Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه شهر و شهروند خبرگزاری برنا، محمد سالاری در نشست تخصصی بلندمرتبه سازی و طرح تفصیلی منطقه ۲۲ تهران با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف بلندمرتبه سازی و طرح تفصیلی منطقه ۲۲ در ابتدای کار مجموعه مدیریت شهری جدید، گفت: ماموریت‌های شهرسازی و معماری باید به گونه‌ای تبیین شود که از نخبگانی که وقت آنها برای توسعه شهرها و کشور ما ارزشمند است بهره گرفته شود و نقش شهرسازی در توسعه شهرها بیش از پیش با حضور این افراد در جلسات هم‌اندیشی بیش از پیش نشان داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به عنوان کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش باید این بستر را فراهم کنیم که مجموعه‌ای از همکاران ما که در تصمیم‌گیری‌ها نقش دارند و مجموعه‌ای از مدیران شهری که در حوزه اجرا فعالیت می‌کنند با بهره گیری از نظر نخبگان بتوانند بهترین تصمیم گیری را داشته باشند.

وی تاکید کرد: متاسفانه منطقه ۲۲ یکی از آشفته‌ترین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران محسوب می‌شود و امروز به الگویی برای محدوده‌ای که ضوابط طرح جامع و تفصیلی در آن رعایت نشده، بدل شده است. در این موضوع بنده به عنوان فردی که چهار سال در شورا حضور دارم، مقصرم. مجموعه مدیران شهری و شورای عالی شهرسازی و معماری و حتی نخبگان شهرسازی نیز در این موضوع مقصر هستند. چرا که باید این مشکلات را به دغدغه تبدیل می‌کردیم و از وقوع آنها جلوگیری می‌کردیم. بی‌تردید کار بسیار مشکل شده، در حقیقت اداره شهر تهران که افکار عمومی نیز متوجه سختی آن شده‌اند و مسئولین نیز آن را مطرح کرده‌اند، امروز به وضوح مشاهده می‌شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ تصمیم گیری شد که کلانشهرها خوکفا اداره شوند، افزود: مقرر بود که همزمان با خودکفایی کلانشهرها لایحه درآمدهای پایدار نیز به تصویب برسد، اما این لایحه کنار گذاشته شد و خودکفایی اداره کلانشهرها انجام شد. لذا کلانشهرها به ویژه تهران رو به تراکم فروشی آوردند و همین شیوه به الگویی برای سایر کلانشهرها بدل شد.

وی ادامه داد: امروز بودجه شهرداری تهران به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده است و این در شرایطی است که هیچ گاه دغدغه‌ای به عنوان کسب درآمد وجود نداشته، چرا که در تحقق بودجه تعیین شده و حتی متمم‌های آن مشکلی نداشته‌ایم. به این ترتیب مدیران شهرداری به مدیران هزینه تبدیل شده‌اند.

سالاری تاکید کرد: در سال‌های گذشته به صورت افسانه‌ای بودجه شهرداری افزایش پیدا کرده است و در عین حال امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی و همچنین ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در شهر تهران وجود دارد که در کنار این ۶۸ هزار پرسنل نیز در شهرداری تهران مشغول کار هستند. علاوه بر این مسائل تمامی کارها برون سپاری شده، اما متاسفانه نیروها به حدود چهار برابر افزایش پیدا کرده، در چنین شرایطی چه باید کرد؟

وی با اشاره به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال جاری تاکید کرد: رایی که مردم به مجموعه اصلاح طلبان دادند، مسئولیت ما را چند برابر کرده؛ چرا که دیگر نمی‌توانیم عنوان کنیم که مجموعه شورا اکثریتش با اصولگرایان و شهردار منتخب آنهاست. امروز مجموعه مدیریت شهری شامل شورا و شهردار از یک طیف هستند و دولت نیز با مدیریت شهری همراه است. خوشحالیم که افرادی همچون آقای نوذرپور به عنوان شهردار منطقه ۲۲ در کنار آقای نجفی به عنوان چهره‌ای که در همه مسئولیت‌های خود موفق بوده‌اند، قرار گرفته‌اند. بی‌تردید آقای نوذرپور از منابع مدیریتی کشور محسوب می‌شوند.

سالاری تاکید کرد: باید چالش‌ها و مشکلات بیان شود تا بر مبنای آنها تصمیم سازی درست صورت گیرد، اما تهران علی رغم همه این چالش‌ها، ظرفیت‌های عظیمی نیز دارد و در این میان رسالت ما اعتمادسازی میان مردم و مدیریت شهری است که باید محقق شود. باید از مجموعه فساد و رانتی که در حوزه شهرسازی شکل گرفته، جلوگیری کنیم و از این مسیر، اعتمادسازی میان مردم و مدیریت شهری را محقق کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بازدید از منطقه ۲۲ اشاره کرد و افزود: امروز از دو پروژه در منطقه ۲۲ بازدید کردیم که در هر دوی آنها شاهد تخلفات گسترده بودیم. ابتدا پروژه تعاونی مسکن کارکنان شورای شهر تهران بود که به دلیل عدم توان کارکنان شورا برای احداث این ساختمان این پروژه واگذار شد و امروز شاهد تخلف ۲۰ هزار متری و همچنین تخلف در طبقات هستیم. مسئله‌ای که نه در اختیار منطقه بوده و نه حتی کمیسیون ماده پنج می‌توانسته برای این پروژه بزرگ مقیاس تصمیم‌گیری کند.

وی ادامه داد: پروژه‌ای دیگر در ۱۴ طبقه و به صورت بزرگ مقیاس ساخته می‌شود و بعد پروانه برای آن صادر می‌شود. این تخلفات در منطقه‌ای که می‌خواست الگوی توسعه پایدار کشور باشد، روی داده است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش به بخشنامه‌های صادر شده از سوی شهردار تهران اشاره کرد و افزود: این بخشنامه‌ها هر چند که باعث شد شاکیان مراجعه کننده به ما افزایش پیدا کند، اما با توضیح مسائل به این افراد روشنگری در این خصوص انجام شد و از همه مهم‌تر جلوی رانت و فساد گرفته شد. رانت و فسادی که برای کمتر از یک درصد مردم شکل گرفته بود. همچنین در حوزه هولوگرام‌ها فضا منحرف شده بود، اما با بخشنامه صادر شده فرصت رسیدگی به این تخلفات ایجاد شده است.

وی به برگزاری سلسله نشست‌های گفتمان شهر که به همت ریاست کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران برگزار می‌شود، اشاره کرد و افزود: تصمیم گرفته‌ایم چنین جلساتی را در سایر مناطق نیز ادامه دهیم تا بتوانیم مشکلات و دغدغه‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و از ظرفیت نخبگان در این حوزه بهره بگیریم. امروز کاهش میزان سرانه‌های هفت گانه موجب کاهش کیفیت زندگی در شهر تهران شده است.

به گزارش برنا، علی نوذرپور - شهردار منطقه ۲۲ نیز در نشست تخصصی بلندمرتبه سازی و طرح تفصیلی منطقه ۲۲ تهران در خلال برگزاری سلسله نشست‌های گفتمان شهر که به همت رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران برگزار می‌شود، گفت: آنچه که به عنوان دغدغه من به عنوان شهردار منطقه وجود دارد، این است که در طرحی که برای منطقه ۲۲ در حال تهیه است، بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان مورد توجه قرار گیرد. باید مشخص شود که می‌خواهیم جمعیت پذیری در منطقه بر اساس آنچه که در طرح تفصیلی آمده، باشد یا می‌خواهیم سیاست‌های محدود کننده تولید مسکن را در نظر بگیریم.

وی تاکید کرد: بی‌تردید طرح جامع و تفصیلی تهران نیازمند بازنگری است. لذا باید مشخص کنیم که چه رویکردهایی را باید مد نظر قرار دهیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گپ و گفت با معلم امدادگر/ نقش معلمان در جامعه روستایی

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ روز معلم که می‌شود همه ما به یاد معلمانمان می‌افتیم؛ خانواده‌ها از معلمان فرزندانشان تقدیر می‌کنند؛ مدیران مدارس برای معلمان خود هدایایی در نظر می‌گیرند و آموزش و پرورش در هر استان و شهر هم سعی دارد هر ساله به مناسبت روز معلم از معلمان نمونه خود تقدیر کند.

در این میان اما معلمانی هستند که بدون چشم داشتی، بدون آنکه از تدریس و زحماتشان کسی تقدیری داشته باشد؛ همچنان معلمی را با شوق و علاقه ادامه می‌دهند.

به بهانه روز زیبای معلم تلاش می‌کنیم در چند مصاحبه با تعدادی از این معلمان گفت‌وگو داشته باشیم.

فعالیت‌ها و فداکاری‌های معلمان در مناطق محروم یا کمتر برخوردار مناطقی همچون شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان از چند نظر ارزشمند است.

اول اینکه این معلمان عمدتاً در فضای آموزشی نامناسبی به تدریس می‌پردازند؛ تهویه هوا و سیستم‌های مناسب گرمایشی و سرمایشی در مدارس این مناطق موجود نیست و دانش آموزان هم بعضاً با مشکلاتی همچون بیکاری و اعتیاد والدین، فقر و نبود وسایل حمل و نقل برای رفت و آمد به مدرسه مواجه اند. در چنین شرایطی معلمان باید تا حد امکان مشکلات دانش آموزان خود را هم حل کنند.

از سوی دیگر با بروز حوادث غیرمترقبه طبیعی همچون سیل، معلمان پیشرو بوده و یک امدادگر برای کاهش آلام مردم منطقه خود می‌شوند. مردم معلم فرزندانشان را می‌شناسند و به او بیش از دیگران اعتماد دارند. گاهی یک معلم تنها باسواد یک روستا است.

فیصل رئیسی یکی از همین معلم‌ها است؛ او ۱۶ سال است که به عنوان معلم رسمی وزارت آموزش و پرورش در مدارس استان سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کند. به مناسبت روز معلم گفت‌وگویی با او داشتیم.

آقای رئیسی چند سال سابقه دارید و در چه مناطقی از کشور معلم بوده اید؟

من ۱۶ سال است که معلم رسمی آموزش و پرورش هستم و تنها در استان سیستان و بلوچستان و در مناطق لاشار، دشتیاری و چابهار معلم ابتدایی بوده ام.

معلمان چه نقشی در جامعه روستایی استان سیستان و بلوچستان دارند؟

معلمین به واسطه ارتباط نزدیکی که با مردم دارند نقش بسیار پررنگی خصوصاً در روستاها در امر اطلاع رسانی و امدادرسانی دارند. معلمان در روستاها به واسطه معلمی و باسواد بودنشان یک نقش اجتماعی خاصی بر عهده دارد. مردم به معلمان خیلی اعتماد دارند و هر اتفاقی که می‌افتد معلمان اولین کسانی هستند که به آنها مراجعه می‌شود.

در روستاهای دور افتاده نقش معلمان پر رنگ تر است. گاهی به واسطه شبکه‌های اجتماعی که معلمان در اختیار دارند و گاهی به واسطه ارتباطاتی که دارند.

معلمان هم امدادرسانی‌ها را متوجه منطقه خود می‌کنند و هم امدادرسانی‌ها به منطقه خود را بازتاب می‌دهند.

معلمان همچنین تلاش می‌کنند که کمک‌های مردمی ارسال شده به بهترین شکل توزیع شود و به دست افراد نیازمند و به اهلش برسد.

آیا معلمان استان بومی هستند یا از استان‌های دیگر آمده اند؟

هم معلمان بومی و هم معلم غیربومی در منطقه فعالیت می‌کنند. خیلی تفاوتی وجود ندارد؛ معلم هر جا باشد برای کمک به منطقه خود فعال است.

وضعیت فضای آموزشی در استان و شهرستان‌هایی که شما حضور دارید چه طور است؟ سیلاب چه قدر خسارت به فضای آموزشی استان وارد کرده است؟

سیلاب که اثرات جبران ناپذیری گذاشته است، اما به نسبت گذشته که مدارس کانکسی واقعاً در زمان سیل خسارت بار بود؛ تعداد مدارس کانکسی کم شده است.

مدارس کانکسی در گذشته تعداد بیشتری از مدارس استان را تشکیل می‌داد اما این روزها تعداد مدارس کانکسی به واسطه فعالیت و حضور خیران مدرسه ساز کاهش یافته است.

البته ما همچنان با کمبود فضای آموزشی مواجهیم اما دیگر مدارس خشت و گلی نداریم و تعداد مدارس کانکسی هم کاهش یافته است.

چقدر مسئولان آموزش و پرورش استان یا شهرستان از عملکرد شما در مدارس اطلاع دارند یا از فعالیت‌های داوطلبانه شما آگاه هستند؟

چندان حضور ندارند. آموزش و پرورش به معلمان امدادگر استان توجهی نمی‌کند؛ کمتر دیده شده است که مسئولان آموزش و پرورش کشور یا استان در مناطق آسیب دیده حضور پیدا کنند؛ تنها تقدیری که دیدیم، ارسال یک لوح تقدیر در ماه‌های اول سیلاب بوده است. البته ما انتظاری از مسئولان نداریم اما حضور مدیران در مناطق سیل زده و آسیب دیده توجه آنان به مناطق تحت مدیریتشان را نشان می‌دهد.

منطقه‌های آسیب دیده از سیل با چه نیازهایی مواجه هستند؟

نیاز منطقه به اقلام بهداشتی یا بسته‌های خوراکی خوشبختانه دیگر مانند روزهای اول سیل حاد نیست ولی منطقه به شدت نیازمند توجه و بازسازی زیرساخت‌هاست. زیرساخت‌های منطقه همچون پل و جاده به شدت تخریب شده و ما نیازمند ساخت حمام و سرویس بهداشتی هستیم.

حضور مردم و سازمان‌های دولتی و سمن‌ها را چه طور دیدید؟

تعداد بسیار زیادی سازمان مردم نهاد در سیل اخیر حضور پیدا کردند و همچنان برخی از آنها در منطقه حضور دارند. سازمان امداد نجات هلال احمر هم حضور بسیار مؤثر و ارزشمندی داشت. هلال احمر خصوصاً به مناطقی امدادرسانی‌هایش را انجام داد که دسترسی به آن منطقه بسیار مشکل شده بود. توزیع بسته‌های غذایی یا جابجایی بیماران مصدوم در مناطق صعب العبور تماماً با هلال احمر بود.

آقای رئیسی بهترین و بدترین خاطره معلمی خودتان را برای ما بگویید.

یکی از بهترین خاطراتم این بود که در شهر دشتیاری که به تازگی رفتم؛ قبل از ورود من به مدرسه یک دانش آموزی بود که همه او را ضعیف و کند ذهن می‌شناختند ولی با کارهای انگیزشی که انجام دادیم به دانش آموز نمونه تبدیل شد و حتی دو سه سال از دانش آموزان نمونه مدرسه ما بود.

خاطره تلخ که زیاد داریم کدومش رو بگم (با لبخند می‌گوید) ولی یکی از خاطرات تلخ من مربوط به سال‌های اول خدمتم است. مدرسه‌ای که رفتیم کلاس درس من خراب شد و به ناچار به یک کلاس خشت و گلی رفتم. در کمتر از یک ماه پس از آغاز سال تحصیلی همکارم هم بازنشسته شد و من تنها معلم آن مدرسه شدم. یک معلم تنها با بیش از ۳۰ دانش آموز دختر و پسر در پنج پایه درسی. سال سختی بود که در یک محیط جدید درسی این تعداد دانش آموز را با پنج پایه نگهداری و برای آنان تدریس کنم.

کد خبر 6093834 علی قدمی

دیگر خبرها

  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • گپ و گفت با معلم امدادگر/ نقش معلمان در جامعه روستایی
  • طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق