Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@20:50:07 GMT

دیدار سران روسیه و آمریکا در اوج تنش ها

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۲۰۸۸۷

به گزارش پارس نیوز،

 دیدار ترامپ و پوتین روز جمعه در حاشیه نشست اعضای سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-پاسیفیک (اَپک) در ویتنام برگزار خواهد شد.
دیدار پوتین و ترامپ دومین دیدار سران روسیه و آمریکا است، دیدار نخست آنان تابستان پارسال صورت گرفت و از آن زمان تاکنون روابط دو کشور نه تنها بهتر نشده است بلکه به گفته اکثر تحلیلگران گره روابط مسکو و واشنگتن کورتر نیز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در یک سال گذشته مقامهای دو کشور اتهامات مختلفی به طرف مقابل زده اند که نقض قرارداد کاهش موشک های کوتاه و میان برد، نحوه مواجهه با بحران سوریه و اوکراین و حتی فعالیت در افغانستان از جمله موضوعات مورد اختلاف دو طرف است.
کارشناسان روس بر این باورند که روابط کنونی کشورشان با آمریکا، پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 تا امروز بی سابقه است و حتی در دوران بلوک شرق و غرب (جنگ سرد) نیز چنین رویارویی وجود نداشت.
ژنرال لئونید ایواشف رئیس آکادمی مطالعات دیپلماتیک روسیه دراین باره گفت: حتی در دوره جنگ سرد، مقام های شوروی و آمریکا با هم تماس داشتند اما امروز دیدارها به پایین ترین سطح رسیده است و بندرت شاهد برگزاری مذاکرات جدی بین مقام های دو کشور هستیم.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، این وضعیت را برای دوطرف خطرناک خواند و افزود: روسیه و آمریکا مسئولیت مهمی در خصوص امنیت جهانی و ثبات راهبردی دارند و وجود تنش میان این دو قدرت جهانی، قطعا بر اوضاع بین المللی تاثیر می گذارد.
جنگ سرد به دورانی گفته می شود که پس از شکت آلمان نازی در جنگ جهانی دوم آغاز شد و اتحاد جماهیر شوری، شرق اروپا و آمریکا، غرب اروپا را رهبری می کردند و تا پیش از فروپاشی اردوگاه کمونیسم در سال 1991 ادامه یافت، هر چند دامنه آن از دهه 80 میلادی با تضعیف کمونیسم در کشورهای بلوک شرق کاهش پیدا کرده بود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز با اشاره به کاهش سطح روابط دو کشور گفته است: همکاری های مسکو و واشنگتن در پائین ترین نقطه از زمان جنگ سرد قرار دارد.

*** جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آمریکا
«باراک اوباما» دسامبر سال 2016 به بهانه دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، 35 دیپلمات روسی را از آمریکا اخراج و دو ساختمان دیپلماتیک روسیه در این کشور را تعطیل کرد. در آن زمان پوتین با رد هر گونه دخالت در انتخابات آمریکا بشدت به اقدام اوباما اعتراض کرد اما از پاسخ فوری خودداری و ابراز امیدواری کرد ترامپ این خط مشی را تغییر دهد.
این اوضاع تا مردادماه گذشته بین دو کشور ادامه داشت، اما با تصویب قانون جدیدی در کنگره آمریکا برای تحریم روسیه، ایران و کره شمالی، روسیه درصدد اقدام تلافی جویانه برآمد.
روسیه در آن زمان اعلام کرد که شمار کارکنان مراکز دیپلماتیک این کشور و آمریکا باید مساوی باشد و به 450 نفر برسد، بنابراین کارکنان اضافی مراکز دیپلماتیک و سفارت خانه آمریکا در روسیه باید از این کشور در مدت زمان مشخصی خارج می شدند.
تیرگی در روابط روسیه و آمریکا، با توقیف دو ملک دیپلماتیک آمریکا در مسکو شامل یک ویلای دیپلماتیک و انبار وابسته به سفارت افزایش هم یافت.
به دنبال این اقدامات روسیه علیه آمریکا، دو روز پیش از پایان یافتن فرصتی که روسیه برای خروج نیروهای مازاد آمریکایی از خاک خود داده بود، آمریکا به روسیه اعلام کرد که ظرف کمتر از دو روز باید سرکنسولگری خود در سانفرانسیسکو را تخلیه و دو مرکز وابسته به کنسولی خود در نیویورک و واشنگتن در آمریکا را خالی کند.
تنش میان دو کشور به حدی بالا گرفت که دود آن از ساختمان سرکنسولگری روسیه در سانفرانسیکو به آسمان بلند شد.
اگر چه روسیه به سرعت این ساختمان ها را خالی کرد اما یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهوری روسیه تصمیم آمریکا برای تعطیلی این مراکز دیپلماتیک را غصب املاک و اموال خواند.
وی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: توقیف اموال دیپلماتیک روسیه در آمریکا به غصب زورمندانه املاک شباهت دارد. بدین ترتیب پنج مرکز توقیف و غصب می شود. این املاک مصونیت دیپلماتیک دارد که از طرف واشنگتن نادیده گرفته می شود.
در آخرین اظهارات مقامهای روسی در این مورد، سفیر روسیه در آمریکا یکشنبه این هفته گفت که مسکو در حال آماده کردن طرح دعوی علیه دولت آمریکا در دادگاه به دلیل توقیف و تجسس اموال دیپلماتیک خود در این کشور است.
«آناتولی آنتونف» در همایش سالانه انجمن دانشمندان روسیه و آمریکا در شهر شیکاگو گفت: در حال جمع آوری اسناد لازم برای شکایت علیه اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا در توقیف اموال و املاک دیپلماتیک روسیه در این کشور هستیم و اقدامات برای تنظیم شکایت علیه آمریکا به دقت و ظرافت صورت می گیرد زیرا طرف روسی نیاز به پیروزی دارد.

*** تحریم های متقابل روسیه و آمریکا
اما اختلافات آمریکا و روسیه سر دراز دارد، آمریکا از سال 2013 که قانون ماگنیتسکی حاوی نخستین بسته تحریمی روسیه را وضع کرد تاکنون، بر این کشور چند بسته تحریم های مالی و اقتصادی به بهانه مساله اوکراین اعمال کرده است و شماری از مقام ها و شهروندان روسی نیز در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفته اند.
با اصرار آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای غربی همچون کانادا نیز به تحریم های ضد روسی پیوستند که بر روابط مسکو با این کشورها تاثیر زیادی داشت و در مقابل نیز روسیه از سال 2014 تحریم هایی را علیه این کشورها وضع کرده که ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ازجمله آنهاست.
آخرین مورد تحریم های روسیه و غرب، پنجم آبان ماه امسال وضع شد و آمریکا از تنظیم فهرستی خبر داد که در آن نام شرکت های بزرگ روسی برای اعمال تحریم های جدید گنجانده شده است.
خبرگزاری ایتارتاس در مورد محتوای این فهرست نوشت: این فهرست بزودی منتشر می شود و نام شرکت های تسلیحاتی همچون کلاشینکوف، روس آبارون اکسپورت، ایژماش، آنتی آلماز (تولیدکننده سامانه های پدافند موشکی) و کشتی سازی «آدمیرالتیسکی ورفی» در آن گنجانده شده است.
روسیه نیز همزمان با تحریم های جدید آمریکا علیه این کشور، صادرات برخی محصولات مصرفی و خوراکی کشورهای غربی و آمریکا به این کشور را ممنوع کرده است.
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: در فهرست تحریم های جدید روسیه که بر آمریکا، کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعمال شده است، فراورده های گوشتی مانند گوسفند، بز، اسب، روغن حیوانی و خوک زنده گنجانده شده است.

** اختلاف در خصوص برجام و بحران سوریه
روسیه و آمریکا در مورد مساله سوریه و موضوع برجام اختلافات عمیقی دارند.
در مورد برجام پس از مخالفت ترامپ با این توافق بین المللی مقامهای روس بر حمایت از آن و لزوم اجرای مفاد توافق تاکید کردند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد که بازگشت به وضعیت پیش از برجام ناممکن است و اعمال مجدد تحریم های شورای امنیت در باره ایران مطرح نیست.
لاوروف روز 28 مهر ماه در نشست دو روزه خلع سلاح هسته ای در مسکو گفت: به نوبه خود تلاش می کنیم، نظام تضمین های آژانس بین المللی انرژی اتمی، غیرسیاسی و مستحکم بماند و بر قوانین بین المللی استوار باشد و به کسب دستاوردهایی همچون برجام کمک کند.
وی اظهار کرد: آژانس تنها سازمان دارای صلاحیت از سوی شورای امنیت سازمان ملل است که منظم در ایران بازرسی و پایبندی این کشور را به تعهدات، راستی آزمایی می کند.
روسیه و آمریکا در خصوص بحران سوریه نیز اختلافات عمیقی دارند و در این راستا هر از چند گاهی اتهاماتی علیه هم مطرح می کنند.
مسکو به تازگی آمریکا را متهم کرد که در منطقه التنف در جنوب سوریه پایگاه غیرقانونی تاسیس کرده است و فعالیت این مرکز نظامی آمریکا و ممنوعیت تردد خودروها و کامیون ها تا شعاع 55 کیلومتری پایگاه، موجب جلوگیری از انتقال کمک های انساندوستانه به اردوگاه پناهجویان سوری در آن منطقه شده است.
واشنگتن نیز که به عقیده بسیاری از ناظران بی طرف، انواع تسلیحات را به افراط گرایان و مخالفان دولت سوریه که تروریست های داعش نیز جزئی از آنان هستند، می دهد، مسکو را متهم به حمایت از حکومت بشار اسد و جلوگیری از تحقیقات پیرامون حادثه شیمیایی خان شیخون کرده است که به ادعای آمریکا کار ارتش سوریه بوده است؛ ادعایی که دولت سوریه بارها آن را رد کرده است.

** دور جدید بحران ها با امضای ترامپ
روابط مسکو با واشنگتن، اتحادیه اروپا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از سال 2014 پس از بروز بحران در اوکراین و جدا شدن شبه جزیره کریمه از این کشور و سپس انضمام به روسیه برپایه نتایج یک همه پرسی، مجموعه ای از تحریم های ضدروسی، پاسخ های تحریمی متقابل و همچنین صف آرایی های نظامی در شرق اروپا را به دنبال داشته است، این اختلاف ها در دولت ترامپ هم افزایش داشته است.
رییس جمهوری روسیه به تازگی در مورد بسته تحریم های مسکو با امضای ترامپ، گفت: طرف آمریکایی بار دیگر گامی برای تیره تر کردن روابط برداشته است، واشنگتن تحریم های غیرقانونی علیه مسکو اعمال و برای تاثیرگذاری بر کشورهای دیگر از جمله متحدان که علاقه مند به توسعه روابط با روسیه هستند، تلاش می کند.
پوتین در مصاحبه با شبکه اول تلویزیونی این کشور خاطرنشان کرد: مدت طولانی صبر کردیم بلکه وضعیت بهبود یابد، امیدوار بودیم اوضاع تغییر کند، اما از قرار معلوم اگر تغییری حاصل شود، زود نخواهد بود.
رییس جمهوری روسیه با بیان اینکه نمی خواهم در مورد ماهیت داخلی اقدامات آمریکا سخن بگویم، اظهار کرد: ما بایستی اقدام می کردیم و لازم دانستیم، نشان دهیم هیچ اقدامی را بدون پاسخ نمی گذاریم. در مورد اقدامات متقابل روسیه و اینکه در مورد تحریم های آمریکا کم یا زیاد است، یادآوری می شود از نقطه نظر کار دستگاه دیپلماتیک، اقدام مسکو کاملا حساس است.

** روس هراسی پایه سیاست کاخ سفید
ولادیمیر زاخاروف رئیس انستیتو پژوهش های سیاسی و راهبردی روسیه نیز با پیش بینی تداوم تیرگی روابط مسکو و واشنگتن به خبرنگار ایرنا گفت: آشکار است که سیاست های ضدروسی آمریکا ادامه خواهد یافت، زیرا کاخ سفید از این اقدام ها در جهان سود می برد.
زاخاروف افزود: سیاست های ضدروسی بخش جدایی ناپذیر و هسته سیاست خارجی آمریکا را تشکیل می دهد و پس از دیدار ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ نیز همچنان ادامه خواهد یافت.
وی افزود: آمریکا حتی در دوره ترامپ نیز سیاست خارجی خود را بر اهداف ضدروسی پایه ریزی کرده و این سیاست ها نسبت به دوره اوباما فرق چندانی نکرده است.
کارشناس روس تاکید کرد: آمریکا با ادامه و استفاده از طرح روس هراسی، کشورهای مختلف به ویژه همپیمانان خود را وادار به خرید تسلیحات آمریکایی می کند و از این راه سالانه دهها میلیارد دلار سود می برد و به همین دلیل، همواره نیاز به دشمن قدرتمند دارد که روسیه برای ایفای چنین نقشی مناسب است.
زاخاروف در ادامه خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از سیاستمداران آمریکایی از روسیه نفرت دارند و این وضعیت به ویژه در کنگره آشکارتر است.
کارشناس روس گفت: افرادی مانند سناتور مک کین که دچار جنون ضدروسی هستند، کم نیستند و مانع هر گونه بهبودی و سلامتی روابط روسیه و آمریکا می شوند.
زاخاروف در پایان تاکید کرد: سیاستمداران آمریکایی همیشه موضوعات واهی مطرح می کنند و اگر از سیاست های کشوری به عنوان مثال روسیه یا ایران ناخرسندند، اتهام می زنند. چنین رویکرد غیرمسئولانه ای در چند دهه اخیر و پس از فروپاشی شوروی (سال 1991) به شیوه معمول واشنگتن تبدیل شده است.
آلکسی پوشکوف رییس کمیسیون سیاستگذاری اطلاعاتی شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه نیز در این رابطه اعلام کرد: آمریکا که از سیاست های تحریمی علیه کشورهای دیگر نتیجه ای نگرفته است و از این وضعیت رضایت ندارد، در آستانه تشنج شدید عصبی قرار گرفته است.
پوشکوف در توییتر خود نوشت: تصمیم آمریکا برای اتخاذ تحریم هایی علیه چند کشور حاکی از این واقعیت است که واشنگتن در آستانه تشنج عصبی قرار دارد.

***ادعای مداخله روسیه در انتخابات آمریکا
مقام های آمریکایی به ویژه سیاستمداران حزب دمکرات که هنوز طعم تلخ شکست هیلاری کلینتون نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را از یاد نبرده اند روسیه را متهم به دخالت در این انتخابات به نفع ترامپ کرده اند.
آژانس های اطلاعاتی آمریکا ادعا کرده اند که روسیه در تلاش برای کمک به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 از ابزارهای سایبری استفاده کرده است ادعایی که همواره کرملین آن را رد کرده است.
در این کارزار که از یک سال پیش جریان یافته است، تاکنون چند نفر ازجمله پل منفورت رئیس وقت ستاد انتخاباتی ترامپ و «جرج پاپادوپولوس» مشاور این ستاد متهم شده اند.
تاکنون چندین مقام اطلاعاتی و قضایی آمریکا به جلسات کمیته های اطلاعاتی سنا و مجلس نمایندگان این کشور برای تحقیق درباره این پرونده احضار شده اند.
این وضعیت به شدت بر روابط روسیه و آمریکا سایه انداخته است و وضعیت به جایی رسیده است که حتی آناتولی آنتونف سفیر روسیه در آمریکا یکشنبه جاری اعلام کرد که نمایندگان کنگره آمریکا از دیدار با وی خودداری می کنند.
در شرایط کنونی، باید صبر کرد و دید که دومین دیدار پوتین و ترامپ در اوج تنش ها، نتیجه مثبتی در روابط دوجانبه روسیه و آمریکا خواهد گذاشت یا روابط تیره تر خواهد شد.
اروپام*391** 1346**

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۰۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902679

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟