Web Analytics Made Easy - Statcounter

دزفول - ایرنا - احمدفداله و دره کاید منطقه ای دور افتاده از شهر دزفول هستند که به دلیل محرومیت کمتر معلمی داوطلب آموزش و تدریس در این منطقه می شود. نداشتن جاده مناسب و قطع ارتباط در فصل بارندگی و برف به دلیل کوهستانی و سخت گذر بودن تنها یکی از مشکلات این منطقه محروم و دور افتاده است.

به گزارش ایرنا برای سفر به منطقه احمدفداله و دره کاید در آخرین نقطه از محدوده جغرافیایی شهرستان دزفول در دل رشته کوه زاگرس باید خودرویی مجهز و چند بشکه بنزین به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی کردن مسیر 120 کیلومتری شهر دزفول تا منطقه احمدفداله و دره کاید با شیب های تند و پرتگاه های خطرناک نیازمند بیش از هفت ساعت رانندگی در جاده ای سنگلاخ است.
این در حالی است که دسترسی به کانون های پراکنده اسکان عشایر و روستاییان در این منطقه مستلزم طی کردن مسیرهای مالرو در دل کوه است.
پراکندگی کانون های اسکان عشایر و روستاییان در منطقه احمدفداله و دره کاید شهیون موجب شده تا متناسب با جمعیت ، مسافت و فاصله روستاها ، مدارسی در چند نقطه در این دهستان با پراکندگی بسیار برپا شود تا دانش آموزان ساکن این منطقه دور افتاده نیز از نعمت سواد و آموزش بهره مند شوند. اما آنچه که روند آموزش و تحصیل این دانش آموزان را شتاب بخشیده حضور شبانه روزی معلمانی است که با ترک خانه و کاشانه راهی مناطق دور افتاده شده و با حداقل امکانات مسئولیت آموزش و تحصیل این دانش آموزان را بر عهده گرفته اند.

**' زوج جوانی که زندگی خود را وقف آموزش دانش آموزان کرده اند
'محمد ایسوند حیدری' تنها معلم دبستان شهید بهشتی روستای چشمون منطقه احمد فداله که به همراه همسرش ' صدیقه نصیری ' که در آموزش دانش آموزان وی را یاری می کند در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا در حالی مسایل و مشکلات 40 دانش آموز ابتدایی این مدرسه را بیان می کند که توجهی به مشکلات و کمبودهای زندگی خود در این منطقه دور افتاده و محروم از امکانات نداشته و تنها توجه و خواسته اش تامین وسایل کمک آموزشی برای کمک به آموزش کودکان است.
وی گفت: 40 دانش آموز پسر و دختر از پیش دبستانی تا پایه ششم ابتدایی در این دبستان که در روستای چشمون بنا شده تحصیل می کنند اما آنچه که آینده این دانش آموزان را تهدید می کند رها کردن تحصیل پس از پایه ششم دبستان به دلیل نبود دبیرستان دوره اول و دوم در منطقه است.
این معلم که در استخدام آموزش و پرورش منطقه سردشت است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعدادی از دانش آموزان پسر این منطقه برای ادامه تحصیل راهی مدرسه شبانه روزی شهر سردشت می شوند اما خانواده بسیاری از دانش آموزان دختر تمایل به ادامه تحصیل فرزندان خود در منطقه و شهری دور از خانواده را ندارند لذا دختران برخوردار از هوش و استعداد بالایی پس از کلاس ششم دبستان، تحصیل را رها می کنند.
حیدری با ابراز نگرانی نسبت به آینده هفت دانش آموز کلاس ششم این دبستان بیان داشت:10 مدرسه در دهستان احمدفداله و مناطق اطراف آن وجود دارد که سالانه بین 70 تا 100 دانش آموز آنها پس از طی کردن پایه ششم ابتدایی ترک تحصیل می کنند لذا ایجاد یک دبیرستان دوره اول و دوم متوسطه در این منطقه دور افتاده که نزدیکترین دبیرستان به آن نیازمند طی کردن مسیری کوهستانی و سخت گذر در مدتی حدود هشت ساعت است ضروری است تا امکان ادامه تحصیل دانش آموزان به ویژه دختران دانش آموز فراهم شود.
وی گفت: در شرایطی که با وجود خرابی جاده، اداره برق برای برقرسانی تیرهای برق را به منطقه منتقل کرده ، امکان انتقال کانکس برای احداث یک دبیرستان در این منطقه وجود دارد که همت مسئولان و مشارکت خیرین مدرسه ساز کشور را طلب می کند.
حیدری به شرایط سخت زندگی معلمان در مناطق دورافتاده و سخت گذر احمدفداله و دره کاید و مودوآرپنا، همچنین مشکل رفت و آمد 20 معلم مستقر در مدارس منطقه احمدفداله تا بعد از سالند و گاگلینه به شهر دزفول به وسیله نیسان وانت به عنوان یک مشکل جدی اشاره کرد و خواستار حل آن با تدبیر مسئولان استانی شد.
وی افرود: هر معلم پس از 20 روز اقامت و دایر کردن کلاس می تواند 10 روز به مرخصی برود اما به دلیل نبود جاده مناسب و سخت گذر و خطرناک بودن جاده و نیز مسدود شدن جاده در برخی ایام به دلیل بارندگی، معمولا معلمان چند ماه از سال را پیوسته در این مناطق بسر برده ضمن اینکه برای بهره مندی حداکثری از فرصت آموزش، مدارس در این مناطق محروم در روزهای تعطیل نیز دایراست.
وی با بیان اینکه برخی این دانش آموزان حتی با تلویزیون به عنوان یک وسیله آموزشی و سرگرمی بیگانه اند گفت: تامین وسایل کمک آموزشی ، پوشاک و لباس مناسب ، بلندگو و تلویزیون برای پخش فیلم آموزشی ، و نیز مسواک و خمیردندان و نیز ماشین اصلاح برای کوتاه کردن موی سر دانش آموزان، همچنین وسایل بازی از نیازهای ضروری دانش آموزان این مناطق محروم است.
حیدری اظهار کرد:از آنجا که دبستان شهید بهشتی چشمون از نعمت برق برخوردار است لذا تامین یکدستگاه تلویزیون با گیرنده دیجیتال و نیز دستگاه پخش سی دی برای پخش برنامه های آموزشی برای دانش آموزان این دبستان و دبستان های مجاور ضروری است.
صدیقه نصیری همسر این معلم که زندگی در منطقه دور افتاده در کنار عشایر و روستاییان را به زندگی در شهر با امکانات رفاهی مناسب ترجیح داده و راهی دهستان احمدفداله شده نیز به خبرنگار ایرنا گفت: به عشق کمک به تعلیم و تربیت کودکان ، در کنار همسرم در امر آموزش آنان تلاش می کنم و این تلاش در بسیاری از موارد تنها به ساعات اداری محدود نمی شود.
وی با بیان مشکلات دانش آموزان این منطقه به ویژه مشکلات دندانی گفت: طبق بررسی انجام شده بیشتر دانش آموزان منطقه احمدفداله دندان سالم ندارند و حتی دندان دایمی برخی از آنها خراب است که نیاز است ضمن غربالگری دانش آموزان این منطقه از نظر بیماری دهان و دندان نسبت به تامین مسواک و خمیردندان برای آنها که از خانواده ضعیف و کم در آمد هستند اقدام شود تا روش صحیح مسواک زدن را به آنها آموزش دهیم.
وی همچنین از نبود وسایل بازی برای تفریح دانش آموزان این دبستان به عنوان یک مشکل در امر تعلیم و تربیت دانش آموزان نام برد و اظهارکرد:با تامین امکانات حداقلی و وسایل تفریحی و ورزشی می توان دانش آموزان را برای ساعاتی به فعالیت های ورزشی تشویق کرد.
این بانوی علاقه مند به آموزش و تعلیم و تربیت دانش آموزان منطقه محروم احمدفداله که بدون هیچ چشم داشتی در کنار همسر معلم خود ، کودکان را در فراگیری دانش یاری می کند همچنین با قدردانی از خیرین در کمک به این کودکان محروم از امکانات گفت: از خیرین انتظار می رود با ساخت یک واحد آموزشی متوسطه امکان ادامه تحصیل دانش آموزان مناطق محروم و دور افتاده احمدفداله و دره کاید را فراهم کنند.
مدیر آموزش و پرورش منطقه سردشت دزفول نیز با تشریح مسایل و مشکلات این منطقه آموزشی به ویژه مناطق دورافتاده احمدفداله ، دره کاید و سایر مناطق کوهستانی و سخت گذر گفت: معلمان شاغل در مدارس عشایری و روستایی این مناطق دور افتاده با اخلاص و جهادی عاشقانه به امر تعلیم و تربیت دانش آموزان مشغول هستند.
محمدرحیم کریمی ، تامین آب و برق و امکانات مناسب آمد و شد را حق طبیعی معلمان شاغل در این مناطق دور افتاده دانست و افزود:این معلمان بیش از نیمی از سال را در مناطق دور افتاده و سخت گذر سپری می کنند لذا جا دارد تا دستگاه های متولی امکاناتی چون آب ، برق و خودروی مناسب را برای تردد آنها تامین کنند ضمن اینکه به دلیل پراکندگی دانش آموزان در روستاهای منطقه تامین وسیله مناسب برای انتقال دانش آموزان به مدارس متوسطه ضروری است تا مانع ترک تحصیل آنها شد.
وی اظهارکرد:با توجه به سخت گذر بودن روستاهای منطقه به ویژه احمدفداله و دره کاید تردد 50 معلم به این روستاها به سختی و با وانت انجام می شود.
مدیر آموزش و پرورش منطقه سردشت دزفول اعتبار اختصاص یافته به این منطقه آموزشی را با توجه به گستردگی حوزه جغرافیایی و نیز پراکندگی مدارس روستایی کافی ندانست و گفت: تخصیص اعتبار ویژه به آموزش و پرورش منطقه سردشت دزفول برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان ضروری است.
کریمی به موفقیت های دانش آموزان این منطقه نیز اشاره کرد و افزود: برخی دانش آموزان این منطقه علاوه بر موفقیت در آزمون سراسری و قبولی در رشته های پزشکی ، از نظر رتبه آموزشی در خوزستان جایگاه خوب و قابل قبولی دارند اما ادامه این روند نیازمند کمک های ویژه از سوی وزارت آموزش و پرورش ، استاندار خوزستان ، مسئولان محلی و نیز خیرین به ویژه در زمینه تامین نیازهای آموزشی و کمک آموزشی است.
تعداد مدارس زیر پوشش منطقه آموزش و پرورش سردشت 130 واحد آموزشی با جمعیت دانش آموزی 6 هزار و 500 نفر است.
احمد فداله و دره کاید واقع در دل رشته کوه زاگرس در بخش کوهستانی شهیون دزفول مناطقی بکر و سرشار از ظرفیت های طبیعی هستند که دسترسی به آنها به دلیل نبود جاده مناسب به سختی امکانپذیر است.
فاصله شهر دزفول تا دهستان های احمد فداله و دره کاید 120 کیلومتر بر روی تابلویی در ابتدای این جاده حک شده اما برای دسترسی به اهالی ساکن در این منطقه و بررسی مشکلات آنها باید حدود 200 کیلومتر با خودرویی کمک دار در جاده ای کم عرض ، ناهموار و سنگلاخ با پرتگاه های خطرناک بیش از هشت ساعت رانندگی کرد.
جاده 120 کیلومتری دزفول تا دهستان های احمدفداله و دره کاید با وجود سخت گذر و سنگلاخی بودن در هر بارندگی در فصل پاییز و زمستان مسدود شده و عملا ارتباط زمینی این مناطق با یکهزار و 200 خانوار پراکنده روستایی و عشایری برای چند روز قطع می شود به طوریکه تنها از طریق بالگرد می توان به این مناطق دسترسی پیدا کرد.
پراکندگی جمعیت تامین زیر ساخت هایی چون آب ، برق ، مدرسه ، خدمات بهداشتی و درمانی را در این منطقه کوهستانی به دلیل نبود جاده مناسب سخت و هزینه بر کرده است.
6068/ 6037
خبرنگار: محمدعلی فریدپناه **انتشار: عبدالحمید راجی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان

بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود، به همین سبب با گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت تکنولوژی، روش‌های نوین آموزش مطرح است و معلمان و فعالان تربیتی برای دست یافتن به نتایج بهتر در تدریس درصدد اجرایی کردن این روش‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود و بر رشد مناسب فرزندان در آینده تأثیرگذار خواهد بود، به همین سبب در سال‌های گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، سبک‌های جدید آموزشی به‌نام روش‌های نوین آموزش مطرح شده است که معلمان و فعالان تربیتی درصدد اجرایی کردن این روش‌ها در مدارس هستند.

بعد از دوران شیوع کرونا، دانش‌آموزان بیشتر اوقات فراغت خود را صرف تماشای تلویزیون، بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی می‌کنند و دچار فقدان تحرک و فعالیت‌های فیزیکی مناسب در جهت رشد کامل و آموزش مناسب خود هستند که این امر باعث می‌شود سلامت، رشد و روند تحصیل دانش‌آموزان به طور جدی به خطر افتد.

کم‌تحرکی، دانش‌آموزان را دچار چاقی، بیماری‌های فشار خون، دیابت نوع دوم، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوانی می‌کند و هر یک از این بیماری‌های جسمی، مشکلات روحی و روانی را نیز به همراه خواهد داشت و حتی منجر به ایجاد اختلال در روابط اجتماعی صحیح، نداشتن اعتماد به نفس و عزت نفس در سنین بالاتر خواهد شد.

اختصاص دادن زمان بیش از حد به استفاده از رسانه‌ها علاوه بر مشکلات جسمی و روحی که به دنبال دارد، می‌تواند ضربه سنگین و جبران‌ناپذیری به فرایند یادگیری و تحصیل دانش‌آموزان وارد کند، به گونه‌ای که اگر استفاده دانش‌آموزان از رسانه تحت کنترل قرار نگیرد، جبران عواقب آن بسیار دشوار خواهد بود.

شکوفایی‬ بهتر دانش‌آموزان با سبک آموزش بازی‌محور

محمد کمال، برنامه‌نویس، طراح بازی و مؤلف کتاب در حوزه رسانه و تربیت رسانه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص جایگاه بازی در مدارس و آموزش اظهار می‌کند: به علت ارائه محتوای درسی به روش سنتی در مدارس، برخی دانش‌آموزان میل و رغبت کمتری برای حضور در کلاس‌های درس دارند، چرا که این سبک از روش آموزش برای آن‌ها نسبت به دیگر سبک‌های آموزشی جذابیت ندارد.

وی با بیان اینکه ذائقه دانش‌آموزان تغییر پیدا کرده و رسانه‌ای شده است، به‌گونه‌ای که مطالب آموزشی مختلفی را از مشاهده فیلم‌، سریال یا انجام بازی‌های رایانه‌ای فرا می‌گیرد، می‌افزاید: گاهی در مدارس، دانش‌آموزان را با محتوای درسی غیرجذاب روبه‌رو می‌کنیم که سبب ناکارآمدی تدریس و آموزش برای دانش‌آموزان می‌شود.

این مدرس رسانه و هوش مصنوعی با اشاره به اینکه منظور از بازی فعالیت‌هایی بدون هدف برای سرگرمی نیست، بلکه منظور فعالیت‌هایی است که مطالب درسی با استفاده از آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود و یادگیری توسط آن صورت گیرد، عنوان می‌کند: در بعضی از مدارس که به روش بازی‌محور مطالب درسی را به دانش‌آموز انتقال می‌دهند، دانش‌آموز عملکرد بهتری دارد و شکوفایی استعدادهای او بیشتر است و محیط شادتری در مدرسه وجود خواهد داشت، به همین سبب میل و رغبت دانش‌آموزان برای حضور در مدرسه بیشتر است.

کمال ادامه می‌دهد: در مدارسی که از روش بازی‌محور استفاده نمی‌کنند، دانش‌آموزان رغبت زیادی برای آموزش و یادگیری ندارند و نیاز آن‌ها با حضور در کلاس رفع نمی‌شود و زمانی که درسی به آن‌ها آموزش داده شود، بعد از مدت کوتاهی فراموش می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش باید با بازی ترکیب شود، اضافه می‌کند: دروسی مانند زیست، تاریخ، مفاهیم دینی و اخلاقی، شیمی و دیگر دروس این ظرفیت را دارند که مطالب آموزشی و کاربردی آن را در قالب فیلم‌های کوتاه و بازی به دانش‌آموزان ارائه دهیم، همان‌گونه که در بعضی از بازی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی محتواهای درسی گنجانده شده است و دانش‌آموز با استفاده از آن می‌تواند مطالب را بهتر درک کند و به خاطر بسپارد.

پژوهشگر حوزه رسانه و بازی خاطرنشان می‌کند: می‌توان جنگ‌ها و شخصیت‌های تأثیرگذار تاریخی را در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داد، به‌گونه‌ای که در فضای بازی دانش‌آموز را با تاریخ آشنا کنیم تا او با تلاش و خلاقیت خود وارد دنیای تاریخ شود، همچنین در درس ریاضی می‌توان از بازی‌های فکری، بازی‌های جعبه‌ای یا پازل استفاده کرد تا با درگیری ذهن دانش‌آموز برای حل مسئله و پاسخ به معماهای موردنظر با محتوای درسی روبه‌رو شود و به صورت غیرمستقیم آموزش مطالب صورت بگیرد.

تغییر‬ ذائقه دانش‌آموزان، لزوم تغییر سبک آموزش

کمال با بیان اینکه اثرگذاری آموزش همراه با بازی بسیار بیشتر است، می‌افزاید: ذائقه و میل دانش‌آموزان نسبت به سال‌های گذشته تغییراتی داشته است و میل آن‌ها به تصاویر بیشتر از متن‌ها است، بنابراین نمی‌توان در مدارس با صرف آموزش شفاهی و متنی دانش‌آموزان را ترغیب به یادگیری کرد، بلکه باید با درگیر کردن حواس مختلف دانش‌آموز و ارائه مطالب در قالب مورد پسند او یادگیری و آموزش را برای او شیرین و جذاب کنیم.

وی در خصوص مزایا و معایب سبک آموزش بازی‌محور در مدارس می‌گوید: برای آموزش محتواهای درسی نباید تنها به روش بازی‌محور تکیه کرد، زیرا باعث فاصله گرفتن دانش‌آموزان از مطالعه کتاب می‌شود، بلکه باید با حفظ جذابیت و لذت خواندن کتاب، آن‌ها را به مطالعه کتب درسی و غیردرسی تشویق کنیم.

این مدرس بازی‌سازی با بیان اینکه نیاز است مطالعه کتاب همراه با بازی در فرایند آموزش مشارکت داشته باشد، عنوان می‌کند: آموزش بعضی از دروس مانند آموزش شعر تنها در قالب کتاب با استفاده از هنر و خلاقیت معلم می‌تواند به دانش‌آموزان عرضه می‌شود و نیاز است که دانش‌آموزان کتاب به دست بگیرند و مطالعه داشته باشند.

کمال با اشاره به اینکه منظور از بازی‌هایی که با آموزش همراه می‌شود، تنها بازی‌های رایانه‌ای نیست، بلکه گاهی باید در زمین فوتبال یا در اردو به دانش‌آموزان مفاهیم اخلاقی همچون از خودگذشتگی را آموخت، ادامه می‌دهد: با آموزش به سبک بازی‌های رایانه‌ای، سبک زندگی دانش‌آموزان رسانه‌ای می‌شود و تحرک آن‌ها کاهش می‌یابد که بیماری‌های جسمی و روحی مختلفی را به دنبال خواهد داشت، بنابراین دانش‌آموزان باید بتوانند ابعاد مختلف زندگی مورد توجه قرار دهند.

وی در خصوص روش ارزیابی اثربخشی آموزش بازی‌محور بیان می‌کند: با آزمون‌هایی که از دانش‌آموزان گرفته می‌شود، می‌توان سطح یادگیری و اثربخشی روش آموزش بازی‌محور را سنجید و مورد بررسی قرار داد، چراکه عمق فهم و درک مطالب درسی توسط دانش‌آموزان با این روش در پاسخگویی دانش‌آموزان به سوالات درسی قابل مشاهده است.

این برنامه‌نویس و طراح بازی با بیان راهکاری برای توسعه مدارس بازی‌محور اظهار می‌کند: باید بخش‌هایی از محتوای کتب درسی مدارس به صورت بازی‌محور تألیف شود، همچنین آموزش‌های لازم در خصوص سبک آموزش بازی‌محور به معلمان و دانشجو معلمان ارائه شود تا بتوانند در اجرایی کردن این سبک از آموزش عملکرد خوبی داشته و شاهد تأثیر آن بر فرایند یادگیری دانش‌آموزان باشند.

آموزش بازی محور، نقطه مشترک خواسته‌های معلم و دانش‌آموز / در آموزش بازی‌محور نباید افراط و تفریط کرد

حجت‌الاسلام حسین ناصری، معلم و طراح و مدل‌ساز بازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: معلم و مدرسه از دانش‌آموزان انتظار دارند تا خوب به درس گوش فرا دهند و نمرات خوبی در امتحانات کسب کنند، از طرفی دانش‌آموزان از معلم و مدرسه انتظار آزادی بیشتر برای بازی کردن و پرداختن به فعالیت‌های غیررسمی یا نیمه‌رسمی را در کلاس دارند، به همین سبب به هنگام تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان با شوق فراوانی از مدرسه به سمت خانه‌هایشان راهی می‌شوند.

وی با بیان اینکه در مدارس بازی‌محور سعی شده است که خواسته معلم و انتظارات دانش‌آموزان در یک بازه مشترکی به نام درس‌های بازی‌محور جمع شود، می‌افزاید: با روش آموزش بازی‌محور در مدارس معلم و دانش‌آموزان به خواسته‌ها و انتظارات خود دست پیدا می‌کنند، اما باید توجه داشت که نباید در بازی‌کردن افراط یا تفریط شود تا به آموزش مطالب درسی خدشه‌ای وارد نشود.

پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آموزش بازی‌محور سبب تقویت انگیزه‌هایی درونی در دانش‌آموزان می‌شود، ادامه می‌دهد: آموزش بازی‌محور ممکن است سبب تقویت مهارت دانش‌آموزان نشود، اما آنچه در این سبک‌های آموزشی مورد توجه خواهد بود، این است که انگیزه‌های درونی دانش‌آموز کودک و نوجوان برانگیخته می‌شود و این سبک آموزش باب میل هر دانش‌آموزی است.

حجت‌الاسلام ناصری عنوان می‌کند: وقتی با این سبک آموزشی با دانش‌آموز برخورد کردیم، می‌توانیم در بهترین حالت مطالب درسی را به دانش‌آموزان انتقال دهیم و کمتر از ابزاری مانند تنبیه و وعده دادن به آن‌ها استفاده کنیم.

وی اضافه می‌کند: برای مثال در درس تاریخ از دانش‌آموز می‌خواهیم که با دوران صفویه آشنا شود، در سبک آموزش سنتی معلم به‌صورت شفاهی مطلب درسی موردنظر را تدریس می‌کند و از دانش‌آموزان امتحان می‌گیرد تا سطح یادگیری آن‌ها را متوجه شود، اما در قالب درس‌نامه بازی‌محور دانش‌آموز با فضای بازی درگیر می‌شود و به سبب میل و رغبت درونی به بازی کردن ادامه می‌دهد و می‌تواند در موضوعی که شاید برای او ناخوشایند باشد، بدون توضیحات معلم محتوای مورد نظر را فراگیرد.

درک‬ ضرورت‬ آموزش‬ بازی‌محور، ‏اولین‬ قدم برای توسعه این سبک آموزش است

این معلم و پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آیا سبک آموزش بازی‌محور مناسب تمام دانش‌آموزان است یا خیر، خاطرنشان می‌کند: بازی کردن برای همگان جذاب است و طبق نظر روان‌شناسان و جامعه‌شناسان کودکی که بازی نکند، دچار نقص یا اختلال است و باید برای تشخیص به متخصص مراجعه کند.

حجت‌الاسلام ناصری در خصوص اثربخش بودن سبک آموزش بازی‌محور با بیان اینکه مطالب درسی نباید به ذهن دانش‌آموز تزریق شود، بلکه باید توسط او فهمیده شود، می‌افزاید: در سبک آموزش بازی‌محور، مطالب به صورت مفهومی به دانش‌آموزان منتقل می‌شود و آن‌ها مطالب را به‌صورت عمیق درک می‌کنند و در امتحاناتی که به سبک بازی‌محور طراحی شده است، می‌توانند در پاسخ به سوالات همان مفاهیم و محتواهای درسی را بیان کنند.

وی تصریح می‌کند: اجرا کردن بازی در مدرسه نیاز به تخصص و مهارت ویژه‌ای توسط معلم و دیگر عوامل آموزشی و پرورشی مدرسه دارد، به همین سبب نیاز است در مدارس بازی‌محور، معلمان با آگاهی و دانش کافی در زمینه بازی، درس‌نامه‌های بازی‌محور داشته باشند و بتوانند به خوبی بازی‌های گوناگون را اجرا کنند تا هدایت کلاس را در اختیار گیرند و به هدف مطلوب از آموزش بازی‌محور دست یابند.

این طراح و مدل‌ساز بازی با اشاره به اینکه سبک بازی‌محور نباید به‌طور کامل جایگزین سبک آموزش سنتی شود، می‌گوید: درس‌نامه بازی‌محور یکی از قالب‌هایی است که دانش‌آموز در مدرسه به آن نیاز دارد، اما این بدان معنا نیست که این سبک آموزشی به‌طور کامل جایگزین روش سنتی شود و تمام محتواها در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داده شود؛ روش تعامل و گفت‌وگو محوری نباید ترک شود و باید روش بازی محور در کنار روش‌های سنتی قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام ناصری با بیان اینکه اولین و مهم‌ترین قدم برای توسعه سبک آموزش بازی‌محور درک ضرورت آن است، عنوان می‌کند: معلمان باید درک کنند که برای جای گرفتن در ذهن دانش‌آموز و انتقال هرچه بهتر محتواهای آموزشی باید از روش بازی‌محور در آموزش کتب درسی استفاده کنند.

بر این اساس، سبک آموزشی بازی محور که سبکی نوین در عرصه آموزش در مدارس است، برای تدریس بعضی دروس بسیاری کارآمد است و دانش‌آموز با این روش بسیاری از دروس را بهتر می‌آموزد، اما مهم است که معلم به اصول تدریس به سبک آموزش بازی محور آگاه باشد تا بتواند به نتیجه مطلوب برسد، همچنین این روش تنها در بعضی موارد نتیجه بخش است و نباید به طور کلی جایگزین روش تدریس سنتی شود.

کد خبر 746454

دیگر خبرها

  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • معلمی که هوشیارانه دانش‌آموزانش را زیرنظر دارد
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • ۱۴ منطقه فارس میزبان دانش آموزان قرآنی
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند