Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبر‌ها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون اپل؛ پیروزِ میدان در شکایت از شیائومی، کاهش قیمت طلا به کمترین میزان ۴ ماه گذشته، کاهش میزان سرمایه گذاری دومین شرکت بزرگ نفتی آمریکا، عراق و عربستان ۱۸ قرارداد در زمینه انرژی امضاء کردند، وضعیت تجارت ایران و عربستان چگونه است؟، کاهش شاخص قیمت غذا به روایت فائو، مشکلات زیر ساختی به عنوان مانع بزرگ در راه رشد اقتصادی روسیه و افت دلار در کنار گرانی یورو در کانال 5 هزار تومانی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کشوری که به نیروی محرک اصلی انرژی در جهان تبدیل می‌شود

رئیس بخش چشم انداز انرژی در سازمان آژانس جهانی انرژی ( IEA) روز پنج شنبه در مراسم انتشار گزارش 'چشم انداز جهانی انرژی در سال 2017' این آژانس در هند گفت: نحوه استخراج و استفاده از تمام سوخت ها و فناوری های مدرن نشان می دهد که هند به عنوان یک نیروی محرک اصلی در روند جهانی انرژی ایفای نقش می کند. گلد افزود: آژانس جهانی انرژی به روابط خود با هند بسیار اهمیت می دهد چون با عضویت این کشور، آژانس اکنون بیش از 70 درصد کل مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص داده است. این مقام آژانس جهانی انرژی تاکید کرد: از سال 2000 میلادی تاکنون بیش از 500 میلیون نفر در هند به برق دسترسی پیدا کرده اند. از سال 2011 تاکنون، هر ساله بیش از 40 میلیون نفر در هند از نعمت برق برخوردار شده اند که این امر نشان دهنده رشد پایدار این کشور در زمینه تامین انرژی بوده است. مقام های هند می گویند فضای انرژی جهانی با ظهور فناوری های جدید مقرون به صرفه به سرعت در حال تغییر است. به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش، 'چشم انداز جهانی انرژی در سال 2017 '، هند قصد دارد تا سال 2022 ظرفیت تولید انرژی خورشیدی خود را از طریق نصب گسترده پانل های خورشیدی به 175 گیگاوات افزایش دهد. هند که از جمله کشور های امضا کننده توافق اقلیمی پاریس است متعهد شده تا سال 2030، 40 درصد از ظرفیت انرژی خود را از طریق منابع غیر فسیلی تامین و همچنین با درخت کاری کافی 2.5 تا 3 گیگاتون دی اکسید کربن را از جو خارج کند. سازمان جهانی انرژی در گزارش خود اعلام کرده است که هند برای رسیدن به این اهداف اقداماتی مانند ساخت ساختمان های کم انرژی، هوشمند سازی شهر ها و کنترل آلودگی هوا را انجام دهد.

اپل؛ پیروزِ میدان در شکایت از شیائومی

دادگاه عمومی اروپا، بعنوان دومین دادگاه عالی و بلند مرتبه در اتحادیه اروپا، مسئولیت رسیدگی به پرونده شکایت اپل از شیائومی را بر عهده داشت و سر انجام نیز پس از انجام بررسی‌های فراوان، حکم نهایی را به نفع اپل صادر و شیائومی را محکوم اعلام کرد. پیشتر شیائومی تلاش کرده بود تا نام می‌پد را به عنوان یک نشان تجاری برای خود ثبت کند اما با اقدام قانونی و شکایت اپل رو به رو شد. به نظر می رسد حالا با به دست آوردن چنین رای موافقی، شرکت اپل به یک رضایت و آرامش نسبی دست یافته باشد. مشکل از آنجا شروع شد که شیائومی پس از عرضه موفقیت آمیز تبلت می پد در چین، قصد داشت این محصول خود را با نام و نشان تجاری خود در اتحادیه اروپا نیز به فروش برساند اما در نهایت با واکنش تند و شکایت های پی در پی شرکت امریکایی اپل مواجه شد تا روند آن متوقف شود. بدین ترتیب، دیگر پس از صدور حکم توسط دادگاه عمومی اروپا، شیائومی قادر نخواهد بود این برند و نشان تجاری را ثبت کند و یا به فروش برساند چرا که به گفته اپل، کاربران و مشتریان به دلیل شباهت زیاد با نام تبلت آی پد، دچار سردرگمی خواهند شد.

کاهش قیمت طلا به کمترین میزان ۴ ماه گذشته

رویترز اعلام کرد: انتظار سرمایه‌گذاران به نتیجه نشست بانک مرکزی آمریکا و نیز هجوم آنها به سمت ارزهای مجازی، باعث شد سرخی طلا کم‌تر شود و قیمت به کمترین میزان ۴ ماه گذشته سقوط کند. روز گذشته در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا 6.6 دلار کاهش یافت و به قیمت 1256 دلار و 20 سنت به فروش رفت. در گروه سایر فلزات گرانبها نیز هر اونس نقره هم با 7 سنت کاهش به قیمت 15.85 دلار به فروش رفت. قیمت فلز گرانبهای پلاتینوم یک دلار کاهش داشت اما پالادیوم افزایش 4 دلاری را تجربه کرد.

کاهش میزان سرمایه گذاری دومین شرکت بزرگ نفتی آمریکا در سال ۲۰۱۸

به گفته ی شرکت چورون، دومین شرکت بزرگ تولید کننده ی نفت در آمریکا، این شرکت قصد دارد تا در سال آینده ی میلادی ۱۸.۳ میلیارد دلار بر روی پروژه های زیر ساختی سرمایه گذاری کند. این میزان از سرمایه گذاری ۴ درصد از مجموع سرمایه گذاری در سال جاری کمتر خواهد بود. این چهارمین سال متوالی خواهد بود که میزان سرمایه گذاری این شرکت کاهش می یابد. به نقل از رویترز، مجموع بودجه ی سرمایه گذاری شرکت چورون، که به عنوان نشانه ای برای میزان احتمالی تولید نفت و گاز در آینده در نظر گرفته می شود، به طور چشمگیری کاهش یافته است. کاهش بودجه ی این شرکت از زمان افت جهانی قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ که به موجب آن بسیاری از شرکت ها درآمد خود را از دست داده و بدهکار شدند رخ داده است.

عراق و عربستان ۱۸ قرارداد در زمینه انرژی امضاء کردند

شرکت های سعودی ۱۸ تفاهمنامه را با دولت عراق به منظور توسعه مشترک چندین پروژه کلیدی در حوزه انرژی در عراق به امضاء رساندند. خالد الفالح وزیر انرژی عربستان سعودی به همراه جابر العبادی، وزیر نفت عراق و رییس هئیت مدیره توسعه صادرات عربستان در مراسم عقد قراردادها که در نمایشگاه و کنفرانس بین المللی نفت و گاز عراق در شهر بصره برگزار شد، حضور داشتند. عربستان سعودی با یک هیئت متشکل از ۲۲ شرکت تخصصی در بخش صنعت و میادین انرژی بعنوان میهمان افتخاری در این نمایشگاه شرکت کردند. خالد الفالح در این باره گفت: عربستان سعودی و عراق هر دو دارای مزایای استراتژیک شامل منابع انسانی، موقعیت ژئوپولتیکی، منابع انرژی، منابع طبیعی و معدنی و ظرفیت های صنعتی بالفعل و بالقوه هستند. وزیر انرژی عربستان تصریح کرد: یکسان بودن مزایای استراتژیک دو کشور، و ادغام آنها با یکدیگر یک پایه مستحکم را برای همکاری دو سویه که اخیرا شروع شده است، ایجاد می کند؛ ضمن اینکه انگیزه ای برای تسخیر فرصت تاریخی برای ایجاد همکاری موثر بمنظور دست پیدا کردن به آرزوهای دو کشور است.

وضعیت تجارت ایران و عربستان چگونه است؟

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه ارتباط اقتصادی مستقیمی با عربستان نداریم. مجتبی خسروتاج - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اکنون اگر کالایی به عربستان صادرات شود بسیار جزئی و از طریق کشورهای واسطه است. وی افزود: واردات کالا از عربستان نیز بر اساس همین شرایط و از طریق کشورهای واسطه انجام می‌شود البته ما هیچگونه محدودیتی در کار با کشورهای همسایه قائل نیستیم و گاه کشورهای دیگر هستند که محدودیت‌هایی در این خصوص وضع می‌کنند. خسروتاج درباره تعرفه‌های گمرکی عربستان برای ایران توضیح داد: در گذشته برخی مواد پتروشیمی که در داخل تولید نمی‌شوند از طریق عربستان وارد می‌شد و اکنون نیز در زمینه صادرات این کشور در نظام تعرفه‌ای خود تغییر چندانی نداشته است.

کاهش شاخص قیمت غذا به روایت فائو

سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) اعلام کرد: در ماه نوامبر قیمت جهانی غذا نسبت به ماه قبل کاهش یافت اما افزایش زیادی در قیمت شکر و روغن وجود داشت که تا حدود زیادی کاهش بیش از اندازه قیمت فرآورده‌های لبنی را جبران کرد. شاخص قیمت غذای سازمان خواربار جهانی که ماهانه تغییرات آن را در سبد غلات، دانه‌های روغنی، فراورده‌های لبنی، گوشت و شکر اعلام می‌کند، در ماه نوامبر به طور میانگین ۱۷۵.۸ اعلام کرد که نسبت به ماه اکتبر نیم درصد کاهش داشت. قیمت غذا در بازارهای بین‌المللی نسبت به ماه نوامبر گذشته افزایش ۲.۳ درصدی داشت. قیمت محصولات کشاورزی با نوسان بیشتری همراه بودند و فائو گفته است که انتظار دارد این قیمت‌ها در دهه آینده ثبات بیشتری داشته باشد. به نقل از فارس، همچنین فائو پیش‌بینی خود از تولید غلات را در سال ۲۰۱۷ تا ۲.۶۲۷ میلیارد تن افزایش داد که نسبت به سال گذشته ۱۶.۸ میلیون تن بیشتر شده و میزان تولیدات به بیشترین میزان خود در سال‌های گذشته رسیده است. سازمان خواربار کشاورزی همچنین پیش‌بینی خود را برای تولید گندم به ۷۵۴.۸ میلیون تن افزایش داد که نسبت به سال گذشته یک درصد رشد خواهد داشت.

مشکلات زیر ساختی به عنوان مانع بزرگ در راه رشد اقتصادی روسیه

ماکسیم اورشکین وزیر توسعه ی اقتصادی فدراسیون روسیه در مصاحبه با یکی از سایت های خبری روسی گفته است '' برای من مسجل شده است که (مسئله ی) زیر ساخت ها یکی از مشکلات اصلی اقتصاد روسیه است. ما با (مشکل) کمبود سرمایه گذاری (در بخش زیر ساخت های روسیه) مواجه هستیم، کیفیت زیرساخت های روسیه با سطح (مورد نظر برای) توسعه ی روسیه همخوانی ندارد و (این) مانعی جدی در راه توسعه ی اقتصادی این کشور است''. افزون بر این، وزیر اقتصاد روسیه پیش بینی کرده است که نرخ رشد اقتصادی در روسیه در سال جاری به ۲ درصد خواهد رسید. همچنین، وزیر پیشین اقتصاد روسیه الکسی کودرین به همراه برخی اقتصاد دانان هشدار داده اند که تولید ناخالص داخلی این کشور تنها در صورتی رشد خواهد کرد که دولت روسیه اقدام به ایجاد تغییرات ساختاری در اقتصاد این کشور بکند. همچنین، به اذعان وزارت اقتصاد روسیه، نرخ رشد اقتصادی این کشور در ماه اکتبر سال جاری در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته کاهش یافته و به ۱ درصد رسیده است. دلایل این افت، کاهش میزان عرضه توسط صنایع استخراجی، افزایش قرارداد های واسطه ای در صنایع تولیدی و عملکرد دور از انتظار بخش بانکی در روسیه بوده است.

قیمت انواع سکه کاهش یافت

در جریان معاملات بازار آزاد تهران روز پنج شنبه قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با حدود ۵۰۰۰ تومان کاهش یک میلیون و ۳۶۵ هزار و ۹۰۰ تومان، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با حدود ۳۰۰۰ هزار تومان افزایش یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۴۳۸ هزار تومان، هر قطعه نیم سکه با حدود ۲۰۰۰ هزار تومان کاهش ۷۱۳ هزار و ۴۷۰ هزار تومان، ربع سکه با حدود ۲۰۰۰ هزار تومان کاهش ۴۱۴ هزار و ۲۷۳ هزار تومان و سکه گرمی ۲۶۶ هزار و ۱۷۵ هزار تومان معامله شد.

افت دلار در کنار گرانی یورو در کانال 5 هزار تومانی

در پایان معاملات بازار آزاد روز پنج شنبه، هر دلار آمریکا با افت 13 ریال نسبت به روز سه شنبه، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 800 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش قیمت 179 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 50 هزار و 141 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد پایان هفته، 11 هزار و 454 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز سه شنبه، 6 ریال ارزان تر فروخته شد.

عامل گرانی تخم‌مرغ در هفته گذشته چه بود؟

در حالی که طی هفته‌ گذشته قیمت تخم مرغ افزایش یافته بود و در برخی از نقاط پایتخت به شانه‌ای ۱۵ هزار تومان و دانه‌ای ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان رسیده بود،مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار، عامل این گرانی را تصمیمات نادرست برخی از دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان دانست و اعلام کرد که به زودی با توزیع تخم مرغ ارزان قیمت، بازار متعادل می‌شود. رضا ترکاشوند، مدیرعامل این اتحادیه در این باره به ایسنا، گفت‌: حدود ۱۰ روز گذشته و قبل از این که قیمت تخم مرغ به این حد برسد، تقاضا کردیم تا این محصول را به صورت عرضه مستقیم در بازار به ویژه‌ میادین میوه و تره بار توزیع کنیم، اما مسئولان سازمان میادین به ما اعلام کردند که سازمان حمایت قیمت مصوبه پایین تری برای تخم مرغ را ابلاغ کرده است و با این قیمت امکان توزیع وجود ندارد.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۲۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس