Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هم اکنون مرزبندی میان علوم نداریم و امیدواریم یکپارچگی آموزش عالی دوباره محقق شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد فرهادی در مراسم معارفه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: هنگامی که من به این وزارتخانه آمدم ۶۴ دانشگاه رئیس نداشت و با سرپرست اداره می‌شد و خوشبختانه این افراد توانستند از شورای عالی انقلاب فرهنگی رأی اعتماد بگیرند و دانشگاه‌ها سامان پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره با موضوع بورسیه‌ها گفت: قصه بورسیه‌ها همچنان ادامه دارد و با توجه به اینکه تعیین تکلیف شده اند و هر که می‌خواهد عضو هیأت علمی شود، باید مسیر جذب را طی کند.

وی با اشاره به بدهی دانشگاه‌ها در آغاز فعالیتش در وزارت علوم گفت: بودجه دانشگاه‌ها در سال ۹۰ و ۹۱ بین ۶۸ تا ۷۲ درصد تخصیص داده می‌شد و دانشگاه‌ها بیش از هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی داشتند که بیشتر بدهی‌ها خدماتی بود.

فرهادی افزود: با حمایت، پشتیبانی و تخصیص‌ها در دولت یازدهم، بسیاری از بدهی‌ها تسویه شد و از این نظر دانشگاه‌ها هم اکنون وضع بهتری دارند.

وی گفت: وزارت علوم مأموریت‌های مشخص و حساسی دارد و به گفته آقای رئیس جمهور وزارت امید است.

فرهادی افزود: نیرو‌های کارآمد، کارگزاران، مدیران و متخصصان از مجموعه‌های دانشگاهی دانش آموخته می‌شوند و این موضوع بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آقای غلامی در سال‌های گذشته مسؤولیت‌های زیادی داشته است گفت: جهت گیری‌های وی برای رشد دانشگاه‌ها و همچنین اطلاع وی از آموزش عالی را باید قدر بدانیم.

فرهادی افزود: در سال ۲۰۱۳ میلادی ما در رتبه ۲۵ شتاب علمی در جهان قرار داشتیم که در سال ۲۰۱۶ به رتبه نخست در این باره دست پیدا کردیم.

وی گفت: این موضوع گام بسیار بلندی است به رغم آنکه برخی می‌گفتند شتاب رشد علمی ما کم شده است.

فرهادی افزود: حدود ۳ برابر شدن تولید مقالات علمی در سطح یک درصد مقالات برتر جهان، ارتقاء ۴ پله‌ای رتبه علمی بر اساس گزارش‌های پایگاه آی اس آی و همچنین قرار گرفتن در رتبه اول منطقه و جهان براساس گزارش‌های پایگاه استنادی اسکوپوس برخی از دستاورد‌ها در دولت یازدهم بوده است.

وی گفت: در سال ۲۰۱۳ میلادی یک دانشگاه از ایران در نظام رتبه بندی تایمز جزو دانشگاه‌های برتر قرار داشت که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۱۳ دانشگاه افزایش یافته است.

فرهادی افزود: همچنین در سال ۲۰۱۳ میلادی ۵ دانشگاه کشورمان در نظام رتبه بندی لایدن قرار داشتند که این رقم هم اکنون به ۱۸ دانشگاه رسیده است.

وی گفت: در ابتدای دولت یازدهم ۳۲ پارک علم فناوری در کشور داشتیم که این رقم هم اکنون به ۴۲ پارک افزایش یافته است و این پارک‌ها می‌تواند در توسعه علمی، تولید تجهیزات دانش بنیان و رفع نیاز‌ها گام‌های موثری بردارند.

فرهادی افزود: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرار داد‌های تحقیقاتی و تولیدی با وزارتخانه‌های مختلف مانند نفت، دفاع، نیرو و جهاد کشاورزی امضاء شده است.

وی گفت: طرح آمایش آموزش عالی را به جد پیگیری کنید، زیرا قانون و مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی تا ساماندهی آموزش عالی شکل بگیرد.

فرهادی افزود: در دولت‌های نهم و دهم ۷۱-۷۲ واحد آموزش عالی در کشور داشتیم که این رقم هم اکنون در کشور به ۱۷۱ واحد رسیده است که برخی از واحد‌ها شعباتی نیز دارد که با احتساب آن‌ها حدود ۲ هزار و ۶۰۰ مرکز آموزش عالی در کشور داریم.

وی گفت: نظام ارتقاء کیفیت ایجاد شده است و دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین حرکت می‌کنند.

فرهادی افزود: همچنین ۸۳۴ برنامه درسی بازنگری شده و آموزش‌های مهارتی نیز در آن‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به موضوع دیپلماسی علمی گفت: پس از برجام شاهکاری در دیپلماسی علمی شد و قرارداد برگزاری ۱۲ دوره دکتری مشترک با دانشگاه‌های خارجی امضا شده است.

فرهادی افزود: کرسی‌های زبان فارسی در خارج از کشور نیز افزایش پیدا کرده است و در دولت یازدهم بیش از ۲ هزار نشریه دانشجویی دانشگاهی مجوز انتشار گرفته اند.

وی گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی نیز در خور توجه است و این موضوع شور و نشاط را در دانشگاه‌ها افزایش داده است.

فرهادی با اشاره به فعالیت‌های خیرین در بخش آموزش عالی افزود: ۶۳ بنیاد حامی علم و فناوری در دانشگاه‌ها شکل گرفته است و بیش از ۵۰۰ هزار متر مربع مکان رفاهی و آزمایشگاهی را برای دانشگاه‌ها تأمین کرده است.

مراسم معرفی منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات فناوری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در وزارت علوم برگزار شد.

در این مراسم از تلاش‌ها و خدمات محمد فرهادی وزیر سابق علوم تحقیقات و فناوری و سید ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اهدا لوح قدردانی و همچنین حکم منصور غلامی نیز به وی اعطاء شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۲۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»

رئیس ­جمهور ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، از سوی سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، به شرح زیر خطاب به «وزارت آموزش و پرورش»، «دانشگاه فرهنگیان» و «هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی» ابلاغ شد:

«ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌گردد:

«ماده واحده - با استناد به بند «ج» ماده ۲ مصوبه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بندهای ذیل تعیین می‌شود:

الف- اعضای حقوقی:

وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان)

رئیس دانشگاه فرهنگیان (نایب رئیس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یا نماینده تام‌الاختیار وی

دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

ب- اعضای حقیقی:

اسدالله اسدی گرمارودی

سعید غیاثی ندوشن

سیدنقی موسوی

فهیمه فرهمندپور

فخرالسادات نصیری

تبصره- مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است».

کد خبر 749968

دیگر خبرها

  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • مصوبه«تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی