Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@02:20:20 GMT

منطقه آزاد ارس به لیست بنادر خشک کشور می‌پیوندد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۵۴۲۵

منطقه آزاد ارس به لیست بنادر خشک کشور می‌پیوندد

با امضا تفاهم‌نامه‌ای فی مابین سازمان منطقه آزاد ارس و راه آهن جمهوری اسلامی ایران منطقه آزاد ارس به بنادر خشک می‌پیوندد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد ارس، بهیار صنوبری مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شاپور ارصلانی مدیرکل راه‌آهن آذربایجان و محسن خادم عرب‌باغی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس، کوچکیان مدیر عمرانی و زیر بنایی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و هیئت‌های همراه در نشستی در منطقه آزاد ارس پیوستن منطقه ازاد به بنادر خشک را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌های استفاده از قطار تبریز – جلفا برای توسعه گردشگری در جشنواره پائیزی و زمستانی منطقه آزاد ارس( جلفا ) بر مبنای ضریب اشغال صددرصد از ظرفیت قطار تبریز – جلفا را بررسی کردند در این نشست موضوع ایجاد سکوی تخلیه و بارگیری حمل و نقل ترکیبی در منطقه آزاد ارس مطرح و مقرر شد با انعقاد قرارداد نسبت به ایجاد سکوی تخلیه و بارگیری در سازمان منطقه آزاد ارس برای تسهیل تخلیه و بارگیری کالا و حمل و نقل ترکیبی اقدام لازم معمول شود.

از اهم تصمیمات این نشست درخواست پیوستن منطقه آزاد ارس به لیست بنادر خشک کشور بود، با توجه به اینکه حداقل پنجاه تا هشتاد هکتار زمین برای آغاز کار و آماده‌سازی بندرخشک نیاز خواهد بود، مقرر شد تفاهمنامه‌ای فی مابین سازمان منطقه آزاد ارس و راه آهن جمهوری اسلامی ایران منعقد و اقدامات مشترک، علی الخصوص ثبت در اسکاپ اتفاق بیفتد.

پیوستن منطقه آزاد ارس به لیست بنادر خشک

منطقه آزاد ارس با فراهم نمودن زمینه‌ها به لیست بنادر خشک می‌پیوندد و نام منطقه آزاد در اسکاپ به عنوان بندر خشک ثبت خواهد شد.

بر اساس تصمیمات گرفته شده در جلسه مشترک سازمان منطقه آزاد ارس و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، منطقه آزاد ارس به لیست بنادر خشک می‌پیوندد.

رئیس هئیت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: منطقه آزاد ارس با فراهم نمودن زمینه‌ها به لیست بنادر خشک می‌پیوندد و نام منطقه آزاد در اسکاپ به عنوان بندر خشک ثبت خواهد شد.

محسن خادم عرب باغی با اشاره به اینکه برای ثبت در لیست بنادر خشک به 50 تا 80 هکتار زمین نیاز است، تصریح کرد: با امضای تفاهم نامه، این مقدار زمین به بندرخشک اختصاص خواهد یافت تا با همکاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران و منطقه آزاد ارس، مقدمات کار فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: مراحل تصویب و ثبت منطقه آزاد ارس به عنوان بندر خشک توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران پیگیری می‌شود و مشاورین صاحب صلاحیت معرفی شده، مراحل ابتدایی و آماده سازی این پروژه را انجام خواهند داد.

عرب باغی تاکید کرد: بر همین اساس شرکت حمل و نقل ریلی با عنوان «ارس ریل» نیز در دستور کار سازمان منطقه آزاد ارس قرار دارد و این شرکت پس از ثبت با مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران فعالیت خواهد کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، افزود: احداث سکوی تخلیه و بارگیری حمل و نقل ترکیبی نیز از دیگر مواردی است که توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران در منطقه آزاد ارس، صورت می‌گیرد.

خادم عرب باغی تصریح کرد: در زمینه گردشگری نیز همکاری‌های بیشتری با راه آهن جمهوری اسلامی خواهیم داشت و بر اساس نتایج این جلسه، مقدمات جابجایی دوباره مسافران در جشنواره‌های پاییزی و زمستانی بر مبنای صد در صد ظرفیت قطار تبریز – جلفا و برعکس فراهم شده است.

به گزارش تسنیم، بندر خشک به یک بندر درون سرزمینی چند منظوره اطلاق می‌شود که به طور مستقیم توسط جاده یا راه آهن به بندر دریایی وصل است و مرکزی برای انتقال کالاها به مقصدهای داخلی است. بندر خشک هم برای انتقال درون سرزمینی کالاها و هم برای ذخیره و انبار کالاها کاربرد دارد . همچنین بندر خشک داخلی می‌تواند انتقال کالا بین کشتی‌ها و شبکه‌های بزرگ حمل و نقل داخلی را تسهیل کند و یک مرکز توزیع کالا در درون سرزمین ایجاد کند. در مقابل، صادرات کالا در این بنادر تسهیل و تسریع می‌شود.

انتخاب منطقه آزاد ارس در شمالغرب کشور جمهوری اسلامی ایران به عنوان بندر خشک ، با وجود کلیه زیرساختهای لازم از سخت افزاری و نرم افزاری و تجربه چند دهه در امورات گمرکی برای کشورهای CIS و کشورهای آسیایی و شمال اروپا از لحاظ اقتصادی به صرفه بوده و با کاهش هزینه‌های حمل و نقل و زمان انتقال کالا نقش به سزایی در اقتصاد ملی و بین المللی ایفا خواهد کرد.

بندر خشک یا همان پایانه ترکیب، مکان مشخصی است که به عنوان یک مرکز لجستیکی متصل به یک یا چند شیوه حمل و نقل، جهت ترکیب، توزیع، تخلیه، بارگیری، نگهداری، بازرسی‌های منظم مربوط به جابه‌جایی کالا در تجارت بین‌المللی و انجام تشریفات و کنترل‌های مرتبط گمرکی، در نظر گرفته می‌شود و بخشی از عناصر مؤثر در ایجاد بندر خشک محدوده‌ای امن و برخوردار از زیرساختهای اولیه و دارای درگاه برای ورود و خروج ، انبارهای مسقف و باز تفکیک شده برای واردات، صادرات، ترانس شیمپنت و برای کالاهای فسادپذیر، محصولات باارزش بالا، محصولات خطرناک شامل ترکیبات پرخطر.تسهیلات انبارداری شامل انبارداری ضمانت‌دار گمرکی.تجهیزات مناسب تخلیه و بارگیری کانتینرها و محموله‌ها.

تسهیلات ذخیره‌سازی و بازرسی، کنترل و نظارت گمرکی، راه‌های خدماتی و آسفالته داخلی برای استفاده در عملیات، مکان مناسب برای توقف ناوگان با فضای پارک کافی و ناوگان باری.

وجود دفاتر اداری برای استقرار نهادهای مسئول و متقاضیان، نمایندگی‌های شبکه‌های حمل و نقل، ترخیص کارها، بانک‌ها، بیمه‌ها.شبکه‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی شامل سیستم‌های الکترونیکی تبادل داده‌ها، اسکنرها و تجهیزات توزین ناوگان.

بنادر خشک، نظر به نقش و حوزه عملکردی و همچنین با توجه به میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حجم عملکرد از سوی وزارت راه و شهرسازی در چهار سطح درجه ‌بندی می‌شوند:

کارکردهای حمل و نقلی، لجستیکی انبارداری، بین‌المللی و تسهیلات به مشتریان و رانندگان و در نهایت فناوری اطلاعات(تسهیل حمل و نقل) همه اشخاص حقیقی و حقوقی توانمند با ارائه درخواست به سازمان‌های راهداری و پایانه‌ها می‌توانند برای احداث و بهره‌برداری از بندر خشک اقدام کنند.

متقاضی پس از اخذ موافقت اصولی، جهت دریافت مجوز بهره‌برداری باید عملیات اجرایی پروژه را به پایان ببرد.

سازمان راهداری در صورتی صدور موافقت اصولی برای متقاضیان را مدنظر قرار می‌دهد که علاوه بر نکاتی که در بالا اشاره شد، موقعیت محل پیشنهادی بایستی در شبکه بزرگراه‌های آسیایی اسکاپ واقع شده باشد.بنادر خشک لازم است پس از طی فرآیند یاد شده در پروتکل‌های اسکاپ درج گردد.

کمیسیون اقتصادی، اجتماعی آسیا و اقیانوسیه(اسکاپ) در حال حاضر 49 عضو پیوسته و وابسته دارد و گستردگی فعالیت آن سبب شده است تا کشورهای مختلف با سطح ثروت متفاوت و با ایدئولوژی‌های مختلف گرد هم جمع شوند. این گوناگونی‌ ، موجبات همکاری نزدیک‌تر کشورهای عضو را از طریق پیمان‌های دیگر بین منطقه‌ای فراهم کرده است و توسعه و رشد اقتصادی و بهبود شرایط اجتماعی کشورهای عضو عمده‌ترین هدف اسکاپ بوده است که از طریق بهره گیری از تجربیات کشورهای پیشرفته عضو و غیر عضو و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای دنبال می‌شود.

انتهای پیام/

R7887/P4001/S6,47/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۵۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد بعدازظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت آردسازی تصریح کرد: نگاه ویژه نظام به بخش اقتصاد، نشانگر این است که اقتصاد جز مباحث پردغدغه و پرچالش ماست و سعی بر این خواهد بود با استفاده از تمام ابزارهای موجود به سمتی حرکت کنیم که خودباوری و خوداتکایی را به عرصه ظهور برسانیم.

وی همچنین اظهار داشت: در هر زمینه‌ای که دولت با اراده قوی و متعهدانه حضور داشته باشد، بخش خصوصی نیز همراهی و حضوری موفق خواهد داشت.
وفایی نژاد افزود: دولت صرف نظر از همه کاستی‌ها و فشار تحریم‌ها همه تلاش و همیت خود را در جهت پویایی اقتصاد کشور انجام می‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه بخشی از کار ما حمایت و پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزان است، اظهار داشت: در سال گذشته با همراهی کارخانجات آرد استان بیش از ۱۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان مناطق دشت و بالادست استان با شرایط خاص حمایتی خریداری شد، به نحوی که با تدابیر صورت گرفته حمایت مناسب کشاورزان را در بر داشته و با مدیریت صحیح و همراهی کارخانجات آرد استان، کیفیت آرد نیز تضمین شود.

وی افزود: در استان مازندران ۲۱ کارخانه آرد داریم که با بهسازی و نوسازی و توسعه انبارها، سیلو و تجهیزات آزمایشگاهی، تحول و به روزرسانی مناسبی را داشته و برای ارتقای کیفیت تولید آرد سرمایه گذاری می‌کند.

وفایی نژاد تصریح کرد: شیوه نامه درجه بندی کارخانجات در شرف نهایی شدن در کارگروه استان و رفع نواقص و چالش‌ها است و بزودی عملیاتی خواهد شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه درجه بندی، کارخانجات آرد با ارتقای تجهیزات و بروزرسانی امکانات، امتیاز و رتبه آنها افزایش خواهد یافت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم از انحصار واردات از طریق بنادر جنوبی کاسته شود و فعالیت‌های تجاری به سمت بنادر شمالی سوق داده شود، اظهار داشت: طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کالاهای اساسی گندم و روغن را از طریق بنادر استان مازندران وارد کشور کردیم اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل کاهش ضرورت تأمین و دیگر موارد، تأمین کالاهای اساسی از طریق بنادر شمالی کشور متوقف شد.

وی با بیان این مطلب افزود: تمام تلاش دولت در حمایت از تولید کالاهای اساسی و خودکفایی در آن انجام خواهد شد اما به منظور تأمین ذخیره استراتژیک و حفظ امنیت غذایی در کشور، رایزنی‌های لازم انجام شد تا در سال جدید فاز اول گندم خریداری شده از کشورهای حاشیه دریای خزر بزودی از طریق بنادر مازندران وارد کشور شود

کد خبر 6092230

دیگر خبرها

  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • دریافت سهمیه جام جهانی بانوی ووشو کار کیش
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تنیس روی میز و بدمینتون منطقه یک کشور
  • قهرمانی دانشگاه آزاد شیراز در مسابقات تنیس روی میز منطقه یک کشور
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد