Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - آموزش بهتر و تسهیل راه های آموزش امروزه به یکی ازدغدغه های مهم خانواده ها تبدیل شده است و همین باعث شده است این خانواده ها به سمت ابزارهای کمک آموزشی بروند که گاها می تواند با رویه آموزش رسمی در یک مسیر نباشد.

به گزارش ایرنا از دیر باز دست اندرکاران امر آموزش تلاش داشته اند روش ها و راه های آسان و ماندگاری را برای دریافت مطالب آموزشی مورد نیاز جامعه در حال آموزش در سطوح مختلف آموزشی از دبستان تا دانشگاه تدوین، طراحی و اجرا کنند تا با کمترین هزینه و کوتاه ترین زمان، اهداف مورد نظر برای تربیت و آموزش حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به شکلی که ضمن جلوگیری از هدر رفت وقت، انرژی و توان آموزش گیرنده، آموزش دهنده نیز به سهولت و سرعت به اهداف تعریف شده قبلی خود برسد.
در این میان همت متولیان امر آموزش و پرورش در کشورمان بر محوری متمرکز شده است که با انتخاب و طراحی روش های گوناگون مورد علاقه آموزش گیرنده که در این گزارش دانش آموزان مدارس دوره متوسطه اول، دوم و سوم هدف است را اجرایی کنند تا بتوانند برنامه آموزشی را با سرعت رشد علم و پیشرفت علمی و آموزشی جهان هماهنگ و همگام نمایند و به انتظار واقعی و بحق خانواده ها و دانش آموزان پاسخ قانع کننده ای بدهند.
انتظار دانش آموزان و خانواده های آنان برای همگامی با پیشرفت علوم روز جامعه موجب شده است حوزه آموزش و پرورش از انحصار متولیان رسمی خارج و دست اندرکاران غیر رسمی نیز وارد عرصه آن شوند که در این عرصه باید به اهداف ورود این بخش توجه کافی و دقت لازم شود.
آموزش های مکمل، به عنوان تسهیل کننده و راهبرد آموزش‌ رسمی و کلاسیک، از جمله کلاس های تقویتی، کتاب ها و مجلات، نرم افزار ها و روش های نوین جدید آموزشی که بعنوان 'کمک آموزشی' از آن یاد می شود، امروز به اندازه و شاید گفت بیشتر از کتاب آموزش رسمی وارد عرصه آموزش شده است و اگر فرصت قانونی پیدا کند ممکن است از کتاب رسمی آموزش هم پیشی بگیرد.
این موضوع اگر چه نمی تواند جای کتاب رسمی و معلم را بگیرد، اما اکنون بعنوان یک ابزار آموزشی قدرتمند و تاثیر گذار در فضای کلاس و در کنار معلم جا باز کرده است و می رود بعنوان یک وسیله آموزشی لازم برای معلم در کلاس اعتبار یابد و شانه به شانه وی حضور داشته باشد.
انتظار جامعه دانش آموزی برای تهیه و استفاده از ابزارهای کمک آموزشی اکنون به اندازه ای شده که به یک نیاز آموزشی تبدیل شده و جامعه معلمین نیز در حال باور کردن و قبول بدون مقاومت آن در کنار خود در کلاس درس شده است.
مراجعه روزانه دهها دانش آموز برای تهیه مواد و کتاب های کمک آموزشی به بازار غیر رسمی و کتاب فروشی ها برای تهیه آنها با مقدار چاشنی راهنمایی و تقویت از سوی منابع رسمی آموزش به حدی رسیده است که هزینه تهیه کتاب و جزوات و نرم افزارهای کمک آموزشی غیر رسمی در برخی مواقع به چند برابر هزینه تهیه کتاب آموزش رسمی می رسد.
این هزینه اکنون بعنوان یکی از اقلام مهم سبد خانوارها بر دوش خانواده ها سنگینی می کند و جای بحث های زیادی را در بین خانواده و جامعه معلمین ایجاد کرده است که کتاب ها و ابزارهای کمک آموزشی غیر رسمی یک فرصت و راهکار پیش برنده است و یا یک تهدید برای دوری دانش آموز از تفکر، تعقل و مغفول ماندن استعداد و نبوغ دانش آموزان است.
رئیس اداره آموزش و پرورش حسن آباد از توابع شهرستان بیجار در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: آموزش رسمی دارای شیوه های مناسب آموزشی حسب سن و مقتضیات خاصی است که توسط کارشناس مجرب و با تجربه آموزش و پرورش تدوین و راهکار مناسب اجرایی شدن آن با برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای آموزش دهنده(معلم) تدارک دیده شده است و دارای زوایای مختلف علمی، آموزشی، تربیتی، ورزشی، دینی، سیاسی و اجتماعی است.
مجتبی قهرمانی افزود: هدف آموزش و پرورش در تدوین و تالیف کتب درسی تنها آموزش اعداد و حروف نیست بلکه در پس این آموزش ها، اهداف خاص تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی و اقتصادی نهفته است که با محتوای کتاب های کمک آموزشی تفاوت های محتوایی، کیفی و کمی زیادی دارد و اصلا قابل مقایسه نیست.
وی تاکید کرد: تفاوت این 2 مؤلفه با هم در بحث کیفیت، اهداف، شیوه و نحوه آموزش است و در اغلب بسته های کمک های آموزش غیررسمی، که دارای سبک آموزشی با استفاده از شیوه های ساده و سریع آموزشی مانند؛ استفاده از تصویر، جای خالی و چند گزینه ای است، قصد دارد نکات مهمی آموزشی را بطور خلاصه وار در یک و یا چند کلمه بیان و بدون نیاز به تفکر خلاقانه آن را تفهیم نماید که به اصطلاح به آن آموزش طوطی وار گفته می شود.

**جایگاه آموزش رسمی
وی بروز شدن در امر آموزش را یکی از راهکارهای مناسب و مورد انتظار جامعه دانش آموزی و خانواده ها برشمرد که می تواند به نیاز و انتظار بحق آنان پاسخ بدهد و گرایش به سوی آموزش غیر رسمی را کاهش دهد.
او تاکید کرد: باید جایگاه آموزش رسمی با بروز رسانی و همگامی با جامعه علمی و رشد سریع آن در جهان، محفظ بماند.
به باور قهرمانی، آموزش رسمی فعال و همگام با علوم روز برای اقناع دانش آموز و تامین نظر خانواده ها کافی است. او آموزش غیر رسمی را در این زمینه غیر ضروری و بسیار دور از حد و قواره آموزش رسمی و کلاسیک دانست.
وی گفت: یکی از علل مهم گرایش به سوی داشتن ابزارهای کمک آموزشی غیر رسمی، تبلیغ سو دست اندرکاران این بخش است که نشأت گرفته از فکر اقتصادی آنان است که در پس ظاهر شکیل و زیبای آن نهفته است و با ظاهری علمی و پیشرفته جلوه می کند.
به نظر این کارشناس آموزش و پرورش تمایل برخی معلمان برای تسهیل امر آموزش را نیز نباید در این مقوله مورد غفلت قرار داد و باید به عنوان یک آسیب آموزشی در کلاس به آن نگاه کرد.
رئیس آموزش و پرورش حسن آباد به سند تحول بنیادی آموزش و پرورش اشاره و خاطرنشان کرد: این سند توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس معیارهای خاص و مناسب جامعه کشورمان تدوین و تهیه شده است و طبق آن نباید آموزش غیر رسمی در قیاس با آموزش رسمی سنجیده شود.
به نظر این کارشناس آموزشی و پرورشی، مرکز تالیف و تدوین کتب درسی آموزش و پرورش از وجود معلمان با تجربه و مجربی برخودار است که همگام با علم روز و دانش جهانی پیش می روند و با کار مراکز غیر رسمی بخش خصوصی نمی توان مقایسه و برای آن وزنه ای آورده شود.
به نظر قهرمانی سیر صعودی گرایش دانش آموزان به کمک های آموزشی غیر رسمی، دغدغه خانواده ها برای آموزش بهتر و موفق با حضور پر رنگ ابزارهای کمک آموزشی غیر رسمی در مدارس، نیاز به نظارت به فعالیت های آموزشی در مدارس را دوچندان می کند و باید بیشتر تقویت شود.
وی فرایند آموزش و نهادینه شدن دانش افزایی دانش آموزان را طولانی و در یک پروسه زمانی حداقل یکساله بیان و تاکید کرد؛ معلم نباید به یک روش و پیک آموزشی بسنده کند، آموزش متنوع، فعال، بروز و با آرامی و در طول یکسال تحصیلی هدف است. وی ادامه داد: این در حالی است که کتاب های آموزشی غیر رسمی این زمان را در مسیری کوتاه و بدون نیاز به تفکر و تعقل طی می کند و حتما از شکوفایی استعداد خلاقانه نو آموز می کاهد.
قهرمانی بر برگزاری کارگاه های آموزشی برای آمادگی بیشتر معلمین و تجهیز آنها به آخرین اطلاعات روز تاکید و خاطرنشان کرد: اگر معلم بتواند با روش ها و طرح درس روزانه کلاس را مدیریت کند، دیگر دانش آموز نمی تواند به سراغ کتاب کمک درسی برود و اصلا به آن نیازی پیدا نخواهد کرد.
در منطقه حسن آباد در کیلومتر 65بیجار مرکز این شهرستان و در 240 کیلومتری سنندج مرکز استان کردستان حدود با حدود پنج هزار نفر سکنه، بیش از2هزار دانش آموز در قالب حدود 65مدرسه به تحصیل اشتغال دارند.
خبرنگار: سید باقر سبحانی** انتشار: امید بهمنی
7350/6108
**برای آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان به کانال زیر بپیوندید:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: دوازدهم اردیبهشت، سالگرد شهادت مظلومانه شخصیت تربیت یافته در مکتب مبارک اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام)؛ استاد مرتضی مطهری که در تقویم رسمی کشورمان به عنوان روز معلم نامیده شده فرصتی برای نکوداشت معلمان عزیز و ارج نهادن به از خود گذشتگی‌های همه مردان و زنانی است که در دوردست‌ترین نقاط این سرزمین پهناور برای تعلیم و پرورش فرزندان ایران، از جان عزیز و عمر تکرار ناپذیر خویش مایه می‌گذارند.

آنانی که حضرت امام راحل عظیم‌الشأن (ره) از شغل آنها به عنوان شغل انبیای بزرگوار الهی یاد فرمود.

معلّم و معلمان ماندگارترین واژه‌ای که در تمام دنیا به محض اینکه نامی از آن برده می‌شود احترام برانگیز است، این همه تجلیل از مقام و جایگاه معلّم به خاطر نقش انسان سازی و تربیتی او است.

حضرت امام خمینی (ره) درباره مقام معلم می‌فرماید: «نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند و نقش معلم، بسیار حساس و مهم است و مسؤولیت بسیار زیادی دارد.

مقام معظم رهبری نیز با تاکید بر حفظ و جایگاه نقش معلم در تربیت نسل‌ها می‌فرماید؛ در آموزش و پرورش، معلم کانونی‌ترین و تأثیرگذارترین نقش را در شکل‌دهی شخصیت فکری و روحی دانش‌آموزان و نسل آینده‌ی کشور دارد به گونه‌ای که حتی پدر و مادر و محیط زندگی چنین تأثیرگذاری بر دانش‌آموز ندارند.

وقتی در کنار معلمان می‌نشینی و با آنها همکلام می‌شوی، قصه شنیدنی زیاد دارند تا بیان کنند از شیرینی‌های روزگار تدریس تا برخی تلخی‌ها اما آنچه که اهمیت زیادی دارد این است که معلمان با عشق به کار خود مشغول هستند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.

کردستان سرزمین فرهنگ و هنر گرچه به خاطر جنگ محرومیت‌های زیادی را به خود دیده اما هر روستا و شهرش امروز به برکت وجود معلمانی دلسوز محل پرورش انسان‌هایی بزرگ و شایسته است.

آرمان حسنی معلم نمونه کشوری

از بزرگی معلمان این دیار و زحماتشان همین بس که در ارزیابی معلمان نمونه کشوری «آرمان حسنی» از منطقه زیویه استان کردستان امسال به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شد.

با عشق تدریس می‌کنند و با علاقه یاد می‌دهند، از شوخی و خنده‌های کلاس درس گرفته تا جدیت در آموزش را بهانه یادگیری بهتر دانش‌اموزان خود می‌کنند، دردهای دانش‌اموزان را با جان و دل گوش می‌دهند و برای حل مشکلات آنها تا جایی که می‌توانند گاهی دست به کار هم می‌شوند تا دانش‌اموز خود را با انرژی بیشتری در کلاس درس ببینند.

دلسوزی خصلت اصلی معلمان است که با علاقه و انگیزه وارد این عرصه شده‌اند و امروز در دوازدهمین روز اردیبهشت ماه تلاش‌های ارزشمند آنها برای همه اقشار جامعه یادآوری می‌شود.

معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی است

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با گرامیداشت هفته معلم، معلم را مسؤول تربیت متعلم خواند و با بیان اینکه معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی است، گفت: اساس عالم هستی بر تربیت انسان قرار دارد.

هاشم ناظمی جلال، انسان و جامعه امروزی را نیازمند وجود معلمان خواند و اظهار داشت: حیات طیبه با حضور معلمان وارسته ایجاد می‌شود.


وی به موضوع هفته گرامیداشت مقام معلم پرداخت و با اشاره به شعار محوری این هفته در سال ۱۴۰۳ تحت عنوان «همه مدیون توایم» و «مدرسه قوی، ایران قوی»، روزشمار این هفته را از تاریخ ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت؛ «نور مطهر»، «فرزانه زمان»، «ایثار به توان تو»، «محور جامعه»، «پا جای پای انبیا»، «پاک جوهران»، «آینده در دستان تو» عنوان کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه سخنان خود، برنامه‌های این هفته را بر پایه برنامه‌های ملی و همچنین بخش دیگر آن برنامه‌های استانی بیان و خاطرنشان کرد: محوریت برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم، مردمی است.

ناظمی‌جلال با اعلام این خبر که روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه همزمان با روز معلم، ۴۰ مغر از فرهنگیان استان با مقام معظم رهبری دیدار کردند، گفت: معلمان نمونه، خانواده معزز شهدا و ایثارگران، دست‌اندرکاران گرامیداشت هفته معلم و همچنین معلمان جهادگر و بسیجی، ترکیب معلمان اعزامی به دیدار رهبر انقلاب را تشکیل می‌دهند.

ناظمی‌جلال در بیان یکی از برنامه‌های مهم استان در هفته معلم، رویداد «قهرمان مدرسه» را به عنوان ابتکار حوزه روابط عمومی آموزش و پرورش استان، ادامه فرایند اجرایی این رویداد را همزمان با هفته معلم عنوان کرد و گفت: با پایان یافتن فرصت فراخوان عمومی، ۳ هزار و ۵۰۰ قهرمان پیشنهادی از سوی مخاطبان عمومی معرفی شده‌اند.

وی افزود: فرایند بررسی صلاحیت قهرمانان پیشنهادی در کارگروه‌های اجرایی رویداد قهرمان مدرسه همزمان با هفته معلم آغاز می‌شود.

معلمی شغلی آمیخته با عشق است

یکی از معلمان بیجاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من بیش از ۱۵ سال است که در روستاهای بیجار مشغول به تدریس کودکان بیجاری هستم.

پریسا هاشم زاده افزود: معلمی یک شغلی است که با عشق آمیخته شده است و من هر روز با این عشق به روستاهای بیجار می‌روم تا تدریس داشته باشم.

این معلم بیجاری با بیان اینکه کمبود فضای آموزشی و امکانات روستاها معلمان را رنج می‌دهد، گفت: کودکان روستا از محرومیت‌های بیشتری رنج می‌برند و لازم است تا از توان خیرین در راستای ارتقای فضای آموزشی در روستاها بهره برد تا این دانش آموزان بتوانند با امکانات و در فضای مناسبی به تحصیل بپردازند.

هاشم زاده به اهمیت ارتقای علمی دانش معلمان تاکید کرد و ابراز داشت: به نظر من معلمی موفق و کارآمد است که با نیازهای روز دانش‌آموز و جامعه آشنا باشد.

وی خاطر نشان کرد: معلمان باید در حوزه کاری و تخصصی خود از دانش روز برخوردار باشد و همواره خود را در مسیر یادگیری قرار دهد و خود را بی‌نیاز از کسب دانش ندانند.

معلمی که عاشق کار خود باشد موفق است

یکی دیگر از معلمان بیجاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من از ابتدای دوران تحصیلی ام همواره عاشق شغل معلمی بوده امم و سعی کردم در راه رسیدن به این هدفم از هیچ تلاشی فروگذار نباشم.

محمد هاشم زاده گفت: من در حال حاضر بیش از ۱۵ سال است که به عنوان معلم فعالییت دارم و خیلی خوشحالم که توانسته‌ام گامی هرچند کوچک در راه اعتلای سطح علمی دانش آموزان بردارم.

وی ادامه داد: به نظر من معلم کسی است که برای دانش آموزان شرایطی فراهم کند تا آنان خودشان بتوانند در مورد مسائل تفکر کنند و این تفکر و انتخاب راهبرد مناسب در آینده فرد حل مسائل جامعه اهمیت بسیار زیادی دارد.

این معلم بیجاری بر لزوم ارتقای سطح فضای آموزشی در مدارس اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به اینکه جامعه همواره به سمت جلو پیشرفت دارد و فناوری‌های جدید و به روز در حوزه تعلیم و تربیت استفاده می‌شود لازم است تا سطح فضای علمی و آموزشی در مدارس شهرستان‌ها نیز ارتقا پیدا کند.

وی اعلام کرد: همچنین انتظارات والدین از معلمان با توجه امکانات مدرسه و زمانی که دانش آموز در اختیار دارد، همخوانی ندارد ودر این راستا خانواده‌ها بااید همراهی و همکاری بیشتری داشته باشند.

سه معلم نمونه در بیجار انتخاب شد

مدیر آموزش و پرورش بیجار نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر از انتخاب سه معلم نمونه در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این افراد در مقاطع مختلف تحصیلی از میان معلمان سطح شهرستان برگزیده شده‌اند.

محسن جبار زاده گفت: انتخاب این معلم نمونه بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی از وزارت آموزش و پرورش و بر اساس شاخص‌های تعیین شده صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین امسال برای انتخاب معلم نمونه از دانش آموزان، معلمان در سطح مدرسه نظرخواهی انجام شده است.

وی اظهار کرد: در این زمینه سه نفر از معلمان در سه مقطع تحصیلی در سطح شهرستان به عنوان معلم نمونه انتخاب شد که از آنها در هفته معلم تجلیل می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش بیجار خاطر نشان کرد: معلمان چراغ راه زندگی بشریت هستند و نقش مهم و محوری در تعلیم و تربیت نسل آینده برعهده دارند و هفته معلم فرصتی مغتنم برای تقدیر از این قشر زحمت کش است.

هر ساله روز معلم با شکوه خاصی و شور و شوق زیادی از طرف دانش آموزان برگزار می‌شود و در این روز بزرگ همه قدر دان معلمان هستند همان کسانی که با عشق مشق می‌آموزند و معنای زندگی را به دانش آموزان می‌آموزند.

آنچه که مهم است و اهمیت زیادی دارد این است که مسئولین باید به دغدغه‌های معلمین بیش از پیش گوش فرادهند تا شاهد تربیت نسلی انسان ساز در جامعه باشیم.

کد خبر 6094060

دیگر خبرها

  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • ۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • کمک ۲۳۰ میلیارد ریالی خیرین برای مدرسه سازی در گناباد
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود