Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@15:44:00 GMT

نیمی از امامزادگان کشور درآمد ندارند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۳۳۳۰

نیمی از امامزادگان کشور درآمد ندارند

حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی روز سه‌شنبه ۲۳ آبان‌ماه در نشست خبری که به مناسبت هفته وقف در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، با بیان اینکه در روایات اسلامی از صدقه به وقف تعبیر شده است، اظهار کرد:‌ وقف یادگار پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و حضرت زهرا (س) است که خوشحالیم در این عرصه ما میراث‌دار این فرهنگ در جامعه اسلامی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقف در سایر ادیان نیز بوده است، ولی پیامبر (ص) آن را تکامل بخشید و بر آن مُهر تأیید زد و آن را در سطح کل جهان توسعه داد.

ایران آنلاین /وی در ادامه با بیان اینکه وقف در موضوعات مختلفی به دولت، ملت و مردم ما خدمات مختلفی ارائه می‌دهد، گفت: یکی از خدمات مهم موقوفات، خدمت‌درمانی به دولت و ملت است. بیش از ۱۴۰۰ خدمات و موقوفات درمانی در کشور داریم، ۲۵ درصد این مراکز درمانی موقوفه هستند و ۳۳ بیمارستان وقفی در تهران داریم و بیش از ۶۰۰۰ موقوفه درمانی در سطح کشور به ثبت رسیده است. همچنین موقوفات علمی، آموزشی و پژوهشی نیز در سازمان اوقاف و امور خیریه وجود دارد که بیش از ۴۰۰ دانشگاه ما موقوفه است که ممکن است خود اساتید و دانشجویان از آن اطلاع نداشته باشند و ۱۴۰۰ مدرسه موقوفه نیز داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: خدمات فرهنگی و عبادی که در مدارس، حسینیه‌ها و تکایا شکل می‌گیرد از جمله اقدامات و دستاوردهای سازمان اوقاف است. بیش از ۷۰ هزار مسجد، ۱۵ هزار حسینیه و تکیه داریم که در طول سال به ویژه محرم و صفر خدماتی را به مردم ارائه می‌دهند. ما در سازمان اوقاف یک حرکت رو به جلویی را آغاز کرده‌ایم که برای مدیریت موقوفات برنامه‌هایی را ارائه بدهیم. از جمله برنامه ما توجه به موقوفات و ترویج وقف قرآنی است.

محمدی تصریح کرد: از سال ۹۱ تا به حال تمامی اسناد وقفی و موقوفه‌ها در سامانه‌های ثبت کشور به ثبت رسیده است. بیش از ۵۰۰ هزار صفحه وقف‌نامه مطالعه و بررسی شده است که در سامانه به ثبت رسیده است.

وی یادآور شد: نسبت به اخذ سند مالکیت رسمی کشور در عرصه موقوفات نیز اقدام فوق‌العاده‌ای داشته‌ایم. از زمانی که ثبت در کشور به وجود آمده تا پایان سال ۸۸، ۶۵۰۰ سند برای موقوفات به ثبت رسیده است که از سال ۸۹ تا این تاریخ بیش از ۷۰۰۰ سند رسمی برای موقوفات کشور ارائه شده است.

وی گفت: درباره حل مشکلات مردم و موقوفات نیز ۱۸ تفاهم‌نامه با سازمان‌های مختلف به امضا رسیده است که از این طریق مشکلات مردم و موقوفات کشور حل شود. از جمله تفاهم‌نامه‌هایی که امضا شده با سازمان منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی،‌ میراث فرهنگی و... از دیگر سازمان‌هایی بودند که به آن‌ها تفاهم‌نامه امضا شده است. در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی که در سازمان منابع طبیعی بوده است از طریق این تفاهم‌نامه‌ها مشکلات‌شان رفع شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از دیگر اقدامات این سازمان، شناسایی مستأجرین و متصرفین موقوفات است. بیش از ۱۱ هزار رقبه در تصرف دستگاه‌های حکومتی بود و بیش از ۲۵ هزار هکتار از اراضی نیز در اختیار این دستگاه‌ها قرار داشت که ما آن‌ها را شناسایی و جمع‌بندی کردیم و خواسته‌هایی که از موقوفات داشتیم را برای آن‌ها ارسال کردیم. بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات سازمان اوقاف از این رقبه‌ها و موقوفات است. همچنین مستندسازی مطالبات سازمان از دستگاه‌های حقیقی و حقوقی را داشتیم که از طریق دستگاه‌های حقوقی این امر را پیگیری کردیم.

محمدی یادآور شد: عمران و آبادانی موقوفات نیز از دیگر اقدامات ما در سازمان اوقاف بوده است که ما بیش از ۱۰ هزار رقبه را مورد بررسی قرار داده‌ایم که آن‌ها باید ساخته شود و مورد بازسازی قرار بگیرند. برای این کار قریب به ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم و در این عرصه نیز برنامه‌ریزی‌هایی داشته‌ایم. از سال ۶۸ تا ۸۸، ۳۷۰۰ رغبه ساخته شده و از سال ۸۹ تاکنون بیش از این ارقام رغبات مورد ساخت و ساز و عمران و آبادانی قرار گرفته‌اند.

وی یادآور شد: شناسایی موقوفاتی که در هیچ جا ثبت و ضبط نشده از دیگر اقدامات سازمان اوقاف بوده است. بیش از ۳۰ هزار از موقوفات شناسایی شده است و حق و حقوق آن‌ها مورد پیگیری قرار گرفته است. از سال ۹۱ با اساتید دانشگاه‌ها و صاحب‌نظران در عرصه وقف داشته‌ایم که بتوانیم یک شاخصه‌هایی را برای سازمان اوقاف و امور خیریه در عرصه رقبات طراحی کنیم تا از دستاوردهای این سازمان و موقوفات بهره‌وری بیشتری داشته باشیم و از بین ۲۰۰ شاخصی که برای برنامه‌ریزی ارائه شد ۱۶ شاخص کلی تهیه و تدوین شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: ۴۸ درصد از امامزادگان هدایا و نذورات و درآمدزایی دارند و ۵۲ درصد آن‌ها هیچ گونه درآمدی ندارند. ما اگر بخواهیم همه بقاع متبرکه کشور پذیرای زائران باشد، باید در این عرصه برنامه‌هایی داشته باشیم تا بتوانیم از طریق امامزادگان خدمات مادی، معنوی، تبلیغی و فرهنگی را برای مردم ارائه بدهیم. برای فعال‌سازی تمام امامزادگان در این عرصه حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان بودجه لازم است تا بتوانیم برای اداره کردن امامزادگان مدیریت عمرانی و فرهنگی آن‌ها برنامه‌ریزی داشته باشیم.

محمدی خاطرنشان کرد:‌ برای مدیریت عمرانی امامزادگان تا پایان سال ۸۸ در چهار میلیون و ۴۰۰هزار مترمربع کار عمرانی انجام شد و از سال ۸۹ تاکنون در بیش از شش میلیون و و ۵۰۰ هزارمترمربع کار عمرانی انجام شده است. تا پایان سال ۸۸ در کمتر از ۵۰۰ هزار امامزاده نماز جماعت برگزار می‌شد، ولی از سال ۸۸ تاکنون در ۱۳۰۰ بقعه و امامزاده نماز جماعت برپا می‌شود که در برخی از آن‌ها نماز صبح و ظهر و عصر به صورت جماعت برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: بیش از ۵۲ هزار مُبلغ و کارشناس دینی از سال ۸۹ تاکنون به سراسر کشور اعزام شدند و راه‌اندازی در حوزه مسائل و مفاهیم قرآنی داشته‌ایم. از اول انقلاب تا پایان سال ۸۸، ۴۰۰ بقعه در عرصه مسائل قرآنی فعال بودند و از سال ۸۹ تاکنون در بیش از ۲۹۰۰ بقعه و امامزاده کار فرهنگی و قرآنی انجام می‌شود. در عرصه فعالیت‌ها و مسابقات قرآنی تا پایان سال ۸۸، ۳۶ هزار نفر در مسابقات قرآن شرکت می‌کردند و از سال ۸۹ تا پایان امسال بیش از ۴۰۰۰ نفر در مسابقات قرآنی شرکت می‌کنند و بیش از سه میلیون دانش‌آموزان با همکاری آموزش و پرورش در مسابقات قرآنی شرکت می‌کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد:‌ مقام معظم رهبری در سال ۹۰ فرمودند که باید بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون حافظ قرآن داشته باشیم که ما از همان سال به صورت خودجوش این اقدام را در سازمان اوقاف دنبال کردیم و تا پایان سال ۹۵ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از هموطنان ما در عرصه حفظ و مفاهیم قرآنی در فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف شرکت کردند و در فضای مجازی که سازمان اوقاف و امور خیریه برای مفاهیم قرآنی راه‌اندازی کرده است  افرادی شرکت کرده‌اند. همچنین در مسابقات قرآنی بیش از ۸۳ کشور نماینده دارد.

محمدی ادامه داد: از اول انقلاب تا پایان سال ۸۸، ۱۳ هزار و ۹۶ موقوفه به ثبت رسیده است ولی از سال ۸۹ تاکنون ۱۵ هزار و ۶۱۷ موقوفه ثبت شده است و در این عرصه رسانه‌ها، مبلغان و ائمه جماعات تأثیرگذار بودند. از دیگر اقدامات ما در سازمان اوقاف ایجاد وقف مشارکتی است که در این طرح افراد زیادی شرکت کرده‌اند چرا که با توجه به وضعیت مالی افراد در زمان حال حاضر شاید نتوانند افراد به صورت تکی وقف داشته باشند و این وقف مشارکتی یک فعالیت در عرصه ایجاد موقوفات است و سه بیمارستان در قالب کار مشارکتی کار خود را آغاز کرده است.

وی گفت:‌ برنامه‌ریزی برای تشویق مردم در عرصه تولید علم و فناوری نیز داشته‌ایم. یکی از سیاست‌های مقام معظم رهبری که آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته‌اند، ارتقاء وقف در زمینه علم و فناوری است. ما هم در این عرصه برنامه‌ریزی داشته‌ایم. اما در حال حاضر موقوفات قرآنی بسیار کم است و در این رابطه نظرسنجی‌هایی داشته‌ایم و دلیل آن این بود که بیش از ۷۰ درصد از مردم با وقف و کارکردهای آن آشنایی ندارند که برای این امر رسانه‌ها باید اقدام کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف از اقدامات جدی است که رسانه‌ها باید به آن اهتمام بورزند. ما کمپین «همه واقف باشیم» را راه‌اندازی کرده‌ایم که در این عرصه ارگان‌ها و نهادهای زیادی نیز با ما همکاری داشته‌اند. شفافیت‌سازی مالی و مدیریت مالی سازمان اوقاف و امور خیریه از دیگر اقداماتی بوده که داشته‌ایم. همچنین یک سال مالی برای امامزادگان در نظر داشته‌ایم که همه آن‌ها باید حساب‌های خود را در آن سامانه ثبت کنند تا از این طریق شفافیت نیز در این عرصه بیشتر شود. ما ۶۰۰ انجمن یاوران وقف را راه‌اندازی کرده‌ایم./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای وقف گفت: سازمان اوقاف افتخار این را دارد که خود را مخاطب فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌داند و این مسیر را بر اساس تنظیم گری ایشان طی می‌کند به ایشان تبریک می‌گویم که وعده صادق که انجام شد برکات این وعده صادق را می‌بینیم.

وی اظهار کرد: جریان پرتابگر در ایران اسلامی دیگر دم دستی شده، پرتاب‌های در لایه لئو و ژئو و مئو که در ۴۶۰ پا زیر ۴۸۰ ثانیه قرار گرفت. سازمان وقف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند. آنچه امروز شاهد دستاوردهای وقف هستیم حفظ العین، افزایش منافع و اجرای نیات است. در حوزه دریافت اسناد تک برگ و کاداستر پیشرفت خوبی داشته‌ایم و امسال ۸۰ درصد دعاوی کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: نکته دیگر بحث حفظ العین است که چگونه به موقوفه رسیدگی می‌کنیم اصولاً موقوفات مبنای بیابان زیاد داریم در اقلیم گرم و خشک هم هست امروز در نمایشگاه غرفه‌ای کاکتوس آورده بود که علوفه تولید می‌کند و همین باعث شد در اقلیم گرم جنوب فارس و خوزستان به فکر رسیدگی به این وضعیت افتادیم. سوسک خرطوم دار در درختان خرما محصولات را تحت تأثیر قرار می‌دهد که اگر به جان محصول بیافتد محصول را چند ده هزارتن کم می‌کند به فکر افتادیم آیا با پرتو می‌توانیم از بین ببریم به نتیجه رسیدیم که امکان پذیر است.

حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: دانش برای بهینه سازی تولید مد نظر است در کرمان مزارع پسته دچار سرمازدگی می‌شد. ارتفاع کف زمین از ۱۰ متر به بالا ۴ درجه تفاوت دارد دانش بنیان‌ها موتورهایی درست کرده اند که هوا را از بالا به پایین شلیک می‌کند. ما در وقف درگیر با این مسائل هستیم.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: آب سرمایه کشور است باید بهره‌وری آب در مزرعه را تعریف کنیم به اعتقاد ما اگر در کنار هر چاه آب، دستور دهید استخر بزنند و ماهی پرورش دهند که در غنی سازی خاک نیز مؤثر است. ماهی تا عمق ۳۰ سانتی متر خاک را غنی می‌کند. این مثال‌ها گفته شد تا به زنجیره اشاره کنم زمینی در شهریار داریم که طی ۴۲ سال اجاره اندکی واریز می‌کرد، امسال ۴۲ میلیارد تومان درآمد داشته است. این مزرعه بالای ۱۰۰ میلیارد طرفیت تولید دارد.

وی افزود: در حوزه دریا، رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتصاد دریا پایه را به کرات مطرح می‌کنند شرکتی یافتم که پرورش ماهی در قفس داشت با این شرکت رایزنی کردیم تصمیم گرفتم از تولید قفس تا پرورش ماهی ورود کنیم. این کار به مرور توسعه پیدا کرد. البته مشکلات قانونی دارد مثلاً قایق ما را به رسمیت نمی‌شناسند نیاز به اصلاح قانون وجود دارد. در دریای خلیج فارس می‌توانیم بالغ بر سه میلیون تن ماهی پرورش دهیم. اگر در دریا به یک میلیون تن تولید برسیم برون رفت جدی پروتئین را خواهیم داشت.

رییس سازمان اوقاف عنوان کرد: دام سبک ما در کشور ۱/۱ تولید دارد هرسال یک زایش دارد مجموعه‌ای از دانشگاه تهران در حوزه دام رومن مراجعه کرد تحقیقات صورت گرفت و هرسال از یک دام ۷ رأس تولید می‌کند از این مجموعه سه مجموعه در فارس قزوین و شهریار درست کردیم. مجموعه‌ای در کرمان داریم که ۶۳۰ رأس وارد شد و الان ۳۵۰۰ راسی است البته مشکلاتی دارد که باید برطرف شود این دام محل برون رفت دارد. ملاقاتی از مجموعه کرج جهاد دانشگاهی کردم و یک مجموعه را پسندیدم و آن هم انتقال جنین در دام سنگین است در این زمینه با آفریقا قرارداد بستیم برای انتقال جنین که از ارزبری جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: سراغ تجهیزات پزشکی بخاطر نیاتی که در این زمینه وجود دارد رفتیم کارخانه دانش سلامت کوثر ۸ ماهه راه اندازی شد ۱۸۳۰ مجوز پزشکی داریم و این کارخانه صددرصد موقوفه است. هدف در تجهیزات پزشکی بومی سازی است.

کد خبر 6091723 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف
  • یکی از عملکردهای مثبت سازمان اوقاف در نهضت ملی مسکن است
  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • دستاوردهای سازمان اوقاف در مسیر انقلاب اسلامی است
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند