Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا توسعه فرهنگی به عنوان یکی از شاخص های اصلی خودباوری عمومی زمانی می تواند نیازهای معنوی و مادی افراد جامعه را پاسخ دهد که برنامه ریزی صحیح در آن از طریق اهمیت دادن به ارزش های محلی و ملی صورت گرفته باشد.
سهم مردم سیستان وبلوچستان از آثار فرهنگی و هنری از جمله موسیقی، کتاب، مجله ها و مطبوعات، رسانه های دیجیتال هنرهای نمایشی شامل تئاتر، تعزیه، سینما، انیمیشن و هنرهای تجسمی بسیار ناچیز است این درحالیست که این استان به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی در خط مقدم جبهه مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افزایش نشاط اجتماعی، سیاسی و ملی با استفاده از ابزارها، شیوه ها و فعالیت های فرهنگی و هنری با توجه به باورهای دینی و ارزش های ایرانی اسلامی از اهمیت خاصی در این استان برخوردار است.
به نظر می رسد با توجه به کمبود فضاهای فرهنگی، هنری و ورزشی و نبود سالن سینما و تئاتر در شهرستانهای مختلف این استان ضروری است تمام سالن های اداره ها و نهادها به فراخور حال و کاربری مورد نظر در ساعت های اداری و غیراداری در اختیار بخش خصوصی برای استفاده عموم مردم قرار گیرد.
ساخت مجتمع های بزرگ فرهنگی هنری، خانه های فرهنگ، توسعه انجمن های مختلف هنری از نیازهای اساسی حوزه فرهنگ سیستان وبلوچستان است.
توسعه یافتگی در بخش های مختلف رابطه مستقیم با کتاب و کتابخوانی دارد، اما در سیستان وبلوچستان علاوه بر کمبود در زیربنای کتابخانه ها شاهد کاهش سرانه مطالعه نسبت به متوسط کشوری نیز هستیم.
چنانچه دستگاه های متعدد فرهنگی دست در دست یکدیگر حرکتی جمعی و بسیجی را آغاز کنند سیستان وبلوچستان از امکانات فرهنگی و هنری متنعم می شود و همچون پیشینه خود به غنای فرهنگی می رسد.
در سالهای اخیر تلاش های مطلوبی در زمینه فرهنگی در سیستان و بلوچستان نظیر راه اندازی سینما هلال، افزایش نشریات، راه اندازی سینما سیار در شهرستان های فاقد این امکانات و غیره صورت گرفته که نوید بهبود شاخص ها می دهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: جامعه کتابخوان همواره بیدار و هوشیار است و هرگز تحت تسلط کشورهای استکباری قرار نمی گیرد.
حسین مسگرانی اظهار داشت: همواره در استان پهناور سیستان و بلوچستان با بیش از 100 هزار دانشجو استقبال از نمایشگاههای کتاب بسیار خوب است بر این اساس تلاش داریم چند نمایشگاه کتاب با کیفیت بالا علاوه بر نمایشگاه کتاب زاهدان در شهرستان های دیگر استان برگزار شود.
وی نبود کتاب فروشی و کتابخانه مناسب را از جمله مشکلات حوزه فرهنگ سیستان و بلوچستان برشمرد و بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز و توسعه کتاب فروشی ها تسهیلات بسیار خوبی پرداخت می کند.
مسگرانی گفت: تسهیلات پرداختی برای خرید کتاب، تجهیز کتاب فروشی ها و ایجاد کتابخانه جامع مجهز نقش مهمی در افزایش میزان مطالعه در استان دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده و یا در دست انجام در زمینه تاسیس سالن های سینما در شهرستانهای مختلف استان گفت: هم اینک سه سالن سینمایی در شهرستان های زاهدان، چابهار و زابل در کنار مجتمع فرهنگی هنری هلال مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین سه واحد سینما سیار از اوایل امسال در شهرستان های زهک، هیرمند و ایرانشهر مستقر شده اند و قرار است در پاییز امسال حدود چهار سینمای سیار جدید نیز به مجموع سینماهای سیار استان افزوده شود.
وی تاکید کرد: اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با توجه به نیاز جامعه استان به سالن های سینما از فعالیت بخش خصوصی در این زمینه حمایت می کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: از آنجایی که حمایت از تولیدات هنری در دستور کار جدی این اداره کل قرار دارد در این راستا علاوه بر هنرمندان تئاتر تلاش هایی در پشتیبانی از فیلم کوتاه در استان صورت گرفته به گونه ای که آثار ارزشمندی تولید و در جشنواره های مختلف مقام کسب کرده اند.
مسگرانی افزود: همچنین بازسازی و تجهیز پلاتو ایرانشهر و نگارخانه در سراوان و زابل در دستور کار قرار دارد و بنا داریم مجتمع فرهنگی و هنری نیز در شهرستان هایی نظیر قصرقند و سیب و سوران راه اندازی کنیم.
مسوول انجمن سینمای جوان زاهدان پیشتر به خبرنگار ایرنا گفته بود که سینما اشراق اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی در مجتمع فرهنگی هنری زاهدان به عنوان تنها سینمای سیستان و بلوچستان پاسخگوی نیاز مردم نیست.
اسحاق عرب اظهار داشت: در سالهای گذشته بخش خصوصی چند سالن سینما در شهرستان های زابل و زاهدان راه اندازی کرده بود که این سالن ها به دلایل مختلف ازجمله عدم استقبال مردم و برابر نبودن هزینه با درآمد تعطیل شدند.
وی ادامه داد: بر این اساس با برنامه ریزی های صورت گرفته از حدود چهار سال قبل با توجه به نیاز مردم استان به سینما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها سالن موجود در مجتمع فرهنگی هنری زاهدان با نام سالن اشراق را به این منظور اختصاص داد.
مسوول انجمن سینمای جوان زاهدان از فعالیت 30 ساله این انجمن خبر داد و گفت: در مدت فعالیت این انجمن جوانان استان توانسته اند در بیشتربخش ها از جمله تولید فیلم های مستند و کوتاه عناوین زیادی را در سطح ملی از آن خود کنند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: 33 هزار نفر در استان عضو کتابخانه های عمومی هستند.
اسفندیار زیدآبادی اظهار داشت: هم اینک از 73 کتابخانه موجود در سیستان وبلوچستان با زیربنای 16 هزار متر مربع، 60 باب آن نهادی و 13 باب دیگر مشارکتی است که با همکاری دستگاه های مختلف فعالیت می کنند.
وی یکی از مشکلات سیستان وبلوچستان را کمبود زیربناهای کتابخانه ها ذکر کرد و افزود: زیربنای کتابخانه به ازای هر 100 نفر از جمعیت استان 60 سانتی مترمربع است که براساس سند نهضت مطالعه مفید و افق سال 1404 باید این میزان به هشت متر مربع برای هر 100 نفر برسد.
وی با بیان اینکه هم اینک حدود550 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد گفت: بر اساس دور نمای سال 1404 باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب یعنی حدود 12 میلیون جلد در این مراکز موجود باشد.
وی سرانه مطالعه کتاب را در سیستان و بلوچستان بر اساس بررسی های سال 92، 11 دقیقه و 38 ثانیه ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه میانگین مطالعه در کشور 16 دقیقه و 30 ثانیه است، این استان در مقام بیست و نهم در میان استان های مختلف از نظر مطالعه قرار دارد.
وی ادامه داد: وجود تنها 6 کتابخانه در 6 هزار و 500 روستای سیستان و بلوچستان برای مردم قابل قبول نیست.
وی با اشاره به کمبودهای موجود در زمینه کتابخانه در سیستان و بلوچستان گفت: این کمبودها هم در زمینه سخت افزاری نظیر زیربنا، تعداد کتابخانه ها و کتاب ها و هم در زمینه نرم افزاری نظیر رایانه، سیستم های جدید کتابخانه ها و ارتباطات اینترنتی است.
وی تاکید کرد: ضروری است در کنار گسترش زیر ساخت های کتابخانه ای در سیستان و بلوچستان همه دستگاهها دست در دست هم دهند تا با ارائه مشوق ها، زیباسازی کتابخانه ها برای ایجاد انگیزه، فرهنگ سازی و غیره سرانه مطالعه در این استان افزایش یابد.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۵۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • دیدار و گفتگوی صمیمانه مدیرکل آموزش و پرورش استان با خانواده های معزز شهدای فرهنگی
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا