Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:51:41 GMT

چاپ 164 عنوان کتاب در استان کرمان

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۱۲۵۷

چاپ 164 عنوان کتاب در استان کرمان

کرمان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: در 6 ماه نخست سال جاری 164 عنوان کتاب با شمارگان 232 هزار جلد در این استان به چاپ رسیده است.

به گزارش ایرنا محمد رضا علیزاده روز سه شنبه در نشست خبری بیست و پنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی افزود: از این تعداد ۱۸ عنوان کتاب کودک و نوجوان،۱۰ عنوان دینی، ۱۲۱ عنوان تالیفی و ۴۳ عنوان هم ترجمه است که 25 عنوان کتاب هم تجدید چاپ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: ۶۷ ناشر فعال در استان وجود دارد که ۱۶نفر آنان زن و مابقی مرد هستند و ۱۴ ناشر در شهرستان ها و مابقی در کرمان می باشند و تعداد مؤلفان استان ۲۰۱ نفر شامل ۷۸ زن و ۱۲۳ مرد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ادامه داد: تعداد مراکز فروش کتاب ۹۸مورد و تعداد چاپخانه های فعال در سطح استان ۱۸۳چاپخانه است.
وی با اشاره به برگزاری هفته کتاب از 20 تا 26 آبان تصریح کرد: هفته کتاب فرصتی برای تشویق جامعه به امر کتابخوانی است و اگر برنامه ریزی برای خانواده، کودک و نوجوان شود در ترویج فرهنگ مطالعه نقش خوبی می توان ایفا کرد.
علیزاده با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور تاکید کرد: تحقق نهضت کتابخوانی در جامعه مستلزم تعامل همه دستگاه های فرهنگی است و همه باید در کنار هم قرار گیرند.
وی بیان کرد: شعار آینده روشن با خانواده کتابخوان شعار هفته کتاب امسال است و حدود ۲۰ دستگاه برنامه های خود را در ۱۵۰ عنوان برای هفته کتاب اعلام کردند و همه حوزه ها و اقشار باید ما را برای برداشتن گام های مؤثر یاری کنند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت ارشاد جهت تدوین، ترویج و حمایت از کتاب گفت: سال گذشته 700 میلیون ریال کتاب از ناشران و مولفان خریداری شد که این مبلغ امسال 800 میلیون ریال است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: امسال بیستمین دوره انتخاب کتاب سال و همزمان با نمایشگاه بزرگ کتاب در دی ماه و در روز خواجوی کرمانی برگزار می شود.
وی با اشاره به انتخاب شهر پایتخت کتاب ایران گفت: سال گذشته شهرستان زرند کاندیدا بود که مرحله نهایی هم راه پیدا کرد و امسال سه شهر بم ،رفسنجان و کرمان کاندیدا هستند که باید طرح های نوآورانه و کیفی، برخوردار از مشارکت مردمی و پشتیبانی غیردولتی، بومی، قابلیت الگوبرداری و قابلیت اجرا برای یکسال داشته باشد.
علیزاده اظهار کرد: چهارمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با محوریت روستا و عشایر و دوشنبه های کتابخوانی در مهدهای کودک از دیگر برنامه ها است که اولین برنامه در استان را هفته آینده شروع می کنیم‌.
وی با اشاره به فعالیت باشگاه های کتاب در سطح استان گفت: 220 باشگاه در استان کرمان فعالیت دارند و از استان های پیشگام است که در حقیقت این باشگاه ها به دنبال ترغیب کودکان و نوجوانان، مبادله کتاب و گسترش فرهنگ هستند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمان نیز گفت: در استان 132 باب کتابخانه عمومی، بیش از یک میلیون و 600 هزار کتاب و 130 هزار عضو فعال کتابخانه های عمومی وجود دارد و به طور میانگین به ازای 20 هزار و 379 نفر یک باب کتابخانه عمومی داریم‌.
محمد جواد حسین زاده افزود: سال گذشته بیش از 2 میلیون و 900هزار مراجعه به کتابخانه های استان داشتیم و بیش از یک میلیون و 400 هزار کتاب به امانت رفته و ما بیشتر دنبال آن هستیم فضای کتابخانه ها به سمتی برود که کارکرد آنها بیشتر فرهنگی باشد و به همین دلیل فعالیت های متنوع و ابتکاری ایجاد کردیم.
وی توضیح داد: در این راستا بخش کودک در همه کتابخانه های استان فعال شده و بیش از 100 هزار جلد کتاب در این زمینه در کتابخانه ها وجود دارد و بخش های کتب دفاع مقدس و شهدا، کتب کرمانشناسی و غیره را نیز در کتابخانه های استان دایر کردیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان بیان کرد: کتابخانه نابینایان استان هم که از قبل وجود داشته با کمک شرکت سامسونگ بازسازی و نوسازی شده است و کتابخانه دیجیتال نابینایان طی یک ماه آینده راه اندازی می شود.
وی با اشاره به کمک های خیرین در ساخت کتابخانه تصریح کرد: 30 باب کتابخانه در استان با 17 هزارمتر مربع وجود دارد که با مشارکت خیرین ساخته شده و بعضی از این کتابخانه ها زمین کشاورزی نیز پیوست آن شده است.
وی افزود: بیش از 500 عنوان فعالیت و 300 نشست کتابخوان در سطح استان در هفته کتاب برگزار می شود و مسابقات نقاشی با موضوع کتاب، جلسات جمع خوانی کتاب، مسابقات کتابخوانی، نمایشگاه بازنمایی کتاب های جدید، نذر کتاب، عضویت رایگان از جمله برنامه های هفته کتاب است.
حسین زاده با بیان اینکه نذر کتاب را در استان کرمان داریم گفت: بیش از 20 هزار جلد کتاب توسط مردم به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده و امسال نیز برنامه نذر کتاب را داریم.
وی بیان کرد:300 هزار جلد کتاب سال گذشته برای ایستگاه های مطالعه توزیع شده و استقبال خیلی خوبی هم انجام گرفته و اصحاب رسانه می توانند در ترویج کتابخوانی کمک جدی بکنند.
خبرنگار:داود رجبی بهجت**انتشار: بهنام احمدی *
7437/ 5054

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند