Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت: به دنبال بهبود و تسهیل شرایط کسب و کار در فضای مجازی و ارتقا امنیت کاربران مقابل تهدیدات تروریستی هستیم.

محمد جواد آذری جهرمی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، هدف از سفر خود به پایتخت هند را که به دعوت همتای هندی وی انجام شده است، شرکت در پنجمین اجلاس بین المللی فضای مجازی و ایراد سخنرانی در آن عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه شعار این دوره از این اجلاس بین المللی، 'فضای مجازی برای همه' می باشد، گفت: شرکت کنندگان، در پنل های تخصصی به تبادل نظر و ارائه تجربیات و پیشنهادات خود در زمینه های توسعه، اشتغال و امنیت در فضای مجازی می پردازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت: 120 کشور، در این همایش شرکت کرده اند که حضور بیست کشور در حد وزیر، نخست وزیر و یا رئیس جمهوری می باشد.
آذری جهرمی مباحث مطرح شده در این گردهمایی را بسیار مفید ارزیابی کرده و گفت :در سفر خود از بعد روابط دوجانبه هم، اهدافی را دنبال می کند؛ از جمله پیگیری توافقاتی که در سال های قبل با وزارت ارتباطات هند انجام شده بود.
وی در رابطه با برنامه های آینده ایران در خصوص پیشبرد مباحثی که در این کنفرانس مورد بحث قرار می گیرد، گفت: ایران در حوزه مبارزه با تهدیدات و استفاده تروریستی از فضای مجازی فعال است چرا که این یک تهدید جهانی است که مختص به ایران نیست و همه جهان را در بر می گیرد.
به گفته وی، هر چند امروزه شبکه های اجتماعی فرصت های زیاد و رفاه بسیاری برای مردم ایجاد کرده اند، اما نسل جدیدی از فناوری ارتباطات و اطلاعات در دنیا در حال ظهور است که سه ضلعی اینترنت اشیا، اطلاعات کلان و هوش مصنوعی را به عنوان محورهای توسعه و انقلاب چهارم صنعتی مطرح می کند.
آذری جهرمی افزود: تهدیدات فضای مجازی در واقع زندگی بشر را هدف قرار می دهد چون اکنون دیگر تمام جوانب زندگی بشر به فضای مجازی وابسته شده است.
او تاکید کرد: این مساله ای است که حل کردن آن عزم بین المللی و اراده همگانی می طلبد، بنابراین باید مقرراتی ایجاد شود تا کسانی که ارائه دهنده این سرویس ها هستند به آنها پایبند باشند و چهارچوب ورود دولتها به این حوزه و نقش آنها نیز کاملا مشخص باشد.
وی گفت: بستر یکسان برای استفاده تروریستی و غیر تروریستی از فضای مجازی، شرایط نامناسب برای مردم ایجاد خواهد کرد. در همین راستا، در سخنرانی خود در این اجلاس پیشنهاد تشکیل یک نهاد بین المللی بین کشورهای مختلف با حضور دولت ها و شرکت های تولید کننده نرم افزارهای موبایل و با حضور سرمایه گذارانی را مطرح خواهد کرد که در این عرصه دارای منافع مشترکی هستند.
وی گفت : در واقع یک دعوت جهانی می کنیم تا یک چارچوب و تنظیم مقراراتی برای این موضوع ایجاد کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در ادامه با تاکید بر اینکه بین حریم خصوصی افراد در فضای مجازی و مقابله با تهدیدات تروریستی یک نقطه عطف وجود دارد که باید کشف شود، گفت در حال حاضر تضمینی برای حفظ امنیت اطلاعات خصوصی مردم مقابل اقدامات تروریستی وجود ندارد.
او در ادامه درباره اقتصاد دیجیتال که یکی از موضوعات مورد بحث در این گردهمایی است، گفت: کشورهای مختلف در حال کار روی این موضوع هستند زیرا در انقلاب چهارم صنعتی، کشورها از طریق بستری که بواسطه فضای مجازی به وجود آمده به یکدیگر متصل می شوند و این باعث افزایش بهره وری به دلیل تسهیل کسب و کار و کاهش هزینه ها خواهد شد.
آذری جهرمی گفت: به خاطر ضریب نفوذ بالایی که فضای مجازی دارد، تسهیل اشتغال دراین عرصه، باعث افزایش ثروت ملی کشورها می شود.
وی در مورد نقش و چگونگی حضور استارت آپ ها در این حوزه گفت: باید حوزه های مختلف موجود در صنعت ارتباطات به یکدیگر گره بخورند که لازمه این کار، خلاقیتی است که از طریق استارت آپ ها شکل می گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران درباره برنامه های کشورمان برای تسهیل کسب و کار در فضای مجازی گفت: برنامه مدونی در این خصوص داریم که بر اساس آن باید در عرض چهار سال، سه تا پنج شرکت با ارزش بالای یک میلیارد دلار داشته باشیم. این شرکت ها به عنوان لوکوموتیو بخش صنعت فناوری اطلاعات کشور عمل کرده و حوزه های دیگر را هم به دنبال خواهند کشید و در واقع قوه محرکه بازار کشور خواهند بود.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نظام های حمایتی و سرمایه گذاری برای تسهیل کسب و کار در فضای مجازی مانند ارائه آموزش های مرتبط را در دست اقدام دارد.
به گفته جهرمی، بر اساس آماری که در آخرین نمایشگاه الکامپ به دست آمده است، حدود 4500 استارت آپ فقط در این رویداد شرکت کرده بودند. این در حالیست که بر اساس برخی از آمارها، هم اکنون حدود بیست هزار استارت آپ فقط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعال هستند.
او تاکید کرد: در حال حاضر، مهمترین هدف برداشتن موانع و تقویت زمینه های حضور استارت آپ ها در کشور می باشد چرا که آنها می توانند با شغل هایی که ایجاد می کنند، دغدغه های موجود در زمینه اشتغال را کم کنند.
وی گفت در تمام دنیا توجه ویژه ای به این موضوع وجود دارد بطوریکه در هند ناندرا مودی به عنوان نخست وزیر تاکید ویژه ای بر این موضوع داشته و مالزی هم آن را به عنوان برنامه اول کشور دنبال می کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه، دولت را موظف کرده است که اندازه بازار فضای مجازی را دو و نیم برابر کند، تاکید کرد: این هدف محقق نمی شود مگر آنکه دسترسی مردم را به وضعیت مناسب رسانده و تعداد و کیفیت را افزایش دهیم.
او گفت: میزان دسترسی مردم ایران در حد قابل قبولی است اما لازم است بخصوص در مناطق کمتر برخوردار، این شرایط بهبود پیدا کند و در حوزه ارتباطات ثابت هم نیاز است که با دسترسی به تکنولوژی های جدید وضعیت را ارتقا دهیم.
شبد**آساق**1424**1379
وحیده دینداری** انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۴۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ استفاده از پیامرسان‌های داخلی در چند سال اخیر بین کاربران گسترش یافته و با توجه به رایگان بودن این نرم افزار‌ها به صورت روزانه میزان استفاده از آن‌ها افزایش پیدا کرده است. اما یکی از مهم‌ترین معیار‌ها برای استفاده از یک پیامرسان داشتن امنیت در حفظ اطلاعات کاربران و محدودیت حداکثری در دسترسی سایر افراد و هکر‌ها به سرور‌ها و پایگاه داده آن پیامرسان است. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی پیامرسان در فروشگاه‌های موبایلی در دسترس کاربران قرار دارد، اما بخش زیادی از این نرم افزار‌ها دارای امنیت بالایی نبوده و کاربران ناآگاهانه اقدام به استفاده از آن‌ها می‌کنند. در ادامه تعدادی از ایمن‌ترین پیامرسان‌ها در جهان را معرفی شده‌اند.

پیامرسان سیگنال

این پیامرسان ایمن‌ترین پیامرسان در تمام جهان شناخته شده است و آن را به عنوان استاندارد طلایی پیامرسان‌ها در بخش ایمنی می‌دانند. علت قرار گرفتن سیگنال در این جایگاه استفاده از فناوری E۲EE (رمزگزاری سرتاسری تمام پیام‌ها) برای تمامی پیام‌های رد و بدل شده در این پیامرسان است. زیربنای این فناوری به کمک دو شرکت گوگل و متا راه اندازی شده است و هر دو شرکت سعی کرده اند تا جای ممکن زیربنای این فناوری را ایمن طراحی کنند.

اما اگر بخواهیم دلیل محبوبیت پایین‌تر این پیامرسان نسبت به سایر رقبای آن را بگوییم باید به کمتر بودن ویژگی‌های این نرم افزار نسبت به رقبای آن اشاره کرد. با این حال افرادی که به امنیت مکالمه خود اهمیت بالایی می‌دهند همواره از این پیامرسان استفاده می‌کنند.

پیامرسان واتساپ

این پیامرسان در رتبه دوم ایمنی و حریم خصوصی در جهان قرار دارد و دلیل آن هم رمزگزاری سرتاسری مکالمات خصوصی است. منظور از مکالمات خصوصی مکالماتی است که بر بستر نسخه اصلی واتساپ انجام می‌شوند و مکالماتی که بر بستر واتساپ بیزنس انجام می‌شوند به اندازه پیامرسان اصلی ایمنی ندارند.

مالکیت این پیامرسان با شرکت متا بوده و این شرکت مسئولیت امنیت حریم خصوصی کاربران را بر عهده دارد، اما بار‌ها دیده متا با توجه به مسائل سیاسی اطلاعات کاربران را در اختیار برخی کشور‌ها قرار می‌دهد. یکی از نمونه‌های این نقض حریم خصوصی به جنگ فلسطین و رژیم اشغالی مربوط می‌شود که بر اساس آن شرکت متا موقعیت مکانی شهروندان فلسطین را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌داد و در نتیجه رژیم برای حملات موشکی از آن استفاده می‌کرد.


در نتیجه باید گفت شاید این پیامرسان از دسترس هکر‌ها در امان باشد، اما مالک آن در حفظ حریم خصوصی کاربران سابقه خوبی ندارد. جدا از این این پلتفرم اطلاعات کاربران را به صورت دائمی پشتیبان گیری می‌کند و در سرویس‌های ابری مانند گوگل درایو ذخیره می‌کند و در نتیجه امکان دسترسی به ان از طریق هکر‌ها در فضایی خارج از فضای واتساپ وجود دارد.

پیامرسان تلگرام

تلگرام از مشهورترین پیامرسان‌های روز دنیاست که به آپدیت‌های دائمی و ارائه خدمات جدید معروف شده است. در این پیامرسان مکالمات به صورت دوطرفه رمزگزاری می‌شود و این موضوع شامل متن و کلیه محتوای تصویری می‌شود. 

تاکنون اطلاعات رسمی درباره به سرقت رفتن یا افشای اطلاعات از این پیامرسان در فضای مجازی منتشر نشده و افراد بسیار زیادی از این پیامرسان به صورت روزانه استفاده می‌کنند. علاوه بر این در چند سال اخیر به واسطه بروزرسانی‌های متعددی که این پیامرسان دریافت کرده است، امکانات یک شبکه اجتماعی نیز به آن اضافه شده است و عملا کاربران در این پیامرسان جدا از ارتباط گرفتن با دیگران تفریح و وقت گذرانی هم می‌کنند.

باید در نظر داشت که هر سه پیامرسان بالا اطلاعات کاربران را در سرور‌هایی در خارج از کشور نگهداری می‌کنند و همین موضوع می‌تواند دسترسی به سوابق چت کاربران برای هکر‌ها را ساده کند.

پیامرسان‌‌های بومی

با این حال در کشور ما نیز شش پیامرسان بله، ایتا، سروش، روبیکا، گپ و آی‌گپ در حال خدمات رسانی هستند. این پیامرسان‌ها علاوه بر قابلیت‌های ارتباطی دارای قابلیت‌های دیگری نیز هستند، برای مثال در پیامرسان بله کاربران به قابلیت‌های بانکی نیز دسترسی خواهد داشت و در روبیکا کاربران قابلیت‌های یک شبکه اجتماعی همانند اینستاگرام را نیز دارند.

در بخش امنیت این پیامرسان‌ها هم طبق اعلام عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در سال گذشته، وزارت ارتباطات ضوابطی را تنظیم کرده و بر اجرای آن نظارت دارد تا هیچ کس به اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی دسترسی نداشته باشد و این موضوع مشمول اصل ۲۵ قانون اساسی است.

با این حال چند روز پیش رئیس سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد که لازم است هرچه بیشتر برای ارتقا امنیت سکو‌های خدماتی و پیامرسان‌های داخلی تلاش کرد.
چند روز پیش نیز تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» با حضور وزرای دادگستری و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رئیس جمهور و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی دولت و با مشارکت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسید و پس از تصویب در هیئت دولت، برای تصویب نهایی به مجلس ارسال خواهد شد. گفتنی است که هدف از این لایحه، حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکو‌های بومی است و جزئیات دقیقی از آن در دسترس نیست.

 تاکنون اطلاعات خاصی از افشای اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی منتشر نشده است، اما توصیه می‌شود کاربران حتما در پیامرسان‌هایی که امکان راه اندازی تایید دو مرحله‌ای دارند از این قابلیت استفاده کنند و به صورت مداوم فهرست دستگاه‌های متصل به حساب کاربری آن‌ها را بررسی کنند.
علاوه بر این لازم است کاربران حتما نرم افزار اصلی پیامرسان را از وب سایت اصلی پیامرسان و یا فروشگاه‌های موبایلی معتبر دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنایه آذری جهرمی به دولت رئیسی و خبرگزاری دولت /آمارِ دروغ یا دروغِ آماری؟
  • کنایه آذری جهرمی به خبرگزاری دولت در مورد کاهش آمار طلاق در کشور: آمارِ دروغ ، دروغِ آماری
  • وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد
  • وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۷ شهر استان قم فردا تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی؛ نان در «اتوبوس»!
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی: ظاهرا این روزها نان در «اتوبوس» است
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم