Web Analytics Made Easy - Statcounter

با داغ شدن مساله سپنتا نیکنام، عضو تعلیق شده شورای شهر یزد، این سوال پیش روی جامعه قرار گرفته که آیا نمایندگان مردم در شوراهای شهر و روستا، وکیل مردم هستند یا ولی ایشان محسوب می شوند؟

به گزارش تابناک، اهمیت این سوال از آنجایی ست که فقهای شورای نگهبان در خصوص مساله پیش آمده تشکیل جلسه داده و به این نتیجه رسیده اند که یک تبصره از قانونی که بر اساس آن یک زرتشتی به شورای شهر در ولایت مسلمانان راه یافته، غیر شرعی است چراکه منجر به ولایت غیرمسلمان بر مسلمانان شده و می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تصمیمی که اگرچه مبنای فقهی دارد اما برخی بر این باورند که در مفروضات آن اشتباهی رخ داده است. اشتباهی که مطهری، نائب رئیس مجلس آن را وکالت داشتن نمایندگان شورا (نه ولایت داشتن ایشان بر مردم) خوانده و بر اساس آن خواستار تغییر موضع گیری شورای نگهبان در خصوص این مساله شده است.

با این مقدمه، شاید مراجعه به آرای وکلای دادگستری خالی از لطف نباشد؛ افراد حقوق دانی که به امر وکالت مشغولند و از این رو مرجع خوبی برای اظهار نظر در خصوص وکالت یا ولایت داشتن نمایندگان مردم در شوراهای شهر و روستا به حساب می آیند.

سیدجلال میرکاظمی، وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که آیا اعضای شوراهای شهر وکیل مردم هستند یا خیر می گوید: از آنجایی که مردم در انتخاب اعضای شوراهای شهر و روستا افرادی را می گزینند تا از حق و حقوقشان دفاع کند، اعضای شورا وکیل ایشان به شمار می آیند و بر ایشان حق وکالت دارند.

وی می افزاید: این حق وکالت به گونه ای است که غبطه و مصلحت موکل بر عهده اعضای شورا قرار می گیرد و حدود آن مشخص است و این گونه نیست که اعضای شوراها بتوانند در خصوص موارد غیر از آن ورود کنند. این موضوع در ساز و کار شوراها نیز دیده شده و در روند الزامی شدن مصوبات شورا هم مدنظر قرار گرفته است. مثل حقوق شهروندان در امور شهرسازی یا زیباسازی شهر یا امثال آنها که اعضای شورا برای محقق شدنش تلاش می کنند.

این وکیل دادگستری در ادامه با اشاره به شباهت های این وظیفه با امر وکالت، می گوید: در شوراهای شهر و روستا امور شهر مورد بررسی قرار می گیرد و امور دینی و مذهبی مطرح نیست که بحث ولایت بر افراد مطرح باشد. درست مثل اینکه یک وکیل زرتشتی یا از پیروان هر دین آسمانی دیگری را برای استیفای حقوق شهروندان به کار گرفته باشیم.

وی می افزاید: در محاکم قضایی این امری رایج است و حتی گاها در پرونده هایی که برای کشورمان در محاکم بین المللی باز می شود نیز شاهد استخدام وکلایی جهت احقاق حقوقمان هستیم. این نکته را نباید فراموش کنیم که وکلا تنها در چارچوب قوانین فعالیت می توانند فعالیت کنند و نمایندگان شوراهای شهر و روستا هم.

میرکاظمی در پایان با بیان اینکه "احساس می کنم این مساله تا حدی سیاسی شده است"، می گوید: اینکه نماینده وکیل مردم است، امری جاافتاده و معمول است همانگونه که نمایندگان مجلس شورای اسلانی را هم وکیل مردم (یا بعضا از آنسو، وکیل الدوله!) می نامند و از اقلیت ها نیز در آنجا حضور دارند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت ظهر امروز یکشنبه در همایش استانی روز شوراهای بیان داشت: همه ما در یک تیم به نام خراسان جنوبی قرار داریم لذا باید برای خدمت بیشتر به مردم سطح تعامل مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی با اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا افزایش یابد.

وی با بیان اینکه اعضای شورا همه باید بر قوانین موجود اشرافیت داشته باشند، افزود: ایجاد شوراها یکی از مظاهر دموکراسی و حاکمیت مردم است.

به گفته وی اعضای شوراهای اسلامی شهر باید نظارت مؤثر و دقیقی بر عملکرد شهرداران داشته باشند و سطح تعامل بین اعضای شوراهای اسلامی، شهرداران و فرمانداران برای خدمت بیشتر به مردم باید افزایش یابد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: شوراها باید به خودکفایی و ایجاد در آمد پایدار شهرداری‌ها از طریق جذب سرمایه گذار کمک کنند و همچنین کارهای که توسط شهرداری‌ها انجام می‌شود همراه با پیوست فرهنگی باید باشد.

قناعت با بیان این نکته که حفظ وحدت و انسجام در شوراها اهمیت بسیاری دارد، افزود: همه کارهای باید برای تأمین منافع عموم مردم نه منافع گروه‌ها و اشخاص انجام شوند.

وی با اشاره به اینکه اختلاف نظر در مسائل فنی سبب پیشرفت می‌شود، ادامه داد: اختلاف نظرها نباید در سطح جامعه مطرح شود و همه باید تابع قانون باشیم.

به گفته وی مصوبات شوراها باید در حدود قوانین و اختیارات آنها باشد تا در هیئت تطبیق مصوبات شوراها با آنها مخالفت نشود.

وی خواستار همکاری اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خراسان جنوبی شد.

کد خبر 6091385

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد
  • تاکید بر انجام اقدامات جهش زا توسط اعضای شوراها
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • شوراها مردمی سازی کارها را در اولویت قرار دهند