Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملیات اجرایی پروژه راه آهن میانه به اردبیل از سال ۸۴ شروع شده و امروز بعد از گذشت ۱۲ سال تنها ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اکبر بهنام‌جو استاندار جدید اردبیل که از وی به عنوان یک چهره عمرانی و اجرایی یاد می‌شود، روز چهارشنبه 24 آبان در سفری یک روزه و قابل تحسین از تمامی مسیر 175 کیلومتری پروژه راه آهن میانه – اردبیل به صورت دقیق و قطعه به قطعه بازدید کرد که خبرنگاران نیز در این سفر وی را همراهی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازدید که تمامی طول مسیر را در بر می‌گرفت، از اردبیل شروع و در نهایت به ایستگاه قطار در منطقه زاویه شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی که نقطه اتصال راه‌آهن میانه - اردبیل است، به اتمام رسید که در واقع کامل‌ترین بازدید چندسال اخیر مسئولان استان اردبیل از این پروژه بود.

مسیر پر پیچ و خم راه آهن میانه – اردبیل که اگر خودروهای شاسی بلند دودیفرانسیل نباشد، تردد در اکثر نقاط این مسیر دشوار و غیر ممکن است؛ وقتی این مسیر با شیب‌های تند و خطرناک را سپری می‌کنی، تنها چیزی که ناخودآگاه در ذهن بازدید کننده متصور می‌شود، این است که آیا قطار می‌تواند در این مسیر سخت و پر پیچ و خم با شیب‌های تند حرکت کند و آیا این مسیر برای مسافرانی که از قطار استفاده خواهند کرد، تا چه حد ایمن است؟!

بازدید استاندار اردبیل در ابتدا از ایستگاه قطار اردبیل که در مسیر آبی‌بیگلو قرار دارد، آغاز شد و در ادامه از تمامی مسیرها، تونل‌ها، ایستگاه‌ها و کارگاه‌های اجرایی بازدید بعمل آمد که در تمامی کارگاه‌های مسیر، پیمانکاران و مجریان طرح با تشریح روند پیشرفت پروژه به صورت قطعه به قطعه و بیان مشکلات خود، استاندار اردبیل و خبرنگاران را از آخرین جزئیات طرح باخبر کردند.

وجود 62 دستگاه تونل در مسیر پروژه راه آهن میانه – اردبیل

پروژه راه آهن میانه - اردبیل با 175 کیلومتر دارای 12 قطعه است و عملیات اجرایی این پروژه از حدود 12 سال پیش شروع شده که تکمیل و بهره‌برداری از آن نقش بسزایی در افزایش مراودات اقتصادی استان اردبیل، اتصال استان به همسایه‌های شمالغرب کشور و بهره‌مندی سیستم حمل و نقل ریلی برای حمل مواد مورد نیاز استان خواهد داشت.

این مسیر ریلی از ایستگاه زاویه در شهرستان میانه آذربایجان‌شرقی شروع می‌شود و به موازات دره رودخانه قزل اوزن با طی مسیر پر پیچ و خم به شهر اردبیل خواهد رسید؛ پیشرفت فیزیکی زیرسازی این مسیر حدود 70 درصد است و این پروژه در کل 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

احداث 62 دستگاه تونل در این مسیر کار را برای پیمانکاران پروژه سخت کرده است و بسیاری از این تونل‌ها بر فراز تپه‌ها و کوه‌ها مرتفع قرار دارند که وقتی از این تونل‌ها عبور می‌کنی، آرزو داری هر چه سریعتر طول تونل به اتمام رسیده و سریعتر از آن خارج شوی !

این مسیر دارای 8 ایستگاه، 4 کیلومتر پل دره‌ای که از جمله سخت‌ترین مراحل اجرایی کار است، و نیازمند 36 میلیون مترمکعب عملیات خاکی بوده که با تزریق اعتبارات به صورت اوراق اسناد خزانه، فعلا پیمانکاران در کارگاه‌های اجرایی مشغول کار هستند.

پیشرفت 63 درصدی ساختمان اصلی ایستگاه راه آهن اردبیل

کارفرمای طرح احداث عملیات ساختمانی، محوطه‌سازی و تأسیسات برقی و مکانیکی ایتسگاه راه آهن اردبیل در جریان بازدید استاندار اردبیل از این پروژه اظهار داشت: این پروژه در زمینی به مساحت 63 هزار و 793 متر مربع اجرا می‌شود که 15 هزار و 450 مترمربع، شامل ساختمان اصلی ایستگاه و ساختمان‌های صنعتی و جانبی است.

هاشمی افزود: تاریخ قرارداد شروع احداث این پروژه در آذرماه سال 91 با مبلغ 327 میلیارد ریال بوده که توسط شرکت مهندسین مشاور نوی در حال اجرا می‌باشد و در حال حاضر احداث ساختمان اصلی حدود 63 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نوع ایستگاه نیز درجه یک – تشکیلاتی است.

وی تصریح کرد: ساختمان اصلی این پروژه با 5200 مترمربع در 2 طبقه و ساختمان‌های صنعتی و جانبی نیز در 9000 مترمربع احداث می شود.

کارفرمای پروژه ایستگاه راه آهن اردبیل گفت: ساختمان علائم و ارتباطات 61 درصد و ساختمان موتورخانه مرکزی مرکزی این پروژه نیز حدود 58 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم با تزریق مناسب اعتبارات این پروژه هر چه زودتر تکمیل شود.

گلایه پیمانکاران پروژه از عدم تزریق اعتبارات ریالی

مدیر پروژه قطعه 4 مسیر راه آهن میانه – اردبیل نیز در جریان این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل افزود: تاریخ شروع عملیات اجرایی قطعه 4 مسیر راه آهن میانه – اردبیل از بهمن ماه سال 86 آغاز شده که مدت اولیه قرار داد 34 ماه بوده است و پایان مدت اجرای این قطعه با احتساب آخرین تمدید، شهریور ماه سال 97 است.

نصرت‌اله صابری اظهار داشت: در حال حاضر این قطعه از پروژه 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طول کل قطعه 35 کیلومتر بوده و سال آینده این قطعه تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: این قطعه دارای یک دستگاه تونل و 10 پل بوده که در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پل‌های مسیر به طول 1290 متر، 64 درصد می‌باشد و تونل شماره یک نیز به صورت 100 درصد حفاری شده است.

مدیر پروژه قطعه 4 مسیر راه آهن میانه – اردبیل بیان کرد: متأسفانه یکی از مشکلات پیمانکاران پروژه راه آهن میانه – اردبیل عدم تخصیص اعتبارات ریالی است که اختصاص اسناد اوراق خزانه در واقع جواب‌گوی حجم عظیم عملیات اجرایی این پروژه نیست و نیازمند اعتبارات ریالی برای سرعت بخشیدن به پروژه هستیم.

مسیر فنی راه آهن میانه – اردبیل مورد تأیید است

استاندار اردبیل در جریان بازدید از مسیر پروژه راه آهن اردبیل در جمع خبرنگاران اظهار داشت: راه‌آهن اردبیل در حال حاضر 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یک هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام این پروژه مورد نیاز است.

وی گفت: خوشبختانه جبهه‌های کاری و پیمانکاران در حال احداث مسیر هستند که اگر اعتبارات مناسب تخصیص یابد٬ این پروژه تا سه سال آینده تکمیل می‌شود؛ پروژه راه‌آهن به مطالبه اصلی مردم استان اردبیل تبدیل شده و قطعا با اتصال راه‌آهن به استان اردبیل شاهد رشد و توسعه استان خواهیم بود.

استاندار اردبیل تصریح کرد: جلسات مختلفی با مسئولان کشور برای تأمین اعتبار این پروژه انجام دادیم که خوشبختانه پروژه راه آهن میانه - اردبیل جز اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی در سال آینده محسوب می‌شود؛ امسال 70 میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته که سال آینده با افزایش حدود 3 برابری به 200 میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

بهنام جو گفت: با اعتبارات دولتی تکمیل پروژه راه‌آهن اردبیل مدت زمان طولانی نیاز دارد که سعی داریم از راه‌های دیگری مثل فاینانس و صندوق توسعه ملی برای این پروژه اعتبار جذب کنیم.

وی افزود: در حال حاضر پیمانکاران مجری طرح نیاز به نقدینگی دارند که تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا پایان امسال اعتبار ریالی برای این پروژه جذب کنیم.

استاندار اردبیل در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در رابطه با کیفیت فنی مسیر راه آهن میانه – اردبیل اظهار داشت: کیفیت فنی مسیر راه آهن میانه – اردبیل توسط مشاوران زبده کشور مورد تأیید قرار گرفته و این مسیر هیچ مشکلی ندارد.

انتقاد مکرر امام جمعه اردبیل از بی‌توجهی دولت به پروژه راه آهن اردبیل

آیت‌الله سید حسن عاملی در خطبه‌های نماز جمعه 16 تیرماه سالجاری با اعلام خبر سرمایه‌گذاری ایتالیا تا سقف 2.1 میلیارد دلار در صنعت ریلی ایران و احداث خط راه‌آهن سریع السیر بین قم و اراک و بیان این که قرارداد قطار سریع‌السیر بین اصفهان و تهران نیز اخیرا بسته شده از بی‌توجهی دولت به راه آهن اردبیل خبر داد و اظهار داشت: ظاهرا استان اردبیل از این جهت به فراموشی مطلق سپرده شده است.

وی افزود: در طول سال گذشته به تعداد 776 هزار و 214 تردد برای آذری‌ها از مرز بیله‌سوار به ثبت رسیده و با احتساب تردد مسافران ایرانی سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از این گمرک تردد دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بیان کرد: با احتساب نیاز خود اهالی به مسافرت ریلی و نیز حمل بار حجم استفاده از ریل در استان، سالانه به چندین میلیون می‌رسد و جای تاسف است که استان با این حجم از این قابلیت‌ها از حمل و نقل ریلی محروم مانده است.

سخن آخر

بعد از گذشت 12 سال از شروع عملیات اجرایی پروژه راه آهن میانه – اردبیل، تکمیل این طرح یه یکی از مطالبه‌های اصلی مردم استان اردبیل تبدیل شده و ناراحتی مردم از دولت و تخصیص اعتبار به این پروژه زمانی به اوج می‌رسد که وعده رئیس جمهور مبنی بر پایان پروژه راه آهن اردبیل تا پایان دولت یازدهم محقق نشد.

وقتی به پروژه‌های ریلی سطح کشور به ویژه در استان‌های همجوار نگاه می‌کنیم، درک این واقعیت برای مردم استان اردبیل بسیار سخت است که پروژه‌های ریلی استان‌های همجوار به سرعت به انجام رسیده و حتی به خط بین‌المللی وصل می‌شود،‌ ولی پروژه راه آهن اردبیل بعد از گذشت دوازده سال هنوز اندر خم یک کوچه است.

با رایزنی و پیگیری نمایندگان استان و استاندار اردبیل، پروژه راه آهن میانه – اردبیل به اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی در سال آینده تبدیل شده است که امیدواریم با پیگیری‌های مداوم مسئولان استان، مردم اردبیل سوت قطار را در شهر خود شنیده و این رویای 12 ساله تحقق یابد.

گزارش از: محمدرضا فرض اللهی

انتهای پیام/

R41374/P36447/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۲۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه گفت: پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب «تم تم» در شهرستان جوانرود با پیشرفت ۹۵ درصدی در حال تکمیل است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رضا داودی امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این پروژه با اعتبار اولیه ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در حال اجرا است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی قابل توجه این پروژه، افزود: تاکنون کارهای خوبی در پروژه از جمله اجرای ۱۲ کیلومتر لوله گذاری با لوله ۳۱۵ پلی اتیلن، متصل نمودن خط برق، تجهیز چاه و ساخت ۲۲ باب حوضچه تا مخزن صادق آباد، انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از این پروژه از تنش آبی شهر جوانرود کاسته و چندین روستای شهرستان روانسر هم از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند خواهند شد.

داودی اضافه کرد: عملیات اجرایی این پروژه از نیمه دوم سال گذشته توسط شرکت آبفا استان کرمانشاه آغاز و علی رقم وجود بارش‌ها به ویژه در ابتدای سال جاری پروژه به مراحل پایانی خود رسیده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده توسط شرکت آبفا در سال گذشته در این شهرستان تصریح کرد: ۳۸۸ فقره انشعاب آب شهری، ۳۶۰ فقره انشعاب آب روستایی و ۴۹۹ فقره انشعاب فاضلاب شهری واگذار شده و همچنین ۳۱۴ فقره کنتور خراب مشترکین در شهر و روستاهای جوانرود نیز تعویض شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ادامه داد: در سال گذشته هزار و ۷۰۵ متر شبکه فاضلاب و ۳۵ هزار و ۱۲۵ متر لوله‌گذاری در سطح شهر جوانرود و روستاهای تابعه اجرا شده است.

داودی تاکید کرد: برای اجرای شبکه فاضلاب از لوله‌های پلی اتیلن در سایزهای ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی‌متر استفاده شده که برای متصل کردن لوله‌ها به یکدیگر در جهت هدایت مسیر فاضلاب، ۲۹ باب منهول سایز ۱۰۰۰ میلی‌متری نیز ساخته شده است.

وی اضافه کرد: در راستای تأمین و حفظ بهداشت آب شرب شهری و روستایی در جوانرود، سال گذشته ۲۶ هزار و ۲۷۲ مورد کلرسنجی از منابع، مخازن و شبکه توزیع آب انجام و هزار و ۳۹۴ مورد آزمایشات میکروبیولوژی و ۳۶۱ مورد استانداردسازی انشعابات آب و فاضلاب هم انجام شده است.

داودی تصریح کرد: رفع حوادث و اتفاقات شبکه‌های آب و فاضلاب به تعداد هزار و ۹۲۶ مورد در سطح شهر جوانرود و شروینه، هزار و ۱۱۷ مورد رفع حوادث آب در سطح روستاهای تحت پوشش، شست و شو و لایروبی شبکه‌های مدرن و سنتی فاضلاب به طول ۵۵ کیلومتر و ۴۶۱ مورد احداث، لایروبی، هم سطح سازی و تعویض دریچه‌های منهول فاضلاب از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب و فاضلاب در سال گذشته در شهرستان جوانرود بوده است.

وی با اشاره به شست‌وشو و گندزدایی ۳۳ باب مخزن و شست‌وشوی ۷۲ کیلومتر از شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال آب در سطح شهرهای جوانرود، شروینه و روستاهای تحت پوشش، تاکید کرد: با توجه به ضرورت شستشوی سالانه مخازن ذخیره آب شرب و شبکه‌های توزیع و خطوط انتقال با هدف ارتقای کیفیت آب شرب، در زمان بندی‌های مشخص اقدامات لازم انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از هدررفت آب، ۸۷ هزار و ۹۳۰ متر از خطوط انتقال و شبکه‌های توزیع، ۴۲۹۰ فقره انشعاب نشت‌یابی انجام و ۷۰ مورد تعمیرات دوره‌ای و اضطراری در ایستگاه‌های پمپاژ و منابع تأمین آب در سطح شهرستان انجام شده است.

داودی عنوان کرد: طول خطوط انتقال آب در این شهرستان ۴۰ کیلومتر، طول شبکه توزیع آب در سطح شهرستان (جوانرود، شروینه و روستاهای تحت پوشش) ۲۸۸ کیلومتر، طول خطوط انتقال فاضلاب ۳/۸ کیلومتر و طول شبکه جمع آوری فاضلاب ۹۶ کیلومتر است.

تعداد کل مشترکان آب در شهر و روستاهای جوانرود ۲۴ هزار و ۶۷ مشترک و تعداد مشترکان فاضلاب ۲۰ هزار و ۲۱۱ مشترک است، به نحوی که ۱۰۰ درصد جمعیت شهر جوانرود تحت پوشش شبکه آب شرب و بیش از ۹۴ درصد نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند.

کد خبر 750734

دیگر خبرها

  • تکمیل اسکله رو- رو امیرآباد ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی روستای کوچ دیگ سید در گنبد کاووس
  • تکمیل واحد‌های ۲۷ هکتاری تا چند ماه آینده
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز