Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان-ایرنا-رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: 300 تا 350 میلیارد تومان بودجه سالانه بر اساس برنامه ششم توسعه از محل مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه و عمران مناطق عشایری در کشور اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا، کرمعلی قندالی روز سه شنبه در سومین گردهمایی رئیسان ادارات امور عشایر شهرستان های سراسر کشور در اصفهان افزود: هر سال 350 میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی به عشایر اختصاص می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: عشایر برای اولین بار بعد از انقلاب و در برنامه ششم توسعه و در دوره دولت دوازدهم از عواید مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شدند.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم به عشایر توجه ویژه صورت گرفته و از تمام ظرفیت‌های محیطی و انسانی برای توانمندسازی این قشر استفاده شده است.
رییس جمهور برنامه ششم توسعه را اردیبهشت سالجاری به هیات دولت ابلاغ کرد.
قندالی گفت: تشکیل شورایعالی عشایر به ریاست معاون اول رئیس جمهوری بیانگر این است که دولت تدبیر و امید به این قشر اهتمام ویژه ای دارد.
رئیس سازمان امور عشایری گفت: توانمندسازی جامعه عشایری از اهداف اصلی این سازمان است که با جدیت دنبال می شود.
وی افزود: تنوع تولید در جامعه عشایری بویژه کشت گیاهان دارویی به عنوان محور فعالیت های تولیدی در برنامه های سازمان امور عشایر قرار دارد.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این گردهمایی گفت: استفاده از قوانین شورایعالی عشایر در زمینه های ملی، استانی و شهرستانی، استفاده از ظرفیت های برنامه ششم توسعه و استفاده از ظرفیت قانون بودجه سال 96 در زمینه واگذاری تاسیسات به تشکل های عشایری از مهمترین این اهداف است.
قندالی استفاده از سایر ظرفیت ها و مصوبات شورایعالی عشایری و ارتقاء سطح سواد، دانش و مهارت جامعه عشایری و ارتقاء سطح فرهنگی و مذهبی و سطح بهداشت و درمان این قشر را دیگر اهداف نشست یاد شده برشمرد.
وی با بیان اینکه عشایر جامعه ای مولد و کم توقع هستند که در هیچ دوره ای به این اندازه به آنها توجه نشده است، گفت: یکهزار میلیارد تومان از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی و در راستای توانمند سازی عشایر در حوزه های مختلف در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور با بیان اینکه حمایت دولت از عشایر با هدف تنوع بخشی به فعالیت های این قشر جدی است، گفت: امسال یکهزار میلیارد تومان برای تنوع تولیدات عشایر در قالب تسهیلات 4 درصدی اختصاص یافت.
وی افزود: 250 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود 4 درصد و بازگشت 5 ساله و ضمانت زنجیره ای نیز در دو سال گذشته به عشایر اختصاص یافت.
قندالی با بیان اینکه نمادهای اقتصاد مقاومتی بطور کامل در زندگی عشایر قابل مشاهده است، گفت: نوع زندگی، معیشت، درآمد و رفتار عشایر مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و درونگرایی، برونزایی، دانش محوری، عدالت محوری و مردم محوری است.
وی افزود: باید از تمام ظرفیت های عشایر استفاده کنیم تا با توانمندسازی آنها و بهره وری از منابع، اقتصاد مقاومتی را توسعه دهیم و از نظر سطح درآمد و تنوع درآمد نیز آنها را تجهیز کنیم.
رئیس سازمان امور عشایری با بیان اینکه اقتصاد تک محصولی و اتکاء بر دام در جوامع عشایری دیگر جوابگو نیست، گفت: باید سایر فعالیت ها از جمله استفاده از زنجیره تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی و صنایع دستی و گردشگری را وارد عرصه زندگی عشایر کنیم.
وی با بیان اینکه طرح ارتقاء سواد،دانش و مهارت در جامعه عشایری مصوب شورایعالی عشایر و هیات دولت است که همه جوانب در آن دیده شده است، گفت: راهکارهایی برای جلوگیری از بازماندگان از تحصیل عشایر در مقاطع متوسطه اول و دوم پیش بینی و چالش های موجود در این زمینه برطرف شده است.
قندالی گفت: در این طرح استفاده از فناوری و آموزش الکترونیک، ایجاد مدارس شبانه روزی و تمرکز دانش آموزان پیش بینی شده است.
همایش سراسری روسای امور عشایر شهرستان های کشور با موضوع اقتصاد مقاومتی به مدت دو روز از امروز(سه شنبه) در اصفهان در حال برگزاری است.
امسال یکهزار میلیارد تومان برای تنوع تولیدات عشایر در قالب تسهیلات 4 درصدی اختصاص یافت و در سه سال گذشته 6 هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش عشایری کشور توزیع شد.
هفت نوع فعالیت از جمله تولید گوشت، صنایع دستی، گیاهان دارویی و گردشگری برای جامعه عشایری کشور تعریف شده است.
از چهار میلیون هکتار از مراتع کشور حدود 34 هکتار در اختیار یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایر است.
عشایر ایران جمعیتی بالغ بر 1.8 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند اما 25 درصد از گوشت قرمز کشور را تولید می کنند که از مصادیق بهره وری در تولید محسوب می شود بطوریکه هر یک نفر از عشایر، گوشت 16 ایرانی را تولید می کند.
حدود یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایری کشور از طوایف و ایل های مختلف همچون شاهسون، بختیاری، کرمانج و غیره در بیش از 15 هزار سامانه عشایری کشور پراکنده هستند .
عشار بیش از 24 میلیون راس دام سبک که حدود 28 درصد از جمعیت دامی کشور است را در اختیار دارند.
40 درصد از فرش صادراتی کشور از محل تلاش های عشایری است و در بخش صنایع تبدیلی و گردشگری نیز این جامعه فعالیت های خوبی دارند.
شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان در غرب استان اصفهان با داشتن 27 هزار نفر عشایر از ایل بختیاری، سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان با 24 هزار نفر عشایر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان با سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه، جامعه عشایری استان اصفهان را تشکیل می دهند.
این عشایر حدود پنج ماه از سال را اغلب در شهرستان های فریدونشهر ـ سمیرم ـ چادگان ـ دهاقان ـ شهرضا و جرقویه اصفهان استقرار دارند.
جمعیت عشایر اصفهان 30 درصد از صنایع دستی و 25 درصد از گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
سومین گردهمایی رئیسان ادارات امور عشایر شهرستان های سراسر کشور در قالب کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی، دوره های آموزشی و طرح مسائل و مشکلات و ارائه راهکارها تا فردا (چهارشنبه) در اصفهان در حال برگزاری است.
ت 7150 /6027
خبرنگار: علی نعمانی * انتشار: شکراللهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۵۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر

آفتاب‌‌نیوز :

محمد علی زلفی گل شنبه شب در همایش تجلیل از اساتید و پژوهشگران برتر یاسوج به مناسبت هفته معلم، اظهار کرد: دانشگاه یاسوج از نظر فضای آموزشی، امکانات و تجهیزات، امکانات خوابگاهی و ورزشی، جزو دانشگاه‌های برتر کشور است.

وی افزود: گام‌های موثری گذشتگان برای این دانشگاه برداشتند و جسارت به خرج دادند، دوره‌های دکتری به راحتی در این دانشگاه تأسیس نشده است.

زلفی گل تصریح کرد: باید قدردان گذشتگان باشیم، جهت اطلاع من همین شیوه را در وزارت علوم رعایت کرده ام، هر دانشگاهی که رئیس دانشگاه جایگزین می‌شد، از رئیس دانشگاه می‌خواستم که همه روسای پیشین دانشگاه دعوت شوند و از آنان با دسته گلی تقدیر شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: باید یاد بگیریم که قدر اساتید دانشگاه را بدانیم و به وجود آنان افتخار کنیم.

وی ادامه داد: پیشرفت‌های علمی کشور نتیجه کار و عملکرد همه روسای پیشین و وزرای پیشین است و ما قدردان هستیم.

زلفی گل تاکید کرد: مزیت‌های نسبی هر منطقه‌ای اهمیت دارد، اما یکی از ویژگی‌های دانشگاه‌ها مزیت سازی است، اساتید و دانشجویان این توانایی را دارند که مزیت‌های جدیدی رقم بزنند، پس به این دلیل دانشگاه‌ها اهمیت پیدا می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در سال‌های قبل، توسعه دانشگاه‌ها لازم بوده، به دلیل اینکه چهار و نیم میلیون دانشجو داشتیم، اما اکنون سه میلیون دانشجو در کشور وجود دارد، صندلی‌های خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم، بنابراین توسعه کمی دانشگاه‌ها در زمان فعلی صورتی ندارد و باید به فکر توسعه کیفی و هدفمند باشیم.

وی گفت: دانشکده فنی و مهندسی گچساران و یاسوج می‌تواند توسعه پیدا کند، چه ضرورتی دارد دانشگاه دیگری را تأسیس کنیم و بعد اعتبارات را پخش کنیم و عملا نتوانیم یک دانشگاه کیفی داشته باشیم.

زلفی گل افزود: وقتی دانشکده مهندسی همین دانشگاه فضای نیمه کاره‌ای دارد، ابتدا باید کمک کنیم ساختمان همین دانشکده تکمیل شود و تجهیزات تحقیقاتی دانشگاه تکمیل شود.

۲ هزار میلیارد ریال در سفر دوم رئیس جمهور به دانشگاه یاسوج اختصاص یافت

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ۲ ساختمان نیمه تمام در دانشگاه یاسوج وجود دارد، در سفر اول دولت ۸۰۰ میلیارد ریال و در سفر دوم ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده است، و وزیر علوم با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تماس گرفت که تخصیص اعتبارات سریعتر انجام بگیرد.

سید علی احمدزاده بیان کرد: بررسی مشکلات دانشجویان برای سرویس دانشگاه، بررسی مشکلات کارکنان دانشگاه با حضور وزیر علوم انجام گرفت.

وی گفت: ۱۷ دستگاه اتوبوس فعال در سطح شهر یاسوج وجود دارد که ۹ دستگاه از این تعداد در اختیار دانشگاه یاسوج است، امروز مطالبه ۱۰ دستگاه اتوبوس انجام گرفت که وزیر علوم موافقت کردند.

احمدزاده اضافه کرد: در سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد وزیر علوم مطالبه گری کرد و ۲ هزار میلیارد ریال با تلاش آقای دکتر زلفی گل مصوب شد که از وی تشکر می‌کنم.

وی گفت: با توجه به پتانسیل‌های زیاد آب و منابع طبیعی، نفت و گاز کهگیلویه و بویراحمد، نیاز است دانشگاهی مرتبط با این پتانسیل‌ها در این استان احداث شود.

استاندارکهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: در حوزه نفت و گاز و زیرساخت‌های نفتی از سرآمدان هستیم، اما در رشته‌های مرتبط با این رشته‌ها نیازمند ارتقا هستیم.

سفر وزیر علوم به استان برکات زیادی خواهد داشت

رئیس دانشگاه یاسوج نیز گفت: برکات سفر امروز وزیر علوم به استان را در چند روز آینده خواهیم دید.

بهادر کرمی اضافه کرد: وزیر علوم در خصوص مسکن هیئت علمی دانشگاه قول قطعی احداث و برای مجتمع جهانگردی قول قطعی برای واگذاری به دانشگاه یاسوج داده اند.

وی افزود: تخصیص‌های خوبی در مصوبات سفر خواهیم داشت.

کرمی تاکید کرد: ۱۴ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج در مسئولیت‌های اجرایی وزارتخانه‌های کشور دارای مسئولیت هستند و از این بابت خوشحالیم که می‌توانیم به مردم از این طریق خدمات ارائه کنیم.

در همایش بزرگداشت روز معلم، علاوه بر تجلیل از اساتید دانشگاه، ۲۴ نفر از پژوهشگرانی که رتبه‌های دانشگاه را در رشته‌های مختلف افزایش داده اند و نقش کلیدی دارند، تشویق شدند و جایزه ویژه ۵۰ میلیون تومانی به عنوان پژوهانه به این افراد تخصیص داده شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • ثبت نام بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری تمدید شد
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر