Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت: به دنبال بهبود و تسهیل شرایط کسب و کار در فضای مجازی و ارتقا امنیت کاربران مقابل تهدیدات تروریستی هستیم.

محمد جواد آذری جهرمی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، هدف از سفر خود به پایتخت هند را که به دعوت همتای هندی وی انجام شده است، شرکت در پنجمین اجلاس بین المللی فضای مجازی و ایراد سخنرانی در آن عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه شعار این دوره از این اجلاس بین المللی، 'فضای مجازی برای همه' می باشد، گفت: شرکت کنندگان، در پنل های تخصصی به تبادل نظر و ارائه تجربیات و پیشنهادات خود در زمینه های توسعه، اشتغال و امنیت در فضای مجازی می پردازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت: 120 کشور، در این همایش شرکت کرده اند که حضور بیست کشور در حد وزیر، نخست وزیر و یا رئیس جمهوری می باشد.
آذری جهرمی مباحث مطرح شده در این گردهمایی را بسیار مفید ارزیابی کرده و گفت :در سفر خود از بعد روابط دوجانبه هم، اهدافی را دنبال می کند؛ از جمله پیگیری توافقاتی که در سال های قبل با وزارت ارتباطات هند انجام شده بود.
وی در رابطه با برنامه های آینده ایران در خصوص پیشبرد مباحثی که در این کنفرانس مورد بحث قرار می گیرد، گفت: ایران در حوزه مبارزه با تهدیدات و استفاده تروریستی از فضای مجازی فعال است چرا که این یک تهدید جهانی است که مختص به ایران نیست و همه جهان را در بر می گیرد.
به گفته وی، هر چند امروزه شبکه های اجتماعی فرصت های زیاد و رفاه بسیاری برای مردم ایجاد کرده اند، اما نسل جدیدی از فناوری ارتباطات و اطلاعات در دنیا در حال ظهور است که سه ضلعی اینترنت اشیا، اطلاعات کلان و هوش مصنوعی را به عنوان محورهای توسعه و انقلاب چهارم صنعتی مطرح می کند.
آذری جهرمی افزود: تهدیدات فضای مجازی در واقع زندگی بشر را هدف قرار می دهد چون اکنون دیگر تمام جوانب زندگی بشر به فضای مجازی وابسته شده است.
او تاکید کرد: این مساله ای است که حل کردن آن عزم بین المللی و اراده همگانی می طلبد، بنابراین باید مقرراتی ایجاد شود تا کسانی که ارائه دهنده این سرویس ها هستند به آنها پایبند باشند و چهارچوب ورود دولتها به این حوزه و نقش آنها نیز کاملا مشخص باشد.
وی گفت: بستر یکسان برای استفاده تروریستی و غیر تروریستی از فضای مجازی، شرایط نامناسب برای مردم ایجاد خواهد کرد. در همین راستا، در سخنرانی خود در این اجلاس پیشنهاد تشکیل یک نهاد بین المللی بین کشورهای مختلف با حضور دولت ها و شرکت های تولید کننده نرم افزارهای موبایل و با حضور سرمایه گذارانی را مطرح خواهد کرد که در این عرصه دارای منافع مشترکی هستند.
وی گفت : در واقع یک دعوت جهانی می کنیم تا یک چارچوب و تنظیم مقراراتی برای این موضوع ایجاد کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در ادامه با تاکید بر اینکه بین حریم خصوصی افراد در فضای مجازی و مقابله با تهدیدات تروریستی یک نقطه عطف وجود دارد که باید کشف شود، گفت در حال حاضر تضمینی برای حفظ امنیت اطلاعات خصوصی مردم مقابل اقدامات تروریستی وجود ندارد.
او در ادامه درباره اقتصاد دیجیتال که یکی از موضوعات مورد بحث در این گردهمایی است، گفت: کشورهای مختلف در حال کار روی این موضوع هستند زیرا در انقلاب چهارم صنعتی، کشورها از طریق بستری که بواسطه فضای مجازی به وجود آمده به یکدیگر متصل می شوند و این باعث افزایش بهره وری به دلیل تسهیل کسب و کار و کاهش هزینه ها خواهد شد.
آذری جهرمی گفت: به خاطر ضریب نفوذ بالایی که فضای مجازی دارد، تسهیل اشتغال دراین عرصه، باعث افزایش ثروت ملی کشورها می شود.
وی در مورد نقش و چگونگی حضور استارت آپ ها در این حوزه گفت: باید حوزه های مختلف موجود در صنعت ارتباطات به یکدیگر گره بخورند که لازمه این کار، خلاقیتی است که از طریق استارت آپ ها شکل می گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران درباره برنامه های کشورمان برای تسهیل کسب و کار در فضای مجازی گفت: برنامه مدونی در این خصوص داریم که بر اساس آن باید در عرض چهار سال، سه تا پنج شرکت با ارزش بالای یک میلیارد دلار داشته باشیم. این شرکت ها به عنوان لوکوموتیو بخش صنعت فناوری اطلاعات کشور عمل کرده و حوزه های دیگر را هم به دنبال خواهند کشید و در واقع قوه محرکه بازار کشور خواهند بود.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نظام های حمایتی و سرمایه گذاری برای تسهیل کسب و کار در فضای مجازی مانند ارائه آموزش های مرتبط را در دست اقدام دارد.
به گفته جهرمی، بر اساس آماری که در آخرین نمایشگاه الکامپ به دست آمده است، حدود 4500 استارت آپ فقط در این رویداد شرکت کرده بودند. این در حالیست که بر اساس برخی از آمارها، هم اکنون حدود بیست هزار استارت آپ فقط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعال هستند.
او تاکید کرد: در حال حاضر، مهمترین هدف برداشتن موانع و تقویت زمینه های حضور استارت آپ ها در کشور می باشد چرا که آنها می توانند با شغل هایی که ایجاد می کنند، دغدغه های موجود در زمینه اشتغال را کم کنند.
وی گفت در تمام دنیا توجه ویژه ای به این موضوع وجود دارد بطوریکه در هند ناندرا مودی به عنوان نخست وزیر تاکید ویژه ای بر این موضوع داشته و مالزی هم آن را به عنوان برنامه اول کشور دنبال می کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه، دولت را موظف کرده است که اندازه بازار فضای مجازی را دو و نیم برابر کند، تاکید کرد: این هدف محقق نمی شود مگر آنکه دسترسی مردم را به وضعیت مناسب رسانده و تعداد و کیفیت را افزایش دهیم.
او گفت: میزان دسترسی مردم ایران در حد قابل قبولی است اما لازم است بخصوص در مناطق کمتر برخوردار، این شرایط بهبود پیدا کند و در حوزه ارتباطات ثابت هم نیاز است که با دسترسی به تکنولوژی های جدید وضعیت را ارتقا دهیم.
شبد**آساق**1424**1379
وحیده دینداری** انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۴۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات در نشستی با مدیران و معاونان منطقه ویژه اقتصادی پیام و نمایندگان شرکت‌های مرکز داده مستقر در منطقه افزود: برنامه‌های منطقه پیام، جزء اولویت‌های وزارت ارتباطات قرار دارد و یکی از این موارد، ایجاد مراکز داده در منطقه پیام بعنوان یک قطب است چرا که استعداد لازم را بدلیل همجواری با تهران و همچنین زیرساخت‌های موجود در منطقه دارد. 

علی اصغر انصاری همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح «ابر دولت» در قطب مرکز داده پیام خبر داد و گفت: طرح ابردولت توسط سازمان فناوری اطلاعات با سرمایه گذاری دولت و مشارکت بخش خصوصی در مناطقی از جمله تهران اجرا می‌شود و علاوه بر آن قصد داریم که این طرح را در قطب مرکز داده پیام نیز پیاده سازی کنیم.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، عملکرد این مجموعه را فراتر از تکالیف تعیین شده دانست و همچنین موضوع برق را یکی از مهمترین مطالبات سرمایه گذاران مراکز داده برشمرد .

اکبر قنبرپور، مدیرعامل فرودگاه بین‌المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد منطقه ویژه اقتصادی پیام ، با اشاره به فعال شدن ظرفیت ۲ نیروگاه در این منطقه گفت: با فعال شدن نیروگاه ها، این امکان فراهم شده است که به صورت مستقیم به متقاضیان برق واگذار شود.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از منطقه ویژه اقتصادی پیام بازدید و آخرین وضعیت پیشرفت احداث مراکز داده را در این منطقه بررسی کرد .

 

دیگر خبرها

  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی : در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • برقراری اینترنت پرسرعت همراه در مسجد شکر طبس