Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز از بیرجند، حسین عباس زاده ظهر امروز  در نشست هم‌اندیشی و تفاهم‌نامه معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل و دانشگاه بیرجند اظهار داشت: در حال حاضر روستاهای خراسان جنوبی با وجود محرومیت شدید باز هم دست از صنایع دستی و بافت‌های داری خود برنداشته‌اند و همچنان به کار خود ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این افراد نیازمند حمایت هستند افزود: خراسان جنوبی دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه صنایع دستی است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی خراسان جنوبی را سرزمینی بکر در حوزه صنایع دستی عنوان کرد و بیان کرد: برک‌بافی از صنایع دستی استان است که مورد استقبال بسیاری از افراد خارجی قرار گرفته است.

عباس‌زاده تصریح کرد: در این راستا اگر با بومی‌سازی سرفصل‌های دروس دانشکده هنر موافقت شود آمادگی داریم یک سالن با ۱۰ دار حوله بافی در اختیار دانشگاه بیرجند قرار دهیم.

وی با بیان اینکه خراشاد یکی از روستاهای خراسان جنوبی است که امسال به عنوان روستای صنایع‌دستی ثبت ملی شد خاطرنشان کرد: همچنین در این روستا رشته حوله بافی(تو بافی) نیز احیا شده است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امکان سنجی و مطالعه روی مابقی شهرهای خراسان جنوبی انجام می‌شود یادآور شد: باید شهر ملی نیز در حوزه صنایع دستی داشته باشیم و امیدواریم در آینده روستای خراشاد ثبت جهانی شود.

عباس‌زاده با اشاره به  اجرای طرح ضربتی اشتغال در روستای خور و نایبندان اظهار داشت: در این راستا دو رشته سنگ تراشی و پارچه بافی در این روستا شناسایی و ۱۴۰ میلیون تومان برای اجرای این طرح در این دو روستا تخصیص داده شده است.

وی همچنین از راه‌اندازی مرکز دانش آموختگان صنایع دستی در طبقه فوقانی خانه تاریخی اعتمادی‌نیا خبر داد و افزود: برای برگزاری نمایشگاه های صنایع‌دستی نگارخانه سرو و نگارخانه استاد رخشانی به صورت رایگان در اختیار دانشگاه بیرجند و دانشجویان قرار می‌گیرد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: امروز شاهد رویداد فرهنگی بزرگی خواهیم بود بنابراین امید است نتیجه این جلسات بهره‌مندی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌های صنایع دستی باشد و با این رویکرد حرکت کنیم که اشتغال در حوزه دانش آموختگان صنایع دستی راحت‌تر و ارتباط آنان با اداره کل میراث فرهنگی افزایش یابد.

عباس‌زاده از تدریس رشته صنایع دستی در شهرستان فردوس و قاین خبر داد و تصریح کرد: در مرکز استان شهرستان بیرجند نیز رشته‌های صنایع دستی با گرایش‌های مختلف در حال تدریس است.

وی با بیان اینکه بازارچه‌های دایمی در حال شکل‌گیری  و رونق است افزود: بازارچه دایمی فردوس در حال توسعه است که  با کمبود اعتبار مواجه است و ناقص مانده است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه مراکز آموزشی ما در سربیشه و سرایان در حال احداث است اما روند آن زمان‌بر است گفت: برای مراکز آموزشی در شهرستان سربیشه و سرایان در مجموع نیازمند ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار هستیم.

عباس‌زاده از احداث بازارچه صنایع دستی خضری خبر داد و یادآور شد: در این راستا سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت و در حال حاضر نیز به اعتبار نیاز دارد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه با توجه به گستردگی و اشرافیت موضوع علم و تجربه اساتید می‌تواند مکمل خوبی برای تزریق نشاط و امید در بین صنعتگران باشد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی از شناسایی ۸۰ رشته صنایع دستی در خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد  ۴۰ رشته فعال، ۱۵ رشته نیمه فعال و مابقی رشته‌ها به فراموشی سپرده شده است و بسیاری از این رشته‌ها قابلیت بازآفرینی را ندارند چراکه زمینه احیای آن فراهم نیست.

عباس‌زاده بیان کرد:  برخی از رشته‌های صنایع دستی مانند نساجی سنتی “توبافی” و بافته‌های داری رکن اصلی صنایع دستی استان خراسان جنوبی هستند که رشد چشمگیری دارند.

وی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که باید فرش دستباف از فرش ماشینی جدا شود و فرش دستباف باید زیر مجموعه صنایع دستی باشد چرا که مولفه‌های کار صنایع دستی را دارد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گستره فرش بافی خراسان جنوبی در روستاها و شهرها بسیار فراوان است گفت: در شهرستان‌های خور، خوسف، مود، زیرکوه، قهستان و درمیان فرش‌های دستباف با نقش‌های خاص وجود دارد اما فرش دستباف از رشته‌های صنایع دستی فراموش شده است که نیازمند حمایت و توجه بیشتری است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۷۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

سعید شاهرخی ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با تشریح همکاری اتاق بازرگانی با میراث فرهنگی و گردشگری استان و در ادامه با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه رویداد کرمان ۱۴۰۴ در اتاق بازرگانی افزود: اتاق بازرگانی یکی از مهمترین نهادها برای تحقق شعار امسال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

وی با اشاره به رقابت کرمان و فارس برای میزبانی از سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی عنوان کرد: برای انتخاب میزبان ۲۵ شاخص مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قرعه به نام کرمان افتاد. گفتنی است که نقش اتاق بازرگانی استان در انتخاب کرمان به عنوان میزبان بسیار موثر بوده است.

شاهرخی گفت: از دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه جاری جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلید خواهد خورد و احتمالا آبان ماه اختتامیه آن برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: همه مفاخر علمی، هنری، موسیقی و رسانه‌ای کشور برای معرفی کرمان بسیج می‌شوند و همه شهرستان‌های استان میزبان این گروه‌ها برای اجرای رویدادها خواهند بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: همایش بین المللی راه ابریشم در کرمان و کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران در بم، سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت و اختتامیه رویداد کتیبه سرباز و رویداد چوگان از جمله رویدادهایی است که امسال در استان کرمان برگزار خواهند شد.

وی با اشاره به وجود حدود ۴۰۰۰ اثر تاریخی استان کرمان در موزه ملی تصریح کرد: امسال اشیاء و عناصر تاریخی استان کرمان که در موزه ملی نگهداری می‌شوند با نظر و انتخاب کارشناسان به استان کرمان منتقل می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد