Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه استحکام ساختمان باید دغدغه جدی هر ایرانی باشد، گفت: پیمانکارانی که به استحکام ساختمان توجه نمی کنند، کاری پر ضرر و زیان در حق کشور انجام می دهند که باید بازخواست شده و پاسخگوی عملکرد خود باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در بخش پایانی سفر خود به استان کرمانشاه اظهار داشت: زلزله غرب کشور و بطور مشخص استان کرمانشاه حادثه تلخی بود که قلب دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران را به درد آورد و همه مردم عزادار این حادثه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کنار تلخی ها و سختی های زلزله، یک نکته بسیار برجسته به نمایش گذاشته شد که آن ظرفیت عظیم ملت ایران بود که تا کنون در دوران دفاع مقدس شاهد آن بودیم که مردم یکپارچه ایستادند و هر کس هر چه در توان داشت به میدان آورد.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: در زلزله استان کرمانشاه نیز یک بار دیگر ظرفیت عظیم ملت ایران به نمایش گذاشته شد و همه نشان دادند که شیعه و سنی و کرد و ترک و بلوچ و همه اقوام کشور با هم یکپارچه هستند.

جهانگیری با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به مناطق زلزله زده و حضور شخص رییس جمهور در این مناطق خاطر نشان کرد: رییس جمهور پس از این حادثه در مناطق زلزله زده حضور یافت و در جلسه ستاد بحران دستورالعمل مشخصی را صادر کرد تا ظرفیت های دولت برای کمک به مردم بسیج شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: در جریان زلزله مردم و نیروهای مسلح نیز هر چه در توان داشتند به میدان آوردند و با وجود آنکه دولت و مسئولین کشور با تمام ظرفیت پای کار بودند، مردم نیز برای کمک حضور پیدا کردند تا ضعفها و نواقص را جبران کنند.

وی با اشاره به سابقه تاریخی استان کرمانشاه، مردم این استان را مرزدارانی مستحکم و پابرجا برای کشور توصیف کرد و گفت: امیدوارم مردم کرمانشاه همواره سربلند باشند و بعنوان پهلوانانی بزرگ از این کشور دفاع کنند.

جهانگیری با قدردانی از حضور بموقع نیروهای مسلح و ارتش برای کمک رسانی به مردم زلزله زده خاطر نشان کرد: نیروهای ارتش اقدامات برجسته ای برای نجات مردم انجام دادند و حضور بموقعی داشتند که قابل تقدیر است.

وی سپاه پاسداران را نیز پشتوانه ای قدرتمند برای جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: سپاه در همه حوادث و بخصوص در حادثه زلزله نقش موثر و خوبی ایفا کرد که باید از نیروهای سپاه تشکر کرد.

جهانگیری در ادامه با اشاره به نقش سازنده ستاد مدیریت بحران کشور و ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در مدیریت و ساماندهی مسائل ناشی از زلزله گفت: در مقایسه با مدیریت زلزله بم، اقدامات انجام شده در استان کرمانشاه حکایت از آن دارد که به جهت مدیریت حوادث طبیعی پیشرفت زیادی داشته ایم. البته نواقص و ضعف هایی نیز وجود دارد که باید با آسیب شناسی از آن درس بگیریم.

وی با اشاره به انتقال 7 هزار نفر مصدوم و مجروح حادثه زلزله توسط اورژانس و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور اظهار داشت: انتقال این تعداد مجروح در مدت زمان کوتاه اقدامی بسیار پر اهمیت است که باید بعنوان یک کار بزرگ ثبت شود.

جهانگیری با اشاره به برنامه در دستور کار دولت برای مقاوم سازی 6 میلیون واحد مسکونی روستایی در کشور افزود: بر اساس این برنامه، دولت سالانه 200 هزار واحد مسکن روستایی را مقاوم سازی می کند و اگر پس از مقاوم سازی زلزله ای رخ دهد و ساختمان های مقاوم سازی شده تخریب شوند و ساختمان هایی که مقاوم سازی نشده اند سالم بمانند این یعنی که ایرادی در کار وجود دارد و دست اندرکاران مقاوم سازی، کار خود را بدرستی انجام نداده اند. البته در صورت چنین اتفاقی اصل سیاست مستحکم سازی ساختمان ها زیر سوال نمی رود بلکه عملکرد مجریان این طرح باید مورد بررسی قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مصوبه دولت برای پرداخت کمک بلاعوض 6 میلیون تومانی برای ساخت مسکن دائمی در شهرهای زلزله زده استان کرمانشاه و کمک بلاعوض 5 میلیون تومانی در روستاهای زلزله زده تصریح کرد: علاوه بر این 2 میلیون تومان نیز برای تجهیزات مورد نیاز مسکن دائمی در شهرها و روستاهای زلزله زده استان کرمانشاه اختصاص یافته است.

وی افزود: نظام بانکی نیز 10 میلیون تومان وام قرض الحسنه به افرادی پرداخت می کند که ساخت مسکن دائمی خود را آغاز کرده اند و بنیاد مستضعفان هم برای هر واحد مسکونی تا 2 میلیون تومان سیمان مورد نیاز را به صورت رایگان تامین خواهد کرد. ضمن آنکه احداث واحدهای مسکونی دائمی برای زلزله زدگان از پرداخت 7 میلیون تومان هزینه طراحی، مهندسی و پروانه ساخت معاف خواهد بود.

جهانگیری همچنین از افزایش 5 میلیون تومانی تسهیلات برای ساخت مسکن دائمی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد و گفت: در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران کشور مقرر شد که تسهیلات 35 میلیون تومانی در شهرها به 40 میلیون تومان و تسهیلات 25 میلیونی برای روستاها به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند که با در نظر گرفتن همه این تسهیلات و کمک های بلاعوض، می توان گفت که تقریباً رقم قابل توجهی برای ایجاد یک اسکان مطمئن و مسکن دائمی فراهم شده است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هم به ازای هر فرد فوت شده در زلزله مبلغ 5 میلیون تومان برای هزینه های تدفین و مراسم بصورت بلاعوض پرداخت می کند خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم چرخه زندگی مردم و روال طبیعی در مناطق زلزله زده هرچه زودتر احیا شود و منابع لازم برای بخش های زیربنایی نظیر آب، برق و راه نیز توسط دستگاه های مربوطه تامین گردد.

وی همچنین از وزارت نفت خواست در راستای برنامه گاز رسانی به روستاهای بالای 20 خانوار در کشور، گازرسانی به روستاهای زلزله زده استان کرمانشاه را در اولویت قرار دهد.

جهانگیری در ادامه سخنان خود از اجرای طرحی بسیار عظیم برای تحول بخش کشاورزی در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: بزودی کانال گرمسیری به بهره برداری خواهد رسید و حجم عظیمی از آب به منطقه منتقل خواهد شد و حدود 62 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه تحت آبیاری و کشت قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در استان کرمانشاه و انتظارات مردم این استان برای توسعه این بخش گفت: دولت 2 میلیارد تومان نیز برای جبران خسارات ناشی از تلفات احشام و دام مردم زلزله زده استان کرمانشاه تامین کرده است و علاوه بر آن وزارت جهاد کشاورزی نیز به میزان قابل توجهی علوفه رایگان در اختیار دامداران قرار خواهد داد.

جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش نماینده وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر آسیب به بیش از 8 هزار واحد کشاورزی دراستان کرمانشاه گفت: در احیا و بازسازی این واحدها تردیدی وجود ندارد و لازم است که سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این خصوص جلسه ای برگزار و راهکارهای لازم را تدوین کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ابلاغ آیین نامه اختصاص 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی تصریح کرد: براساس این آیین نامه که چندی پیش ابلاغ شد، واحدهای صنعتی استان کرمانشاه که در کارگروه حمایت از بخش تولید مورد بررسی و تصویب قرار گیرند می توانند تا سقف 400 میلیارد تومان برای بازسازی و تامین سرمایه در گردش از این منابع مالی استفاده کنند.

وی از مسئولین بانک های استان کرمانشاه خواست برای پرداخت تسهیلات به مردم زلزله زده سخت گیری نکنند و اصل را بر پرداخت تسهیلات بگذارند مگر اینکه واقعا راهکاری وجود نداشته باشد.

جهانگیری همچنین با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تخصیص صد در صدی بودجه عمرانی سال 96 استان کرمانشاه گفت: برای امور زیربنایی این استان، یک ردیف متمرکز نیز در بودجه سال 97 پیش بینی خواهد شد که سقف آن تا یکی دو هفته آینده نهایی می شود.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تعطیلی مدارس آسیب دیده استان از استاندار و مسئولین استان کرمانشاه خواست هر چه سریعتر مدارس را حتی به شکل اسکان موقت بازگشایی کنند تا دانش آموزان بتوانند هرچه زودتر درس خود را ادامه دهند.

وی همچنین با اشاره به آمادگی نظام بانکی کشور برای ساخت مدارس آسیب دیده استان کرمانشاه افزود: خوشبختانه خیرین مدرسه ساز نیز پای کار آمده اند و امیدوارم که تا سال تحصیلی آینده هیچ روستایی نباشد که مدرسه آن تکمیل نشده باشد.

جهانگیری در ادامه از استمهال بدهی های گذشته فعالان بخش صنعت، خدمات و کشاورزی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تا مدت دو سال خبر داد و گفت: دولت هر آنچه که در توان داشته باشد به صحنه خواهد آورد تا مشکلات مردم استان کرمانشاه مرتفع شود و این استان بتواند همچنان سرپا بایستد و باید بدانند که دولت، مردم ایران، نظام و در راس آن رهبر معظم انقلاب در کنار مردم این استان هستند.

در این جلسه که وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی ، رییس جمعیت هلال احمر، معاون رییس جمهور در امور مجلس و شماری از معاونین دستگاه های اجرایی و مسئولین استانی نیز حضور داشتند، استاندار کرمانشاه گزارشی از آخرین وضعیت کمک رسانی به مناطق زلزله زده و اسکان مردم این مناطق ارائه کرد و برآوردی از خسارات وارده به ساختمان های اداری، واحدهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری اعلام کرد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم گزارشی از روند اسکان موقت در شهرها و روستاهای استان کرمانشاه ارائه کرد و گفت: تا یکی دو ماه آینده کار اسکان موقت به اتمام می رسد و پس از آوار برداری، به سرعت برنامه اسکان دائم مردم آغاز خواهد شد.

در این نشست هر یک از وزرای حاضر و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته در استان کرمانشاه را ارائه کردند و پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات مناسبی برای افزایش تسهیلات، کمک های بلاعوض و سرعت بخشیدن به روند اسکان مردم و ساخت خانه های دائمی آنان اتخاذ شد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده استان و نیز حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه همچون رودخانه آبشوران را حدود چهار هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

محمد طیب صحرایی در نشست امروز(هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، که با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، کرمانشاه را از استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی این استان، مجموعه‌ای از حوادث طبیعی در آن رخ می‌دهد. 

وی افزود: زلزله، سیلاب، حوادث کوهستان، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، پدیده ریزگردها و ... از جمله حوادث طبیعی در کرمانشاه است که زلزله سال ۱۳۹۶ و سیلاب سال ۱۳۹۸ از جمله مهمترین این حوادث بود. 

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: علیرغم اینکه کوه‌های کرمانشاه زیبایی‌ها و جذابیت‌های زیادی دارند، اما در حال حاضر رتبه دوم حوادث کوهستان را در کشور داریم که البته طبق هدفگذاری صورت گرفته آمار حوادث کوهستان در استان تا پایان سال باید به شکل محسوسی کاهش پیدا کند. 

وی گفت: با توجه به بالا بودن آمار حوادث کوهستان در استان، انتظار می‌رود طبق توافقات صورت گرفته بزودی راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در کرمانشاه به مرحله اجرایی برسد. 

وی اضافه کرد: از طرفی بارندگی‌های مناسب در فصل زمستان و بهار باعث شده تا تراکم پوشش گیاهی را در مراتع استان داشته باشیم که با گرم شدن هوا این پوشش گیاهی خشک شده و احتمال حریق در آنها بسیار بالا می‌رود. 

صحرایی تاکید کرد: کرمانشاه مناطق کوهستانی و صعب العبور زیادی دارد که در زمان آتش‌سوزی کار را برای اطفای حریق سخت می‌کند، با این‌حال از طریق مجموعه‌ای از اقدامات صورت گرفته، آمار حریق در استان به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. 

وی ورود ریزگردها از خارج از مرزها به داخل استان کرمانشاه در فصل گرم را نیز به عنوان یکی از بحران‌های طبیعی در این استان نام برد و افزود: طی یکی دو دهه اخیر با پدیده‌ای به نام ریزگردها مواجه شده‌ایم که در بازه‌های زمانی مختلف شدت و ضعف داشته و مشکلاتی را برای شهروندان ما بوجود آورده است. 

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به تردد سالانه میلیون‌ها زائر اربعین از محورهای کرمانشاه، عنوان کرد: پدیده زیبای اربعین هرسال در حال گسترش است و مزیت‌های فراوانی برای استان به همراه دارد. در عین حال به واسطه تردد میلیونی زائرین از محورهای استان باید زمینه‌ای فراهم کنیم که ترددی ایمن داشته باشند که در این رابطه هم اقداماتی در استان اجرایی شده، اما حمایت و همراهی مسئولین کشوری را نیز نیازمندیم. 

وی ادامه داد: در کنار همه مخاطرات و بحران‌هایی که باید برای مقابله با آنها در استان برنامه‌ریزی شود، ما وارث برخی از مشکلات در استان هستیم که در گذشته به درستی مدیریت نشده و به سرانجام نرسیده‌اند و امروز با آنها مواجهیم.

صحرایی از بازسازی مناطق زلزله‌زده غرب استان به عنوان یکی از مشکلات نام برد و گفت: علیرغم اینکه در سالهای گذشته جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده گرفته شد، اما هنوز ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه زیادی هستند که بازسازی نشده‌اند و قابلیت استفاده هم ندارند. برخی از این ساختمان‌ها ۶۰ تا ۸۵ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارند، اما نیمه کاره مانده‌اند. 

صحرایی خواستار اختصاص بودجه‌ای برای بازسازی ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شد و گفت: اولویت برای بازسازی این ساختمان با واحدهایی خواهد بود که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند. 

وی تصریح کرد: از طرفی پروژه راه آهن کرمانشاه را داریم که با وجود اینکه مراسم افتتاح آن برگزار شده، اما هنوز تکمیل نیست و هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است. 

وی از رودخانه آبشوران به عنوان یک فرصت برای گردشگری و در عین حال تهدیدی برای امنیت شهروندان کرمانشاه نام برد و عنوان کرد: اگر این رودخانه ساماندهی و رفع بحران شود، علاوه بر اینکه تهدیدی برای امنیت شهروندان نیست، به یک جاذبه گردشگری تبدیل می‌شود. 

استاندار کرمانشاه یادآورشد: این رودخانه در حال حاضر از نظر بهداشتی، منظر شهری، ساخت و ساز ساختمان‌های اطراف و تردد شهروندان از کنار آن یک تهدید است و به یک دغدغه برای کرمانشاه تبدیل شده است. 

وی احداث خط انتقال پساب شهر کرمانشاه به صنایع و واحدهای تولیدی را از دیگر اقدامات ضروری برای شهر کرمانشاه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در بسیاری از استانهای برخودار، پساب شهری پس از تصفیه به شهرک‌های صنعتی انتقال داده می‌شود که انتظار می‌رود با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این اقدام در کرمانشاه نیز صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده برای عبور از این بحران‌ها و ایمن‌سازی کرمانشاه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، عنوان کرد: برای تکمیل ساختمان‌های نیمه کاره مناطق زلزله زده حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان و سایر مشکلات استان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم سازمان مدیریت بحران کشور از محل منابع خود این اعتبارات را به استان بدهد. 

استاندار کرمانشاه همچنین تبدیل کرمانشاه به قطب امداد و نجات منطقه غرب کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: امیدواریم بزودی کرمانشاه به عنوان قطب امداد و نجات منطقه‌ای در کشور معرفی شود.

هر سال ۲۰ درصد از بافت فرسوده کرمانشاه بازسازی می‌شود

در ادامه این نشست، نادر نوروزی شهردار کرمانشاه گفت: در سطح شهر کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه نامناسب وجود دارد که در بافت مرکزی و حاشیه شهر قرار گرفته‌اند که بازسازی آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده هر ساله حدود ۲۰ درصد از بافت فرسوده شهر کرمانشاه را بازسازی خواهیم کرد. 

نوروزی در خصوص جمع‌آوری آبهای سطحی در شهر کرمانشاه هم گفت: سال گذشته ۴۶ نقطه آبگیر در سطح شهر کرمانشاه شناسایی شد که رفع آنها به اعتبارات بسیار بالایی نیاز دارد. 

کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده دارد

 رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در گزارشی با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، عنوان کرد: ۱۲۲۸ هکتار از این آمار مربوط به شهر کرمانشاه است که حدود ۳۴۰ هکتار آن بافت تاریخی است و محدودیت‌های میراثی برای بازسازی آنها وجود دارد. 

وی افزود: با این‌حال برای سایر بافت‌های فرسوده شهر کرمانشاه ۱۹ بسته تشویقی در نظر گرفته شده تا مردم منازل و واحدهای مسکونی خود را بازسازی کنند. 

وی  خواستار افزایش سهم استان برای پرداخت تسهیلات بازسازی واحدهای مسکونی فرسوده و کاهش میزان نرخ سود این تسهیلات شد تا مردم برای بازسازی واحدهای خود ترغیب شوند.  

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • اجرای طرح جهادی پلیس پاسخگو در خرم آباد
  • شوراها باید به مردم پاسخگو باشند