Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور – ایرنا – بحران روهینگیا که سازمان ملل نیز از آن به عنوان 'پاکسازی نژادی' و 'نسل کشی' یاد کرده است در نشست سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا – اقیانوسیه چندان مورد توجه سران 21 کشور عضو این اتحادیه قرار نگرفت تا همچنان در صف انتظار تصمیم برخی سیاستمداران این منطقه در نشست سران اتحادیه جنوب شرق آسیا آ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه.آن در فیلییپن باقی بماند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خشونت های نظامیان میانمار علیه روهینگیا که از ماه اوت سال جاری افزایش قابل توجهی یافته، باعث شد بیش از 613 هزار نفر از این گروه اقلیت نژادی برای جان خود به بنگلادش پناه ببرند.
اگرچه نقش ارتش این کشور در جنایاتی که علیه روهینگیا انجام شده، توسط نهادهای معتبر بین المللی از جمله سازمان ملل تایید شده، اما دولت میانمار با توجهی به درخواست های بین المللی مصمم به اجرای سیاست های نژادپرستانه خود است.
شورای امنیت سازمان ملل در یکی از آخرین اقدامات از ارتش این کشور خواست به خشونت های استان راخین پایان داده و مجوز بازگشت صدها هزار مسلمان روهینگیا را که از خانه های خود گریخته اند ، فراهم سازد.
افزایش خشونت ها و ارتکاب جنایت توسط ارتش میانمار تا حدی بوده است که چین به عنوان یکی از حامیان میانمار، به تازگی در یک بیانیه که توسط شورای امنیت سازمان ملل منتشر شده بود، دولت میانمار را محکوم کرد.
شورای امنیت سازمان ملل در خصوص نقض حقوق بشر که توسط نیروهای امنیتی میانمار در اقداماتی از قبیل کشتار، خشونت های جنسی و به آتش کشاندن خانه ها و اموال مسلمانان انجام شده احساس 'نگرانی عمیق' کرده بود.
کسب اطمینان از عدم استفاده از نیروی نظامی بیشتر در استان راخین، بازگشت به دولت غیرنظامی و اجرای حکومت قانون از جمله مواردی است که در بیانیه شورای امنیت سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفته بود.
مواردی که در این بیانیه انعکاس یافته، به طور عمده مشابه مواردی است که ماه گذشته توسط انگلستان و فرانسه نیز مورد تاکید قرار گرفته بود، با این تفاوت که چین به عنوان یکی از حامیان میانمار در این بیانیه مواضع تندتری در قبال این کشور اتخاذ کرد.
برغم آشکار بودن جنایات نظامیان میانمار، اما دولت این کشور حملات به روهینگیایی ها را تلاش برای مقابله با شبه نظامیانی می داند که ماه اوت سال جاری برخی مراکز پلیس این کشور را هدف حملات خود قرار داده بودند.
اگرچه تلاشهایی برای دسترسی کامل به کمک های بشردوستانه و همچنین امدادگران به استان راخین شده و اعلام شده که دولت این کشور باید ریشه های این بحران را با 'دسترسی برابری به حق شهروندی کامل' حل کند، اما این قبیل اقدامات تاکنون بهبود وضعیت آوارگان میانماری را به دنبال نداشته است.
اعضای شرکت کننده در 25 امین نشست سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا – پاسیفیک نیز که از هفته گذشته در شهر 'دا نانگ' ویتنام حضور یافتند، با وجود حضور 'آنگ سان سوچی' رهبر میانمار گام جدی در جهت حل این بحران منطقه ای برنداشتند.
'آنگ سان سوچی' که عنوان برنده جایزه صلح نوبل را نیز با خود به یدک می کشد به دلیل سکوت در قبال کشتار مسلمانان روهینگیایی ها به شدت مورد انتقاد گروههای حقوق بشر و کشورهای مختلف قرار داد.
اما با این وجود به نظر می رسد که سران کشورهای اَپِک به منافع اقتصادی خود به ویژه در دورانی که آمریکا به دنبال تغییر معادلات تجاری جهان است، علاقه بیشتری دارند. از اینرو، سکوت این رهبران در شهر 'دا نانگ' ویتنام باعث ناامیدی بسیاری از حامیان حقوق بشر از آنها شد.
آن گونه که در برخی گزارش ها آمده است، 'براد آدامز' مدیر آسیایی دیده بان حقوق بشر اعلام کرده بود که رهبران جهانی نباید بدون توافق نسبت به تحریم های هدفمند با هدف فشار بر میانمار و پایان دادن به خشونت ها و همچنین کسب مجوز برای نظارت گروههای مستقل و امدادی به کشورهایشان بازگردند.
امید دیده بان حقوق بشر در ویتنام را می توان محدود به دیدار 'جاستین ترودو' نخست وزیر کانادا دانست که در یک دیدار 45 دقیقه ای در حاشیه نشست سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا – پاسیفیک با 'آنگ سان سوچی' دیدار کرد.
'ترودو' در این نشست بیان کرد که شماری از موضوعات مختلف را از جمله شرایط پناهجویان و اینکه چگونه کانادا می تواند به بهبود شرایط کمک کند با 'آنگ سان سوچی' مطرح کرده است.
بر اساس گزارش رسانه های مختلف، 'آنگ سان سوچی' نیز پذیرفت که ترس و تاریخی از سرکوب وجود داشته که نیازمند بررسی و رسیدگی است.
وی همچنین اظهار داشت که اراده مستحکمی برای همکاری با بنگلادش با هدف اجازه بازگشت پناهجویان به میانمار و بازسازی شرایط آنها بر اساس طرح سازمان ملل که توسط 'کوفی عنان' دبیرکل سابق این سازمان ارائه شده بود، وجود دارد.
حضور 'انگ سان سوچی' در اَپِک و دیدارهای محدود او در حالی انجام شده که قرار است رهبران منطقه جنوب شرق آسیا و برخی کشورهای دیگر از فردا با هدف شرکت در نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا در مانیل، پایتخت فیلیپین، حضور یابند.
در این نشست که پیش بینی می شود بحران روهینگیا یکی از موارد اصلی بحث و گفت وگوی آن باشد، همچنین قرار است 'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل قرار نیز حضور یابد.
کشتار مسلمانان روهینگیا توسط نظامیان میانمار اکنون به بحران منطقه ای و جهانی تبدیل شده و به نظر می رسد که توان نهادهای منطقه ای در مقابله با این خشونت ها پاسخگو نیست و باید سازمانهای بین المللی مطرح به آنچه 'پاکسازی نژادی' و 'نسل کشی' مسلمانان روهینگیا خوانده می شود، پایان دهند.
از این رو نشست منطقه ای آ.سه.آن را که در آن علاوه بر 10 کشور عضو این اتحادیه (اندونزی، برونئی، فیلیپین، سنگاپور، مالزی، میانمار، لائوس، کامبوج، تایلند و ویتنام) کشورهای همچون روسیه، چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند، هند و آمریکا نیز شرکت دارند، در کنار حضور نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل را می توان معیار سنجشی برای اراده جهانی به منظور پایان دادن به 'پاکسازی نژادی' میانمار دانست.
گزارش: داود مهرابی
آساق**241**1599**1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!

به گزارش همشهری آنلاین، حسین ظفری معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه‬ فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی‬ استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع‌رسانی‌هایی از طریق استانداری و صدا و سیما به مردم صورت گرفته است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر رودخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفانه صاعقه می‌تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند خصوصاً عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

کد خبر 848591 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران طوفان مدیریت بحران باران

دیگر خبرها

  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد