Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- کارشناسان معتقدند بی توجهی به بحران آب، تبعات بسیار ناگواری برای کشور به دنبال خواهد داشت، بحرانی که پردازش و رفع آن به طور حتم نیازمند تربیت خبرنگاران، روزنامه نگاران و رسانه های تخصصی است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، تالار گفت و گوی شماره 3 بیست و سومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در دومین روز فعالیت این نمایشگاه، شاهد برگزاری نشست تخصصی «نقش رسانه‌ها در کاهش بحران آب» با حضور دکتر هادی خانیکی استادیار دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر میر مهرداد میرسنجری استادیار دانشگاه و پژوهشگر فرهنگی و ژئوپولوتیک و همچنین مهندس بابک کلانی مدیرمسئول روزنامه سبزینه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحرانی که روز به روز بر دامنه آن افزوده می شود به گفته کارشناسان بی توجهی به آن به طور حتم تبعات بسیار ناگواری برای کشور به دنبال خواهد داشت.
هادی خانیکی در این نشست با تاکید بر اینکه مساله آب امروز به درستی روشن نشده است و اطلاعات و اخبار و آمارهای غیرمستند و متناقض تنها ایجاد سردرگمی به دنبال داشته است.
وی با تاکید براینکه، بحران آب یک مساله ملی است و همه در ایجاد آن دخیل هستند، افزود: این بحران از پیچیدگی های خاصی برخوردار است و دارای ابعاد گوناگونی است رسانه ها متاسفانه از این بحران برداشت های ساده خود را داشته اند.
استادیار دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: نگاه ساده انگارانه به یک بحث پیچیده همچون آب مانند اینکه گاهی گفته می شود پوسیدگی شیرهای آب دلیل ایجاد این بحران است یا نگاه سیاسی به بحران آب از سوی جریانات سیاسی است و با این دیدگاه ها هیچگاه این بحران فراجناحی برطرف نخواهد شد.
وی گفت: بحران آب یک بحران چندوجهی و پیچیده است که البته کارکرد رسانه تاکنون تبدیل این معضل از یک مشکل فردی به موضوعی اجتماعی بوده است.
خانیکی با تاکید براینکه امروز بحران آب پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دنبال داشته است، اظهار کرد: امروزه ثابت شده است که برخی خشونت ها و افراط گرایی در مناطق مختلف دنیا با مساله کم آبی و خشکسالی در ارتباط است به طوریکه مناطق کم برخوردار از آب خشونت بیشتری وجود دارد.
وی با تاکید براینکه این نشست ها جایی برای بیان مطالب و تجربیات جدید است به نتایج رساله یکی از دانشجویان خود در کرمان با موضوع آب اشاره کرد و گفت: متاسفانه هرچه قدر مردم بیشتر از بحران آب ترسانده شوند، حساسیت ها نسبت این مشکل کمتر خواهد شد.
خانیکی در توضیح بیشتری ادامه داد: در این تحقیق یک کشاورز به صراحت اعلام می کند هنگامی که قرار است چاه ها خشک شوند، چرا هم اکنون از این چاه استفاده نکنم.
وی مقابله با بحران آب را نیازمند جلب اعتماد مردم، نخبگان و تمامی سرمایه های اجتماعی برای همکاری هرچه بیشتر با حاکمیت دانست و گفت: باید بزرگ اندیشید و از کارهای کوچک شروع کرد.
وی با بیان اینکه بحران آب با موعظه و نصیحت رفع نخواهد شد، گفت: یک رسانه خاص و پایگاه خبری قرار نیست در حوزه آب انقلاب به پا کند بلکه قرار است همین تجربیات به نظر ناچیز کارشناسان، مردم و نهادها را اطلاع رسانی کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: رسانه ها باید تجربیات حتی کوچک مراکز مردم نهاد که در خصوص بحران آب حتی در یک سطح و جغرافیای کوچک اثربخش بوده اند را اطلاع رسانی کنند که اگر روزنامه نگاران بحران آب تربیت شوند اینگونه مسائل خود به خود رفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه خبرهای حوزه آب در رسانه ها به چند مطلب خاص از جمله خشک شدن زاینده رود، خشک شدن دریاچه ارومیه و مسائل سد گتوند، خلاصه شده است، گفت: این در حالیست که در همان سد گتوند توافق تخصصی وجود ندارد که آیا این سد باید زده می شد یا خیر و یا اینکه نمکی بودن این سد آیا رسانه ای شده است یا خیر که این خود نیازمند داشتن اطلاعات و تخصص از سوی جامعه رسانه ای است.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از دیروز، 5 آبان ماه با میزبانی از 940 رسانه در قالب 600 غرفه در مصلای امام خمینی(ره) تهران گشایش یافته و مراسم افتتاحیه رسمی آن صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه مطبوعات، محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و مدیران مسئول مطبوعات و خبرگزاری ها و مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
در نمایشگاه امسال، ۱۰۰ ماهنامه، ۵۴ هفته‌نامه، ۳۰دوهفته‌نامه،۲۰ دوماه نامه،۵۲ فصلنامه، بیش از ۱۱۵ رسانه برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری)، ۷٠ رسانه محلی،منطقه‌ای و استانی و بیش از ۶۰ روزنامه و موسسه مطبوعاتی در فضایی به مساحت بیش از ۱۳ هزار متر مربع حضور دارند.
ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و شماری از خانه‌های مطبوعات استانی از دیگر حاضران در نمایشگاه مطبوعات بیست و سوم هستند.
در بخش بین الملل، روزنامه نگارانی از ۴ قاره به نمایشگاه می‌آیند و در نشست‌های تخصصی که موضوع اصلی آن «تعامل رسانه‌ای» است شرکت خواهند کرد.
برپایی بیش از ٣٠٠ نشست تخصصی و ارائه ٢٠ سخنرانی در بخش بین الملل به همت اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد در نمایشگاه مطبوعات امسال پیش بینی شده است و همزمان با اختتامیه این رویداد رسانه ای، مواسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه درست نویسی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برگزار خواهد شد.
چهار نمایشگاه عکس ملی و بین المللی، غرفه پیشکسوتان مطبوعات، دو غرفه ویژه مدافعان حرم، غرفه فرهنگ ایثار ‏و ‏مقاومت، غرفه محیط زیست و بحران آب در رسانه، گنجینه مطبوعات، ایستگاه طنز و کارتون، ایستگاه جوان و ‏مطبوعات، ‏ایستگاه کودک و نوجوان، غرفه اهدای رایگان مجلات، ایستگاه سلامتی(طب سنتی)، دمنوش‌خانه مطبوعات و کسب و ‏کارهای نوپا ‏از جمله برنامه های جنبی نمایشگاه مطبوعات امسال است.‏
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» تا 12 آبان ماه، همه روزه از ساعت 9:30 تا 20:30 پذیرای بازدیدکنندگان است.
ادامه دارد
علمی ** 1836 **1055
گزارش:یوسف درویشی**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: تقریباً دوهفته به آغاز رسمی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باقیمانده و تعداد اخبار مهم حوزه کتاب و ادبیات نیز در حال رشد است.

در مطالعه و مرور این هفته اخبار کتاب و ادبیات به ۹ خبر مهم می پردازیم که تعطیلی یک کتابفروشی دیگر در خیابان انقلاب و انجام مراحل غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب از جمله مهم‌ترین اخبار این هفته بودند.

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای حضور گروه‌های خاص، تبدیل نمایشگاه کتاب به محل رونق اقتصادی نشر، آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه، نبود مساحت برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب، ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی، انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب از جمله دیگر اخبار حوزه کتاب و ادبیات در این هفته بوده است.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای گروه‌های خاص

اختتامیه دوره آموزشی دوروزه کتابداران بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی شنبه اول اردیبهشت با حضور مهدی رمضانی دبیرکل نهاد در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این جلسه گفت: رسیدگی به گروه‌های خاص برای ما حائز اهمیت است و معتقدیم در فضای کتابخانه‌های عمومی کشور گروه‌های خاص باید تقویت شده و مورد توجه واقع شوند؛ لذا تلاش ما این بوده که به قدر بضاعت، امکانات لازم، تجهیزات و فضای مناسب را در این زمینه فراهم کنیم و در این مسیر از کمک مجموعه‌های خارج از سازمان نیز استفاده کرده‌ایم.

برگزاری جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب

جلسه مشترک اعضای شورای سیاست‌گذاری و شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارشنبه ۲۹ فروردین برگزار شد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم همه مردم ایران به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دسترسی پیدا کنند، افزود: بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کار عظیمی است و ناشران، کتابفروشی‌ها و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در برگزاری آن مشارکت دارند. هدف اصلی این است که مردم در روستاها و شهرهای مختلف به این نمایشگاه دسترسی پیدا کنند که تاکنون محقق شده است. تلاش می‌کنیم اقشار مختلف از یارانه‌های مرتبط با خود برای خرید کتاب بهره‌مند شوند.

وی افزود: باید نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به محلی برای رونق اقتصادی نشر، جذب اعتبارات و بودجه برای نشر تبدیل کنیم.

آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه

ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از شنبه اول اردیبهشت آغاز شد.

با توجه به در پیش بودن سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حضور کتابفروشی‌ها در بخش مجازی این نمایشگاه تنها از طریق عضویت در سامانه «بازار کتاب» فراهم شده است.

کتابفروشی‌هایی که عضو سامانه «بازار کتاب» نبودند نیز تا پنجم اردیبهشت ماه برای ثبت‌نام در این سامانه از طریق درگاه «بازار کتاب» فرصت داشتند.

طرح مساله نبود مساحت برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ علیرضا نادعلی شهرستانی عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد.

علیرضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است.

وی درباره برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب در مصلی افزود: به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم چون مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تأمین کند.

تعطیلی کتابستان در خیابان انقلاب

کتابفروشی کتابستان در خیابان انقلاب تهران با صدور پیامی در کانال اطلاع رسانی این فروشگاه اعلام تعطیلی کرد.

این کتابفروشی پس از یک سال و چهار ماه بعد از افتتاح اعلام تعطیلی کرد. تعطیلی کتابفروشی ها عمدتاً به دلایل اقتصادی از جمله پایان اجاره بها و یا اجاره بهای بالا و غیره است، در هفته‌های گذشته شهر کتاب بهشتی نیز به دلیل افزایش اجاره بها اعلام تعطیلی کرد.

ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی

سید حسین سیدی مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) درباره برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: با برگزاری جشنواره‌های رضوی درصدد هستیم در راستای ترویج سیره امام رضا (ع) گام کوچکی در این زمینه برداریم.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به استقبال شاعران از این بخش جشنواره اشاره کرد و گفت: رغبت حضور شاعران نامی و حتی نوپا را برای تولید اثر در حوزه رضوی چشمگیر است. طی دو سال گذشته، تعداد آثار رسیده به این جشنواره از ۴۰۰ اثر به ۱۰۱۰ اثر در سال گذشته رسیده و امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.

انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال

فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات منتشر شد و مهلت ارسال آثار به آن تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ اعلام شده است.

چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص، بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

بر اساس این فراخوان، دبیرخانه جایزه کتاب سال از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال کنند.

انجام مراحل پایانی غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های این کمیته در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه قرار گرفته است و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، افزود: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلی امام خمینی (ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه چهارم اردیبهشت آغاز شده است.

آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب

محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ثبت‌نام یارانه اعتباری خرید کتاب از بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مختص سازمان‌ها و نهادها از پنجشنبه ششم اردیبهشت آغاز شد.

وی افزود: متقاضیان می‌توانند تا بیست‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه ketab.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

کد خبر 6088859 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • معرفی سیستان و بلوچستان با ۳ غرفه در نمایشگاه «اکسپو»
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی
  • میزبانی نمایشگاه و جشنواره سلامت از شهروندان
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت
  • برپایی نمایشگاه سلامت در بندرعباس
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان