Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

هفت روز پس از زمین لرزه کرمانشاه خانواده قربانیان هفتمین روز مراسم درگذشت عزیزانشان را به سوگ نشسته‌اند و زندگی آرام آرام بر چهره ویرانه‌های شهرها و روستاها باز می‌گردد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به مناطق زلزله زده کرمانشاه، هفت روز از زلزله 7.3 ریشتری که سرپل ذهاب، قصر شیرین، ازگله و دالاهو را تحت تاثیر قرار داد، گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفت روزی که ایرانیان بسیاری را از نقاط مختلف جهان دل نگران هموطنان خود در این مناطق کرد و آنان با ارسال کمک‌های مردمی به این مناطق چهره‌ دیگر از نوع دوستی خود را نشان دادند.

مردم مناطق زلزله زده نیز البته قدردان این حجم از نوع دوستی علی رغم وجود برخی مشکلات و داغی که دیده بودند، هستند. به استقبال از کمک‌های مردمی و هموطنان نوع دوستشان آمده و با نصب بنر، پلاکارد و همچنین پذیرایی و مهمان نوازی از آنان از هموطنان خود قدردانی کرده‌اند.

با گذشت یک هفته از وقوع زلزله امدادرسانی در بسیاری از شهرها و روستاهای زلزله زده انجام شده و چادرهای امدادی میان اکثر زلزله زدگان توزیع شده است.

در میان مناطقی همچون سرپل ذهاب، دالاهو، اسلام آباد، قصر شیرین، ازگله و ... بیشترین خرابی‌های شهری مربوط به سرپل ذهاب است. در این شهرستان بسیاری از واحدها آسیب دیده بود اما در حال حاضر تمامی ساکنان آن در چادرها اسکان اضطراری پیدا کرده‌اند.

دستگاه‌های دولتی و نظامی نیز اقدام به ارائه خدمات به شهروندان کرده و همچنان امدادرسانی و توزیع اقلام امدادی میان زلزله زدگان ادامه دارد. با این وجود به نظر می‌رسد که حجم کمک‌های امدادی ارائه شده به مناطق زلزله زده بالاست و بسیاری از دستگاه‌ها این اقلام را در انبارها دپو می‌کنند تا هنگام سردتر شدن هوا در این مناطق دوباره میان زلزله زدگان توزیع شود.

شهرستان‌های قصر شیرین و ازگله در این حادثه آسیب کمتری دیده‌اند؛ اما با توجه به اینکه پس لرزه‌ها همچنان پس از گذشت یک هفته از وقوع زلزله در این مناطق ادامه دارد بسیاری از ساکنان این شهرها نیز شب را در چادرهای امدادی سپری می‌کنند؛ اما کم کم زندگی در حال بازگشت به شهرها و روستاهاست. بسیاری از کشاورزان شخم زدن زمین‌های خود را آغاز کرده و تعدادی از مغازه‌ها در سطح شهر نیز بازگشایی شده است.

عملیات آواربرداری نیز در بسیاری از روستاها و شهرها ادامه دارد. گرچه درروزهای نخست زلزله برخی از روستاییان از امدادرسانی در این مناطق انتقاد داشتند اما در حال حاضر امدادرسانی در این مناطق به طور کامل انجام شده است. دربرخی از موارد ممکن است امدادرسانی به طور کامل انجام شده است. به عنوان مثال در محدوده امامزاده بابایادگار در ارتفاعات روستای زرده به دلیل ریزش کوه و انحراف مسیر رودخانه تنها مسیر این امامزاده مسدود شده و تعدادی از زائران و خدمه امامزاده در این محل حضور دارند که البته آسیبی ندیده‌اند اما مشخص نیست این مسیر مجددا چه زمانی بازگشایی خواهد شد.

کمک‌های مورد نیاز برای زلزله زدگان

مشاهدات خبرنگار ایسنا و همچنین پیگیری از زلزله زدگان نشان می‌دهد که در حال حاضر کانکس‌های اسکان موقت و کانکس‌های حمام و توالت از اقلام مورد نیاز زلزله زدگان است گرچه در نقاط مختلفی از شهرها کانکس‌های سرویس بهداشتی مستقر شده اما همچنان نیاز به این کانکس‌ها احساس می‌شود. پوشش نایلونی برای پوشاندن روی چادرها از دیگر اقلام مورد نیاز زلزله زدگان است. همچنین وسایل گرمایشی نیز از مواردی است که زلزله زدگان به آن احتیاج دارند.

بسیاری از زلزله زدگان به ویژه ساکنان مناطق سردسیر کرمانشاه همچون دالاهو نیز از سرد شدن هوا ابراز نگرانی دارند. تعدادی از این افراد با اشاره به سرمای شدید هوا در این مناطق که گاهی به 15- درجه نیز می‌رسد از مسئولان درخواست داشتند که هر چه سریعتر نسبت به فراهم کردن شرایطی برای بازسازی منازل و همچنین اسکان موقت‌شان اقدام شود.

تهیه غذای دام‌ها نیز از دیگر موارد مورد نیاز زلزله زدگان است. در برخی از روستاها غذای دام‌ها از بین رفته یا غذای کافی برای آنها وجود ندارد. همچنین با توجه به اینکه دام برخی از روستاییان به دلیل ترس حاضر به بازگشت به طویله خود نیستند روستاییان مجبور به نگهداری احشام خود در فضای باز هستند که سرمای پیش رو نگرانی‌هایی را بابت تلف شدن آنها در طی سرما ایجاد کرده است.

معضل لباس‌های دست دوم

در حال حاضر گرچه حجم مراجعات به مناطق زلزله زده کمتر شده است اما برخی از کمک‌های ارسالی به زلزله زدگان قابلیت نگهداری و استفاده آنان وجود ندارد. برخی از هموطنان لباس‌های استفاده شده خود را به این مناطق ارسال کردند. این اقدام گرچه نوع دوستی این عزیزان را نشان می‌دهد اما متاسفانه برای زلزله زدگان قابل استفاده نیست و بسیاری از این لباس‌ها یا در حاشیه خیابان رها شده یا توسط مسئولان شهرداری جمع‌آوری می‌شوند. نان نیز از دیگر اقلامی است که ارسال آن به مناطق زلزله زده سبب هدر رفتن آن می‌شود چرا که بسیاری از این نان‌ها هنگام رسیدن به مناطق زلزله زده کپک زده و قابلیت استفاده ندارند.

همچنین با توجه به اعلام شماره‌ حساب‌های متعدد و احتمال سودجویی از احساسات مردم پلیس فتا نیز هشدار داده است که شهروندان کمک‌های نقدی خود را به دستگاه‌های مرتبط یا نهادهای قابل اطمینان واریز کنند و از پرداخت وجه به این افراد خودداری کنند.

مسکن مهر نا امن بود

یکی از مواردی که از همان زمان وقوع زمین لرزه تا کنون بحث بر سر آن بالا گرفته وضعیت ایمنی مسکن مهر سرپل ذهاب بود. برخی از ساکنان این خانه‌ها درباره وضعیت ایمنی مسکن مهر به خبرنگار ایسنا گفتند: زمانی که خانه را تحویل گرفتیم از ایمنی آن به ما اطمینان دادند. درست است که ما شاید بودجه کافی برای خرید هر خانه را نداشتیم اما قرار نبود که بهای خانه را با جانمان بدهیم. متاسفانه مسکن مهر ایمن نبود و بسیاری از دیوارهای آن ریزش کرد حتی ستون‌های استفاده شده در این منازل ستون‌های استانداردی نبود.

یکی دیگر از ساکنان مسکن مهر نیز در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: درخواست ما از دولت این است که با مسببان این ساخت و سازها برخورد کرده و دستگاه قضایی نیز آنان را مجازات کند. اگر در یک روستا خانه‌ای خراب شده می‌توان گفت که منطقی است و با توجه به عمر زیاد این خانه‌ها و همچنین مصالحی که کاه گلی است ممکن است در زلزله این خانه‌ها ریزش کند اما مسکن مهر خانه‌های نوسازی بود و گفته بودند که مقاومت خوبی در برابر زلزله دارد.

نیروهای نظامی همچون ارتش، سپاه و نیروی انتظامی نیز حضور پررنگی را در این مناطق دارند. پلیس، تامین امنیت را بر عهده گرفته و عوامل سپاه و ارتش نیز مردم یاری و کمک به زلزله زدگان را در دستور کار قرار داده‌اند.

با گذشت یک هفته از زلزله آب بسیاری از این مناطق وصل شده و برق و تلفن نیز در اکثر روستاها وصل شده است اما همچنان در برخی از مناطق مشکلاتی وجود دارد.

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده استان و نیز حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه همچون رودخانه آبشوران را حدود چهار هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

محمد طیب صحرایی در نشست امروز(هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، که با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، کرمانشاه را از استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی این استان، مجموعه‌ای از حوادث طبیعی در آن رخ می‌دهد. 

وی افزود: زلزله، سیلاب، حوادث کوهستان، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، پدیده ریزگردها و ... از جمله حوادث طبیعی در کرمانشاه است که زلزله سال ۱۳۹۶ و سیلاب سال ۱۳۹۸ از جمله مهمترین این حوادث بود. 

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: علیرغم اینکه کوه‌های کرمانشاه زیبایی‌ها و جذابیت‌های زیادی دارند، اما در حال حاضر رتبه دوم حوادث کوهستان را در کشور داریم که البته طبق هدفگذاری صورت گرفته آمار حوادث کوهستان در استان تا پایان سال باید به شکل محسوسی کاهش پیدا کند. 

وی گفت: با توجه به بالا بودن آمار حوادث کوهستان در استان، انتظار می‌رود طبق توافقات صورت گرفته بزودی راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در کرمانشاه به مرحله اجرایی برسد. 

وی اضافه کرد: از طرفی بارندگی‌های مناسب در فصل زمستان و بهار باعث شده تا تراکم پوشش گیاهی را در مراتع استان داشته باشیم که با گرم شدن هوا این پوشش گیاهی خشک شده و احتمال حریق در آنها بسیار بالا می‌رود. 

صحرایی تاکید کرد: کرمانشاه مناطق کوهستانی و صعب العبور زیادی دارد که در زمان آتش‌سوزی کار را برای اطفای حریق سخت می‌کند، با این‌حال از طریق مجموعه‌ای از اقدامات صورت گرفته، آمار حریق در استان به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. 

وی ورود ریزگردها از خارج از مرزها به داخل استان کرمانشاه در فصل گرم را نیز به عنوان یکی از بحران‌های طبیعی در این استان نام برد و افزود: طی یکی دو دهه اخیر با پدیده‌ای به نام ریزگردها مواجه شده‌ایم که در بازه‌های زمانی مختلف شدت و ضعف داشته و مشکلاتی را برای شهروندان ما بوجود آورده است. 

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به تردد سالانه میلیون‌ها زائر اربعین از محورهای کرمانشاه، عنوان کرد: پدیده زیبای اربعین هرسال در حال گسترش است و مزیت‌های فراوانی برای استان به همراه دارد. در عین حال به واسطه تردد میلیونی زائرین از محورهای استان باید زمینه‌ای فراهم کنیم که ترددی ایمن داشته باشند که در این رابطه هم اقداماتی در استان اجرایی شده، اما حمایت و همراهی مسئولین کشوری را نیز نیازمندیم. 

وی ادامه داد: در کنار همه مخاطرات و بحران‌هایی که باید برای مقابله با آنها در استان برنامه‌ریزی شود، ما وارث برخی از مشکلات در استان هستیم که در گذشته به درستی مدیریت نشده و به سرانجام نرسیده‌اند و امروز با آنها مواجهیم.

صحرایی از بازسازی مناطق زلزله‌زده غرب استان به عنوان یکی از مشکلات نام برد و گفت: علیرغم اینکه در سالهای گذشته جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده گرفته شد، اما هنوز ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه زیادی هستند که بازسازی نشده‌اند و قابلیت استفاده هم ندارند. برخی از این ساختمان‌ها ۶۰ تا ۸۵ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارند، اما نیمه کاره مانده‌اند. 

صحرایی خواستار اختصاص بودجه‌ای برای بازسازی ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شد و گفت: اولویت برای بازسازی این ساختمان با واحدهایی خواهد بود که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند. 

وی تصریح کرد: از طرفی پروژه راه آهن کرمانشاه را داریم که با وجود اینکه مراسم افتتاح آن برگزار شده، اما هنوز تکمیل نیست و هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است. 

وی از رودخانه آبشوران به عنوان یک فرصت برای گردشگری و در عین حال تهدیدی برای امنیت شهروندان کرمانشاه نام برد و عنوان کرد: اگر این رودخانه ساماندهی و رفع بحران شود، علاوه بر اینکه تهدیدی برای امنیت شهروندان نیست، به یک جاذبه گردشگری تبدیل می‌شود. 

استاندار کرمانشاه یادآورشد: این رودخانه در حال حاضر از نظر بهداشتی، منظر شهری، ساخت و ساز ساختمان‌های اطراف و تردد شهروندان از کنار آن یک تهدید است و به یک دغدغه برای کرمانشاه تبدیل شده است. 

وی احداث خط انتقال پساب شهر کرمانشاه به صنایع و واحدهای تولیدی را از دیگر اقدامات ضروری برای شهر کرمانشاه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در بسیاری از استانهای برخودار، پساب شهری پس از تصفیه به شهرک‌های صنعتی انتقال داده می‌شود که انتظار می‌رود با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این اقدام در کرمانشاه نیز صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده برای عبور از این بحران‌ها و ایمن‌سازی کرمانشاه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، عنوان کرد: برای تکمیل ساختمان‌های نیمه کاره مناطق زلزله زده حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان و سایر مشکلات استان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم سازمان مدیریت بحران کشور از محل منابع خود این اعتبارات را به استان بدهد. 

استاندار کرمانشاه همچنین تبدیل کرمانشاه به قطب امداد و نجات منطقه غرب کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: امیدواریم بزودی کرمانشاه به عنوان قطب امداد و نجات منطقه‌ای در کشور معرفی شود.

هر سال ۲۰ درصد از بافت فرسوده کرمانشاه بازسازی می‌شود

در ادامه این نشست، نادر نوروزی شهردار کرمانشاه گفت: در سطح شهر کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه نامناسب وجود دارد که در بافت مرکزی و حاشیه شهر قرار گرفته‌اند که بازسازی آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده هر ساله حدود ۲۰ درصد از بافت فرسوده شهر کرمانشاه را بازسازی خواهیم کرد. 

نوروزی در خصوص جمع‌آوری آبهای سطحی در شهر کرمانشاه هم گفت: سال گذشته ۴۶ نقطه آبگیر در سطح شهر کرمانشاه شناسایی شد که رفع آنها به اعتبارات بسیار بالایی نیاز دارد. 

کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده دارد

 رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در گزارشی با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، عنوان کرد: ۱۲۲۸ هکتار از این آمار مربوط به شهر کرمانشاه است که حدود ۳۴۰ هکتار آن بافت تاریخی است و محدودیت‌های میراثی برای بازسازی آنها وجود دارد. 

وی افزود: با این‌حال برای سایر بافت‌های فرسوده شهر کرمانشاه ۱۹ بسته تشویقی در نظر گرفته شده تا مردم منازل و واحدهای مسکونی خود را بازسازی کنند. 

وی  خواستار افزایش سهم استان برای پرداخت تسهیلات بازسازی واحدهای مسکونی فرسوده و کاهش میزان نرخ سود این تسهیلات شد تا مردم برای بازسازی واحدهای خود ترغیب شوند.  

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات