Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقویت قدرت خرید مسکن از طریق افزایش تسهیلات و کاهش سود، یکی از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم در جهت رونق دهی به بازار مسکن بوده است و بررسی ها نشان می دهد این سیاست در بازار مسکن موثر واقع شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بر اساس گزارش ها در هشت ماهه سال ۱۳۹۶، نسبت به مدت مشابه سال قبل حجم معاملات ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ درصد و قیمت هر متر مربع ۷.۱ درصد رشد داشته است. جدیدترین گزارش تحولات بازار مسکن نشان می دهد خانه های با متراژ کم بیشترین سهم از معاملات را داشته اند و این مساله بیانگر این است که تسهیلات در حوزه مسکن به دست متقاضیان واقعی رسیده است.

از سویی دیگر بررسی ها نشان می دهد روند نزولی صدور پروانه های ساختمانی نیز متوقف شده است و این موضوع تا حدودی نگرانی کارشناسان از کمبود مسکن را کاهش داده است البته همچنان تا تناسب عرضه و تقاضا در بازار مسکن فاصله داریم. بر این اساس  دولت در صدد است با تشویق نوسازی در بافتهای فرسوده از طریق پرداخت یارانه سود تسهیلات نوسازی و نیز کمک به احداث واحدهای مسکونی اجتماعی یا ملکی گروه های کم درآمد ضمن انجام بخشی از وظایف دولت در این حوزه‌ها نسبت به کاهش تبعات ناشی از کمبود عرضه در سال های آینده اقدام کند.

بسیاری از کارشناسان اقتصاد مسکن با اشاره اقدامات دولت برای تقویت قدرت خرید متقاضیان، معتقدند سیاست اجرای صندوق یکم سپرده مسکن و حجم بالای سپرده گزاران در آن و تقویت منابع مالی در حوزه های بافت های فرسوده و حاشیه نشینی شهرها پتانسیل خوبی برای رشد بخش مسکن و تحرک در سایر بخش های وابسته به آن در آینده‌ای نزدیک را به همراه دارد.

روند نزولی صدور پروانه های ساختمانی متوقف شد

بخش مسکن در سال ۱۳۹۵ از حالت سکون خارج و تحرک در بخش عرضه و تقاضای آن بوجود آمده است. مطابق با آمارهای بانک مرکزی، در سال ۱۳۹۵ رشد تعداد جوازهای صادره در تهران، سایر مناطق شهری و کل مناطق شهری به ترتیب ۷.۵، ۲۰.۴ و ۱۲.۲ درصد رشد داشته است.  این روند در سال ۹۶ نیز ادامه داشته است. بر اساس گزارش های هفت ماهه تعداد پروانه های ساختمانی تنها با گذشت نیمی از سال به ۳۱ هزار عدد رسیده است. پیش از این تعداد پروانه های ساختمانی در کل سال ۹۵، ۲۸ هزار بود و  پیش بینی میشود در کل سال ۹۶ بالغ بر ۴۰۰هزار واحد مسکونی شهری، پروانه بگیرند و این مساله به گفته کارشناسان نشانه هایی از تحرک در بخش عرضه و تقاضا در مسکن است.

افزایش حجم معاملات مسکن در سال ۹۶

افزایش مبلغ اوراق تسهیلات مسکن و صندوق پس انداز مسکن یکم دو اقدام موثر دولت برای تحرک در بازار بوده است. در آبان ماه سال ۱۳۹۶ حجم معاملات واحدهای مسکونی و متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ترتیب به ۱۴.۸ هزار فقره و ۴۸.۹ میلیون ریال رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۸.۵ و ۱۰.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. براساس آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی ایران، رشد تعداد معاملات انجام شده در آبان ماه سال‌جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل در تداوم رشد نقطه به نقطه مردادماه، شهریورماه و مهرماه سال‌جاری به ترتیب معادل ۶.۱، ۹.۲ و ۳۴.۴ درصد بوده است. بررسی تحولات بازار اجاره بهای مسکن در آبان ماه سال ۱۳۹۶ نیز مؤید تغییر متناسب اجاره بها با نرخ تورم در این دوره است به‌طوری که شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۹.۶ و ۸.۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه سال ۱۳۹۶که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، در آبان ماه سال ۱۳۹۶، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۴.۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۸.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران۴۸.۹ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اهم اقدامات شاخص انجام شده

شفاف‌سازی حمایت دولت در بخش مسکن با تأمین منابع از محل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها برای پرداخت بخشی از یارانه سود تسهیلات مسکن زوج‌های جوان، اقشار آسیب‌پذیر، مسکن روستایی و مسکن حمایتی و تامین اعتبار رقمی بالغ بر ۱.۰۶۲.۰۰۰ میلیون ریال در قالب اسناد خزانه برای زیرساخت مسکن مهر توسط دولت در سه ماهه امسال بخشی  از مهمترین اقدامات دولت دوازدهم در حوزه مسکن بوده است. همچنین دولت در خصوص تخفیف عوارض پروانه، حمایت های مالی و تراکم و ایجاد تأسیسات عمومی مبلغی بالغ بر ۰۰۰/۸۵۰ میلیون ریال اسناد خزانه تأمین اعتبار کرده است. در سه ماهه اخیر با وجود محدودیت های مالی، اعتباری بالغ بر ۱۵۱۵۹۵۳ میلیون ریال معادل ۲۴ درصد به بهبود بافتهای ناکارآمد شهری تخصیص یافته است.

حمایت از بهسازی و نوسازی بافت فرسوده

تکمیل مسکن مهر تا پایان سال ۱۳۹۶ و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی آن، حمایت از بهسازی و نوسازی بافت فرسوده با تأمین تسهیلات بانکی،  افزایش سقف فردی تسهیلات طرح ویژه به سبب پوشش افزایش قیمت مصالح و دستمزدها، نوسازی و بهسازی مسکونی روستائی، تهیه طرح مسکن پیشگام با رویکرد نوسازی بافت فرسوده و نوسازی مسکن با اولویت در ۵۵ هکتار در بافت فرسوده شهر تهران ، شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف، تهیه طرح و برنامه بهسازی و توانمندسازی تهیه طرح و مطالعات ۱۸۳ پروژه، اجرای پروژه های نوسازی و توسعه خدمات و زیرساختهای شهری، تمرکز بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری و اجرای پروژه‌های محرک توسعه در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای و استفاده از مصالح سازگار با اقلیم و شرایط بومی منطقه از مهمترین برنامه های پیش رو دولت در بخش مسکن است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۸۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از بانک مرکزی، مهدی صحابی گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۴.۰۸۴ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است که این مبالغ نشان دهنده رشد تسهیلات ازدواج به میزان ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۱.۵۵۴ همت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند به متقاضیان پرداخت شده است که نشان دهنده ۲۳ درصد رشد بابت تسهیلات فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مدیر اداره اعتبارات درخصوص تسهیلات ودیعه مسکن نیز یادآور شد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تعداد ۵۰۰ هزار و ۵۵۶ نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، ۴۴۱ هزار و ۷۶۷ نفر به مبلغ ۳۳.۴ همت تسهیلات دریافت کرده اند.

همچنین صحابی با اشاره به آمار وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ ۰۹‏‏/۰۲‏‏/۱۴۰۳ تعداد ۱.۳۳۰.۷۹۵ نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، ۴۶۱.۴۴۲ نفر (در حدود ۳۵ درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و. فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (در حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‏‏‏‏‏‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند. ‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران