Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@03:51:23 GMT

باید از خودمان شروع کنیم

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۲۳۱۰

باید از خودمان شروع کنیم

به گزارش خبرگزاری برنا گیلان ؛ یونس رنجکش در همایش گفتمان سازی فرهنگ عمومی که در مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آستارا برگزار شد، ضمن گرامیداشت ۱۴ آبان، روز فرهنگ عمومی، اظهار کرد: در تعاریف، مجموعه باورها و باورداشت های پذیرفته شده در یک جامعه را فرهنگ عمومی می گویند، البته روی پذیرفته‌شدن باورها بحث است ممکن است خیلی از باورها پذیرفته شوند اما باور درستی نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: فرهنگ عمومی نیز مجموعه ایی از خرده فرهنگ ها است و در حقیقت این خرده فرهنگ ها هستند که فرهنگ عمومی جامعه را شکل می‌دهند، مثلاً اینکه چطور رانندگی کنیم، چطور حق همسایگی را به جای آوریم، چطور در کارهای اجتماعی مشارکت کنیم و غیره؛ همه اینها مجموعه‌ای از خرده فرهنگهای است که می تواند درست یا غلط باشد ولی فرهنگ عمومی جامعه ما را شکل می‌دهد.

رنجکش با تاکید بر اینکه امروز با چالش جدی در سبک زندگی مواجه هستیم، گفت: متاسفانه یکسری باورهای پذیرفته شده ی ما در جامعه با چالش روبرو است، چالشی که فرهنگ عمومی جامعه ما را به سمت دیگری سوق داده و به نوعی سبک زندگی ما را تغییر داده است.

وی افزود: به زندگی می توان از دو بعد نگاه کرد، از طرفی ما کشوری هستیم که گستره فرهنگی مان زبانزد خاص و عام است و در طول تاریخ ریشه فرهنگی داریم و از بعدی دیگر کشور ما ریشه در آموزه‌های اسلامی دارد، یعنی بحث فرهنگ دینی و فرهنگ ایرانی ما در هم آمیخته شده و جامعه ما را دارای فرهنگ ایرانی اسلامی کرده است، از همین رو سبک زندگی ما هم ایرانی اسلامی شده است.

به گفته وی؛ بسیاری از این خرده فرهنگ ها که امروز دغدغه جامعه ماست در همین یکی دو دهه گذشته وجود نداشته است مثلاً در بحث همیاریها تا ۳۰ سال پیش، همه در کنار همدیگر زندگی می کردیم، از احوال هم باخبر بودیم، در عزا و عروسی یکدیگر مشارکت داشتیم و یک رفتار ایرانی اسلامی از ما سر می زد، اکنون چه اتفاقی افتاده است که از همسایه خود بی خبریم، چرا آدم ها اینقدر از هم فاصله گرفتند؟ چرا این خرده فرهنگ به عنوان فرهنگ غالب در جامعه ما تسری پیدا می کند؟ یقینا ما با این فرهنگ های غلط قالب نخواهیم توانست به پیشرفت فکر کنیم.

فرماندار آستارا، یکی از دغدغه‌هایی که امروز مقام معظم رهبری به آن تاکید دارد را بحث اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه برداشته های خویش، یعنی اینکه چگونه از این داشته‌ها بهره لازم را ببریم و به سمت توسعه کشور برویم اما همه احساس می‌کنیم خلایی وجود دارد و آن خلاء یک باور عمومی به نام فرهنگ مشارکت عمومی است، هرچقدر داد بزنیم داشته های ما این است اما بدنه اجتماعی همراهی نکند نمی توانیم بهره وری درستی از این داشته‌ها داشته باشیم.

وی به همایش گفتمان سازی فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: همایشی که امروز در آن هستیم بحث گفتمان سازی فرهنگ عمومی است، یعنی بیاییم راهکار ارائه دهیم که چگونه فرهنگ عمومی جامعه ای که در آن زندگی میکنیم را اصلاح کنیم و یا حداقل همان گفتمان گذشته را احیا کنیم، در واقع لازم نیست طرحی نو دراندازیم و فقط نیازمند احیای فرهنگ گذشته خود هستیم خرده فرهنگی های ارزشمندی که جزو سرمایه‌های اجتماعی ما بودند و امروز آرام آرام از دست رفته اند.

وی با بیان اینکه باید از خودمان شروع کنیم اظهار داشت: مادامی که نتوانیم مرجعیت خودمان را در حوزه فرهنگ عمومی به اثبات برسانیم نمی‌توانیم مرجع دیگران باشیم، اصلاح رفتار در نظام اداری، در روابط اجتماعی و ... باید گام به گام باشد، باید رویکردهای مان را تغییر دهیم اتفاقاً اولین کسی که آسیب خواهد دید، خود شخص است چون خودش پیکره همین بدنه اجتماعی است.

وی ادامه داد: اگر حق ارباب رجوعی را نادیده بگیریم، حق نداریم در جای دیگری که ارباب رجوع هستیم و حق ما نادیده گرفته شد گله کنیم، چرا که از خودمان شروع نکردیم از همین رو نباید انتظار داشته باشیم دیگران احترام و تکریم ما را به جای آورند.

رنجکش در پایان خاطرنشان کرد: مشکلی که امروزه داریم توسعه زیرساخت‌ها نیست، بلکه ما مشکل زیر بنا داریم زیر بنای ما فرهنگ است اگر زیربنا درست شود زیرساخت هم درست مورد استفاده قرار خواهد گرفت، ما آپارتمان می سازیم اما در این آپارتمان انسان باید زندگی کند، انسانی که نگاه توسعه اجتماعی نداشته باشد نمی‌تواند از کیفیت این ساختمان مدرن بهره برد.

دکتر فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان نیز در این همایش با تأکید بر اینکه مشکل فرهنگ با دستور حل نمی‌شود، گفت: مشکل فرهنگی نه با دستور و نه با تطمیع حل نمی‌شود، بلکه تنها راه حل آن ایجاد عشق است، با عشق می‌توان همه چیز را مدیریت کرد البته عشق هم در کلام ایجاد نمی شود بلکه باید خالصانه و از روی ندای قلبی باشد.

وی هر گفتمانی را صاحب سه مرحله دانست و گفت: یعنی اندیشه نیکو را باید به زبان اورد و مکرر بدان عمل کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان با تاکید بر اینکه "فرهنگ زیرمجموعه اقتصاد نیست"، گفت: متاسفانه الان دوره‌ای شده که ما به پیوست فرهنگی هم راضی شده ایم، یعنی اگر بنایی میسازیم یا همایشی برپا می‌کنیم صرفاً به یک پیوست فرهنگی در کنار آن اقناع می شویم در حالی که باید اصل و بنای ما فرهنگ باشد.

حجت‌الاسلام کاظم حافظ‌نیا امام جمعه شهرستان آستارا نیز در این همایش اظهار داشت: اگر سبک زندگی مان را اصلاح کنیم فرهنگ کشورمان اصلاح می‌شود.

وی که رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان آستارا نیز هست، مهمترین وظیفه این شورا را بررسی معضلات فرهنگی ویژه این منطقه عنوان کرد و گفت: تلاش برای حذف سنت های غلط و ترویج آداب اسلامی و همچنین ارائه راهکار مناسب برای حل مشکلات فرهنگی از دیگر وظایف این شوراست.

وی گفت: مصوبات این شورای قانون است برای همه لازم الاجراست.

گفتنی است، در پایان این همایش فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان به همراه جمعی از مدیران این شهرستان از نمایشگاه محصولات فرهنگی که توسط موسسات مردم نهاد شهرستان آستارا برپا شده بود، بازدید به عمل آوردند.

این همایش از سوی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی شهرستان مرزی بندر استارا و با حمایت فرمانداری این شهرستان به مناسبت 14 آبان سالروز فرهنگ عمومی برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - آرزو کرمی: مسئله عفت و حجاب زن ایرانی مشکل امروز و دیروز دشمنان این آب و خاک نیست، بلکه در همه عرصه‌های تاریخ این موضوع دشمن را آزار داده و برای از بین بردن آن تا به امروز نقشه‌های شوم فراوانی طراحی و اجرا کرده‌اند، چرا که حجاب در هویت فرهنگی و تاریخی این سرزمین یکی از مهمترین موضوعاتی است که استحکام خانواده و در پی آن استحکام جامعه را تأمین کرده است و خدشه دیدن آن بی‌شک تبعات سنگین و تأسف آوری برای جامعه ایران اسلامی ایجاد و زمینه را برای استعمار دشمنان فراهم می‌کند.

دشمن خوب می‌داند که در جنگ سخت هیچ راه پیروزی ندارد، بنابراین برای رسیدن به اهداف شوم خود باید در جنگ نرم فرهنگ، غیرت و اعتقادات مردم را هدف قرار بدهد و برای این کار با طراحی نقشه‌ها و برنامه‌های مدون قصد دارد مردم را به استحاله فرهنگی و فکری بکشاند و برای این کار حجاب را به‌عنوان یک نماد فرهنگی هویت ساز هدف قرار داده است چرا که دریافته حجاب همانند یک دژ محکم در مقابل تمام دسیسه‌ها و توطئه‌های دشمنان با سلاح اصیل عفت و پاکدامنی ایستادگی می‌کند، لذا با هجمه سنگین و زیر سوال بردن عفت و پوشش زنان درصدد استعمار همه جانبه ایران اسلامی است.

بنابراین با هجمه علیه عفاف و حجاب؛ زیبایی، معنویت، اخلاق، پایداری، عشق، ایثار و گذشت، پاکدامنی و کرامت‌های انسانی و در یک کلمه بنیان خانواده را هدف گرفته و سعی دارد با آرایشی فریبانه واقعیت‌ها را وارونه نشان دهد.

در این شرایط بر همه افراد جامعه لازم است برای صیانت از مظهر عفت و پاکدامنی زنان ایران اسلامی با شناخت محورهای جنگ ترکیبی دشمن و داشتن برنامه‌های منسجم در مقابله با فتنه انگیزی‌ها در تبیین و روشنگری فلسفه حجاب و ضرورت آن بپردازند.

اگرچه تبیین ضرورت حجاب و ترویج آن در بستر کار فرهنگی یک اولویت است و دستگاه‌های مختلفی در این زمینه مسئولیت دارند، اما نمی‌توان از اقدامات قانونی و حقوقی در مقابله با متعرضان به این واجب الهی صرف نظر کرد.

بنابراین در راستای صیانت از موضوع عفاف و حجاب و بنابر درخواست‌ها و مطالبات مکرر مردمی طرحی به‌نام طرح نور از روز شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ با پشتوانه و همکاری شهروندان در کشور اجرا شد و بر اساس تکلیف و وظایف نیروی انتظامی به‌عنوان مجری قانون اجرای آن به پلیس محول شد تا در شرایط حفظ نظم و انضباط اجتماعی در قالب ایجابی و تذکری به معدود هنجارشکنانی که به حریم و حُرمت شهروند ایرانی تعدی می‌کنند برخورد قانونی توأم با دقت و حساسیت داشته باشند.

پلیس در این فتنه با حمایت از مردم غیرتمند و انقلابی، در برابر دشمن سنگر را خالی نکرده و ضمن دعوت همگان به رعایت هنجارهای دینی و اخلاقی با حفظ شأن حریم، حرمت و کرامت بانوی ایرانی، فرزندان فریب خورده ایران اسلامی را به آغوش دین باز می‌گرداند.

نمایش حمایت مردم کرمانشاه از اجرا و تداوم طرح نور با اهدا شاخه گل به پلیس

در این بین مردم غیرتمند کرمانشاهی خصوصاً بانوان این استان به مانند سراسر کشور از اجرای طرح نور توسط نیروی انتظامی حمایت کرده و بر تداوم این طرح ضروری و اجرای قوانین واجب الهی تاکید کردند.

همچنین مردم متدین و شهیدپرور کرمانشاه در اجتماع حمایتی به‌منظور دفاع از ارزش‌های دینی و حمایت از فرزندان سلحشور خود در نیروی انتظامی با اهدا شاخه گُل به آنها در راستای تلاش برای حفظ ارزش‌های اسلامی به‌ویژه عفاف و حجاب قدردانی کردند.

طرح نور موجب امنیت و آرامش بیشتر جامعه و خانواده‌ها می‌شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح نور، گفت: در برهه کنونی که دشمن آندلس سازی را دنبال می‌کند، طرح نور موجب تذکر جدی به افرادی می‌شود که حریم‌ها و ارزش‌های انسانی و دینی را زیر پا گذاشته‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد میرزایی با تقدیر از فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه در جهت اجرای موفق طرح نور در این استان، اظهار کرد: این طرح موجب امنیت و آرامش بیشتر جامعه و خانواده‌ها خواهد شد.

وی افزود: طرح نور با هدف حفاظت از حریم عفاف و حجاب و ارزش‌های اصیل نظام اسلامی است تا شأن حریم، حرمت و کرامت بانوی ایرانی بیش از پیش حفظ شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: اجرای این طرح بر اساس قانون و وظایف محوله به فراجا و در راستای پاسخگویی به مطالبه اصلی و به حق مردم برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی در جامعه اجرا شده است.

میرزایی با تقدیر از مجریان طرح نور در راستای عفاف و حجاب در این استان، تاکید کرد: عموم مردم مؤمن، جامعه روحانیت و حزب اللهی کرمانشاه حقیقتاً قدردان تلاش‌های شبانه روزی پلیس است.

عفت و پاکدامنی جز فرهنگ‌های اصیل مردم کرمانشاه است

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به اجرای طرح نور از ۲۵ فروردین‌ماه سال جاری در این استان همزمان با سراسر کشور اشاره کرد و گفت: عفت و پاکدامنی جز فرهنگ‌های اصیل مردم این دیار محسوب می‌شود، بنابراین کرمانشاه در این طرح جز بهترین استان‌های کشور به حساب می‌آید.

سردار مهدی حاجیان با بیان اینکه طرح نور با موضوع عفاف و حجاب است، اظهار کرد: بانوان این دیار خود را مقید و ملزم به رعایت حجاب می‌دانند چرا که از دیرباز فرهنگ پوشیدگی، عفت و پاکدامنی در میان مردم اصیل و نجیب کرمانشاه وجود داشته است.

وی با تاکید بر اینکه حجاب، عفاف، پوشیدگی و پاکدامنی اجزای لاینفک و جدایی ناپذیری از فرهنگ اصیل کردی است، افزود: برهنگی و کشف حجاب در این فرهنگ اصیل که مملو از غیرت و جوانمردی است، جایی ندارد.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه به تلاش رسانه‌های معاند برای عادی انگاری موضوع کشف حجاب در جامعه اشاره و تاکید کرد: خوشبختانه این تلاش مذبوحانه به جایی نرسید و اکثریت قریب به اتفاق مردم و بانوان ارجمند ایران اسلامی و به طبع استان کرمانشاه با حفظ پوشش مناسب دشمنان را در دستیابی به اهدافشان بازداشتند.

برخورد قانونی پلیس با اندک افراد هنجارشکن

سردار حاجیان با بیان اینکه کشف حجاب در قانون جمهوری اسلامی جرم و فعلی حرام محسوب می‌شود، گفت: پلیس مجری قانون است و اجازه نخواهد داد عده‌ای بسیار قلیل، این قانون الهی را نادیده گرفته و هنجارشکنی کنند.

وی از برخورد قانونی پلیس با افراد هنجارشکن و بدحجاب خبر داد و تصریح کرد: همکاران ما ابتدا تلاش می‌کنند با امر به معروف و نهی از منکر، معدود افراد بدحجاب را راهنمایی کنند و در صورت بی‌توجهی، اقدامات قانونی بعدی برای برخورد با آنها انجام خواهد شد.

کرمانشاه جز بهترین استان‌های کشور در بحث عفاف و حجاب است

سردار حاجیان با تقدیر از همراهی شهروندان و خصوصاً بانوان شریف این استان با پلیس در اجرای طرح نور، تاکید کرد: کرمانشاه جز استان‌های ممتاز و نمونه کشور در این طرح است.

یکی از بانوان کرمانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به آثار مثبت اجرای طرح نور، گفت: دشمنانِ زنان ایران اسلامی با توطئه‌های فراوان طی سال‌های اخیر تلاش زیادی کردند تا فرهنگ پوچ غربی را جایگزین فرهنگ غنی و اصیل ایران اسلامی کنند.

زینب همتی با بیان اینکه زن و خصوصاً مادر در فرهنگ غربی از جایگاه و هویتی برخوردار نیست، اظهار کرد: در حالی‌که خداوند در قرآن کریم ۲ زن یعنی همسر فرعون و حضرت مریم را برای همه انسان‌های مؤمن اعمّ از زن و مرد الگو قرار داده است و این اهمیت شأن و کرامت زنان را در اسلام نشان می‌دهد.

وی افزود: این زنان عفیف ایران اسلامی بودند که در خط مقدم تمام فتنه‌ها و توطئه‌های دشمنان ایستادند، مقابله کردند و نگذاشتند به اهداف شوم‌شان دست پیدا کنند لذا آنها از حجاب کینه به دل دارند.

خانم همتی تصریح کرد: بنابراین غرب با دسیسه‌های گوناگون قصد دارد حجاب را مانع حضور و پیشرفت زن در جامعه نشان دهد و با تشویق دختران جوان این سرزمین به بی‌حجابی، شأن و کرامت آنها را خدشه‌دار کند و با این کار از حجاب انتقام بگیرد.

کد خبر 6095879

دیگر خبرها

  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • عنایتی: اتفاقی که در بازی پرسپولیس و سپاهان افتاد با برنامه بود/ حضور بانوان فرهنگ ورزشگاه‌ها را عوض کرده است+فیلم
  • اعتلای فرهنگ جامعه از مسیر تعلیم و تربیت معلمان می‌گذرد
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور