‌روند فهمید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوخی و خنده‌‌هایی که نه دیگر ناپختگی دوران دبیرستان را دارد و نه جایش را به فکرهای عمیق و فلسفی بزرگسالی داده است.

در عصر دو روز مانده به روز دانشگاه تصمیم گرفتم بعد از اتمام یکی از کلاس‌‌هایم به مناسبت این روز با یکی دو نفر از این دانشجویان صحبت کنم. از قرار معلوم هم دانشگاه تبریز دو روز زودتر از موعد مقرر جشن را برگزار کرده است تا تعطیلی روز پنجشنبه سر دانشجویان از جشن را بی‌‌کلاه نگذارد.

ظاهرا جشن دانشجویی به مذاق برخی‌‌ها خوش آمده و هنوز خنده‌‌هایشان سالن را پر کرده بود و برخی‌‌ها هم اشک در چشمانشان جمع شده بود و در سال آخر تحصیلشان سعی می‌کردند بهترین خاطرات را با خود به زادگاهشان ببرند.

در تاریکی‌‌های پایان روز سرد پاییزی در حالیکه صدای اذان مسجد دانشگاه تبریز در فضا پیچیده است با یکی از این دانشجویان شروع به صحبت می‌کنیم تا از حال و هوای روزهای دانشجویی و مشکلات و دغدغه‌‌هایشان بشنویم.

کلثوم اکبری 22 ساله و سال آخر رشته کشاورزی است و از روزهای شیرین دانشجویی می‌گوید:" شاید برای برخی‌‌ها تنها مدت کوتاهی دنیای دانشجویی شیرین باشد اما به نظرم هر چهار سال دوران کارشناسی پر از خاطره‌‌هایی است که دیگر تکرار نمی‌شود و همه کسانی که درسشان را تمام کرده‌‌اند به این حرف اعتقاد دارند."

او در رابطع با امید به آینده و نقشه‌‌های زندگی‌‌اش می‌‌گوید: "این روزها بحث بیکاری است و اینکه دیگر شغلی برای دانشجویان پیدا نمی‌شود اما من معتقدم که برای کسی که علاقمند و پیگیر باشد حتما کار پیدا می‌شود و خودم هم می‌خواهم ادامه تحصیل بدهم و با مدرک بالاتر شغل مناسبی پیدا کنم."

وقتی از این دانشجوی دانشگاه تبریز درباره سیاست و اینکه چقدر مایل است جو دانشگاه سیاسی باشد می‌‌پرسم، با خنده جواب می‌دهد:" حتی در دوران انتخابات هم وارد بحث‌‌های سیاسی نشدم و علاقه‌‌ای به سیاست ندارم اما می‌دانم که این بحث‌‌ها برای خیلی‌‌ها مخصوصا پسرها جذاب است اما خودم سر رشته‌‌ای از سیاست ندارم و در طول دوره دانشجویی هم وارد هیچ گروه و جناحی در دانشگاه نشدم."

به نظر دیر وقت است و با خداحافظی کوتاهی به سراغ نفر بعدی می‌روم تا با او هم صحبت شود علی دانشجوی دکترا است و با انتقاد از وضعیت موجود عنوان می‌‌کند: "هیچ چیز در دانشگاه سرجایش نیست مشکلات برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی زیاد است و همتی هم از سوی وزارت علوم برای رفع این مشکل مشاهده نمی‌‌شود، متاسفانه بودجه دانشگاه تبریز با اینکه نام دانشگاه تراز اول را یدک می‌کشد نیز بسیار کمتر از دیگران دانشگاه‌‌های کلان شهرها است که اینگونه دانشجویان برای کمترین وام و کمک هزینه دچار مشکل می‌شوند."

وی معتقد است همه کسانی که توان دارند می‌خواهند مهاجرت کنند و این مساله هم دلیلی جز این ندارد که امکانات در دانشگاه‌‌های ما وجود ندارد.

این دانشجوی تبریزی تصریح می‌‌کند: "برای یک وام یکی دو میلیونی دانشجوهای دکتری باید خون دل بخورند تا بتوانند آن را دریافت کنند و مبالغ بالا هم که غیر ممکن است در حالیکه همین دانشجویان حتی وقتی به کشورهای شرق آسیا برای ادامه تحصیل یا فرصت مطالعاتی بروند در امکانات رفاهی و بدون دغدغه مالی به تحصیل و کارشان ادامه می‌دهند."

از این دانشجوی دکترا در خصوص فعالیت‌‌های جانبی اعم از فعالیت های سیاسی در دانشگاه می‌پرسیم که در پاسخ اذعان می‌‌دارد: "متاسفانه مطالبه‌‌گری در دانشگاه‌‌های ما بسیار کم است و دانشجو حتی اگر به غذای سلف اعتراض کند بحث سیاسی می‌شود در حالیکه باید محل سیاست دانشگاه باشد نه کوچه و خیابان شاید از این منظر دانشگاه تهران بسیار بهتر از دانشگاه تبریز باشد و فضای نسبتا مناسبی برای مطالبه گری دانشجویان داشته باشد اما در طول ده سالی که اینجا درس خوانده‌‌ام و پیش از آن نیز این فضا را مشاهده نمی‌کنیم در حالیکه دانشگاه تبریز در تاریخ خود همیشه صحنه حضور بسیاری از دانشجویانی بوده که امروز مناصب سیاسی را دارند و فعالیت‌‌های اثرگذار سیاسی را در دانشگاه داشته‌‌اند."

خداحافظی می‌کنم و در تاریکی و سکوت دانشگاه به راهم ادامه می‌دهم. حالا دیگر کلاس‌‌ها تمام شده‌‌اند و اندک دانشجویانی هم که رفت‌وآمد می‌کنند ساکنان خوابگاه هستند که یا خرید به دست به طرف خوابگاه حرکت می‌کنند و یا بدون اینکه مقصدشان را بدانم به تماشای رفت‌ و آمدشان می‌نشینم و در ذهنم به این فکر می‌کنم که فلسفه روز دانشجو که شهادت سه دانشجو در اعتراض به سفر رئیس جمهور وقت آمریکا بوده و یعنی منش ضداستکباری در دانشگاه‌‌های ما جریان دارد؟

دانشجویان ما دغدغه‌‌های سیاسی دارند و یا مشکلات به اندازه‌‌ای آنها را درگیر کرده است که فارغ از توجه به مسائل سیاسی و کشوری تنها در پی گذراندن سال‌های تحصیل و یافتن شغلی هستند؟

بیخیال این فکرها می‌شوم و سعی می‌کنم از فضای زیبای اطرافم لذت ببرم صدای پرندگان در خاموشی شب، چندین دختر پلاستیک خرید به دست، دو پسر جوانی که چیزی در گوشی موبایلشان به یکدیگر نشان می‌دهند و بلند می‌خندند و نگهبانی که جلوی در ایستاده است در پنج ثانیه نگاه و توجهم به دانشگاه از جلوی چشمانم عبور می‌کنند.

شاید لازم است فارغ از هرکلیشه‌‌ای فقط لازم باشد از این دوران لذت برد زیرا بهترین خاطرات جوانی زمانی که توام با دوره دانشجویی باشد بدون شک هیچگاه فراموش نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • ممنوعیت استفاده از واژه اسرائیل در رسانه‌های عراق
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد