Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@07:32:27 GMT

سلامت خانواده و جامعه در گرو سلامتی بانوان است

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۱۰۶۶

سلامت خانواده و جامعه در گرو سلامتی بانوان است

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهرداری ساری با نگاه مدبرانه خود در مدیریت شهری، فعالیت های خود را در تمامی حوزه هادر نظر گرفته و خانواده ، فرهنگی و هنری ، ورزشی و اجتماعی، بهداشت و سلامت را همسنگ عمران و آبادانی مطرح نمود چون شهر با شهروند توسعه می یابد و شعار شهرداری ساری شد:  " شهر بامردم نه شهر برای مردم"

توجه ویژه به زنان و دختران در رشد فرهنگی اجتماعی خانواده ساروی،  در مدیریت شهری ساری، جای خرسندی است و تاسیس سراهای تداوم از مهمترین سیاست راهبردی و برنامه ریزی در این حوزه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سراها با تشکیل کارگروه های مختلف از اجتماعی و فرهنگی، علمی و بهداشتی و سلامت، ورزشی و تفریحی، آموزش شهروندی، گام موثری در شهری با شهروند محور  برداشت.

در راستای سلامت شهروندی و نشاط اجتماعی، برنامه های مختلفی در سراهای تداوم و ارشد، قرارگاه جهادی 1 و همچنین سازمان ها و شهرداری مناطق برگزار می شود که بخش اعظم فعالیت برای بانوان و کودکان است. درگفتگویی با محمد محبوب معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری با تاکید بر سلامت بانوان ، سلامتی خانواده و جامعه را در گرو سلامتی آنان دانست و اظهار داشت: اگر بانوان با نشاط، سالم، پر انرژی و شاداب باشند بدون شک جامعه‌ای سالم و شاداب نیز خواهیم داشت.

وی با اشاره به فعالیت 6 سرای تداوم و هم چنین سرای ارشد و قرارگاه جهادی 1 مناطق مختلف ساری ، آموزش فرهنگی و اجتماعی، بهداشت و سلامت، نحوه مصرف صحیح دارویی و مکمل ها، تغذیه سالم، ورزش و تفریح و مهارت های زندگی و شغلی، کودکیاری، مشاوره ها در حوزه کودک و نوجوان، فردی و زوجین، خانواده، تحصیلی و حقوقی را از جمله برنامه های  برای زنان برنامه های مختلف در حوزه زنان عنوان کرد و افزود: این کارگاه ها با کارشناسان مجرب شهرداری و مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی، و نهادها و سازمان های مرتبط برگزار می گردد .

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری ادامه داد:با توجه به اهمیت و شیوع کم تحرکی در جامعه زنان کشور و تاثیر آن بر تمامی ابعاد سلامت ، این موضوع با هدف سلامت زنان، خانواده سالم و جامعه پویا مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که زنان ما از ورزش به عنوان تنها نسخه رایگان به خوبی بهره گیری نمی کنند.

محبوب  با اشاره به‌ضرورت توجه به تغذیه سالم و برخی روش‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از نگاه متخصصان گفت: پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی نیازمند توجه به تغذیه سالم و تحرک بدنی است.

وی از مشارکت درکمپین سلامت اردیبهشت ماه سالجاری در راستای ارتقای سلامت و بهداشت گفت و افزود: درراستای سیاست های کارگروه سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کمپین ها یی  با عناوین، روز جهانی دیابت در 23 آبان و همچنین اول تا دهم آذر کمپین افسردگی برگزار می شود.

معاون فرهنگی شهرداری ساری  متذکر شد: البته در طول سال کارگاه هایی در  راستای تغذیه سالم و جلوگیری از چاقی و دیابت و اصلاح غلط الگوی غذایی و بیماریهای قلبی و عروقی برگزار می شود.

وی با اشاره به نقش تحرک بدنی در سلامت افراد و به‌ویژه زنان گفت: اگر زنان شاداب، توانمند و با اعتمادبه‌نفس باشند، می‌توانند فرزندانی سالم و پویا تربیت کنند.

محبوب، با تاکید بر توسعه ورزش همگانی ، آن را از سیاست های شهرداری در جهت ارتقای سلامت زنان عنوان کرد و افزود:، فقر حرکتی دختران و زنان ساکن در مناطق مختلف شهری بخصوص در حاشیه ها نگران‌کننده است.

وی گفت: سلامتی بانوان دغدغه جدی مسئولان نظام بهداشت و سلامت و شهرداری ساری بوده و گام‌های موثری در این حوزه برداشته شده است، امروزه با وجود امکانات مناسب ، می طلبد تا بانوان در ارتقای شادابی و سلامت خود تلاش کنند.

معاون فرهنگی شهرداری ساری با تاکید براینکه بانوان نقش اصلی را در خانواده ایفا می‌کنند، وقتی که حال مادر خوب باشد، فعال و با نشاط در خانواده فعالیت کند اعضای خانواده نیز حتما با نشاط و سالم خواهند بود، افزود: ضرورت دارد تا بانوان به سلامتی خود بیشتر توجه کنند ، کما اینکه این امر در جامعه ما خیلی کمرنگ است.

وی با اشاره به اینکه حرکات اصلاحی شامل کودکان و بانوان از اهداف مهم بشمار می رود، افزود: برنامه های مختلف ورزشی  و مسابقات در حوزه کودکان و بانوان در سراهای تداوم شهرداری ساری برگزار می شود.

محبوب با اشاره به این موضوع که بانوان به خودشان به عنوان اولویت اول زندگی نگاه نمی‌کنند و شاید حتی برخی‌ها احساس کنند اگر خودشان را اولویت اول بدانند خودخواهی است، اضافه کرد: اما قرار دادن خودشان در اولویت آخر در واقع ظلم به خودشان و حتی دیگران است، چرا که وقتی مادر و همسر یک خانواده به خودش اهمیت دهد روحیه و توان بیشتری برای رسیدگی به خانواده را پیدا می کند.

لازم به ذکر است همزمان با هفته سلامت بانوان ،  28 مهر روز جهانی پوکی استخوان کارگاهی با مشارکت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین کارگاه هایی شامل افزایش سلامت روا ن زنان، زن ایده آل در دنیای واقعی، تاثیر سلامت زن برخانواده، بهداشت و سلامت جنسی، کم خونی و عوارض آن،  در سراهای تداوم و ویزیت رایگان قلب در قرارگاه جهادی 1با حضور پزشکان متخصص برگزار شد.

در کارگروه سلامت روان و جسم کارگاه های مختلف شامل رابطه سلامت روان با حمایت اجتماعی، آموزش انواع سبک فرزند پروری، شناخت راهکار مقابله با افسردگی، خطاهای شناختی بین همسران، ارتباط بدون خشونت، شادکامی در زندگی، مهارت خلق منفی نوجوانان، راههای ترک عادت ناخوشاینددر کودکان، مادر و کودک و کارگاه های مختلف مذهبی و فرهنگی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، کارگاه های آموزشی شهروندی و هنر های مختلف شامل قالی بافی، شمع سازی، شطرنج، گلپروری، کارگاه های محفل اشتیاق و آگاهی و کتابخوانی، برنامه های مختلف ورزشی در سراها بر اساس زمان بندی برگزار می شود.

*تمام خدمات در سراهای تداوم رایگان می باشد

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

tags # خدمت سربازی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • روز جهانی سلامتی زنان + تاریخچه و پوستر World Women’s Wellness Day
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود
  • همایش ملی پیاده روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت ماه قم برگزار می شود
  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • برگزاری همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • قدردانی از ۸۷ فعال برتر حوزه سلامت خراسان جنوبی