Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: رییس سازمان بسیج رسانه کشور با اشاره به نقش رسانه در استحاله فرهنگی، عنوان کرد: رسانه تامین کننده منافع قدرت های بزرگ است.

به گزارش خرداد دکتر مسعود بصیری در حاشیه سفر دو روزه خود به گیلان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نقش رسانه در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، اظهار کرد: رسانه ها بدون استثنا در جهان دارای دو بخش تجاری و ایدئولوگ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نمی توان تجارت را از هیچ رسانه ای جدا کرد، افزود: ترغیب تفکر جامعه مورد هدف از طریق رسانه باعث خرید برخی از کالاها و تغییر سبک زندگی در آن جامعه می شود. در واقع سود به نفع کشوری که دارای رسانه قدرتمند است، تغییر می کند.

بصیری، تغییر سبک زندگی یک جامعه را ثمره اثرگذاری رسانه در اقتصاد خرد و کلان دانست و تصریح کرد: برای تجارت باید تفکر، اندیشه و نگاه مخاطب به سمت خرید کالای مورد نظر برود لذا جامعه ای که تحت تاثیر رسانه سبک زندگی خودش را تغییر می دهد، در واقع منابع طبیعی خود را طی یک دوره طولانی مدت از دست داده است. قطعا تخریب محیط زیست و منابع طبیعی شکست تجاری سنگینی را به دنبال خواهد داشت.

این مسوول فرهنگی، با اشاره به نقش رسانه در استحاله فرهنگی، عنوان کرد: اساسا کارکرد رسانه در نگاه قدرت های بزرگ و استکباری دنیا، استحاله فرهنگی بوده و به عبارت دیگر می توان گفت که رسانه تامین کننده منافع قدرت های بزرگ است.

رئیس سازمان بسیج رسانه کشور، با بیان اینکه بشر از ابتدای خلقت با حرف زدن و تحت تاثیر قرار دادن دیگران به دنبال پیاده کردن اهداف خود بوده است، گفت: هر کشوری که صاحب قدرت است رسانه دارد، زیرا اداره کردن رسانه نیازمند ثروت است. در کشوری مانند آمریکا تنها هشت کانال رایگان برای مردم وجود دارد و سایر کانال ها باید خریداری شود، اما ۳۵۰۰ کانال رایگان را با زبان های مختلف در اختیار مردم کشور ما قرار می دهند.

وی اضافه کرد: تلویزیون جمهوری اسلامی ایران با کانال های محدود خودش تلاش می کند مقابل تمام قدرت رسانه ای جهان که هم اکنون حدود ۲۴۰ کانال فارسی زبان رایگان در اختیار مردم ما قرار داده، بایستد.

بصیری، با بیان اینکه رسانه های استکباری به ظاهر بدون هیچ خواسته و نگاه اقتصادی و ایدئولوژیک سریال می سازند و پخش می کنند، ادامه داد: مردم با تغییر سبک زندگی همه هزینه ها را در درازمدت می پردازند.

وی با اشاره به افزایش قدرت خرید مردم در ۳۰ سال گذشته، خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، سالانه ۳۵ هزار عمل زیبایی تحت تاثیر رسانه ها در کشور صورت می گیرد و بیش از ۷ هزار میلیارد تومان برای زیبایی هزینه می شود، اما احساس خوشبختی در جامعه ما افزایش پیدا نکرده و زیباتر شدن عامل پایداری خانواده ها نشده است.

رییس سازمان بسیج رسانه کشور، با اشاره به ساختگی بودن برخی از آمارهای جهانی برای ایجاد ناامیدی، سرخوردگی و احساس ضعف در مردم، عنوان کرد: این دروغ است که ایران چهارمین کشور دارای جمعیت سرطانی در دنیاست و تجاوز به عنف و کودک آزاری در رأس جرایم قرار دارد. در حالی که کشور ما در بحث خشونت های خانوادگی و خیابانی و درگیری های قومی و مسلحانه جزو رده های برتر دنیا نیست.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سال است که در مقابل تمام استعداد برتر جهان استکبار در حوزه رسانه ایستاده و بعد از انقلاب کشور را با قدرت سر پا نگه داشته است، گفت: با این وجود، دشمن بسیار قدرتمند عمل می کند و در تکنولوژی های مختلف حوزه رسانه رشد کرده است لذا کار ما تمام نشده و باید رشد فکر و اندیشه خودمان را در حوزه ارتباط گیری با جهان افزایش دهیم و با تکنولوژی های روز همگام باشیم.

بصیری، بر کار روانشناسی، جامعه شناختی و ارتباطاتی بهتر، گسترده تر و عمیق تر در حوزه رسانه تاکید کرد و افزود: اسلام حقیقتی جز محبت، عدالت، راحتی، استوار کردن کانون خانواده، اقتصاد سالم و بدون ربا و تامین زندگی دنیوی و اخروی ندارد لذا اگر اسلام به دنیا عرضه شود، همه به سمتش جذب می شوند، اما نفوذ شدید و تلاش گسترده رسانه های غربی اجازه گسترش اسلام را در جهان نمی دهد.

این مسوول فرهنگی، با بیان اینکه رسانه های دنیای لیبرال از گسترش اسلام جلوگیری می کنند، یادآور شد: امروز توانمندی دفاعی بسیار خوبی پدید آورده ایم لذا در حوزه رسانه هم باید برد موشک های ما از چند کیلومتر در داخل کشور به چند هزار کیلومتر آن طرف تر افزایش یابد تا گفتمان اسلام و انقلاب را به دنیا عرضه کنیم.

وی خواستار توجه خانواده ها به موضوع سواد رسانه ای شد و اظهار کرد: همانگونه که به فکر سلامت فیزیکی فرزندان هستیم، باید به سلامت فکر و اندیشه آنان اهمیت دهیم. کشور آمریکا به عنوان صاحب رسانه قدرتمند از چند دهه پیش بحث سواد رسانه ای را دنبال می کند و همه موظف هستند بر این مبحث اشراف پیدا کنند. خوشبختانه آموزش و پرورش ما چند سالی است که درس سواد رسانه ای را برای پایه دهم تعریف کرده است.

بصیری، تصمیمات ما را تابع رسانه دانست و افزود: دنیای آینده در حوزه رسانه بسیار تغییر خواهد کرد و کودکان به شدت تحت تاثیر رسانه ها قرار خواهند گرفت لذا نباید همچنان در مقابل رسانه بدون علم قرار بگیریم تا هر خوراک فکری برای فرزندان ما فراهم کند.

رییس سازمان بسیج رسانه کشور، با بیان اینکه امکان قرار گرفتن ۷۰ درصد فرزندان در معرض آسیب‌های اخلاقی اینترنت وجود دارد، خاطرنشان کرد: در آمریکا استفاده کودکان زیر ۱۳ سال از اینترنت جرم محسوب می شود و نشان دهنده عدم صلاحیت خانواده هاست. در واقع غربی ها که خودشان مخترع و کنترل کننده رسانه هستند، فرزندان را در این فضا رها نمی کنند.

وی استفاده فرزندان از اطلاعات مسموم و غیر اخلاقی را نشانه تمدن ندانست و تصریح کرد: مادران به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اعضای خانواده باید بخشی از وقت و زندگی خودشان را برای فراگیری سواد رسانه ای بگذارند. البته این کار به معنی ترویج رسانه هراسی نیست، بلکه با رسانه باید آگاهانه برخورد کنیم و تکنیک های فریب رسانه ای را یاد بگیریم. خوشبختانه امروز در کشور موضوع سواد رسانه ای در دستور کار همه نیروهای نظام قرار دارد.

برچسب ها: رییس ، سازمان بسیح رسانه ، برد موشک 

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۰۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • افزایش شمار قربانیان سیل در کنیا
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • بازدید رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از پایانه مرزی آذربایجان شرقی
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • جریمه بیانه نویسی باشگاه ها در صورت تکرار افزایش می یابد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد