Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در دفتر معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری و با حضور معاون استاندار، دبیر انجمن و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان و اعضای انجمن برگزار شد.

 

محمد جوروند، دبیر انجمن و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این نشست گفت: در سطح استان 217 کتابخانه تاسیس شده است اما با توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی در سطح کشور واستان ضرورت دارد که اعتبارات ویژه ای به این نهاد تخصیص یابد تا کتابخانه ها بتوانند در مناطق حاشیه و کم برخوردار نیز به عنوان یک نهاد اجتماعی آن مناطق را پوشش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: کتابخانه به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری می تواند کمک رسان اداره ارشاد باشد و در اماکنی که ارشاد حضور ندارد کتابخانه ها با فعالیت های مفید و پر بارشان جایگزینی برای ارشاد باشند.

همچنین منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان شعار امسال را آینده روشن با خانواده کتابخوان عنوان کرد و اظهار داشت: اداره کل کتابخانه های عمومی برنامه هایی را در نظر گرفته و می توان تفاوت امسال را با سال های گذشته در همگرایی و همکاری اداره کل کتابخانه ها با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دانست که البته مشارکت و همکاری سایر دستگاه ها به اجرای برنامه هایی با محتوای عمیق کمک شایانی خواهد کرد.

 

وی در خصوص شاخص های کتابخانه های عمومی در استان خوزستان گفت: در استان به ازای هر 100 نفر جمعیت 52 نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی موجود است که وضعیت مطلوب آن تا پایان سال 99 بر اساس برنامه ششم توسعه ، 74 نسخه کتاب به ازای هر 100 نفر جمعیت در استان پیش بینی شده است.همچنین در حال حاضر 142563 هزار نفر عضو کتابخانه های استان هستند و این یعنی به ازای هر 100 نفر جمعیت 3 نفر عضو کتابخانه های عمومی می باشند که تا پایان برنامه ششم توسعه این تعداد باید به 4 نفر افزایش یابد.

 

منصور کوهی رستمی، افزود: در استان 9/1 مترمربع زیر بنای کتابخانه ای به ازای هر 100نفر جمعیت استان وجود دارد که تا پایان سال 99 این میزان باید به 5/2 متر مربع افزایش یابد.

 

کوهی رستمی تصریح کرد: به ازای هر 25 هزار نفر جمعیت استان 15/1 باب کتابخانه عمومی موجود است که تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان باید به 37/1 باب کتابخانه به ازای هر 25 هزار نفر جمعیت برسد.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، با اشاره به برنامه های این اداره کل در هفته کتاب عنوان داشت: با توجه به وسعت اهواز و جمعیت بیش از یک میلیون نفری آن توزیع کتابخانه ها در سطح آن به درستی صورت نگرفته است و مناطق بسیاری از داشتن کتابخانه محرومند از این رو و برای رفع این کمبودها و مسائلی همچون هزینه های رفت و آمد به کتابخانه، کمبود وقت و ... طرح ارسال یار مهربان به کتابخوان با نام اختصاری ایمک تدوین شد.

 

منصور کوهی رستمی اظهارکرد: بنا شده این طرح به مدت 3 ماه در کلانشهر اهواز اجرا شود و به شرط موفقیت در سایر شهرستان ها نیز اجرایی خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: در هفته کتاب برای هر روز برنامه خاصی تدوین در نظر گرفته شده است تا بتوان هفته ای پربار را سپری کنیم از جمله این برنامه ها افتتاح کتابخانه ، عضویت رایگان در کتابخانه های سراسر استان، برگزاری نشست های کتابخوان، نواختن زنگ کتابخوانی در مدارس کل استان و بازدید دانش آموزان از کتابخانه ها، توزیع کتاب در مناطق محروم و کتابخوانی در عشایر، تور کتابخانه گردی برای موسسات خیریه، قصه گویی در بخش اطفال بیمارستان ها و ... می باشند.

منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، گفت: از روز گذشته فعالیت های ما در سطح استان آغاز شده و همکاران ما در خطبه های نماز جمعه حضور داشته و به شرح فعالیت کتابخانه ها پرداختند.

 

در پایان این نشست کریمی کیا، معاون امور اجتماعی و سیاسی استانداری عنوان کرد: زیبنده جامعه ای که مکتبش بر اساس خوانش بنا شده پیروانش از کتاب و کتابخوانی این چنین دور شده باشند و نه تنها استان بلکه کشور نیز از لحاظ کتابخوانی در جایگاه خوبی قرار ندارد.

وی افزود: باید به کتاب و کتابخوانی به عمنوان ییک رویداد اجتماعی نگاه کنیم و در صورتی که مردم برای برگزاری این جلسات و انجمن ها ورود کنند بسیاری از معضلات اجتماعی کمرنگ خواهند شد.

 

کریمی کیا، ادامه داد: حلقه مفقوده در استان خوزستان کتابخوانی است چرا که در استان بطور کلی اماکن تفریحی زیادی نداریم وئ مردم بیشتر به فضای اجتماعی روی می آورند اما می توان برنامه هایی را تدوین کرد تا مخاطب را در معرض کتابخوانی و خوانش قرار دهیم.

معاون امور اجتماعی و سیاسی استانداری، گفت: متاسفانه و با وجود کمبودهای بسیاری که در این حوزه وجود دارد اعتبارات اختصاص داده شده به آن نیز بسیار کم است چرا که انجام فعالیت های فرهنگی نیاز به بودجه و اعتبار دارد.
وی در پایان اظهار کرد: امید است خوزستان که به عنوان یک استان زمخت صنعتی، نفتی، گازی و ... شناخته شده است در سطح کشوری خبرهای خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی از آن شنیده شود.

 

انتهای پیام/و

تشریح برنامه های هفته کتاب در خوزستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۲۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ،نماینده ولی فقیه در استان کردستان امروز در نشست با دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: تاثیر کتابخوانی در گسترش فرهنگ و پیشرفت جامعه روزافزون است و نمیتوان توسعه و رشد همه جانبه جامعه را بدون مطالعه و کتاب متصور شد.

حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی و اهمیت دادن به این موضوع در میان جوانان و نوجوانان یکی از مهمترین راه‌های توسعه فرهنگی است گفت ایجاد کتابخانه درشهر‌ها و مدارس استان وایجاد انگیزه برای دانش آموزان از اقدامات مهمی است که باید انجام شود.

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان از راه اندازی کتابخانه بدون کتاب یا الکترونیک در تهران برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت در آینده‌ای نزدیک این امکان در سایر استان‌های کشور هم ایجاد خواهد شد.

رمضانی در ادامه با اشاره به اینکه ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا از نظر شبکه کتابخانه‌ها و دستری را به خود اختصاص داده است گفت در حال حاضر ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشورمشغول فعالیت است.وی ایجاد کتابخانه در شهر‌های استان را از اولویت‌های این نهاد اعلام کرد و گفت : در ده شهر استان کتابخانه احداث می شود .

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه توجه به حوزه کودک و نوجوان را از دیگر برنامه‌های این نهاد عنوان کرد و گفت در برنامه‌های کتاب هدهد سفید، برنامه تلویزیونی هدهد سفید و جایزه هدهد سفید به این امر توجه ویژه شده است.

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است