Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خدمات دهی به زوار پاکستانی اربعین حسینی در میرجاوه و زاهدان از سوی دستگاههای مختلف و ستاد اربعین استان به بهترین نحو ممکن انجام می شود.

علی اوسط هاشمی پنجشنبه شب در حاشیه بازدید از زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان و دیدار با زوار پاکستانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشتر نهادها و دستگاههای استان اعم از نظامی، انتظامی، هلال احمر، علوم پزشکی، فرمانداریها، شهرداریها، اوقاف و امور خیریه و اعضای ستاد اربعین استان برای خدمات دهی به زوار حسینی آماده هستند و این باور و عشق در همه وجود دارد زیرا خود را خادم ائمه (ع) می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: با وجود تمامی امکانات، تجهیزات، خدمات رسانی ها و غیره هنوز کافی نیست و پارسال هزار متر زمین به زائرسرا اضافه شد و قرار است از مشارکت آستان قدس، آستان حضرت معصومه(س) و حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری برای توسعه این مکان استفاده تا در کنار مساعدت های دولت حرکتی شایسته انجام شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خدمت رسانی به زوار حسینی افتخاریست که همه را به خود جذب می کند ادامه داد: علاوه بر دستگاههای عضو ستاد اربعین، اصناف و شرکت ها و بازاریان نیز برای خدمات دهی وارد صحنه شده اند بطوریکه اتحادیه خبازان اعلام کرده است تمامی نان مورد نیاز زوار اربعین در زائرسرای امام رضا (ع) را تامین می کند و این حرکت خود الگویی مناسب برای سایر صنوف است.
وی تصریح کرد: باید همه را در این کار بزرگ شریک و همسو کنیم و در یک کلام خیل کثیر را در مسیر قدم زوار عزیز که با طی مسافت طولانی و تحمل سختی ها و سختگیریها خودشان را به ایران رسانده اند، جاری کنیم تا دلشان روشن و امید و نشاط در چهره های خسته از آثار سوء نیت ها در کشور خودشان، ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سئوال که حدود 10هزار زائر پاکستانی برای ورود به خاک ایران در مرز آن کشور گرفتار مشکلاتی هستند برای روان سازی ورود و حل مشکل چه رایزنی ها و تدابیری با کشور همسایه انجام می شود، گفت: با دیپلماسی فعال و ارتباط خوبی که با پاکستان داریم رایزنی ها در حال انجام است و اینگونه نیست که وقتی چیزی از آنان بخواهیم حرف ما را زمین بیندازند.
هاشمی افزود: در همین زمینه سرکنسول پاکستان در زاهدان را دیشب به استانداری دعوت کرده و وی را در جریان مسائل و مشکلات بوجود آمده برای زوار حسینی در مرز پاکستان قرار دادند که بدنبال آن امروز سرپرست اداره کل امنیتی و انتظامی به همراه معاون سرکنسول پاکستان از مرز بازدید کرده و از حضور زوار و رفتار نیروهای پاکستانی با آنان فیلم تهیه و مستندسازی کردند و در همان محل به نماینده دولت پاکستان تفهیم شد که این طرز رفتار با زوار که شهروند خودشان هستند قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: در این بازدید نماینده دولت پاکستان فرماندار خود را احضار و تذکر لازم را به وی داده و خواسته است تا ماموران در رفتارشان تجدید نظر کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با خبر شدم که زوار بازگشته از مراسم عاشورا هنوز در مرز تفتان سرگردان هستند که اگر این خبر درست باشد قطعا باید به این نوع رفتارها اعتراض کرد زیرا ما وظیفه انسانی و اسلامی خود می دانیم که به سهم خودمان از زوار دفاع کنیم.
هاشمی افزود: دکتر ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین کشور امشب در تماس تلفنی از مشکل پیش آمده برای زوار در آنسوی مرز ابراز نگرانی می کرد که در مورد مسائل بوجود آمده گفت وگو شد و ایشان نیز قول دادند که امشب با وزارت خارجه هماهنگی کنند تا فردا سفیر پاکستان در تهران به وزارت خارجه دعوت و هم اندیشی لازم انجام و مشکلات در فضایی دوستانه حل شود.
وی خاطر نشان کرد: البته خودما احساس کردیم که حجم ورودی زوار افزایش یافته و زمان پذیرش طولانی شده است به همین سبب جانشین فرمانده انتظامی به مرز اعزام و تدابیر لازم اندیشیده شد بطوریکه پنج گیت ورودی به 10 گیت افزایش یافت تا زمان پذیرش به حداقل برسد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ما خوشحالیم که یک پایانه مرزی در مرز با پاکستان را به سه پایانه افزایش داده ایم این در حالیست که در مرز با افغانستان تنها یک پایانه داریم، به همین سبب باید با سرکنسول و سفیر پاکستان هماهنگ کنیم تا برای زوار تغییر مسیر ایجاد کنند و اکنون منتظریم دولت پاکستان نقطه صفر مرزی را مشخص کند و دو مرز را به عنوان مرز رسمی بپذیرد.
وی افزود: با پذیرش این مرزهای رسمی آمادگی وجود دارد که از طریق دریا، زمین و هوا مسافر پذیرش کنیم و اعلام هم کرده ایم که شهروندان پاکستانی می توانند از مرز ریمدان وارد شوند و در واقع زوار و مسافران کراچی و دیگر نقاط پاکستان می توانند از طریق دریا به بندر گوادر سفر کرده و پس از آن با طی 80 کیلومتر به مرز ریمدان رسیده و از این مسیر وارد ایران شوند.
هاشمی گفت: ما زیر ساخت ها را آماده کرده ایم و اگر دولت پاکستان پای کار بیاید سال آینده وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد.
به گفته رئیس ستاد اربعین سیستان و بلوچستان 145 هزار و 386 زائر پاکستانی عتبات عالیات از ابتدای امسال تا کنون از مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده اند.
علی اصغر میرشکاری اظهار داشت: 27 هزار نفر از این زوار در ایام محرم و صفر از طریق مرز میرجاوه وارد سیستان و بلوچستان شده اند.
وی بیان کرد: همچنین 268 دستگاه اتوبوس پاکستانی حامل زائران تا کنون از طریق مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی افزود: 2 تیم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مرز میرجاوه و زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان به منظور خدمات رسانی به زوار پاکستانی مستقر هستند.
وی تصریح کرد: هزار و 300 کودک پاکستانی تا کنون واکسینه شده اند.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: 6 هزار و 800 نفر از این استان تا کنون در سامانه سماح به منظور شرکت در پیاده روی اربعین نام نویسی کرده اند.
میرشکاری اظهار داشت: هزار و 538 نفر از اتباع افغانستان برای نخستین بار امسال برای پیاده روی اربعین نام نویسی کرده اند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه، اروپا و نیز کشور عراق و قلب آن یعنی کربلا است که مرز این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روی زوار پاکستانی برای رسیدن به این قلب زمین باز شده است.
زوار پاکستانی در راه رسیدن به سر منزل مقصود پا بر خاک سیستان و بلوچستان گذاشته و گاه شبی را در این استان سپری می کنند.
فرهنگ غنی و عشق و علاقه مردم ایران زمین به ویژه مردم دیار نخل و آفتاب به سرور و سالار شهیدان سبب شده تا از این کاروان ها همچون برادر و میهمانی عزیز پذیرایی کنند تا احساس غربت نداشته باشند.
میرجاوه در 75 کیلومتری شرق زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی پاکستان واقع شده است.
ایران اسلامی از طریق استان سیستان و بلوچستان افزون بر 900 کیلومتر مرز زمینی با کشور پاکستان دارد.
6081 خبرنگار و انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۶۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد

محمد کرمی  ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های رهبر معظم انقلاب و پیگیری و دستورات رئیس جمهور و هیات دولت برای رسیدگی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت.

وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، شیکلک، خیرآباد، ماشکیل اولیا و کهیر در جنوب سیستان و بلوچستان نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها در جنوب این استان کردند.

وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در زمان کوتاه بود که با عنایت‌های الهی خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده کردیم.

کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعب سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعب سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعب این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بود کنترل اما به سرعت ظرفیت سد تکمیل و سرریز شد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر پیش بینی می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعته اول سیل در جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و پای کار و آماده باش بودن همه دستگاه اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از این خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

تمام دستگاه‌های نظامی و امدادی پای امدادرسانی به سیلزدگان بلوچستان

وی با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی انجام و بخشی از قراردادها منعقد شد و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا دیگر شاهد این خسارت‌ها نباشیم.

کرمی بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب دچار خسارت شده که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگذاری دارد و باید سجده شکر به جا آوریم زیرا منابع آبی تامین شده و با وزیر نیرو توافق کردیم از میزان آب ذخیره شده در سدها بخش کشاورزی را توسعه، آبرسانی و آب آشامیدنی این مناطق را تامین کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • اجرای قریب به ۱۲۰۰ برنامه در سیستان و بلوچستان
  • نقش مهم سد‌ها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان