Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از اعتماد ملی، «رسول منتجب نبا» قائم مقام حزب اعتماد ملی با ابراز خرسندی از اینکه در میان جوانان فعال و بیدار حضور دارد گفت: دانشجویان یکی از اقشار بسیار مؤثر در قبل از پیروزی انقلاب، یعنی در نهضت اسلامی به رهبری مرحوم امام خمینی (ره) بودند. در آن زمانی که بسیاری از اقشار جامعه به دلایلی کنار رفته بودند و احساس مسئولیت نمی کردند، دانشجویان با محدودیت هایی که رژیم ستم شاهی بر علیه آنان ایجاد کرده بود، موج و حرکت می آفریدند و به سطح جامعه آگاهی می بخشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی (ره) نیز تأکید داشتند که دانشجویان و روحانیون باید در کنار هم باشند. اگر دانشجویان فریاد بر آوردند و انتقاد کردند، علما صدای آنها را تحمل کنند و با مهر و محبت برخورد کنند. مبادا که این دو قشر از هم جدا شوند؛ چرا که امام خمینی (ره) این دو قشر را به عنوان هادیان و نیروهای محرکه جامعه می دانستند و تأکید داشتند که این دو عنصر باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند و همدیگر را درک کنند تا بتوانند حرکاتی طوفانی و اثرگذار ایجاد کنند.

منتجب نیا افزود: پس از انقلاب نیز دیدیم که دانشجویان در عرصه های مختلف نقش آفرینی می کردند. در دوران دفاع مقدس یکی از قشرهایی که بسیار در جنگ اثرگذار بودند، دانشجویان بودند. در زمینه صنایع جنگ و دفاع دانشجویان دانشگاه ها بسیار اثرگذار بودند و کارهای بزرگی انجام می دادند. در عرصه سیاسی نیز همیشه دانشجویان نقش آفرین بودند. پس از پیروزی انقلاب، دانشگاه ها به حدی سیاسی شده بود که گروه های ضد انقلاب یا الحادی داشتند از این وضعیت سوء استفاده می کردند و برخی قسمت های دانشگاه را به اتاق جنگ تبدیل کرده بودند و اسلحه وارد دانشگاه ها می کردند که نظام نتوانست این حرکات را تحمل کند و مدتی دانشگاه ها تعطیل شد و منجر به انقلاب فرهنگی شد. پس از انقلاب فرهنگی نیز دانشگاه ها وارد فضای مؤثرتر شدند و امام دستورات فوق العاده ای را برای فعال تر و مؤثرتر کردن دانشگاه ها ابلاغ کردند. از جمله این موارد تأکید بر وحدت حوزه و دانشگاه بود.

* تمامیت خواهان و انحصار طلبان وقتی دیدند در دانشگاه ها جایی ندارند در صدد برآمدند که دفتر تحکیم وحدت را به شکلی منحل یا تضعیف کنند

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اثرگذاری انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه ها در قبل و پس از انقلاب گقت: قبل از انقلاب، انجمن های اسلامی بسیار تحت نظر بودند و فشارهای زیادی بر روی آنها اعمال می شد اما پس از انقلاب و به ویژه انقلاب فرهنگی، زمینه فعالیت بیشتر برای انجمن های اسلامی مهیا شد و این تشکل دانشجویی در بیشتر دانشکده ها و دانشگاه ها تشکیل شد. پس از آن نیز خود این تشکل ها به این نتیجه رسیدند که اتحادیه ای را تحت عنوان دفتر تحکیم وحدت که نام آن برگرفته از مسأله وحدت حوزه و دانشگاه بود، شکل دهند. برخی از تمامیت خواهان و انحصار طلبان وقتی دیدند در دانشگاه ها جایی ندارند در صدد برآمدند که دفتر تحکیم وحدت را به شکلی منحل یا تضعیف کنند. اولین قدمی که برداشته شد، مسأله شبیه سازی بود که تحکیم وحدت را دو پاره کردند و آن را به طیف علامه و طیف شیراز تقسیم کردند. پس از روی کار آمدن دولت نهم و دهم نیز طیف علامه را به طور کلی منحل اعلام کردند و دانشگاه ها را در اختیار انجمن هایی قرار دادند که وابسته به دولت یا حکومتی بودند. بسیاری از انجمن های اسلامی اصلاح طلب و مستقل عملاً در آن دوران منحل شدند و جای خود را به انجمن های اسلامی جعلی و وابسته به دولت دادند که حاصل انتخاب دانشجویان نبودند. با روی کار آمدن دکتر روحانی، مسأله بازگشایی انجمن های اسلامی شروع شد و هم اکنون آن چیزی که مورد انتظار است، این است که تشکل های سیاسی از هر جریانی در دانشگاه ها به طور مستقل بتوانند کار کنند و در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش آفرین باشند.

*دانشگاه آزاد هم نمی تواند جزیره مستقلی باشد

نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای روحانی وعده هایی داده است که باید به آنها عمل کند. هنوز هم بسیاری از تشکل ها برای برگزاری یک مراسم باید هفت خوان رستم را رد کنند. ما قبول داریم باید فیلتری باشد و مسئولین نظر بدهند اما کارشکنی کردن و محدودیت ایجاد کردن در شأن دانشجو و دولت روحانی نیست. انتظار از آقای دکتر روحانی و دو وزیری که متولی مسأله دانشگاه ها هستند این است که  دانشجویان بتوانند از انرژی و پتانسیل خود برای نشر افکار و تبادل نظر استفاده کنند. دانشگاه آزاد هم نمی تواند جزیره مستقلی باشد. من چند روز قبل هم عرض کردم که قابل قبول نیست پس از رحلت آیت الله هاشمی (ره) که مؤسس دانشگاه آزاد بوده است، فضایی را در دانشگاه آزاد به وجود بیاورند که انسان احساس کند کودتایی در آنجا اتفاق افتاده است. من نمی دانم آنها از کجا چنین اجازه ای گرفته اند که طرفداران هاشمی بزرگ را از دانشگاه ها کنار بگذارند.دانشگاه آزاد از بودجه این مملکت استفاده کرده است و نمی تواند یک سیاست مستقلی داشته باشد. اساساً دانشجو باید آزاد باشد. نمی توان دانشجو را اسیر کرد و در بند قرار داد.  اگر دهان دانشجو بسته شود، دهان ملت بسته می شود و فساد و ناهنجاری کشور را فرا می گیرد.

وی افزود: نمی شود آقای دکتر روحانی بفرمایند که دانشگاه ها نباید امنیتی باشند اما ما شاهد باشیم که برخی از مسئولان در دانشگاه ها فضای امنیتی به وجود بیاورند. اگر اصلاح طلبان در سال ۹۲ و ۹۶ سخاوتمندانه و شجاعانه از روحانی عزیز حمایت کردند و هنوز هم حمایت می کنند بخاطر شعارها و برنامه های ایشان است و اگرنه ما هیچ کسی قسمی یاد نکردیم که از او حمایت کنیم. هر کسی شعارهای آزادی خواهانه و اصلاح طلبانه بدهد و حامی مردم باشد ما از او حمایت می کنیم و آقای روحانی را نیز به همین دلیل مورد حمایت قرار داده و می دهیم. امیدواریم آقای روحانی همانگونه که شعارها و چهره اش زیباست این زیبایی را به عملکرد هیئت دولت نیز سرایت دهد و اگر عده ای سنگ اندازی می کنند، ایشان آنها را به مردم معرفی کند و صادقانه به مردم بگوید که من بر سر عهد و پیمانم با شما هستم اما عده ای اجازه نمی دهند تا به وعده هایم عمل کنم. مردم از آقای روحانی انتظار دارند فضای امنیتی از سطح کشور برچیده شود. مردم انتظار دارند دانشگاه ها دارای فضای باز سیاسی و وحدت باشد. مردم انتظار دارند وضعیت اقتصادی و اشتغال بهبود یابد. این روزها اصلاح طلبان از جمله خود من توسط مردم مورد بازخواست قرار می گیریم که چرا دولت به شعارهای خود عل نمی کند.

*امروز یکی از پرده های سیاه و تاریکی که روی دین زیبای اسلام قرار گرفته است، ارائه چهره ای خشن از آن است

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود به زیبایی های اسلام و تشیع اشاره کرد که زیر برخی زشتی ها و پلشتی ها پنهان شده است و افزود: دین مبین اسلام و بالخصوص مذهب تشیع بسیار زیباست، زیرا از خدایی سرچشمه گرفته است که منبع زیبایی است و اگر عده ای از روی جهالت یا با سوء نیت از اسلام چهره ای زشت، خرافی و خشن جلوه می دهند، ربطی به خود اسلام ندارد. امروز یکی از پرده های سیاه و تاریکی که روی دین زیبای اسلام قرار گرفته است، ارائه چهره ای خشن از آن است.

اصل اولی در اسلام، صلح ، مهر، صفا و صمیمیت است. اسلام آمده تا همه با هم برادر و دوست باشند و زیر پرچم توحید باشند. پیامبر اکرم (ص) منادی صفا و صمیمیت است. خداوند نیز به پیامبر می فرماید: تو بخاطر قلب مهربانی که به تو عطا کردیم توانستی مردم را به دور خود جلب کنی. در قرآن مجید ۳۴۰ آیه حاوی کلمه  رحمت به معنای مهرورزی است. خداوند در قرآن کریم می فرماید صلح خیر است. هر کجا هم در قرآن کلمه خشونت آمیزی به کار رفته است درباره کفار است. آن هم نه کفار معمولی بلکه کفار محارب که قصد آسیب رساندن به مسلمانان را دارند.

*حمایت از ولایت فقیه با عقل ممکن است نه با شعار

منتجب نیا پس از سخنرانی خود به سؤالات تعدادی از دانشجویان پاسخ گفت. وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره مساله حصر گفت: شواهدی وجود دارد که ما را امیدوار می کند که پیش از پایان امسال مسأله حصر رفع شود.

عضو حزب جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگری درباره شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) چهره ای بزرگ و درخشنده در تاریخ ایران است که با گذر زمان و حتی پس از وفاتش درخشندگی آن بیشتر خواهد شد. خدمات مرحوم هاشمی از اذهان مردم پاک نخواهد شد.

منتجب نیا که خود سابقه سال ها نمایندگی ولی فقیه در شهربانی کل کشور و انجمن اسلامی معلمان را در کارنامه دارد، به دانشجویی که نظر او را درباره ولایت فقیه خواستار شده بود، گفت: ما ولایت فقیه را قبول داریم اما نه به آن معنا که در آن ذوب شویم و بخواهیم عقل را تعطیل کنیم. یعنی مثلاً  اگر ولی فقیه گفت ماست سیاه است، ما هم نباید بدون تفکر بگوییم ماست سیاه است. حمایت از ولایت فقیه با عقل ممکن است نه با شعار.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۶۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان در ۳۸ رشته محل در حال تحصیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد مؤمنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در استان 6 مرکز و آموزشکده فنی و حرفه‌ای داریم که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستند که از سال 1390 از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شدند.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 180 آموزشکده فنی و حرفه‌ای وجود دارد که وظیفه آن‌ها تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است، گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 38 رشته محل داریم که 19 رشته محل کاردانی و 19 رشته محل کارشناسی است که بعضی پیوسته و برخی ناپیوسته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: ورودی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، از طریق دانش‌آموزان هنرستان و مدارس کار و دانش است و اخیرا از طریق کنکور سراسری دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود. بخش اصلی دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای  نسبت به دانشگاه‌های هم‌ارز دیگر عملی است. 40درصد دروس عملی است، به همین دلیل این دانشگاه خدمات خوبی در تربیت نیروی ماهر داشته و آمار فارغ‌التحصیلان شاغل خوب است.

انجام بورسیه صنعتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مؤمنی ادامه داد: امروز دو دلیل اساسی برای تربیت نیروی ماهر در کشور وجود دارد؛ اول اینکه برای جهش تولید زیرساخت‌های لازم وجود دارد و دوم فشار اقتصادی که بیگانگان به کشور می‌آورند. ما باید با توانمندی‌های خودمان بخشی از کالاهای مورد نیاز را تولید کنیم، پس کشور نیاز به نیروی مهارتی دارد، یکی از دانشگاه‌های در خط اول تربیت نیروی مهارتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، اگر مهارت علمی به مهارت عملی تبدیل شود، نیروی مهارتی را تربیت می‌کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: هماهنگی بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر مجموعه‌ها و صنعت باید انجام شود که نیاز دارد عملیات علمی به عملی تبدیل شود، مشکل وزارت علوم این است که صنعت و خدمات در اختیار آن‌ها نیست. ما باید منافع صنعت و خدمات را به دانشگاه و برعکس در نظر بگیریم تا پذیرش دانشجو طوری شود که صنعت هم انتفاعی شود. اگر بخواهیم دانشگاه مهارتی خوب خدمات دهد، صنعت باید در کنار ما باشد. سال قبل بورسیه صنعتی انجام شد و دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار گرفت.

مؤمنی عنوان کرد: در قانون توسعه ششم تکلیف قانونی بود که 30درصد دانش‌آموزان به سمت مهارت روند که تا انتهای این قانون 16 درصد جذب در بخش مهارتی داشتیم، در قانون توسعه هفتم این عدد به 40درصد رسیده است.

برپایی نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان، 16 تا 19 اردیبهشت‌ماه

وی ادامه داد: دانشگاه مهارتی باید تلاش برای جذب داشته باشد که نیاز به سیاست دارد. ما باید دانشجو را مهارت محور کنیم، وزیر علوم اعلام کرد که پیگیر هستیم نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت تبدیل شود که مهارت محوری به وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه شد تا نیروی انسانی را تربیت کنیم که به درد صنعت و خدمات بخورد که نتیجه آن امیدآفرینی خوبی برای مردم باشد.

مؤمنی با اشاره به اینکه  برپایی نمایشگاه دایمی توانمندسازی دانشجویان استان، پیگیری برای ایجاد شهر مشاغل در شهرکرد و پیگیری موضوع صنایع خلاق از برنامه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان از تاریخ 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه سال جاری در استان برپا می‌شود که این نمایشگاه هفتمین نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان استان و  دومین نمایشگاه کار است.

وی گفت: در این نمایشگاه کارهای نو دانشجویان در سال اخیر در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین صاحبان مشاغل در این نمایشگاه از دانشجویان مصاحبه شغلی گرفته و آن‌ها مشغول به کار می‌شوند. همچنین ایده‌هایی که مشکلات صنعت را دیده و به محصول تبدیل می‌شوند مورد حمایت مرکز رشد قرار گرفته و به پارک علم و فناوری معرفی و برای پیشرفت و تولید می‌رود.

مؤمنی ادامه داد: دراین نمایشگاه 7نهاد حامی برای اجرا داریم که با مشارکت آموزش و پرورش، شهرداری و صاحبان مشاغل در فضای 700متر مربع و با 30غرفه برگزار می‌شود ،در این نمایشگاه برای اولین بار محصولات مرکز رشد که به تولید رسیده به فروش می‌رسد.

3400دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 3400دانشجو در 6مرکز دارد خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از 70درصد دانشجویان فارغ‌التحصیل شاغل هستند و60درصد در رشته شغلی خود مشغول به کار هستند.

وی افزود: امکانات اولیه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهیاست اما با پیشرفت علم ما هنوز مشکل را 100درصد حل نکردیم، مشکل اساسی اعتبارات این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌ها است، سرانه دانشجویان ما نسبت به دیگر دانشگاه‌ها یک سوم است، اگر اعتبار لازم را نداشته باشیم نمی‌توانیم مشکل امکانات را حل کنیم.

مؤمنی بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد تومان برای 3 پروژه فعال استان محقق شد، اما تخصیص نیافته است، در سفر اول نیز 31.5 میلیارد تومان اعتبار برای این دانشگاه در نظر گرفته شد که 4.5 میلیارد آن محقق شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گفت: آمایش سالانه انجام می‌شود و رشته محل‌هایی که برای آنها شغل تعریف نشده حذف می‌شود، چون صنعت در استان فعال نیست نیروی کار به خارج از استان می‌رود در مرکز رشد توانستیم آمار خوبی از ایده‌ها را به شغل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • جنبش دانشجویی در آمریکا مورد حمایت دانشجویان شهرکرد قرار گرفت
  • سردار کوثری: کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجو سرکوب می‌کند
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش
  • خشن ترین تصاویر از رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان | نحوه برخورد با دختر دانشجو را ببینید