Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو پایگاه مهم فکری فرهنگی جامعه، برای حفظ فرهنگ اصیل در مقابل هجوم ارزش‌‏های غربی و وارداتی، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بابل نوین، در دنیای کنونی اصل اتحاد بین تمامی جوامع بشری پذیرفته و در جهت پیشرفت قابل اعتناست، از این‌رو این اصل در کنار روز شهادت آیت‌الله دکتر محمد مفتح از روحانیون پیشگام در دانشگاه‌ها باعث شد تا ۲۷ آذر ماه هر سال با نام روز وحدت حوزه و دانشگاه معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تاریخ معاصر کشور ما در سده اخیر، شاهد تلاشی منسجم و سازمان یافته از سوی حاملان و حامیان جریانات استعماری در جهت ایحاد شکاف یا بالابردن دیواری رفیع بین دو محور تاریخ‌ساز کشور یعنی حوزه و دانشگاه بوده است.

محصول گرانقدر وحدت، پیروزی انقلاب است

در نیم قرن اخیر هم در حوزه و هم در دانشگاه، بزرگ‌مردانی برای پر کردن این شکاف و برداشتن این دیوار همت کرده‌اند، تلاش‌های این اندیشمندان در آستانه انقلاب اسلامی به بار نشست و حاصل آن در پیروزی و فرجام شکوهمندانه انقلاب تجلی یافت.

در میان چهره‌های شاخصی که در این طریق گام نهادند، نام شهیدان والامقام مطهری، بهشتی، باهنر و مفتح از درخشش ویژه‌ای برخوردار است و از قضای روزگار، اینان همان کسانی هستند که دشمنان نظام از ابتدای امر آنان را آماج تهمت‌ها و نهایتاً ترور ناجوانمردانه قرار دادند و این رویکرد، آشکارا مؤید این نکته عبرت‌آموز است که دشمنان نظام در شناسایی و امحای چهر‌ه‌های مقوم و سرنوشت‌ساز و موثر انقلاب، از توانائی بسیار بالایی برخوردارند و هنوز نیز با وجود تغییر شیوه‌ها، لحظه‌ای در نابودی عناصر تاثیرگذار تردید نخواهند کرد.

دو پایگاه آرامش‌بخش جامعه

وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو پایگاه مهم فکری فرهنگی جامعه، برای حفظ فرهنگی اصیل در مقابل هجوم ارزش‌‏های غربی و وارداتی، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

وحدت و همکاری میان این دو نهاد، نه یک وحدت فیزیکی و شکلی، بلکه تقارب و یکی شدن در مبانی معرفت شناختی، ارزش‌‏های فرهنگی و دغدغه‌ها و حساسیت‏‌های سیاسی – اجتماعی است و همین حالت است که هر یک از این دو قشر را در جایگاه واقعی خود قرار داده است.

بزرگترین فجایع عصر حاضر در جهان اسلام ناشی از جدایی حوزه و دانشگاه است

حجت‌الاسلام حسین تقی‌پور در گفت‌و گو با خبرنگار بلاغ با اشاره به لزوم وحدت حوزه‌ و دانشگاه اظهار کرد: حوزه و دانشگاه اگر باهم نباشند، بنابر فرموده امام راحل کشور سقوط می‌کند و کشور و اسلام به هلاکت می‌رسد بنابراین اگر بخواهیم کشور که با شعار امام ‌زمان(عج) شروع و قیام کرد به نتیجه برسد، باید حتما این اتحاد و وحدت را ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر گفتمان امام(ره) در این موضوع از زبان ایشان افزود: دشمنان‌مان دارای سه هدف هستند برای اینکه حوزه و دانشگاه را جدا کنند و این وحدت پا نگیرد، یکی جدایی مردم از روحانیت و اسلام، دوم اختلاف بین ملت و سوم غارت کشور است.

تولیت حوزه علمیه امام‌حسین(ع) شهر گتاب ادامه داد: مطمئن باشید که بزرگ‌ترین فجایع عصر حاضر در جهان اسلام همین جدایی حوزه و دانشگاه است و قطعاً اجانب برای تفرقه‌اندازی بین این دو قطب هم آدمش را تربیت کردند و هم به فرموده حضرت آقا، آن‌ها را در صدد نفوذ دادن به بدنه کشور و نهاد مقدس حوزه و دانشگاه هستند، بنابراین سخن امام(ره) را فراموش نکنیم.

این مسئول تصریح کرد: نکته دیگر در راز وحدت است چون خداوند نامحدود و مخلوق هرکه باشد محدود است، بنابراین ما نمی‌توانیم یک تنه تمام بار یک کشور اسلامی و الهی را بردوش کشیم، تقریباً در این زمینه تقسیم کار شده است.

تقسیم کار بین حوزه و دانشگاه

حجت‌الاسلام تقی‌پور گفت: حوزه آمد تبیین قول خدا را به عهده گرفت و دانشگاه به تشریح فعل خدا می‌پردازد، اگر قول خدا تبیین نشود و فعل خدا تشریح نشود جامعه به سمت الهی بودن پیش نمی‌رود.

وی با اشاره به مشکلات متعدد در جوامع مختلف بشری افزود: امروز می‌بینید جوامعی که به فعل خدا رسیدند و به قول خدا توجه نکردند دچار نابسامانی‌های فراوان شدند و حتی خودشان هم در آن مانده‌اند.

وحدت باید زیربنایی باشد

امام جمعه گتاب با تاکید بر روی مساله تبلیغات اظهار کرد: یک سری کارها کارهای رو بنایی و شعاری است که من معتقدم این‌ها لازم است مثلاً یک روز در تقویم برای وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گزاری کنند که کردندو حوزه و دانشگاه باهم رفت و آمد کنند، این‌ها کار روبنایی است اما برخی کارها زیربنایی است، اینکه حوزه خیال نکند علوم اسلامی فقط فقه و اصول است چون اگر ما فقط به علوم اسلامی، فقه و تفسیر بپردازیم این زاویه‌ای ایجاد می‌کند که آن زاویه هرچه امتداد پیدا کند درجه زاویه بیشتر و شکاف بیشتر می‌شود.

تقی‌پور ادامه داد: دانشگاهیان هم اسلامی هستند چون فعل خدا را تشریح می‌کنند، مثلاً یک ستاره‌شناس، زیست‌شناس و دارندگان سایر علوم حتماً دارند می‌گویند عجب خدایی، چه چیزهایی آفریده و این مهم است و از طرفی دیگر کار روبنایی دیگر این که دانشگاه فکر نکند با صرف تبیین فعل خدا دیگر زندگی‌ها تامین می‌شود.

حفظ حرمت متقابل حوزه و دانشگاه

تولیت حوزه علمیه امام‌حسین(ع) شهر گتاب در پایان گفت: اگر ما این دو کار را انجام دهیم یعنی حوزه بداند علوم اسلامی منحصر به فقه، تفسیر و اصول نیست و دانشگاه هم بداند گرفتاری‌هایش فقط گرفتاری جسمی و ظاهری نیست، برای اینکه انسان را به قله آرامش و سرمنزل مقصود برسانیم قطعاً با تحقق بنیادین حاصل می‌شود.

عدم ارتباط و اعتماد بین حوزه و دانشگاه به جامعه آسیب جبران‌ناپذیری می‌زند

حجت‌الاسلام محمدحسین حاجی‌زاده ضمن تبریک روز وحدت حوزه و دانشگاه در گفت‌و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: اگر جامعه‌ای که می‌خواهد در بعد معنوی و علمی پیشرفت کند، باید حوزه و دانشگاه به‌طور عملی وحدت داشته باشند.

وی افزود: در شرایط کنونی جامعه ما شاهد آن هستیم که عملاً حوزه و دانشگاه فرسنگ‌ها باهم فاصله دارند و این موضوع اصلاً برای جامعه اسلامی با رویکردی که پیامبر اکرم(ص) که خود مبلغ دین خدا بودند، بر اهمیت کسب علم از دورترین نقاط جهان تاکید داشتند شایسته نیست.

حوزه و دانشگاه، دو بال پرواز

معاونت تهذیب، تعلیم و تربیت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه شهرستان بابل ادامه داد: برای پیشرفت و تکامل جامعه اسلامی هر دو ظرفیت حوزه و دانشگاه با هم باید تعامل و همکاری بیشتری در زمینه‌های مختلف علمی‌و عملی داشته باشند و به این عرصه ورود پیدا کنند.

این مسئول ادامه داد: برنامه‌های متعدد مانند نشست‌های مشترک می‌تواند در این راه تاثیرگذار باشد مانند برنامه‌هایی که موسسه آیت‌الله مصباح در طرح ولایت انجام می‌دهد که هم حوزه و هم دانشگاهی را در یک جا جمع می‌کنند.

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده با اشاره به مشکلات عدم همکاری و هماهنگی حوزه و دانشگاه در جامعه کنونی اذعان کرد: دانشگاه و حوزه وقتی با هم هماهنگ نباشند آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، عدم اشتغال مناسب، اقتصاد لیبرالی و سایر مشکلات بروز می‌کند.

وی افزود: ایجاد سه ضلع بیگانه بودن مردم با حوزوی‌ها و حوزوی‌ها با دانشگاهیان خودش بزرگ‌ترین آسیب به جامعه است، یعنی عدم ارتباط و اعتماد بین هر دو گروه به جامعه آسیب جبران‌ناپذیری می‌زند، آسیب‌های زیرساختی و نه سطحی.

معاونت تهذیب، تعلیم و تربیت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه شهرستان بابل در پایان خاطر نشان کرد: اگر این دو مرکز علمی و دینی با هم متحد باشند، قطعاً عوام مردم جامعه تاثیر می‌پذیرند و از لحاظ معنوی و علمی پیشرفت متجلی خواهد شد.

تعهد دانشگاهیان در پیوند با مراکز حوزوی به دست خواهد آمد

دکتر جواد حبیبی‌افروزی از اساتید دانشگاه‌های مازندران با نگاه ویژه به تعهد دینی دانشگاهیان اظهار کرد: جامعه‌ای پویا، سرزنده، موفق و سربلند خواهد بود که در کنار تخصص دانشمندانش تعهد به خدمت و وجدان کاری در دانشگاهیانش وجود داشته باشد.

وی افزود: با توجه به این نکته که عموم دانشگاهیان روزی مسئولان و کارگزاران جامعه خواهند شد و چرخ‌های مدیریتی و رفاهی جامعه بر دوششان خواهد افتاد باید در بعد درونی بر معنویت خود افزوده و تعهد را در خود بارور کنند تا بتوانند برای جامعه خود مفید باشند.

این استاد علم مدیریت ادامه داد: نگاه ویژه جامعه ما با رویکرد اسلامی باید معطوف به هویت دینی خود باشد و دانشگاهیان نیز از جامعه جدا نیستند پس بریا شکوفایی جامعه اسلامی باید دانشگاهیان با تفکر و همراهی بیشتر علم خود را در کنار تعهد دینی پرورش دهند و در جهت اهداف نظام اسلامی به کار بندند.

دکتر حبیبی تصریح کرد: دانشجویانی که تعهد به جامعه و دین داشته باشند عموماً موفق‌تر از سایر دانشجویان هستند چون تعهدات دینی باعث می‌شود توجه به علم‌آموزی بیشتر با رویکرد خدمت به همنوعان بپردازند و از نظر روانی تلاش و همت بیشتری در کسب علم داشته باشند.

وی تخصص بدون تعهد را هلاک‌آور دانست و افزود: در تاریخ بسیار شاهد آن بودیم که تعهد اگر نباشد یک انسان حتی متخصص چه کارهایی می‌تواند انجام دهد که زیانش از انسان غیر متخصص کمتر است و بسیاری از کشته‌های تاریخ از همین عدم تعهد جنگ‌افروزان به مردم و ترجیح منافع شخصی بوده است.

جامعه اسلامی، برآیند وحدت حوزه و دانشگاه استاد علم مدیریت دانشگاه‌های مازندران در پایان گفت: برای آرامش، آسایش و تعالی باید به سمت جامعه اسلامی همراه با تخصص دانشگاهیان متعهد پیش برویم که این تعهد دانشگاهیان قطعا از پیوند با مراکز حوزوی و دینی به دست خواهد آمد.

چرا در حوزه و دانشگاه‌ها علوم توامان تدریس نمی‌شود و همزمان افراد بتوانند دو مدرک بگیرند؟

سیدقاسم میرنبی دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل با نگاه شفاف‌تر به موضوع پیوند حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اصولا در جامعه بشری اگر فقط به‌دنبال تخصص باشیم و تعهد را در خود پرورش ندهیم نفع‌گرایی شخصی را در خود نهادینه کرده‌ایم که بسیار نامطلوب است.

وی افزود: امروز در جامعه ما حتی با نام اسلامی که یدک می کشد شاهد حضور اساتید و دانشگاهیان هستیم که با صلاح علم فقط به دنبال لذت‌های شخصی در دنیای فانی هستند و بسیار از درد عموم مردم دور هستند.

این کارشناس حقوق بین‌الملل ادامه داد: در عرصه بین‌المللی هم این رویه در بسیاری از کشورهای جهان علی‌الخصوص کشورهای امپریالیسم با رویکرد قیمومیت جهانی وجود دارد که باعث شده امروز در دنیا شاهد بسیاری از جنگ‌ها و غارت کشورها باشیم.

میرنبی تصریح کرد: چرا باید وقتی همه باهم می‌توانیم از منابع و مواهب خدادادی استفاده کنیم عده‌ای خاص با نگاه از بالا و تجمل‌گرایی به مردم نگاه کنند که جالب است بیشتر این افراد تحصیل‌کرده‌های فرنگ رفته و غرب‌گرایان هستند پس به عینه در جامعه امروزی شاهد این عدم تعهد در زندگی اجتماعی و شخصی غرب‌گرایان تحصیلکرده جامعه ایرانی هستیم.

این دانشجوی حقوق در مقطع ارشد با نگاه ویژه به تهذیب‌و تعهد در حوزه‌های علمیه افزود: ما باور داریم که حوزه‌های علمیه مکان مناسبی برای تهذیب نفس و تعهد انسانی و ایجاد باور دینی است، ولی باید به دنبال ایجاد ارتباط بیشتر بین این دو مرکز باشیم.

وی اظهار کرد: چرا نباید حوزه‌ها در دانشگاه‌هاو دانشگاه‌ها در حوزه‌ها مستقر شوند و چرا بجز نهاد رهبری حوزه‌های علمیه در دانشگاه‌ها و دانشگاه ها در حوزه‌های علمیه دفتر مستقیمی ندارند تا حتی دانشگاهیان و حوزویان توامان با هم هردو علم را فرا گیرند و دو مدرک بگیرند این مسئله با توجه به رویکرد جامعه امروز بسیار ضروری است.

مقام معظم رهبری منادی وحدت حوزه و دانشگاه

میرنبی در پایان گفت: امیدوارم روزی در جامعه اسلامی شاهد یک مرکز با رویکردهای گفته شده باشیم نه اینکه فقط نام دانشگاه‌های علوم اسلامی را یدک بکشیم ولی کرسی‌های درس و بحث مانند کرسی‌های آزاداندیشی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند و راه تکامل علوم است به فراموشی سپرده شود.

به گزارش خبرنگار ما، آنچه که از مطالب بالا و نظرات دست اندرکاران، مسئولان و دانشگاهیان بر می‌آید آن که در مسیر تحقق وحدانیت و نزدیکی حوزه‌های علمیه باید با توجه و نگاه ویژه و کاربردی‌تری در این مسئله ورود کرد و توجه به تعهد همراه با تخصص و تخصص همراه با تعهد در هر دو دسته مورد قبول است که باید در این مسیر اقدامات جدی عملی انجام داد.     انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد

دانشجویان در هر دانشگاهی، نبض و شریان اصلی آن دانشگاه محسوب می‌شوند؛ و به بیانی دیگر، دانشجویان جزء مهم‌ترین عناصر مؤثر در جامعه بیرون از دانشگاه نیز هستند و در همانطور که میدانیم، شهید بهشتی از دانشجو، به عنوان مؤذن جامعه یاد کرده و خواب مؤذن در کلام ایشان، برابر با قضا شدن نماز امت است؛ از این حیث، اهمیت جایگاه دانشجو در دانشگاه و جامعه، دارای اهمیت است. دانشجویان می‌بایست جایگاه فعالیت‌ و کنشگری خویش را در قالب و تیم‌هایی که به عنوان تشکل دانشجویی از آن یاد می‌شود، ارائه کنند تا میزان اثر گذاری بیشتری داشته باشند. از این جهت، قصد پرداختن به چیستی و چرایی، آسیب‌شناسی و نحوه فعالیت تشکل‌های دانشجویی را داریم؛ به همین سبب، طی گفت‌وگویی با مرضیه صدیقی از ادوار تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، به این مسائل خواهیم پرداخت که به شرح ذیل است.

ضرورت وجود تشکل در دانشگاه چیست؟

همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، تشکل‌های دانشجویی، باید نقش حلقه‌های میانی بین حاکمیت و مردم را ایفا کنند؛ برای حل مشکلات، تشکل‌های دانشجویی به عنوان حلقه‌های میانی در کارهای ویژه‌ای مانند عدالتخواهی، مطالبه‌گری، تولید علم، کرسی نقد، نظریه‌پردازی و... نقش مهمی را ایفا می‌کنند، که به غالب این تعاریف که نگاه می‌کنیم، نیازمند نخبگان است؛ که به همین منظور، تربیت کادر و نیروهای نخبه با مولفه‌های انقلابی برای نظام اسلامی و در جهت حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و حرکت‌های انفرادی، نمی‌توانند چندان نقش چشم‌گیری را در هدایت اجتماعی، داشته باشند با گسترده‌تر شدن فعالیت‌ها تشکل‌های دانشجویی، نقش هدایت‌گری را مؤثرتر و بارزتر می‌سازد که همان تبلور نقش هدایت‌گری نسل دانشجو می‌باشد. همچنین برای تضمین روح اسلامی دانشگاه توسط افرادی از بدنه خود دانشجویان در همه‌ حوزه‌ها، اعم از علمی، سیاسی و فرهنگی ضروری است و ضامن حفظ پویایی انقلاب اسلامی است.

آیا فعالیت در تشکل‌های دانشجویی، در توسعه ابعاد شخصیت فردی و اجتماعی و پیشرفت دانشجویان تأثیر دارد؟

یکی از موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری، تأثیرگذاری و نقش‌آفرینی جوانان و دانشجویان در سطح جامعه بوده است. تشکل‌های دانشجویی محلی هستند برای تجربه هدفمند آن چه در فردای دانشگاه، انسان با آن روبه‌رو است؛ البته در مقیاس کوچک‌تر و خطاپذیرتر که هزینه کمتری در اشتباهات دارد، مثل مدیریت‌کردن پروژه‌های کاری، برنامه‌ریزی و آینده‌نگری، ارتباط با افراد و نحوه رفتار با سایر اعضای مجموعه و همچنین می‌تواند برای تقویت ویژگی‌هایی که رشد آن‌ها نیاز به تجربه دارد، مانند قدرت تحلیل سیاسی، بصیرت، سعه‌ صدر در سختی‌ها، شجاعت، تحلیل و قدرت تصمیم‌گیری، مدیریت بحران و حتی توکل و توسل، مفید باشد و همین تجربه‌ها اگر آموزش مناسبی پشتوانه آن باشد، انسان را برای مواجهه با مشکلات، توانمند می‌سازد.

پایه فعالیت‌های جامعه اسلامی دانشجویان، بر اساس تفکرات شهید بهشتی، ایدئولوژی شهید مطهری و اجرای منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) است

هدف شما از شرکت و عضویت در تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، چه بود؟

ما رسالتی برای تمدن‌سازی، بر عهده داریم و نیازمند فهم و تبیین خودآگاهی و رشد ابعاد مختلف هم به لحاظ فردی و شخصی و هم به معنای گروهی و تیمی هستیم؛ و به عنوان یک دانشجو، باید خصلت پیشرو بودن؛ جریان‌ساز بودن و داشتن موضع در جریانات اجتماعی مختلف را حفظ کنیم. خصوصیت بارز جامعه اسلامی دانشجویان، دانشجویی‌ بودن آن است و کلیه فعالیت‌ها از مرحله برنامه‌ریزی تا مرحله اجرا، همه از طریق خود دانشجویان، انجام می‌شود و مجموعه‌های غیردانشجویی، نقش به‌خصوصی در آن ندارند.

تشکل دانشجویی هم باید آزادی عمل لازم را برای فعالیت داشته باشد و هم از اصالت حرکت برخوردار باشد تا در حوزه‌های مختلف کاری سیاسی، اجتماعی،فرهنگی و... از مسیر اصلی خود منحرف نشود؛ در صورتی‌ که افراد از پشتوانه‌های فکری اصیل برخوردار باشند، به گروه‌های بیرونی، وابستگی پیدا نمی‌کنند و به‌راحتی ملعبه دست احزاب بیرونی نمی‌شوند؛ در تشکل جامعه اسلامی دانشجویان، پایه فعالیت‌های تشکیلاتی بر اساس تفکرات شهید بهشتی و مبنای اعتقادی آن، برگرفته از ایدئولوژی شهید مطهری، پایه‌ریزی شده و ولایت‌پذیری و اجرای منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در دانشگاه، از همان ابتدا تا به امروز در صدر رسالت‌های این تشکل قرار گرفته است.

از دیدگاه مقام معظم رهبری، مهم‌ترین وظیفه و ماموریت تشکل‌های دانشجویی چیست؟

از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم، دفاع صریح و بدون تقیه از نظام اسلامی، تبیین و قانع کردن دل‌ها، افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی، افزایش مخاطبان در سطح دانشجویی، تداوم و توسعه اردوهای جهادی، توجه به سبک ایرانی_اسلامی در اندیشه و عمل، تشکیل یک جبهه واحد ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی، پرهیز از اتهام بی‌جا به افراد مبنی بر غیرانقلابی بودن، هم‌افزایی تشکل‌های انقلابی دانشجویی، نگاه راهبردی به انقلاب و تفکر درباره آینده از مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های تشکل‌های دانشجویی است.

فعالیت‌ها و مأموریت‌های تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، به چه صورت بوده و در چه قالب‌هایی اجرایی شده است؟

تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، که این تشکل به اسم مخفف جاد نیز شناخته می‌شود و برگرفته از ابتدای کلمات جامعه اسلامی دانشجویان است؛ تا حد بسیار زیادی در بین مسئولین دانشگاه و حتی حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه، اثرگذار بوده؛ و در مسائل دانشگاهی، استانی و کشوری، نظر، ایده و انتقادات خود را به گوش مسئولین رسانده و باعث تغییر و تحولاتی شده است؛ جدای فعالیت‌های اجرایی، کارگاه‌های آموزشی مختلف، حلقه‌های مطالعاتی و کتابخوانی، اردوهای تشکیلاتی و فعالیت‌هایی جهت گرد هم آوردن دانشجویان و ارتقاء مبانی اعتقادی، موضع‌گیری و صدور بیانیه در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته است؛ علاوه بر آن، تلاش شد که تشکل جامعه اسلامی به دانشجویان معرفی شود؛ این قبیل اقدامات شامل عضوگیری و جذب دانشجویان جدیدالورود، مصاحبه، برگزاری دوره، کارگاه و اردو با حضور مسئولین ادواری در قسمت‌های مختلف دانشگاه شامل دانشکده‌ها، خوابگاه و خارج از دانشگاه می‌باشد.

روند اداری موجود در کارها برای دانشجویان تشکل‌ها بعضأ طاقت‌فرسا است

مشکلات و چالش‌های موجود بر سر راه تشکل‌ دانشجویی شما چه بوده است؟

تشکل‌های دانشجویی عرصه مهمی برای تعامل و گفتگو میان دانشجویان و سایر ارکان دانشگاه هستند اخلاق کاری، اخلاق در تعاملات، اخلاق دینی از جمله مواردی هستند که در صورت همراهی دانشگاه و میدان دادن به تشکل‌ها، قطعا در دانشجویان ایجاد و تقویت می‌شود. روند اداری موجود در کارها، برای دانشجویان تشکل‌ها بعضأ طاقت‌فرسا است که با همکاری مسئولین تا حد زیادی تسهیل گری صورت می‌گیرد.

انتظارات مقام معظم رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟

رهبر انقلاب اسلامی میفرمایند: محیط دانشجویی باید، شاد، زنده، پرهیجان، مطالبه‌گر و شوق‌آمیز باشد؛ هر پیشنهادی ضمن داشتن عمق تحلیلی و فکری، واقع بینانه و پخته باشد و به گره‌گشایی از مشکلات کمک کند. ایشان می‌فرمایند: من به هیچ وجه به محافظه کاری، انتقاد نکردن و ایراد نگرفتن توصیه نمی‌کنم؛ اما باید در حرف و عمل خود دقت کافی به خرج دهیم. و همانگونه که بارها گفته شد، کار اصلی دانشجو، درس خواندن است، اما در کنار آن نگاه به مردم و جامعه و ارائه راه حل برای مشکلات، جزء وظایف حتمی دانشجو است؛ دانشجویان باید نسبت به آینده فعال و حساس باشند؛ تشکل‌ها باید به‌ویژه در محیط دانشجویی و داخل دانشگاه، اثرگذار باشند، در حالی‌که اندک است. تقویت پشتوانه فکری و نظری در کنار نگاه نقادانه، نگاه سرافرازانه هم در قبال پیشرفت‌های پرشمار بخش‌های مختلف داشته باشند.

نبود رقابت در میان تشکل‌های دانشجویی باعث بی‌تفاوتی آن‌ها می‌شود

وجود همزمان تشکل‌های دانشجویی با عقاید سیاسی مختلف در دانشگاه مفید است یا مضر؟

حضور تشکل‌های دانشجویی با عقاید مختلف و بصورت همزمان نشان از برپایی دموکراسی در جامعه که در اینجا دانشگاه است، دارد و همین مقوله باعث ایجاد محیط رقابتی می‌شود که رقابت در نوع سالم، سبب پویایی در محیط دانشگاه و تشکل‌ها می‌شود. در نتیجه، حضور همزمان تشکل‌های دانشجویی با عقاید مختلف، در دانشگاه بسیار خوب است و اگر این اتفاق رخ ندهد، رقابت در میان تشکل‌ها، از معنای خاصی برخوردار نیست و تشکل‌ها به سمت بی‌تفاوتی سوق پیدا می‌کنند.

خبرنگار: محمدرضا نیازی شهرکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1229287 برچسب‌ها تشکل‌های دانشجویی تشکل‌های اسلامی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • لیست نهایی جامعه اسلامی مهندسین برای انتخابات مشخص شد+ اسامی
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد