Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@20:09:17 GMT

نوبخت: سازمان برنامه و بودجه باید "کلید" باشد نه "قفل"

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۶۹۹۴

به گزارش تسنیم، محمدباقر نوبخت در جلسه توسعه شبکه ریلی و بررسی پروژه های اقتصاد مقاومتی، با تاکید بر اینکه دولت به دنبال پیدا کردن منابع مالیاتی جدید است، افزود: موفق به دستیابی به رشد 7 درصدی اقتصاد بدون احتساب نفت شدیم. تأمین مالی پروژه های حمل و نقل ریلی را تضمین می کنیم. رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: به وزارت راه و شهرسازی اطمینان می دهیم که منابع مالی پروژه های راه و شهرسازی و از جمله طرح های ریلی را تأمین خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوبخت تصریح کرد: یکی از اهداف مهم افت قیمت نفت در چند سال گذشته فلج کردن جمهوری اسلامی ایران بود. یا باید تسلیم می شدیم یا با تفکر و درایت آن را اداره می کردیم که خدا را شکر موفق به دستیابی به رشد 7 درصدی اقتصاد بدون احتساب نفت هم شدیم.

وی گفت: ایران امروز به صورت کارگاه بزرگی درآمده و در هر گوشه آن طرح های بزرگی در دست اجراست، هرچند حرکت ما کُند است و باید بیشتر شود. نوبخت با اشاره به اینکه تأمین منابع مالی مهم ترین نیاز اجرای طرح های عمرانی است، افزود: به مجریان اطمینان می دهیم که سازمان برنامه و بودجه موظف است کلید حل مشکلات آنها باشد و نه قفل، از اینرو آنها باید اطمینان خاطر داشته باشند که ما تمام تلاشمان را برای تأمین بودجه طرح های عمرانی بکار خواهیم بست.

نوبخت از مالیات به عنوان مهم ترین منبع اصلی درآمد دولت نام برد و گفت: وصول مالیات هم محدودیت هایی دارد و انصاف نیست از کسانی که مالیات می دهند، مالیات بیشتری گرفته شود گرچه ما به دنبال پیدا کردن منابع مالیاتی جدید هستیم.

وی افزود: منبع دیگر درآمد ما فروش نفت است که در واقع با فروش آن بخشی از داراییِ سرمایه ایِ نسل خود و آینده را می فروشیم و ترجیح می دهیم به جای صرف پول نفت در هزینه های جاری آن را در بخش های زیرساختی هزینه کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه قیمت نفت از حدود 102 دلار در سال 1392 به حدود 47 دلار کاهش یافته است، بیان داشت: با این شرایط راه طولانی در تحقق منابع مالی پروژه ها داریم اما حتی اگر برای تأمین این منابع سود 15 درصدی هم بدهیم ترجیح می دهیم پروژه ها را امسال انجام دهیم و به همین دلیل از اسناد خزانه اسلامی استفاده و از طریق بورس اوراق بهادار بخشی از این طرح ها را تأمین مالی می کنیم.

وی با قدردانی از وزارت راه و شهرسازی برای افتتاح قطار تهران - همدان افزود: انتظار داریم آزمایش گرم خط ملایر - کرمانشاه هم اجرایی شود و راه آهن از کرمانشاه هم به سمت مرز و هم به سمت سنندج توسعه یابد.

نوبخت ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک خط آهن از مراغه به سمت ارومیه پیش رود و گفت: توقع ساکنان استان های شمالی و کشورهای همسایه مرزهای شمالی ما هم این است که با تکمیل قطعه آستارا - قزوین دستیابی کشورهای شمالی به آب های گرم خلیج فارس از طریق قطار فراهم شود.

وی افزود: قطعه آستارا تا قزوین حلقه مفقوده است و همه کسانی که از کشورهای خارجی با رییس جمهور دیدار می کنند تکمیل این قطعه را از او مطالبه می کنند؛ بنابراین انتظار داریم قطار تا دی ماه به رشت برسد و انزلی و آستارا نیز به سرعت به راه آهن متصل شود.

معاون رییس جمهور و سخنگوی دولت همچنین تکمیل قطعه میانه - بستان آباد - تبریز را یکی دیگر از محورهای مهم مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در بخش حمل و نقل دانست و تأکید کرد: کاهش مسیر دسترسی ریلی به شهر تبریز می تواند نقش مهمی در ترانزیت کالا و حمل مسافر به مقصد اروپا از طریق ترکیه داشته باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۶۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری آب ایران، یکصد و پنجمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با موضوع بررسی عملکرد سازگاری با کم‌آبی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران و با حضور نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط و مدعو به ریاست «مهدی جمالی‌نژاد» معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور به عنوان رئیس کمیته تخصصی، در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

سازمان برنامه و بودجه تأمین مالی دو طرح انتقال آب به تهران را تسریع کند

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز با تأکید بر ضرورت اجرای دو طرح انتقال آب به تهران، این اقدام را گامی در راستای تأمین آب از محل آب‌های سطحی دانست که می‌تواند میزان برداشت آب از منابع آب زیرزمینی استان را تسکین دهد.

وی افزود: یکی از این طرح‌ها، انتقال آب از سد طالقان است که البته بخشی از آب این سد امکان انتقال به تهران را ندارد. از میان ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب سد طالقان که به تهران و البرز منتقل می‌شود، ۷۵ میلیون مترمکعب آن به تهران می‌رسد و بقیه آب شرب تهران از سد لار، ماملو، لتیان و سد امیرکبیر تأمین می‌شود.

جوان‌بخت با بیان اینکه حتی اگر چاه‌هایی برای تهیه آب حفاری شود، آب مورد نیاز تهران را تأمین نمی‌کند، خاطرنشان کرد: با این وجود، روند و سوگیری طرح‌ها در تهران به سوی ارتقا مصرف است. به طور مثال به احداث مجتمع‌هایی مجوز داده می‌شود که به یکباره، ۱۰ هزار واحد مسکونی به استان تهران اضافه می‌کند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان داشت: سالانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شرب در تهران توزیع می‌شود. طبیعتاً در دسترس‌ترین منبع تأمین آب، چاه‌های آب زیرزمینی است.

وی تأکید کرد: با توجه به نگرانی اعضای کارگروه ملی سازگاری با کم آبی نسبت به وضعیت آبخوان‌های تهران، به نظر می‌رسد یکی از راه‌های جبران این نگرانی، اتمام دو پروژه سامانه انتقال نشتی آب از سد لار و انتقال آب سد طالقان به تهران در دسترس است که می‌تواند ۱۰ مترمکعب در ثانیه به حجم آب تهران اضافه کند اما این دو طرح نیز در پیچ و خم تأمین اعتبارات قرار دارد.

جوان‌بخت بیان داشت: لازم است این دو پروژه به سرعت تأمین اعتبار و بهره‌برداری شود تا منابع آب سطحی تهران افزایش یافته و مصرف آب‌های زیرزمینی بهبود پیدا کند؛ لذا درخواست از سازمان برنامه و بودجه این است که نسبت به تأمین مالی این دو پروژه انتقال آب به تهران تسریع صورت گیرد.

ضرورت تلاش آب منطقه‌ای و آبفا برای بهره‌برداری از پروژه‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران

میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور استانداری تهران در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت تأمین منابع آبی استان اظهار داشت: جمعیت استان تهران با توجه به سیل مهاجرت از نقاط دیگر کشور به این استان، این نگرانی را ایجاد می‌کند که ممکن است در دوران اوج مصرف آب و انرژی مشکلاتی بروز کند.

وی افزود: مقایسه میزان بارش‌های استان تهران در سال جدید و مقایسه آن با بلندمدت و سال گذشته نشان می‌دهد که وضعیت بارندگی تهران کاهشی است و از نظر استفاده از آب‌های سطحی در وضعیت ویژه‌ای قرار داریم.

غراوی خاطرنشان کرد: به منظور تأمین آب شرب شهر تهران پیگیری‌های لازم جهت بهره‌برداری از پروژه‌های مهم و حیاتی تأمین و انتقال آب به تهران توسط شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفا صورت پذیرد.

معاون هماهنگی امور استانداری تهران با اشاره به این طرح‌ها و با بیان اینکه در حال حاضر برای مدیریت مصرف در تهران تنها می‌توان به ایجاد محدودیت در مصرف تأکید کرد، گفت: ۶۰۰ حلقه چاه در تهران و یک هزار حلقه چاه دیگر نیز در شهرهای اقماری وارد مدار خواهد شد، اما این اقدام قطعاً استفاده از ظرفیت سفره‌های آب زیرزمینی را افزایش می‌دهد که حق نسل‌های آینده است.

غراوی خاطرنشان کرد: در برخی نقاط تهران، افت سفره‌های آب زیرزمینی به ۲۸۰ تا ۳۰۰ متر رسیده است.

معاون هماهنگی امور استانداری تهران با اشاره به اجرای برخی اقدامات در زمینه ایجاد محدودیت مصرف آب در تهران اظهار داشت: فرهنگ‌سازی در زمینه چگونگی مصرف، کاهش مصرف سرانه، کنترل پرت در شبکه توزیع آب شهری از جمله اقداماتی بوده که به مرحله اجرا درآمده است.

وی با اشاره به همراهی مدیران بخش صنعت و کشاورزی با طرح‌های مدیریت مصرف آب گفت: کل مصرف آب کشاورزی ۴۸ درصد است که با سیستم‌های نوین آبیاری و مکانیزاسیون ترویج شده در حوزه کشاورزی، راندمان شبکه افزایش و مصرف آب بسیار کاهش یافته است که این اقدام جهاد کشاورزی بسیار قابل تقدیر است.

غراوی با اشاره به اینکه بالاترین مصرف سرانه تهران در شرب است، بیان داشت: سرانه مصرف شرب در تهران ۲۲۰ لیتر است در حالی که میزان استاندارد این مصرف، ۱۴۰ لیتر باید باشد که یکی از مخاطرات در این زمینه، افزایش مصرف‌کنندگان به موازات افزایش جمعیت مهاجر است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران: نمودار بارشی تهران برای چهارمین سال کاهشی است

بهزاد پارسا مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران در این جلسه میزان بارندگی نرمال استان تهران را ۲۸۰ میلیمتر در سال عنوان کرد و گفت: اکنون میزان بارش در تهران ۲۹ درصد نسبت به بلندمدت و ۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و این چهارمین سالی است که نمودار بارشی تهران روند کاهشی دارد.

وی با اشاره به وضعیت دو سامانه شرق و غرب تأمین آب تهران بیان داشت: در سامانه شرق ۳۸ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته با کمبود ذخیره مخزن مواجه هستیم. در سامانه غرب نیز این میزان هفت میلیون متر مکعب است. در میان سدهای تهران، فقط سد طالقان هفت درصد رشد حجم مخزن داشته و مابقی سدها همچنان با کمبود مواجه است.

پارسا مجموع مصارف آب کل استان تهران را چهار میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۴۸ درصد این میزان در حوزه کشاورزی، ۴۲ درصد شرب و بهداشت و ۴ درصد در صنعت و خدمات استفاده می‌شود.

وی با اشاره به آمار چاه‌های استان تهران نیز اظهار داشت: در استان تهران ۴۱ هزار و ۹۰۸ چاه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که ۲۱۹۸ میلیون مترمکعب برداشت آب از آنها صورت می‌گیرد. دشت‌های تهران نیز عمدتاً در وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران، میزان مصوب صرفه‌جویی آب استان در اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی را ۷۰۵ میلیون مترمکعب تا افق ۱۴۰۵ در حوزه‌های مختلف اعلام کرد.

ضرورت پایش و رصد آبخوان‌ها و حفاظت از منابع آبی توسط وزارت نیرو

کیومرث سبزی معاون فنی امور آب، کشاورزی و منابع طبیعی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز اظهار داشت: بحث اظهارات دستگاه‌ها نباید مبنای صرفه‌جویی قلمداد شود. هیدروگراف دشت‌ها باید تا ۱۴۰۵ به ثبیت می‌رسید اما اکنون نشان می‌دهد که روند افت دشت‌ها ادامه دارد.

وی افزود: اکنون تعداد چاه‌های غیرمجاز سه برابر چاه‌های مجاز است که اگر برای آنها برنامه جدی نداشته باشیم، وضعیت منابع آبی تهران اسفبار خواهد بود. این مسئله ضرورت پایش و رصد آبخوان‌ها و حفاظت از منابع آبی توسط وزارت نیرو را تشدید می‌کند.

کد خبر 6099355 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سرپرست اداره کل دارو منصوب شد
  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین