Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: مساجد را صرفا نمازخانه ندانیم و کارکردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و خدماتی آن‌ها را احیا و تقویت کنیم.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران، حجت الاسلام حبیب ‌رضا ارزانی عصر سه شنبه در آیین تجلیل از کتابداران کتابخانه‌های استان تهران که در مجتمع فرهنگی نور برگزار شد با اشاره به وقوع زمین‌لرزه غرب کشور، گفت: برای جان‌باختگان این حادثه تلخ آمرزش الهی و برای آسیب‌دیدگان آن آرزوی صحت و سلامت داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره مطالعه و انس با کتاب، افزود: هیچ‌یک از ما به اندازه رهبر انقلاب، کار نداریم با این وجود کمتر هفته‌ای است که می‌گذرد و ایشان یک کتاب را نخوانده باشند، دکتر حدادعادل در این‌باره گفته‌اند زمانی کتابی را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردم و ایشان با تمام مشغله‌های کاری در کمتر از یک هفته آن را به من برگرداندند، در حالی که نکات ارزشمندی در حاشیه آن نگاشته بودند.
دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با وجود مشغله‌های کاری بسیار، معمولا در نمایشگاه‌های کتاب حاضر می‌شوند و همچنین تقریظ‌های ارزشمندی بر برخی از کتاب‌ها نگاشته‌اند، این سنت مقام معظم رهبری باید در زندگی ما نیز جاری باشد.
ارزانی با بیان اینکه انس با کتاب باید در رفتار و گفتار ما قابل مشاهده و ملموس باشد، خاطرنشان کرد: آمارهای متفاوتی درباره میزان مطالعه در کشور وجود دارد، با این وجود اگر بالاترین آمارها را هم مدنظر قرار دهیم باز هم سرانه مطالعه در کشور ما کم است و فاصله بسیاری با استانداردهای جهانی دارد .
وی با اشاره به ظرفیت خوب مساجد کشور در حوزه کتابخوانی از جمله فعالیت 14 هزار کتابخانه در این خانه‌های خدا، گفت: بسیاری از فعالان این کتابخانه‌ها صرفا برای رضای خدا و بدون دریافت هیچ مبلغی کار می‌کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: بهترین راهکار برای اعتلای فرهنگ جامعه و تقویت باورهای دینی، انس با کتاب است و باید این باور به یک فرهنگ در کشور تبدیل شود.
ارزانی با بیان اینکه مرحوم آیت‌الله مرعشی با پول دریافتی به ازای نماز و روزه استیجاری کتاب تهیه می‌کرد و این موضوع در آن دوران که تعداد کتابخانه‌ها چندان زیاد نبود بسیار سخت بود، خاطرنشان کرد: اگر باور انس با کتاب در جامعه به یک فرهنگ تبدیل شود آن‌گاه افراد تمام سختی‌ها را برای تهیه کتاب به جان می‌خرند.
وی با بیان اینکه افزایش انس با کتاب در مساجد و جامعه زمینه‌ساز اصلاح فرهنگی کشور خواهد شد، گفت: من علاقه شهروندان سایر کشورها به کتاب را در بسیاری از سفرهای تبلیغی‌ام مطالعه کرده‌ام و امیدوارم انس با کتاب در کشور ما نیز به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، مساجد را بهترین ظرفیت برای افزایش انس کودکان با کتاب دانست و اضافه کرد: باید فرزندان‌مان را از کودکی با خواندن، نوشتن و مطالعه آشنا کنیم و علاقه به مطالعه را در آنان ایجاد و تقویت کنیم.
ارزانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره تقویت حرکت‌های خودجوش مردمی و استفاده از ظرفیت جوانان در حوزه فرهنگ، گفت: فعال‌شدن مساجد نیازمند استفاده از انگیزه جوانان است و لازمه این موضوع آن است که مساجد را صرفا نمازخانه ندانیم، مساجد محل مراجعه مردم در امور عبادی، فرهنگی، هنری، ارزشی و هنجاری هستند، بنابراین باید این کارکردهای مساجد را با استفاده از حرکت‌های خودجوش مردمی تقویت کنیم.
وی ایجاد برخی مراکز در کنار مساجد را موجب کاهش حضور جوانان در مساجد دانست و خاطرنشان کرد: کتابخانه‌ها فرصت خوبی برای جذب بیشتر جوانان به مساجد هستند.
** ترویج کتابخوانی ترویج خوبی ها است
در این مراسم همچنین مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ترویج کتابخوانی ترویج خوبی ها است.
برزین ضرغامی اظهار کرد: ترویج کتاب ترویج خوبی ها است که میتواند در روشن شدن و سعادتمند شدن آینده جامعه تاثیر بسیار خوبی داشته باشد.
وی افزود:در طول تاریخ جوامعی سعادتمند هستند که به کتاب و کتابخوانی اهمیت داده اند.
ضرغامی با تبریک این هفته به کتابداران افزود: کتابداران با روی باز و صبر اقدام به راهنمایی و معرفی کتابها به مراجعان نمایند و مطمئنا این رفتار موجب ترغیب به کتاب و کتابخوانی خواهد شد.
در این مراسم همچنین از جمعی از کتابداران نمونه استان تهران تجلیل شد.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: سید جواد آل داود انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/7243/1109 / 1539

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۲۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم