Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:09:48 GMT

اطلاعات و آمار درست مبنای برنامه‌ریزی صحیح است

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۶۰۴۲۳

اطلاعات و آمار درست مبنای برنامه‌ریزی صحیح است

همدان - سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه برای پیاده سازی نظام آماری باید تدابیری ویژه اتخاذ کرد، گفت: اطلاعات و آمار درست مبنای برنامه ریزی صحیح است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی شهیدی ظهر سه شنبه در سمینار آموزشی آمار با اشاره به اهمیت بحث آمار عنوان کرد: بحث آمار به عنوان یک اصل در سازمانها مطرح است اما متأسفانه در بحث اجرا با مشکلاتی مواجه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی شهیدی ادامه داد: تصمیم گیریهای سازمان بر اساس یک سری پایه های علمی، آمار و اطلاعات دقیق باید صورت گیرد و بدون داشتن آمار و اطلاعات جامع برنامه ریزی مشکل می شود و برای سازمان موفقیتی حاصل نخواهد شد.

وی با اشاره به شیوه های تولید آمار عنوان کرد: این شیوه ها در سه بخش شامل آمار ثبتی، آمار سرشماری و آمار نمونه گیری است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه در بحث آمار ثبتی که ما بیشتر با آن سر و کار داریم یک رویداد رخ می دهد که داده همان لحظه تولید و ثبت می شود، اضافه کرد: در سال ۷۴ در بحث آمار با استفاده از نرم افزارهای مرتبط در شرکت تحولی ایجاد شد.

وی با اشاره به ضرورت استقرار نظام آماری، افزود: تغییر نیازها و اولویتها، دگرگونی، اصلاح تعاریف و استانداردها، ابداع روشهای نوین آماری، تولید اطلاعات آماری(کاربر محور) و بکارگیری فناوری جدید از ضروریات استقرار نظام آماری است.

شهیدی در ادامه با اشاره به اشکالات موجود اظهار داشت: عدم توجه به نیازهای آماری کاربران و اهداف راهبردی سازمان، عدم استفاده از نرم افزار مناسب و بروز و همسانی تعاریف و مفاهیم، عدم تحصیل نتایج و ارائه گزارشهای مدیریتی و عدم رعایت طبقه بندی آماری از جمله این اشکالات به شمار می رود.

وی با بیان اینکه برای پیاده سازی نظام آماری باید تدابیری ویژه اتخاذ کرد، عنوان کرد: از ویژگیهای لازم برای طراحی نظام آماری ثبتی می توان به ایجاد سامانه جامع آمار مطابق با یک متدولوژی از پیش معین، روشهای مناسب روزآمدسازی اطلاعات، دستورالعمل مناسب ثبت و انتقال دادهها، تعیین و طبقه بندی دسترسی کاربران به آمار و اطلاعات، بایگانی فرمهای عملیاتی و ثبت دادهها در پائینترین نقطه تولید اشاره کرد.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به استقرار GIS در شرکت اظهار داشت: با استقرار کامل این سامانه میتوان بانک اطلاعاتی جامعی داشت تا از نتایج آن گزارش آماری ماهیانه، ۶ ماهه و سالانه تهیه کرده و به صورت مبنا در شرکت جاری کنیم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان همدان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به تاریخچه آمار در کشور و استان همدان اظهار داشت: کمتر دستگاهی آمار را مد نظر قرار می دهد که توجه شرکت توزیع نیروی برق استان به این امر جای تقدیر دارد.

نادر افشاری افزود: بالغ بر ۴۰ طرح آماری انجام میشود که به صورت ماهانه، فصلی، ۶ ماهه و سالانه است که برخی از این طرحها مانند طرح شاخص قیمت، شاخص تورم و... مهم است.

وی با اشاره به چشم انداز برنامه ملی آمار با عنوان «نظام یکپارچه، پاسخگو، مورد اعتماد عموم مردم و متخصصان، تامین کننده آمارهای رسمی با کیفیت و پیشرو در آسیا» عنوان کرد: مأموریت مرکز آمار، تولید و انتشار آمارهای رسمی و بکارگیری فناوری های ثبتی مبنا است.

معاون برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه آمار مبنای سیاستگذاری، برنامه ریزی، ارزیابی و تصمیم گیری است، گفت: با توجه به اهمیت بحث آمار وزارت نیرو یک نظام نامه دارد که در سال ۸۷ به شرکتهای زیر مجموعه خود ابلاغ کرده که در آن تعاریف آمارها و متغییرهای آماری آمده است.

منصور غلامی ذاکری بیان داشت: شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز به تبع نظامنامه آمار وزارت نیرو، نظامنامه ای تدوین کرده که به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط واحد آمار این شرکت عنوان کرد: از اقدامات برجسته این واحد انجام نظرسنجی از عملکرد واحد آمار شرکت بوده است.

معاون برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به تهیه نرم افزار بروز در واحد آمار این شرکت، عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم که آمار را در شرکت خود نهادینه کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، رسول اسدی رییس فدراسیون دوچرخه سواری در جمع رسانه ها در خصوص آخرین وضعیت این فدراسیون گفت: کل بدهی جاری فدراسیون را پرداخت کرده ایم و با پرداخت بدهی های بین المللی بعد از چند سال در فدراسیون جهانی جز برنامه های سولیداریتی قرار گرفته ایم. می توان گفت که فدراسیون به آرامش نسبی رسیده است.

وی افزود: ما در حال حاضر فقدان آیین نامه داریم. این رشته با این سابقه، آئین نامه سازمان لیگ ندارد و از ۱۵ سال قبل این اسناد به روز نشده است و حالا این آیین نامه را به روز کرده ایم. در کنار آن در بخش های دیگر مانند آموزش، داوری و.. درحال تدوین آیین نامه هستیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که امین اموال در این چند سال نداشتیم و به طور مثال سیستم انبار داری نداریم و اجرایی کردن این موارد زمان می برد. زمانیکه بدانیم چه موجودی داریم قطعاً می توانیم برای تجهیز کمبودها برنامه ریزی کنیم.

اسدی خاطرنشان کرد: زخم عمیقی که در چند سال قبل به فدراسیون زده اند به این راحتی درست نمی شود. پرداخت ده هزار دلار قسط بدهی جهانی سالیان گذشته کم نیست.

وی در ادامه به بحث تیم های ملی و برنامه های جوانگرایی هم اشاره کرد و گفت: جوان گرایی یک حرف است، کلی داستان دارد و نیازمند برنامه ریزی است نمی توان به راحتی هر قهرمانی را حذف کنیم تا بخواهیم با ورود جوانان جوانگرایی کنیم. با سیاست باید بودجه و برنامه ها را به این سمت سوق بدهیم.

وی به برنامه های تیم ملی هم اشاره کرد و گفت: ۶ نفری که با مربی جدیدمان کار می کنند جوان هستند و فرآیند برنامه ها شروع شده است. شاید حاصل این فرآیند جوانگرایی را چند سال دیگر ببینیم.

رییس فدراسیون دوچرخه سواری در مورد رئوس برنامه های سال جاری هم گفت: اردوهای تیم ملی را شروع کرده ایم. برای دختران هم منتظر پایان فصل اموزش و تحصیل مدارس هستیم. ۵ مرحله برای جوانان اردو داریم. قرار است تیم کوهستان ماه آینده به مالزی برود و تیم دوچرخه سواری جاده هم برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا ابتدا به ترکیه و بعد ازبکستان رفته و سپس راهی قزاقستان محل برگزاری مسابقات می رود. قرار است ما هم در قزاقستان در اجلاس آسیایی حاضر شویم.

او با بیان اینکه روزهای پر ترافیکی راپشت سر می گذاریم، تصریح کرد: تجهیز مرکز سنجش اصلی ترین برنامه ما بعد از المپیک است. بررسی عملکرد مدون ورزشکاران که کشورهای دیگر سالهاست انجام می دهند. بسیاری از مشکلات ما به دلیل همین عدم برنامه ریزی و رصد ورزشکاران بوده است. این مرکز سنجش یک‌ کار ریشه ای برای ارزیابی عملکردمان است و قطعاً به کمک آن پیشرفت و پسرفت مان را ارزیابی خواهیم کرد. یکی از پیشرفت های ما در این مرکز در بخش کنترل دوپینگ خواهد بود.

اسدی ادامه داد: بعد از این مرکز، مرکز سنجش هیات ها را هم راه اندازی خواهیم کرد. وزارت ورزش و کمیته هم به ما کمک می کنند. از اینجا کار علمی فدراسیون و نحوه انتخاب نفرات در اعزام ها شروع می شود. به این شکل حتی اعزام ها هم هدفمند می شود. این طور نیست که مربی بگوید ورزشکار مدال می گیرد اما در زمان مسابقه ببینیم ورزشکار در سطح آسیا نبوده است.

وی به برنامه های دیگر فدراسیون در بخش پایه هم اشاره کرد و گفت: مربی خارجی تیم ملی از ما درخواست برپایی اردوها و مسابقات خارجی کرده است. قرار است تیم های پایه را به ارمنستان و روسیه اعزام کنیم. در بخش جوانان سه مسابقه بین المللی را در تهران و البرز پیش بینی کرده ایم تا ورزشکاران به سطح آمادگی خوبی برسند.

اسدی با بیان اینکه پیک برنامه های فدراسیون دومرخه سواری تا المپیک خواهد بود خاطرنشان کرد: بعد از المپیک به زیر ساخت ها خواهیم رسید. برنامه ها و لیگ ها و مسابقات و آموزش همگی براساس ایین نامه ها خواهد بود و بهبود می یابد.

کد خبر 6091913

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • دیدار اعضای هیئت کشتی استان همدان با علیرضا دبیر
  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود