Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابتکار در کانال تلگرامش نوشت: خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر اجتماعی و سیاسی بوده‌ایم؛ گرچه موانع و محدودیت‌هایی در این زمینه دیده می‌شود و ستاره‌دار شدن و محدودیت برای ادامه تحصیل برخی دانشجویان نگرانی‌هایی را به وجود آورده، اما با اطلاع و پیگیری جدی وزیر علوم، تعدادی از این موارد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران آنلاین /معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه آزادی بیان و پس از بیان از شروط اولیه پویایی و نشاط اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر اجتماعی و سیاسی بوده‌ایم؛ گرچه موانع و محدودیت‌هایی در این زمینه دیده می‌شود و ستاره‌دار شدن و محدودیت برای ادامه تحصیل برخی دانشجویان نگرانی‌هایی را به وجود آورده، اما با اطلاع و پیگیری جدی وزیر علوم، تعدادی از این موارد کاهش یافته و روند ستاره‌زدایی ادامه دارد. 

 معصومه ابتکار ضمن تبریک سالروز جنبش دانشجویی در  ۱۶ آذرماه در کانال تلگرامی خود نوشت:

«شانزدهم آذر نقطه عطف مبارزات آزادی خواهانه، ضد استبدادی و ضد استعماری، ضد امپریالیستی و عدالت جویانه جنبش دانشجویی ایران در حساس‌ترین نهضت قبل از انقلاب اسلامی بوده است؛ وقتی در سال ۱۳۳۲ و چند ماهی پس از کودتا علیه دکتر محمد مصدق، خون سه شهید اهورایی به خاطر اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا در دانشگاه تهران بر زمین ریخت تا میزان وابستگی و دلدادگی به عمو سام و تسلط و سرکوب مردم ایران در برابر اراده خارجی باشد.  

 حالا بیش از ۶ دهه از آن ایام می گذرد و روزگار بازی‌های فراوان و مردم ما نقش آفرینی های بسیار داشته‌اند. با همت و فداکاری مردم و راهبری الهام‌بخش امام و رهبری، سایه شوم سلطه بیگانه و دخالت قدرت‌ها از سر ملت رفع شده و مردم به رغم فراز و نشیب‌های رخ داده، با اصالت بخشیدن به صندوق های رای، سرنوشت خود را با جابجایی مسالمت‌آمیز قدرت به دست گرفته‌اند.  

 در سال‌های اخیر نرخ رشد آموزش عالی و تعداد دانشجویان در ایران به بالاترین رتبه‌ها در دنیا رسیده و ۴/۲ میلیون دانشجوی ایرانی در مقطعی سریع‌ترین شتاب رشد مقالات را داشته‌اند. در این میان ۱/۸ میلیون نفر از دانشجویان را زنان و حدود ۲۷% اعضای هیئت علمی را نیز بانوان تشکیل می‌دهند.  

 تراز جهانی مرحوم پروفسور مریم میرزاخانی در حالی نسل جوانان جوینده علم و پیشرفت ایران را نمایندگی می‌کند که رشته‌های علوم مهندسی و ریاضی یا STEM به عنوان پیشران اقتصادی مورد توجه قرار گرفته‌اند و دانشجویان ایرانی به ویژه دختران در STEM پیشرو بوده و سرمایه بزرگی برای ایران به شمار می‌آیند؛ سرمایه‌ای که باید در زمینه اشتغال مد نظر قرار گیرد و البته در کنار آن می‌بایست دوره‌های فنی و حرفه‌ای اهمیت لازم را در آموزش عالی به عنوان یک گزینه میان‌بُر برای اشتغال به دست آورند.

از سوی دیگر اما نگرانی‌های موجهی در میان دانشجویان وجود دارد که به عنوان پیش درآمد پویایی، خلاقیت و رشد علمی و فن آوری نباید آنها را نادیده گرفت.

 آزادی بیان و پس از بیان از شروط اولیه پویایی و نشاط اجتماعی محسوب می شود. روحیه و انگیزه دانشجویی که با تکیه بر آن بزرگ ترین انقلاب دینی، سیاسی و اقتصادی معاصر رقم خورد و از سوی امام و رهبری به عنوان سرمایه یاد شده است، نباید توسط تفکرات یا عده‌ای خاص تحدید شود یا آسیب ببیند.  

 خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر اجتماعی و سیاسی بوده ایم، گرچه موانع و محدودیت هایی هم قابل احصاء باشد. چنانچه ستاره دار شدن و محدودیت برای ادامه تحصیل برخی دانشجویان نگرانی هایی را به وجود آورده که با اطلاع و پی گیری جدی وزیر علوم، تعدادی از این موارد کاهش یافته و روند ستاره زدایی ادامه دارد.  

 از طرفی رشد تشکل ها و ارایه مجوز به برخی اتحادیه ها و نشریات دانشجویی، فعالیت های ورزشی، فرهنگی و هنری دانشجویان مورد حمایت قاطع دولت بوده و حاکی از بهبود شرایط عمومی است، در عین حال اما ضرورت توجه به مهارت های زندگی در دانشگاهها، توان افزایی دانشجویان در زمینه های حقوقی، ‌ ارتباطی، فضای مجازی، حل و فصل اختلاف و کاهش خشونت، مقابله با آسیب ها، خودمراقبتی، خودشکوفایی و حفاظت از محیط زیست بسیار جدی است. دختر و پسر هر دو برای آینده و زندگی سالم خود نیازمند این رویکرد بوده و هستند.  

 با وجود همه کاستی ها از پویایی و شور جنبش دانشجویی کاسته نشده است. حضور موثر و تعیین کننده دانشجویان در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بر کسی پوشیده نیست. دانشگاه زمینه طرح مباحث نظری، نقد و آینده نگری را فراهم کرده و با تضارب آراء و دیدگاهها، افتراق با جریان رقیب و ائتلاف جریان اعتدال و اصلاحات را میسر کرد.  

 مقابله فعال با افراط گرایی و خشونت داعشی، در بعد نظری و عملی در جریان دانشجویی مشهود بوده و از سوی دیگر دانشجویان در فعالیت داوطلبانه اجتماعی مانند امداد رسانی به مناطق زلزله زده و خدمات خیریه ای به صورتی بسیار امیدوارانه حاضر هستند.   

 امروز دانشجویان از موضع عزتمند ایران در برجام و اهمیت تلاش برای تحقق آن و موفقیت های منطقه ای کشور غافل نیستند. مطالبه گری برای اصلاح امور و عدالت جویی و استقلال طلبی حق جریان دانشجویی است و دولت و دستگاههای حاکمیت باید سعه صدر و تسامح برای شنیدن صدا و نقد مشفقانه دانشجو را داشته باشد.  

 دانشجویان همواره مراقب نفوذ و دخالت و هدایت جریان های سیاسی بوده و سعی کرده اند استقلال و عزت خود را در مواضع حق مدارانه و انتقاد سازنده و نه تخریب و ملامت تقویت کنند.  

 دولت بیشترین اهتمام خود را برای اشتغال دختران و پسران تحصیل کرده صرف می کند تا آینده روشنی برای ایرانیان رقم خورد.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی

تظاهرات علیه جنگ غزه در دانشگاه کلمبیا و تگزاس و تسری آن به دیگر دانشگاههای آمریکا، شوک سختی را به جوبایدن رئیس جمهور این کشور وارد ساخته است. وی از یک سو نسبت به موج شکل گرفته در فضاهای آموزشی آمریکا نگران بوده و از سوی دیگر، حمایت مطلق از جنایات رژیم اشغالگر قدس را بخشی از مانیفست حزبی و ذاتی خود تلقی می کند! همین مسئله سبب شده تا رئیس جمهوری آمریکا به تناقضات گفتاری روی آورده و بیش از پیش مضحکه دانشجویان این کشور و افکار عمومی دنیا شود.

به گزارش ایسنا، جوبایدن در تازه ترین واکنش خود نسبت به اعتراضات دانشجویی مدعی شده است: «من این یهودستیزی آشکار( اعتراضات دانشجویی علیه جنایات صهیونیستها در غزه ) را محکوم می کنم. چنین اعمالی هیچ جایی در دانشگاهها ندارد. با این حال از آزادی بیان در دانشگاه ها حمایت می کنم!» این سخنان پارادوسیکال و متناقض بایدن، ناظر بر جرم انگاری یهودستیزی در آمریکاست که روند قضایی -امنیتی مشخصی دارد: بر این اساس هر گونه انتقادی که علیه رژیم اشغالگر قدس و اقدامات آن در جنگ غزه مطرح شود، مصداق یهودستیزی محسوب شده و به بدترین نحو ممکن با آن برخورد می شود.در این واژه سازی وقیحانه، صهیونیسم مترادف با یهود در نظر گرفته شده و نمادها و ایده های صهیونیستی یک خط قرمز پررنگ در آمریکا به شمار می آیند.

واقعیت امر این است که بایدن، ترامپ و دیگر سیاستمداران آمریکایی، چه بخواهند یا نخواهند در مقابل حجم گسترده ای از مطالبه گری جوانان و دانشجویان کشورشان قرار گرفته است. این مطابه گری، آگاهانه و صریح بوده و ناظر بر ماهیت رژیم اشغالگر قدس و جنایاتی است که علیه ساکنان فلسطین در طول تاریخ اشغال این سرزمین مقدس مرتکب شده است. از این رو انگ یهودستیزی به دانشجویان و معترضین، نه تنها منجر به توقف این مطالبه گری غیرتمندانه نشده، بلکه دامنه آن را گسترش داده است.

در این میان اصرار دموکراتها و جمهوری خواهان آمریکا مبنی بر استمرار استراتژی ساختگی "مترادف سازی صهیونیسم ستیزی یا یهود ستیزی"، صرفا هزینه های واشنگتن را در مواجهه با آگاهی رو به رشد و تحسین برانگیز افکار عمومی و دانشجویان این کشور افزایش خواهد داد.

بایدن در طول ماههای گذشته، عامدانه چشمان خود را بر روی اعتراضات بی سابقه در آمریکا علیه نسل کشی صهیونیستها در نوار غزه بست و حتی در این کشتار جمعی( چه در سطح عملیاتی و چه سیاسی) ظرفیت کامل کشورش را در اختیار قاتلان کودکان بی دفاع فلسطینی قرار داد.

رئیس جمهور آمریکا تصور می کرد به دلیل افزایش هزینه های حقوقی و امنیتی اعتراض علیه صهیونیستها، شاهد تسری و تعمیق این تحرکات خودجوش نخواهد بود؛ اما آنچه در کالیفرنیا و تگزاس گذشت، همه پیش فرضهای مخرب ذهنی وی را به چالش کشید.

اکنون مقامات آمریکایی باید میان دوگزینه تسلیم شدن در برابر خواسته های دانشجویان ( که شامل پایان دادن به جنگ غزه و قطع روابط علمی-دانشگاهی با رژیم صهیونیستی می باشد ) و مواجهه با شرایطی به مراتب سخت تر ، یکی را انتخاب کنند. گزینه سومی در این معادله وجود ندارد.آمریکایی ها بسیار دیر به خود آمده اند...

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • نگرانی از یورش گارد ملی آمریکا به دانشجویان معترض
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟