Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@08:27:16 GMT

تصمیمات جدید برای مسکن و اشتغال زلزله‎زدگان

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۵۰۵۴

معاون اول رییس جمهور تصمیمات جدید دولت برای ساخت مسکن و تامین اشتغال زلزله زدگان کرمانشاه را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اسحاق جهانگیری عصر امروز (دوشنبه) دربخش پایانی سفر خود به استان کرمانشاه اظهار داشت: زلزله غرب کشور و بطور مشخص استان کرمانشاه حادثه تلخی بود که قلب دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران را به درد آورد و همه مردم عزادار این حادثه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در کنار تلخی ها و سختی های زلزله، یک نکته بسیار برجسته به نمایش گذاشته شد که آن ظرفیت عظیم ملت ایران بود که تا کنون در دوران دفاع مقدس شاهد آن بودیم که مردم یکپارچه ایستادند و هر کس هر چه در توان داشت به میدان آورد.


معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: در زلزله استان کرمانشاه نیز یک بار دیگر ظرفیت عظیم ملت ایران به نمایش گذاشته شد و همه نشان دادند که شیعه و سنی و کرد و ترک و بلوچ و همه اقوام کشور با هم یکپارچه هستند.


جهانگیری با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به مناطق زلزله زده و حضور شخص رییس جمهور در این مناطق خاطر نشان کرد: رییس جمهور پس از این حادثه در مناطق زلزله زده حضور یافت و در جلسه ستاد بحران دستورالعمل مشخصی را صادر کرد تا ظرفیت های دولت برای کمک به مردم بسیج شود.


معاون اول رییس جمهور افزود: در جریان زلزله مردم و نیروهای مسلح نیز هر چه در توان داشتند به میدان آوردند و با وجود آنکه دولت و مسئولین کشور با تمام ظرفیت پای کار بودند، مردم نیز برای کمک حضور پیدا کردند تا ضعفها و نواقص را جبران کنند.


وی با اشاره به سابقه تاریخی استان کرمانشاه، مردم این استان را مرزدارانی مستحکم و پابرجا برای کشور توصیف کرد و گفت: امیدوارم مردم کرمانشاه همواره سربلند باشند و بعنوان پهلوانانی بزرگ از این کشور دفاع کنند.


جهانگیری با قدردانی از حضور بموقع نیروهای مسلح و ارتش برای کمک رسانی به مردم زلزله زده خاطر نشان کرد: نیروهای ارتش اقدامات برجسته ای برای نجات مردم انجام دادند و حضور بموقعی داشتند که قابل تقدیر است.


وی سپاه پاسداران را نیز پشتوانه ای قدرتمند برای جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: سپاه در همه حوادث و بخصوص در حادثه زلزله نقش موثر و خوبی ایفا کرد که باید از نیروهای سپاه تشکر کرد.


جهانگیری در ادامه با اشاره به نقش سازنده ستاد مدیریت بحران کشور و ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در مدیریت و ساماندهی مسائل ناشی از زلزله گفت: در مقایسه با مدیریت زلزله بم، اقدامات انجام شده در استان کرمانشاه حکایت از آن دارد که به جهت مدیریت حوادث طبیعی پیشرفت زیادی داشته ایم. البته نواقص و ضعف هایی نیز وجود دارد که باید با آسیب شناسی از آن درس بگیریم.


وی با اشاره به انتقال 7 هزار نفر مصدوم و مجروح حادثه زلزله توسط اورژانس و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور اظهار داشت: انتقال این تعداد مجروح در مدت زمان کوتاه اقدامی بسیار پر اهمیت است که باید بعنوان یک کار بزرگ ثبت شود.


جهانگیری با اشاره به برنامه در دستور کار دولت برای مقاوم سازی 6 میلیون واحد مسکونی روستایی در کشور افزود: بر اساس این برنامه، دولت سالانه 200 هزار واحد مسکن روستایی را مقاوم سازی می کند و اگر پس از مقاوم سازی زلزله ای رخ دهد و ساختمان های مقاوم سازی شده تخریب شوند و ساختمان هایی که مقاوم سازی نشده اند سالم بمانند این یعنی که ایرادی در کار وجود دارد و دست اندرکاران مقاوم سازی، کار خود را بدرستی انجام نداده اند. البته در صورت چنین اتفاقی اصل سیاست مستحکم سازی ساختمان ها زیر سوال نمی رود بلکه عملکرد مجریان این طرح باید مورد بررسی قرار گیرد.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به مصوبه دولت برای پرداخت کمک بلاعوض 6 میلیون تومانی برای ساخت مسکن دائمی در شهرهای زلزله زده استان کرمانشاه و کمک بلاعوض 5 میلیون تومانی در روستاهای زلزله زده تصریح کرد: علاوه بر این 2 میلیون تومان نیز برای تجهیزات مورد نیاز مسکن دائمی در شهرها و روستاهای زلزله زده استان کرمانشاه اختصاص یافته است.


وی افزود: نظام بانکی نیز 10 میلیون تومان وام قرض الحسنه به افرادی پرداخت می کند که ساخت مسکن دائمی خود را آغاز کرده اند و بنیاد مستضعفان هم برای هر واحد مسکونی تا 2 میلیون تومان سیمان مورد نیاز را به صورت رایگان تامین خواهد کرد. ضمن آنکه احداث واحدهای مسکونی دائمی برای زلزله زدگان از پرداخت 7 میلیون تومان هزینه طراحی، مهندسی و پروانه ساخت معاف خواهد بود.


جهانگیری همچنین از افزایش 5 میلیون تومانی تسهیلات برای ساخت مسکن دائمی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد و گفت: در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران کشور مقرر شد که تسهیلات 35 میلیون تومانی در شهرها به 40 میلیون تومان و تسهیلات 25 میلیونی برای روستاها به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند که با در نظر گرفتن همه این تسهیلات و کمک های بلاعوض، می توان گفت که تقریباً رقم قابل توجهی برای ایجاد یک اسکان مطمئن و مسکن دائمی فراهم شده است.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هم به ازای هر فرد فوت شده در زلزله مبلغ 5 میلیون تومان برای هزینه های تدفین و مراسم بصورت بلاعوض پرداخت می کند خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم چرخه زندگی مردم و روال طبیعی در مناطق زلزله زده هرچه زودتر احیا شود و منابع لازم برای بخش های زیربنایی نظیر آب، برق و راه نیز توسط دستگاه های مربوطه تامین گردد.


وی همچنین از وزارت نفت خواست در راستای برنامه گاز رسانی به روستاهای بالای 20 خانوار در کشور، گازرسانی به روستاهای زلزله زده استان کرمانشاه را در اولویت قرار دهد.


جهانگیری در ادامه سخنان خود از اجرای طرحی بسیار عظیم برای تحول بخش کشاورزی در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: بزودی کانال گرمسیری به بهره برداری خواهد رسید و حجم عظیمی از آب به منطقه منتقل خواهد شد و حدود 62 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه تحت آبیاری و کشت قرار خواهد گرفت.


وی با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در استان کرمانشاه و انتظارات مردم این استان برای توسعه این بخش گفت: دولت 2 میلیارد تومان نیز برای جبران خسارات ناشی از تلفات احشام و دام مردم زلزله زده استان کرمانشاه تامین کرده است و علاوه بر آن وزارت جهاد کشاورزی نیز به میزان قابل توجهی علوفه رایگان در اختیار دامداران قرار خواهد داد.


جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش نماینده وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر آسیب به بیش از 8 هزار واحد کشاورزی دراستان کرمانشاه گفت: در احیا و بازسازی این واحدها تردیدی وجود ندارد و لازم است که سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این خصوص جلسه ای برگزار و راهکارهای لازم را تدوین کنند.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به ابلاغ آیین نامه اختصاص 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی تصریح کرد: براساس این آیین نامه که چندی پیش ابلاغ شد، واحدهای صنعتی استان کرمانشاه که در کارگروه حمایت از بخش تولید مورد بررسی و تصویب قرار گیرند می توانند تا سقف 400 میلیارد تومان برای بازسازی و تامین سرمایه در گردش از این منابع مالی استفاده کنند.


وی از مسئولین بانک های استان کرمانشاه خواست برای پرداخت تسهیلات به مردم زلزله زده سخت گیری نکنند و اصل را بر پرداخت تسهیلات بگذارند مگر اینکه واقعا راهکاری وجود نداشته باشد.


جهانگیری همچنین با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تخصیص صد در صدی بودجه عمرانی سال 96 استان کرمانشاه گفت: برای امور زیربنایی این استان، یک ردیف متمرکز نیز در بودجه سال 97 پیش بینی خواهد شد که سقف آن تا یکی دو هفته آینده نهایی می شود.


معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تعطیلی مدارس آسیب دیده استان از استاندار و مسئولین استان کرمانشاه خواست هر چه سریعتر مدارس را حتی به شکل اسکان موقت بازگشایی کنند تا دانش آموزان بتوانند هرچه زودتر درس خود را ادامه دهند.


وی همچنین با اشاره به آمادگی نظام بانکی کشور برای ساخت مدارس آسیب دیده استان کرمانشاه افزود: خوشبختانه خیرین مدرسه ساز نیز پای کار آمده اند و امیدوارم که تا سال تحصیلی آینده هیچ روستایی نباشد که مدرسه آن تکمیل نشده باشد.


جهانگیری در ادامه از استمهال بدهی های گذشته فعالان بخش صنعت، خدمات و کشاورزی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تا مدت دو سال خبر داد و گفت: دولت هر آنچه که در توان داشته باشد به صحنه خواهد آورد تا مشکلات مردم استان کرمانشاه مرتفع شود و این استان بتواند همچنان سرپا بایستد و باید بدانند که دولت، مردم ایران، نظام و در راس آن رهبر معظم انقلاب در کنار مردم این استان هستند.


در این جلسه که وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی ، رییس جمعیت هلال احمر، معاون رییس جمهور در امور مجلس و شماری از معاونین دستگاه های اجرایی و مسئولین استانی نیز حضور داشتند، استاندار کرمانشاه گزارشی از آخرین وضعیت کمک رسانی به مناطق زلزله زده و اسکان مردم این مناطق ارائه کرد و برآوردی از خسارات وارده به ساختمان های اداری، واحدهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری اعلام کرد.


رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم گزارشی از روند اسکان موقت در شهرها و روستاهای استان کرمانشاه ارائه کرد و گفت: تا یکی دو ماه آینده کار اسکان موقت به اتمام می رسد و پس از آوار برداری، به سرعت برنامه اسکان دائم مردم آغاز خواهد شد.

 

در این نشست هر یک از وزرای حاضر و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته در استان کرمانشاه را ارائه کردند و پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات مناسبی برای افزایش تسهیلات، کمک های بلاعوض و سرعت بخشیدن به روند اسکان مردم و ساخت خانه های دائمی آنان اتخاذ شد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود

وزیر کشور با اشاره به مصوبه امروز هیئت دولت برای تخصیص یک هزار و پانصد مییارد تومان اعتبار ویژه به صورت فوق العاده برای جبران خسارات ناشی از سیل و اقدامات فوری  برای حل مشکلات استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار قدس آنلاین گفت: البته ممکن است بیش از این اعتبار نیاز باشد که در وقت خودش با بررسی های مجدد  دولت آنرا تکمیل خواهد کرد.

وی در خصوص امکان اعطای کمک بلاعوض دولت و تسهیلات به سیل زدگان هم  با تأکید بر اینکه بخشی از کمک های دولت به صورت کمک های بلا عوض می تواند ارائه شود و بخشی از طرق تسهیلات بانکی، اظهار داشت: این روال جاری در همه موارد مشابه است و کا هم شروع شده و آقای استاندار به شدت  پیگیر این مسئله هستند.

وی در پاسخ به این سوال که فصل ساخت و ساز و بازسازی خانه های آسیب دیده کوتاه است و چه زمانی مردم استان می توانند به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند هم تصریح کرد:  روند اجرایی کار به سرعت شروع شده و  شاید در همین چند روز اینده این مهم اتفاق بیفتد.

پاکستان با ما در امر مبارزه با تروریسم هم نظر است

وزیر کشور  در پاسخ به سوال دیگری در مرود روند اجرای برنامه انسداد مرزهای شرقی کشور هم با اشاره به اینکه انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است، گفت: اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

احمد وحیدی درباره امکان تعقیب تروریست ها و اشرار در داخل خاک پاکستان پس از سفر رئیس جمهور و مذاکرات با مقامات پاکستانی هم گفت: مقامات پاکستانی کاملا اظهار آمادگی کردند که با هماهنگی هم اقداماتی هم انجام دهیم. الان بحث ادامه عملیات مطرح نیست؛ موضوع مهم این است که آنها هم کاملا با جمهوری اسلامی ایران در موضوع مبارزه با تروریسم هم‌نظر هستند. بعد از سفر رئیس جمهور گام‌های خوبی برداشته می‌شود.

قرارداد شهردای تهران با چینی‌ها یک حرکت خوب بود

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مسائل نقدها و شائبه‌هایی که در مورد قرارداد کلان شهرداری تهران با چین برای خرید اتوبوس و مینی بوس و وسائط حمل و نقل شهری منعقد شده و اینکه ذیل نظارت این وزارتخانه انجام شده؟ با تأکید بر اینکه طبعا این قرارداد با نظارت ما بوده، گفت: بالاخره شهرداری تهران یک کار خوب را با هدف نوسازی ناوگان انجام داده و آنرا در دو سطح مترو و خودروهای حمل و نقل عمومی اقدامی خوبی می‌دانیم. البته توضیح داده‌ایم که اولویت ما نخست حمایت از تولید داخل است و به هر میزان که در داخل تولید داشته باشیم  اولویت با خرید از آنجاست و  مابقی نیاز را باید با خرید از خارج برطرف کنیم وحیدی استفاده و  خودورهای برقی را یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و مل به تعهدات قانون هودای پاک عنوان کرد و و در مورد نقدهایی که به اهلیت شرکت چینی در این قرارداد مطرح شده، گفت: تشخیص اهلیت روش و قانون دارد و  قانون تعیین می کند که چطور این شرکتها انتخاب شوند.

همه از اجرای طرح نور رضایت دارند

وحیدی درباره آخرین وضعیت اجرای رح نور هم با بیان اینکه طرح نور بر اساس تکالیف قانونی است که فراجا به عنوان ضابط قوه قضائیه انجام می‌دهد، گفت: دستگاه‌های دیگر هم طبق قانون مسئولیت‌هایی دارند و باید به آن عمل کنند  و تا از ناهنجاریهایی که می‌خواهند به جامعه ما تحمیل کنند جلوگیری شود و الحمدلله تا کنون نیز هم مجلس هم قوه قضائیه و هم  دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از اجرای این قانون ابراز رضایت کرده‌اند.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • قضات تصمیمات و احکام خود را با پیوست رسانه‌ای همراه کنند
  • تجلیل ازاعضای شوراهای اسلامی شهرستان نقده
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • ۳۱ هزار مجوز استخدام فرزندان ایثارگر کسب شده است
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • ایجاد اشتغال برای ۲۵۶۰ نفر توسط بسیج سازندگی گیلان
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان کنیا