Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@08:01:08 GMT

نامه رییس جمهور به رهبری برای سپنتا نیکنام

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۳۹۰۰

محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای اسلامی شهر تهران در دیدار اعضای پنجمین دوره شورا با رییس جمهور با اشاره به حضور و مشارکت حداکثری شهروندان تهرانی در انتخابات شورا ها و ریاست جمهوری لازمه تحقق انتظارات مردم از منتخبان را تعامل و همراهی ویژه دولت دانست و افزود: ویژگی منحصر این دوره شورای شهر تهران ، برخورداری از بیشترین مشارکت مردمی و آرا شهروندان تهرانی است به نحوی که نصاب بیشترین رأی اعضای شورا و میانگین آرا نسبت به چهار دوره گذشته حدود سه برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشارکت مردم نشان دهنده دو واقعیت مهم است، نخست اهتمام شهروندان تهرانی به شورای شهر و موثر دانستن آن در مدیریت شهری و کیفیت زندگی شهروندان که موجب جهش در مشارکت در انتخابات شد و دوم نیاز به تحول در مدیریت شهری و نارضایتی از وضع گذشته که منجر به رای آوردن کامل فهرست امید شد.

هاشمی رفسنجانی گفت: خواست مردم در انتخابات شورای شهر تهران وسایر کلانشهرها هم جهت با خواست آنها در انتخابات ریاست جمهوری بود و طبیعتا افکارعمومی در دوره جاری انتظار دارند که تحقق خواست آنها در عملکرد مدیریت اجرایی کشور و مدیریت شهری دیده شود و از این رو بار سنگینی بر دوش بنده و سایر همکارانم در شورا احساس می شود.

او گفت: لازمه تحقق این انتظارات تعامل و همراهی ویژه و بیش از گذشته دولت جمهوری اسلامی با مدیریت شهری پایتخت است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین به معضل کهنه تهران اشاره کرد و گفت: معضل کهنه تهران، بار گرانی است که از جانب قرار گرفتن بعنوان پایتخت بر دوش این کلانشهر گذارده شده است و پیامدهایی همچون ترافیک، تراکم اداری و تامین نیازمندی‌های سیاسی، فرهنگی و امنیتی پایتخت جمهوی اسلامی را بهمراه خود آورده است، طبیعتا برای حل این معضلات دولت ملی نیز باید مدیریت شهری را یاری کند که آیت الله هاشمی در اوج دفاع مقدس با طرح مساله ضرورت احداث متروی تهران این مسیر را آغاز نمود و امروز نیز انتظار می‌رود دولت در همین مسیر با تخصیص و تسهیل اعتبارات مصوب مجلس شورای اسلامی وشورای اقتصاد در جهت حمل ونقل ریلی زمینه تحقق افزایش ظرفیت متروی تهران که حدود یک دهه است در حد دو میلیون سفر باقی مانده است به هفت میلیون سفر در دوره جاری را فراهم آورد.

ساخت اتوبان و دو طبقه کردن بزرگراه‌ها

وی حل معضل بافت فرسوده در بخشهای مرکزی و مهمی از کلانشهر تهران را یکی از اولویتهای مدیریت شهری برشمرد و گفت: حادثه پلاسکو تنها یک نمونه و هشداری بود که عدم توجه به نوسازی بافتهای فرسوده می‌تواند چه پیامدهای زیانباری را بهمراه داشته باشد، متاسفانه در دهه‌های اخیر بدلیل ارائه مجوزهای برخلاف طرح تفصیلی ، کسب وکار ساخت وساز داشته باشد.

او گفت: به جای نوسازی بافتهای فرسوده به سوی تبدیل باغ‌ها و اراضی شمال شهر تهران به برج ها و مجتمع‌های تجاری سوق داده شده است در حالیکه باید این روند به سوی نوسازی بافتهای فرسوده تغییر کند تا تامین حداقل شرایط زیست انسانی وامنیت شهری برای شهروندان در این بافتها ممکن شود. سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی می‌توانند با تسهیل وحمایت از نوسازی بافتهای فرسوده، در حل این معضل نقش پررنگی داشته باشند.

رییس شورای شهر تهران گفت: مدیریت شهری در دوره جدید وارث معضلات فراوانی از گذشته است که یک نمونه آن ، بدهی بانکی 20 هزار میلیارد تومانی است که نه تنها مانعی در جهت تامین نقدینگی و جذب تسهیلات در پروژه‌های شهر به شمار می‌آید بلکه با افزوده شدن بهره ماهانه 400 میلیارد تومانی، مشکلات مالی شهر افزوده می شود که تخصیص سهم دولت از توسعه حمل ونقل شهری و همچنین تهاتر بدهی‌های دولت به شهرداری تهران موجب بهبود شرایط نقدینگی مدیریت شهری در آغاز این دوره از فعالیتهای خود خواهد بود.

او گفت: کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی شهر و توجه به سلیقه و نیازهای فرهنگی اجتماعی شهروندان و خارج شدن از بستر فعالیتهای کلیشه‌ای ، تکصدایی و تبلیغی از جمله دیگر محورها مد نظر شورای شهر و مدیریت شهری در دوره پیش روست که با عنایت به آنکه این موضوع نیز از محورهای برنامه جنابعالی در انتخابات و دولت دوازدهم می باشد با تعامل افزونتر دستگاههای دولتی نظیر وزارتخانه های کشور و فرهنگ وارشاد اسلامی ، کار، تعاون و رفاه اجتماعی و ورزش وجوانان با مدیریت شهری ، می توان گامهای بلندی در تحقق این هدف مشترک برداشت.

محسن هاشمی رفسنجانی گفت: محور همکاری و تعامل دولت تدبیر و امید و مدیریت شهری، می‌تواند به انجام رساندن فرایند سپردن فعالیتها و وظایف دستگاههای خدماتی و اجرایی دولت به نظام مدیریت شهری و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری است، فرایندی که بیش از 20 سال قبل در دولت سازندگی و با اهتمام آیت الله هاشمی رفسنجانی در تصویب لایحه تشکیل شوراهای اسلامی شهر وروستا آغاز و در دولت اصلاحات با اجرایی شدن آن ادامه یافت و امیدواریم در دولت تدبیر وامید با تکمیل این فرایند و تمرکز وظایف خدمت رسانی در مدیریت شهری به فرجامی نیکو برسد. طبیعتا در این مدیریت یکپارچه از بار تصدی گری ومسئولیت سنگین دولت کاسته می شود و زمینه برای تحقق مردمسالاری محلی فراهم می شود.

موضوع سپنتا نیکنام حل می‌شود

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در ابتدای جلسه محسن هاشمی رئیس شورا گزارشی از وضعیت شورای شهر تهران ارائه و بعد از آن نیز روسای شش کمیسیون مسائل مختلف خود را مطرح کردند، یکی از موضوعات مورد تاکید اعضای شورا لزوم رعایت حقوق شهروندی با استناد به موضوع سپنتا نیکنام بود. همچنین اعضای شورا تاکید داشتند که تثبیت نهاد شورای شهر در دوران اصلاحات انجام شده و لازم است در این دولت نیز در راستای تقویت و تثبیت جایگاه حکمرانی محلی، لایحه مدیریت یکپارچه شهری سریعا تعیین تکلیف شود.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این جلسه اعضای شورای شهر بر توجه ویژه به حمل و نقل ریلی تاکید داشتند و همچنین گزارشی در خصوص وضعیت تعطیلی خط 7 مترو ارائه کردند، گفت: یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید اعضای شورای شهر، بحث شورایاری‌ها بود. چرا که در حال حاضر به استناد نامه‌ای از مراجع قضایی انتخابات شورایاری‌ها محل اشکال است و بر همین اساس نه می‌توان بودجه‌ای برای آن در نظر گرفت و نه می‌توان انتخاباتی در این زمینه برگزار کرد که از رئیس جمهور درخواست شد از آنجایی که شورایاری‌ها بازوهای اجرایی شورای شهر هستند به مدیریت شهری کمک کند تا در سال آتی انتخابات شورایاری‌ها برگزار شود و در این جلسه به بحث آسیب‌های اجتماعی و همچنین بافت فرسوده نیز تاکید شد.

اعطا با بیان اینکه آقای روحانی رئیس جمهور نیز سخنان خود را با اشاره به نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی در پیشرفت شهر آغاز کردند، گفت: رئیس جمهور به همکاری و ارتباط تنگاتنگ دولت و مدیریت شهری تاکید کرده و عنوان داشت که اولین گام در این راستا توسط دولت با دعوت از شهردار برای حضور در جلسات هیات دولت برداشته شده و همچنین روحانی در ادامه به انتخاب دکتر نجفی به عنوان شهردار تهران آن هم به اتفاق آراء واکنش مثبت نشان داد و این انتخاب را خوب دانست.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور عنوان کردند که در موضوع حل معضل بافت فرسوده تهران تا کنون در دولت دوازدهم جلسات متعددی برگزار شده است، گفت: ضمن تشکر از دولت بابت توجه ویژه به مسائل تهران انتظار می‌رود که از مشارکت اعضای شورای شهر تهران نیز در این جلسات بهره گرفته شود.

توسعه حمل و نقل عمومی با محوریت ریلی

همچنین روحانی در خصوص وضعیت باغات تهران نیز واکنش نشان داد و گفت: در دوره‌های قبل حجم زیادی از باغات از بین رفته و این در حالیست که باید این باغات به عنوان سرمایه‌های شهر حفظ شود.

اعطا با بیان اینکه رئیس جمهور بر توسعه حمل و نقل عمومی به خصوص ریلی تاکید زیادی داشت، گفت: آقای روحانی عنوان کرد که ساخت اتوبان، جاده، دو طبقه کردن بزرگراه و ... راه حل نیست و باید حمل و نقل عمومی با محوریت ریلی توسعه یابد.

همچنین وی در ادامه سخنانش بر لزوم مبارزه با فساد تاکید کرد و گفت: در نظر سنجی‌ها همواره شهرداری جزء سازمان‌هایی است که فساد زیادی در آن گزارش شده است و لازم است در بحث مبارزه با فساد از دستگاه‌های زیرمجموعه شهرداری فعالیت آغاز شود.

او در پایان گفت آقای روحانی در خصوص وضعیت سپنتا نیکنام نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت که نامه‌ای خطاب به مقام معظم رهبری نوشته است و عنوان داشته که این موضوع خلاف قانون و مصلحت است و ابراز امیدواری کردند که تا وصول نتیجه این موضوع را پیگیری می‌کنند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار