Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، توجه و حمایت از تولید، بحث جدیدی نیست و سالهاست که مطالب مختلفی از سوی دولتمردان و کارشناسان و فعالان تولید کشور پیرامون این موضوع مطرح شده و راهکارهای مختلفی نیز در این میان ارائه شده است. اما آنچه که مسلم است این راهکارها یا عملی نشده و یا  پیش بینی صورت گرفته را محقق نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت یکی از دلایل اصلی بی ثمر بودن نسخه های متعدد پیچیده شده برای تولید، نگاه محدود مسوولان و کارشناسان و همچنین عدم در دسترس بودن آمار جامع و شفاف از میزان تولیدکنندگان کشور است.

از طرف دیگر، تولید مبحثی است که به عوامل مختلفی از جمله بازار وابسته است و تا زمانیکه نتوانیم رونق بازار به ویژه در حوزه صادرات را تامین کنیم، نمی توانیم به رونق تولید امیدوار باشیم.

کاهش تصدی گری دولت موجب رونق تولید می شود

 محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد: برای حمایت از تولید باید بسیاری از تعرفه هایی که بعنوان حمایت از تولید قرار داده شده است، برداشته شود چراکه این امر موجب ایجاد فضای رقابتی در تولید خواهد شد.

وی در ادامه افزود: اگر می خواهیم به صورت ریشه ای تولید را بهبود بخشیم، باید کار را از مدارس کشور آغاز کنیم و به طور حتم با دانش 50 سال پیش که در مدارس تدریس می شود، این اتفاق نخواهد افتاد.

منصوری تاکید کرد: یکی از راه های دیگر برای رونق تولید در کشور، جذب سرمایه‌های خارجی است و ایران به دلیل داشتن مزیت های بی شمار برای تولید از جذابیت بالایی در بین سرمایه گذاران دنیا برخودار است.

وی با بیان فزونی فساد در میان مدیران دولتی، تاکید کرد: در صورتیکه دولت از تصدی گری خود کم کرده و در اجرای درست اصل 44 بکوشد، می توانیم تولید کشور را متحول کنیم.

روحیه خودباوری تولیدکننده ایرانی باید تقویت شود

 نادر نادری تولیدکننده موفق در گفتگو با خبرنگار اصنعت،تجارت و کشاورزی با بیان مزایای تولید درکنار مشکلات ، اظهار کرد: یکی از مزایای اصلی تولید در ایران، فضای باز و رقبای کم است در حالیکه در کشور صنعتی همچون آلمان رسیدن به جایگاه قابل قبول در میان تولیدکنندگان دیگر ،کار بسیار دشوارتری است.

این تولیدکننده نمونه معتقد است؛ عدم تولید محصول بر اساس دانش بنیان و تکنولوژی و علم روز دنیا موجب شده تا بسیاری از تولیدات ما نامرغوب و بی کیفیت باشد.

نادری تاکید کرد: بهتر است با قدم برداشتن در جهت تقویت خودباوری میان تولیدکنندگان ایرانی، زمینه را برای حضور هر چه بیشتر محصولات داخلی در بازارهای جهانی فراهم آوریم.

 واردات بی رویه عاملی اصلی رکود در تولید 

حسن عمادی یکی دیگر از فعالان صنعتی که در سال های اخیر به دلیل مشکلات متعدد مجبور به تعطیلی واحد صنعتی خود شده است در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد:  واردات بی رویه از کشور چین ، عامل اصلی رکود ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی در داخل کشور بوده است.

وی در ادامه افزود:دیگر تولید بویژه در حوزه صنعتی ،جایگاه سودآوری خود را در ایران از دست داده و اکنون تاجرانی که اقدام به واردات می کنند ،می توانند از سودهای کلانی برخوردار شوند.

عمادی تاکید کرد:قیمت تمام شده محصولات ما در بخش صنعت با قیمت محصولات چینی قابل رقابت نیست زیرا آنها از امکانات بالقوه و حمایت های بی دریغ دولتی برخوردارند اما در کشور ما هنوز توجه لازم به صنایع پایین دستی نشده است.

این فعال صنعتی واردات بی رویه و قاچاق را عامل اصلی فلج شدن تولید در کشور دانست و گفت: باید سعی کنیم تا با روش های روز دنیا و تکنولوژی مناسب راه های ورودی به کشور کاملا کنترل شده و نگذاریم هر کالایی به آسانی به کشور وارد شود.

عمادی همچنین تصریح کرد: تهیه و تدوین سامانه جامعی در جهت آمارگیری از نیاز داخلی می تواند کمک موثری در جهت ساماندهی واردات و هدفمند کردن تولید داخلی باشد.

رکود فراگیر در اقتصاد ، موجب کاهش نقدینگی در بازار

عبدالحمید بهین فر ،فعال حوزه صنعت در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با بیان اینکه کمبود سرمایه در گردش  عامل اصلی رکود در صنایع است، اظهار کرد: رکود فراگیر در اقتصاد ، موجب شد تا نقدینگی در بازار کم شده و در نتیجه قدرت خرید تولیدات داخلی نیز پایین بیاید.

وی در ادامه افزود: سخت گیری دولت برای دریافت مطالبات خود نظیر حق بیمه، مالیات و عوارض از عوامل دیگری است که باعث شده تا تولیدکنندگان صنعتی هر روز ضعیف تر شده و در نهایت از نفس بیفتند.

 این فعال حوزه صنعت کشور بیان کرد: بروز مشکلات مختلف در جلوی پای تولیدکننده ها از یک سو و عدم همکاری بانک ها در تسهیلات دهی از سوی دیگر موجب شده تا نیروهای جدید از ورود به حوزه تولید واهمه داشته باشند.

 وی  تسهیل شرایط وام دهی بانک ها به تولیدکننده داخلی را یکی از عوامل اصلی رشد تولید دانست و گفت: بدون شک افزایش سرمایه در گردش، موجب رونق تولید در کشور خواهد شد.

 سیاست های غلط،عامل ضعف تولید است

 رضا علیزاده عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  اظهار کرد: در زمینه حمایت از تولید ملی تاکنون تلاش های زیادی از طرف همه نهادها صورت گرفته اما شاهدیم که مجموع این فعالیت ها نتیجه مطلوبی در بر نداشته است.

وی در ادامه افزود: شاید بتوان گفت که ظرفیت های ما برای حمایت همه جانبه از تولید کافی نبوده اما باید در نظر داشته باشیم که گاهی سیاست های طراحی شده در این رابطه اشتباه بوده است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: برای مثال یکی از سیاست های حمایتی دولت از تولید ملی، تعیین تعرفه‌های بالا برای واردات برخی از کالاهاست که هر چند این امر از دیدگاهی یک حرکت حمایتی به حساب می آید اما از دیدگاه دیگر، صنعتی که نتواند در بازارهای جهانی رقابت کرده و به روز شود ، محکوم به نابودی است.

وی با تاکید بر عدم حمایت مداوم از واحدهای تولیدی بیمار، گفت: اکنون زمان آن رسیده که در حد کلان ، تولید ملی را  با روش های درست وکارشناسانه تقویت کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان هدایت صنایع به سمتی که پتانسیل بیشتری دارند، یادآور شد: در 30 سال گذشته هرگونه حمایتی که ممکن بود از صنعت خودروسازی کردیم، تا جاییکه حتی از جیب مصرف‌کننده داخلی زدیم اما خودروسازان ما در بروزرسانی صنعت خود، موفقیتی کسب نکردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، امیررضا قیامی آزاد، در آستانه نخستین گردهمایی صنعتگران حوزه فولاد و دانشگاهیان که ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تالار شهید چمران دانشکدگان فنی برگزارمی شود، هدف از برگزاری این همایش را گردهم آوردن فعالان عرصه صنعت و جامعه دانشگاهی در فضای دانشگاهی دانست و اظهار کرد: این گام کوچکی در جهت برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه است.

تقدیر از پایان نامه‌ها و رساله‌های دکترای کاربردی در صنعت فولاد

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، از تقدیر پروژه‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌های دانشجویی و رساله‌های دکتری کاربردی در جهت حل مشکالت یا بهینه کردن فرآیند تولید در صنعت فولاد در همایش آینده خبر داد و گفت: بایدفعالیت‌های دانشگاهی به سمت عملگرا و کاربردی بودن حرکت کند.

وی، حل مشکالت و چالش‌های صنعت فولاد توسط دانشگاهیان را مهمترین هدف این گردهمایی برشمرد و افزود: اصلاح الگوی مصرف در سازه‌های فولادی، مصرف و تولید بهینه فولاد به عنوان یک فلز ارزشمند در ساختمانسازی، پلسازی، صنعت خودروسازی، صنعت هوا فضا) موشک و ماهواره (کشتیرانی و کاهش پرتی انرژی و ... از جمله این چالش هاست.

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف پروفیل و مقاطع فولادی در کشور در ادامه خاطرنشان کرد: در کارخانجات فولادسازی به علت نبود خطوط تولید بهینه با پرتی) اتلاف انرژی مواجه هستیم. هم چنین باید در استفاده از فولاد با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی مانع از اتلاف مصالح حین مصرف شویم.

تأکید بر ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت کشور

قیامی آزاد، آشنایی با مشکلات صنعت فولاد و در مقابل آشنایی صنعت با توانمندی‌های جامعه دانشگاهی در حل مشکلات را از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوان و تصریح کرد: باید مطالب و دروس دانشگاهی اعم از آموزش و پژوهش متناسب با نیاز روز صنعت کشور باشد تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی توانایی حل مسایل حوزه صنعت فولاد را داشته باشند.

وی، دانشجویان همه صنایع و دانشگاهیان در حوزه عمران، مکانیک، مهندسی متالورژی و مواد و مهندسی صنایع رااز مخاطبان اصلی این همایش برشمرد و افزود: صنعتگران فولاد، تولیدکنندگان و همه شرکت‌های مشاور، طراح، پیمانکار، مجری از دیگر مخاطبان این همایش هستند.
دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با بیان این که در این همایش مسئولان اجرایی هم حضور دارند.

گفت: پنل‌های تخصصی به گونه‌ای طراحی شده اند تا همه افراد اعم از صنعتگر، مسئول اجرایی و دانشگاهیان حضورداشته باشند.

قیامی آزاد، با تأکید مجدد بر اینکه مطالب و دروس دانشگاهی باید متناسب با نیاز روز صنعت بازنگری و اصلاح شوند، گفت: پروژ ههای تحقیقاتی دانشگاه‌ها هم باید بنیادین و کاربردی و در جهت حل مشکالت صنایع کشور تعریف شوند.

وی، با بیان اینکه ایجاد تعامل و حفظ برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت ضروری است، یادآور شد: مشکلات صنایع از جمله صنعت فولاد باید به دست دانشگاهیان برطرف شود.

براساس این گزارش، نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با حضور دانشگاهیان، صنعتگران و مسئولان اجرایی روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن شهید چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دانشجویان و علاقه‌مندان صنعت فولاد می‌توانند برای ثبت نام رایگان و شرکت در همایش به لینک https://survey.porsline.ir/s/GKC۹FCQj  مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد