Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- خبرگزاری رویترز گزارش داد: گروهی متشکل از حدود 12 مقام وزارت امور خارجه آمریکا در اقدامی نامتعارف «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه را رسما به نقض قانون فدرال درباره منع استفاده از کودک سربازان توسط ارتش های خارجی متهم کردند.

این خبرگزاری امروز (سه شنبه) در ادامه گزارشی که با استناد بر اسناد دولتی داخلی که به رویت این خبرگزاری رسیده است، افزود: طبق یک یاداشت محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا که از طریق ساز و کار موسوم به «کانال مخالف» در وزارت امور خارجه تهیه شده است، تیلرسون در تصمیم ژوئن (خرداد) گذشته خود برای خارج کردن نام عراق، میانمار و افغانستان از فهرست کشورهای متخلف در استفاده از کودک سربازان، قانونی در آمریکا را به نام منع استفاده از سربازان کودک نقض کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«کانال مخالف» چارچوب پیام رسانی در داخل وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بین المللی آمریکا (USAID) است که از کارکنان این وزارتخانه و سازمان دعوت می شود تا انتقادهای سازنده خود را درباره سیاست دولت بیان کنند.
طبق این گزارش، تیلرسون در حالی چنین تصمیمی گرفت که وزارت امور خارجه آمریکا علنا تصدیق کرد که کودکان در این کشورها به خدمت سربازی گرفته می شوند.
حذف کشورها از فهرست سالانه آمریکا کمک نظامی را به این کشورها آسانترمی کند. عراق و افغانستان متحدان نزدیک آمریکا در جنگ با داعش هستند و این در حالیست که میانمار متحد جدید آمریکا در جلوگیری از نفوذ چین در منطقه آسیای جنوب شرقی است.
اسنادی که به رویت رویترز رسیده است، همچنین نشان می دهد که تصمیم تیلرسون با توصیه های متفق القول مقامات ارشد ادارات منطقه ای وزارت امور خارجه آمریکا که بر سفارتخانه های خاورمیانه و آسیا، نماینده آمریکا در افغانستان و پاکستان، دفتر حقوق بشر وزارت امور خارجه و وکلای داخلی این وزارتخانه نظارت دارند، مغایرت داشته است.
این یادداشت که به گزارش رویترز 28م ژوییه (6م مرداد) تنظیم شده است، می افزاید «این تصمیم تیلرسون به جز نقض قانون آمریکا، خطر لطمه زدن به اعتبار مجموعه گسترده ای از گزارش ها و تحلیل های وزارت امور خارجه و تضعیف یکی از ابزارهای دیپلماتیک دولت آمریکا را برای جلوگیری از نیروهای مسلح دولت ها و گروه های مسلح تحت حمایت دولت ها برای استخدام و استفاده از کودکان در جنگ ها به دنبال دارد.
رویترز ژوئن (خرداد) گذشته گزارش داد که تیلرسون به توصیه های داخلی درباره عراق، میانمار و افغانستان بی توجه بوده است. اسناد جدید، میزان مخالفت در وزارت خارجه آمریکا را ازجمله استفاده نادر از آنچه که «کانال مخالف» نامیده می شود و به مقامات اجازه می دهد با سیاست ها بدون ترس از اقدام تلافی جویانه مخالفت کنند، نشان می دهد.
دیدگاه های بیان شده توسط مقام های آمریکایی تنش جاری بین دیپلمات های کارکشته و تیلرسون به عنوان رئیس سابق شرکت اکسون موبیل را نشان می دهد؛ فردی که ترامپ برای پیگیری رویکردش تحت عنوان «آمریکا در اولویت است» به این سمت منصوب کرد.
قانون منع استفاده از کودک سربازان در سال 2008 تصویب شد و در آن بیان می شود که دولت آمریکا باید قانع شود که هیچ کودکی زیر سن 18 سال استخدام و به خدمت سربازی گرفته نمی شود و یا مجبور به خدمت به عنوان سربازکودک نیست. فهرست آمریکا درباره کشورهایی که از سرباز کودک استفاده می کنند اکنون شامل جمهوری کنگو، نیجریه، سومالی، سودان جنوبی، مالی، سوریه و یمن است.
«برایان هوک» مشاور تیلرسون در پاسخ به این یادداشت نوشت: وزیر امور خارجه همه اطلاعات ارائه شده را بدقت بررسی کرده و تصمیم خود را بر این اساس گرفت که آیا حقایق ارائه شده در ارتباط با فهرستی که مطابق با قانون تهیه شده است، قابل توجیه است یا نه.
هوک تایید کرد که این سه کشور از کودک سربازان استفاده می کنند اما لازم است بین دولت هایی که هیچ تلاشی برای اصلاح نقض استفاده از کودک سربازان نمی کنند یا تلاش آنها اندک است با آنها که صادقانه در این زمینه تلاش می کنند هر چند که تلاش ها کامل نیست، تمایز قائل شد.
ارتش های خارجی که نام آنها درفهرست استفاده از کودک سربازان آمریکا آماده است از دریافت کمک، آموزش و سلاح از واشنگتن منع شده اند مگر این که کاخ سفید معافیتی را بر اساس «منافع ملی» کشور وضع می کند. در سال 2016 و در دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا، عراق و میانمار و برخی دیگر از کشورها از جمله نیجریه و سومالی مشمول چنین معافیتی شدند.
در آن دوران گروه های مدافع حقوق بشر از اوباما به دلیل تمایل وافر به صدور معافیت هایی بویژه برای دولت هایی که دارای روابط امنیتی با واشنگتن بودند به جای تحریم بیشتر آنها بشدت انتقاد کردند.
مقامات مخالف تصمیم تیلرسون برای خارج کردن نام عراق، افغانستان و میانمار از فهرست یادشده تاکید دارند که وزیر امور خارجه کنونی آمریکا با نقض قانون آمریکا یک گام هم از سیاست معافیتی دولت اوباما جلوتر گذاشته است و بشکل موثری فشارها را بر کشورها برای لغو استفاده از کودک سربازان تسهیل کرده است.
مقامات در یادداشتی که به رویت رویترز رسیده است تصدیق می کنند که این سه کشور پیشرفت هایی داشته اند اما برای خارج کردن آنها از فهرست آمریکا کافی نیست.
«بن کاردین» از مقامات ارشد دمکرات در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز جمعه در نامه ای به تیلرسون نوشت «این یک نگرانی جدی است که وزارت امور خارجه ممکن است از قانون مربوطه پیروی نکند و تصمیم وزیر امور خارجه حامل این پیام محکم به کشورهای مذکور است که مجوز چنین اقداماتی را دریافت کرده اند.
این یادداشت در میان مجموعه ای از اسناد که قبلا گزارشی درباره آنها ارائه نشده است بوده که ماه جاری به کمیته روابط خارجی سنا و دفتر بازرس مستقل وزارت امور خارجه فرستاده شده و به اتهامات درباره نقض قانون فدرال درباره استفاده از سرباز کودکان مربوط می شود.
رویترز به نقل از یک مقام آگاه درباره این یادداشت نوشت، امضاکنندگان این سند عمدتا کارشناسان ارشد سیاسی با سالها تجربه در باب چنین مسائلی بوده اند.
طبق گزارش رویترز این خبرگزاری نسخه ای از این سند را رویت کرده است که شامل اسامی امضا کنندگان آن نبوده است.
تصمیم تیلرسون برای حذف نام عراق و میانمار (برمه سابق) از فهرست مذکور و مخالفت وی با توصیه های مقامات آمریکایی، درگزارش سالانه دولتی درباره قاچاق انسان در 27م ژوئن (6م تیر) اعلام شد.
شش روز بعد مجموعه ای از دیپلمات های ارشد آمریکایی در یادداشتی که از طریق ایمیل برای تیلرسون ارسال شد، گفتند که این سه کشور قانون مربوطه را بر اساس شواهد گردآوری شده توسط مقامات آمریکایی در سال 2016 نقض کرده اند و توصیه کردند که وزیر امورخارجه نام آنها را برای قرارگرفتن در این فهرست تایید کند.
«علی کریم» رئیس کمیته عالی حقوق بشر عراق استفاده ارتش این کشور و شبه نظامیان تحت حمایت دولت را از کودک سربازان تکذیب کرده گفت: با اطمینان می توانیم بگوییم که سابقه ما درباره مسائل استخدام کودکان پاک است.
سخنگوی دولت میانمار نیز با به چالش کشیدن آنها که این کشور را به استفاده از کودک سربازان متهم کرده اند، خواستار ارائه جزییاتی درباره چگونگی استفاده از این کودکان شده است.
وی افزود، گزارش جدید وزارت امور خارجه آمریکا درباره قاچاق انسان کاهش استفاده از کودک سربازان را در میانمار به رسمیت شناخت، هر چند که این گزارش همچنین عنوان کرد که هنوز هم برخی کودکان به خدمت گرفته می شوند.
در یادداشت مقامات آمریکایی همچنین آمده است: «شواهد معتبری» وجود دارد که نشان می دهد شبه نظامیان تحت حمایت دولت افغانستان «کودکان را به خدمت گرفته و از آنها استفاده کرده اند». این امر ادله قبلی وزارت امور خارجه را به عنوان چارچوبی قانونی برای قرار دادن این کشور در فهرست مذکور تایید می کند.
وزیران دفاع و کشور افغانستان هم به اتفاق هر گونه استفاده از کودک سربازان را در نیروهای امنیت ملی این کشور تکذیب کرده اند. تاکید آنها بر این مساله با گزارش های وزارت امور خارجه آمریکا و فعالان حقوق بشر در تناقض است.
اروپام**9158**1479
مترجم: بهجت عباسی **ناشر:حسن سالک رضائی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

بین الملل تابناک: هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان، آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان، دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد، انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه و ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بخشنامه‌ای برای همه سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در سراسر جهان به آنها درباره اقدامات ضد صهیونیستی هشدار داد.

 رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، «یسرائیل کاتس»، وزیر خارجه این رژیم با صدور بخشنامه‌هایی برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در سراسر جهان از آنها خواست تا خود را برای آنچه آن را «موج جدید یهودستیزی» در سراسر جهان خواند، آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، این بخشنامه با توجه به نگرانی‌های اخیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم‌ بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از سوی دیوانه کیفری بین‌المللی به دلیل فاجعه انسانی که تل‌آویو با حملات مستمر خود در نوار غزه رقم زده، صادر شد.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی کاتس در پیام‌های رسمی که برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در خارج از سرزمین اشغالی ارسال کرد، به آنها دستور داد با توجه به انتشار شایعه‌هایی درباره احتمال صدور حکم‌های بازداشت در حق برخی مقامات ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، خود را برای «آغاز موج جدید یهودستیزی و اقدامات ضد اسرائیلی» آماده کنند.

کاتس در پیام خود مدعی شد: «در صورتی که چنین حکم‌های بازداشتی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه صادر شود، زیان آن متوجه سران و نیروهای ارتش اسرائیل خواهد بود؛ اما به حماس و محور اسلامی به رهبری ایران که علیه ما می‌جنگد، نیرو خواهد بخشید.»

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه نیز دستور تقویت تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای یهودی و یا موسسه‌های رسمی این رژیم در سراسر جهان را صادر کرد.

آغاز سفر منطقه ای وزیرخارجه آمریکا از عربستان

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه وارد عربستان شد تا به ادعای خودشان شانس دستیابی به آتش‌بس بین اشغالگران و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به نوار غزه را افزایش دهد.

بر اساس گزارش الجزیره، بنا به گفته یک مقام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در ریاض با چندین همتای خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا در مورد طرح‌های بازسازی نوار غزه پس از جنگ دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و سپس به اردن و اراضی اشغالی خواهد رفت.

انتظار می‌رود آنتونی بلینکن به درخواست خود در سفر به اراضی اشغالی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، از منطقه «غلاف غزه»، به ویژه از کیبوتس «بئیری» و گذرگاه کرم ابوسالم بازدید کند.

وبگاه روزنامه یدیعوت آحرونوت، یکشنبه گزارش داد بازدید این مقام آمریکایی از منطقه غلاف غزه به درخواست وزیر امور خارجه آمریکا صورت می‌گیرد، در حالی که یوآو گالانت، وزیر جنگ و یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها نیز وی را همراهی خواهند کرد.

دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

 وزیر امور خارجه بحرین که روز یکشنبه در صدر هیأتی بلندپایه به سوریه سفر کرده است، با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین عصر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد.

در این دیدار، روابط دوجانبه سوریه و بحرین و راهکارهای گسترش روابط در زمینه‌های مختلف در راستای منافع دو کشور بررسی شد.

دو طرف همچنین تدارکات و تلاش‌های بحرین برای برگزاری موفق اجلاس سران عرب که قرار است بزودی در بحرین برگزار شود و نیز مهم‌ترین موضوعات مربوط به دستور کار این اجلاس را بررسی کردند.

اسد در این دیدار بر تقویت همبستگی عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات منطقه در سایه حوادث و تحولات جهان تأکید کرد.

الزیانی پیش از دیدار با اسد با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه نیز دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد. دو طرف بر ضرورت تقویت روابط به نفع منافع مشترک دو کشور و دو ملت تأکید کردند.

وزرای امور خارجه بحرین و سوریه، مقدمات برگزاری سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب را بررسی و تأکید کردند که این اجلاس باید از روند اقدام مشترک عربی و تقویت توان کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های مختلف حمایت کند.

انهدام تجهیزات زرهی تروریست ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه

روز یکشنبه وزارت دفاع سوریه، از هدف قرار گرفتن تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب و نیز انهدام چند پهپاد در حومه لاذقیه خبر داد.

 وزارت دفاع سوریه امروز اعلام کرد، نیروهای ارتش این کشور تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب را هدف قرار داده و با همکاری روسیه، چند پهپاد را در حومه لاذقیه منهدم کردند.

وزارت دفاع سوریه با انتشار ویدیویی از هدف قرار دادن خودروهای زرهی تروریست ها و سرنگون شدن تعدادی پهپاد با همکاری نیروهای روسی خبر داد.

هفته گذشته نیز یگان‌های توپخانه و موشکی ارتش سوریه، مواضع گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر تروریست‌های هم پیمان آن را در حومه شهر ادلب و غرب شهر حلب هدف قرار دادند.

ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) دوشنبه مدعی شد که با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کرد.

 سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا، ساعت یک و ۴۸ دقیقه تا ۲ و ۲۷ دقیقه بامداد ۲۸ آوریل (نهم اردیبهشت) با موفقیت با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کردند.

سنتکام اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرد؛ اما ادعا کرد که مشخص شد این پهپادها تهدیدی قریب‌الوقوع علیه آمریکا، ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه ایجاد می‌کنند.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته است حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات فقط دفاعی است.

 

دیگر خبرها

  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند