Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از ۲۰۰ مسجد و مرکز فرهنگی بنیاد برکت با تأکید بر نقش مساجد در تقویت ایمان و معنویت جامعه گفت: تمامی شهدا و رزمندگان هشت سال دفاع‌مقدس و مدافعان حرم برآمده از پایگاه مساجد هستند؛ بنابراین باید مسجد را جدی بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: از ۴۵۰۰ روستای هدف‌گیری شده، مسائل ۲۳۰۰ روستا به طور کامل حل شده است همچنین در حدود ۱۰۰۰ روستا ۷۵ درصد مسائل حل شده است.

 

وی افزود: شاخصه حکومت علی (ع) عدالت است و تفاوت جمهوری اسلامی با دیگر نظام‌های اسلامی منطقه، ولایت‌فقیه است. در حکومت علوی، اشرافی‌گری نداریم و رهبر معظم انقلاب با این موضوع مخالف است؛ البته ایشان مخالفتی با خلق ثروت ندارد و حکومت اسلامی هم مخالفتی ندارد و نظام اسلامی به دنبال توزیع فقر نیست.

 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اشاره به ظرفیت‌های کشور در حوزه‌های مختلف خاطرنشان کرد: ایران ۲۸۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد که از همین منابع می‌توانیم کشور را اداره کنیم. همچنین ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های معدن و ... وجود دارد؛ بطوریکه با این مشخصات نباید فقیر و بیکار در کشور داشته باشیم.

 

مخبر اظهار کرد: ما نیازمند یک عزم ملی برای رفع فقر و بیکاری هستیم؛ به همین منظور در ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، یک نهضت اساسی در چند محور اتفاق افتاده که مهمترین آن، رفع بیکاری است.

 

وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بیش از ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است، گفت: این راه با استفاده از همه ظرفیت‌های کشور ادامه خواهد یافت.

 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تأکید کرد:‌ ۴۵۰۰ روستا در ۳۱ استان کشور از سوی ستاد اجرایی هدف‌گیری شده و در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری برای ساخت ۱۰۰۰ مدرسه و آبادانی ۱۰۰۰ منطقه در حال اقدام است.

 

مخبر افزود: از ۴۵۰۰ روستای هدف‌گیری شده، ۲۳۰۰ روستا به طور کامل مسائل‌شان را حل کرده‌ایم. همچنین در حدود ۱۰۰۰ روستا ۷۵ درصد مسائل حل شده است و در ۵۰۰ روستا حدود ۳۰ درصد مسائل حل شده که امیدواریم تا شهریور ماه آینده همه مشکلات در ۴۵۰۰ روستا رفع شود.

 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اشاره به برنامه این ستاد برای رفع تمامی مشکلات در ۱۶ شهرستان و بخش کشور گفت: در شهرستان‌های راور، جزیره هرمز، نهبندان، دلگان، سرباز، بیجار، چالوسان، باش، تکاب، نورآباد لرستان، کارون، باوی و حمیدیه در خوزستان برنامه ویژه‌ای در دست انجام است تا با همکاری استانداری و دستگاه‌های دولتی، همه مسائل آنها حل شود.

 

وی با بیان اینکه یک سیستم هوشمند در ستاد اجرایی کار می‌کند، افزود: کارهای اساسی زیادی انجام شده؛ از جمله در حوزه دارو، در کاهش واردات و رفع نیاز بیماران خاص، اقدامات خوبی انجام شده است. امروز در دنیا واکسن سرطان رحم ساخته شده و هرکس از آن استفاده کند، دیگر به این سرطان مبتلا نمی‌شود و این واکسن در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال ساخت است و به زودی ارائه خواهد شد.

 

مخبر خاطرنشان کرد: همچنین آمپول سکته در دنیا وجود دارد که اگر زیر دو ساعت به بیمار زده شود، انگار فرد سکته نزده و ما در حال تولید این آمپول هستیم.

 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ادامه داد: در استان خوزستان بخشی از آلودگی بر اثر آتش زدن تفاله نیشکر به وجود می‌آید که ما کارخانه ۲۰۰ هزار تنی کاغذ را در آنجا احداث کردیم که خوراکش همین تفاله است.

 

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد تولید نفت کشور، سنگین و فوق‌سنگین است و بیشتر آن به فروش نمی‌رسد، گفت: در بندر جاسک، پالایشگاهی با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن ساختیم که این پالایشگاه، جاسک را زیر و رو خواهد کرد.

 هدایت های رهبری و فداکاری های سردار سلیمانی نقشه های آمریکا و اسرائیل را برای کردستان عراق بر هم ریخت

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در مراسم افتتاح ۲۰۰ مسجد در روستاها و مناطق محروم کشور با اشاره به ایام اربعین حسینی افزود: با وجود دشمنی‌های زیاد، مردم عاشق امام حسین (ع) هستند.

 

وی با تأکید بر شخصیت علمی و جایگاه والای مقدس اردبیلی در تاریخ شیعه افزود: این شخصیت افتخار شیعه است و حق بزرگی به گردن ما دارد. علمای این‌چنینی، واسطه بین ائمه معصوم و مردم در طول تاریخ بودند و اگر نبودند، ما بیانات ائمه را در اختیار نداشتیم و حتی در این راه شهید دادند.رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: علامه مجلسی با تألیف کتاب گران‌سنگ بحارالانوار که ۱۱۰ جلد است، نقش بزرگی در تاریخ شیعه دارد و اگرچه ممکن است احادیث ضعیف هم داشته باشد، اما هدف جمع‌آوری احادیث بوده است.
حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی با بیان اینکه بزرگترین گناه، یأس از رحمت خداوند است، اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع) در جایی فرمودند «اگر قسم یاد نشده بود که خداوند دشمنانش را به جهنم می‌فرستد، تمام جهنم سرد می‌شد»؛ بنابراین ما که محبّ حسین (ع) و از امت پیغمبر (ص) هستیم، جایگاه ویژه‌ای داریم.وی خاطرنشان کرد: در ایام اربعین انقلابی برپا می‌شود و امسال پیش‌بینی شده است که بیش از ۲.۵ میلیون زائر از ایران به عراق مشرّف شوند که بیشترشان پیاده می‌روند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: از نجف تا کربلا مؤکب‌های مختلف قطع نمی‌شوند و همه خدمات را ارائه می‌دهند.
محمدی گلپایگانی با تأکید بر جایگاه والای مساجد تصریح کرد: اولین بنایی که بر زمین گذاشته شد، خانه کعبه در مسجدالحرام بود و بیشتر مفسرّان معتقدند این بنا توسط حضرت آدم (ع) ساخته شده و سپس ابراهیم (ع) به عنوان بنا و اسرائیل به عنوان کارگر آن را احداث کردند و سابقه آن به چند هزار سال قبل برمی‌گردد.

 

وی با بیان اینکه هر کسی توفیق ساخت مسجد را ندارد، گفت: فقط و فقط کسانی این توفیق را دارند که اول مؤمن هستند، دوم به قیامت باور دارند و سوم اقامه نماز می‌کنند و به زکات می‌پردازند. پیامبر (ص) فرمودند که خداوند می‌فرماید «خانه‌های من در زمین، مساجد هستند؛ این مساجد، آسمان‌ها را نورافشانی می‌کنند، همانطور که ستارگان، زمین را نورافشانی می‌کنند».

 

همچنین پیامبر (ص) در جای دیگری فرمودند «مساجد خانه افراد متقی است و هر که مسجد خانه او باشد، خداوند تضمین کرده رحمت و راحتی‌اش را و هم اجازه عبور از صراط را».رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: در روایت دیگری از پیامبر (ص) بر کسانی که در تاریکی به مساجد رفت و آمد می‌کنند، نور چهره در روز قیامت بشارت داده است.

 

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی گفت: یکی از مدعیان مردم در روز قیامت، مساجد هستند که شکایت می‌کنند. در حدیث داریم هیچ نمازی برای نمازگزار مورد قبول نیست، الا در مسجد؛ مگر اینکه بیمار باشد یا عذری داشته باشد.

 

مساجد شکایت می‌کنند که من بودم و نیامدید سمت من. خداوند به مسجد وحی می‌کند که قسم به عزت و جلال خودم که کسانی که تارک مسجد هستند، یک نماز از آنها قبول نمی‌کنم.

 

وی با تأکید بر نقش مساجد در تاریخ اسلام تصریح کرد: مسجد فقط برای نماز نبود. اولین کار پیامبر (ص) پس از ورود به مکه، ساخت مسجد قبا بود؛ امروز یکی از مساجد مهم بعد از پیامبر (ص)، مسجدالنبی است.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: اگر می‌خواهید فرزندان خود را بیمه کنید، راه مسجد را به آنها نشان دهید؛ اداره مسجد بعد از ساختمان آن، خیلی مهم است و اولین نقش را در اداره مسجد، روحانی مسجد دارد.
بنابراین بنیاد برکت باید پس از ساخت، بر مسجد نظارت داشته باشد.

 

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی با بیان اینکه روحانی عهده‌دار هدایت مردم در مسائل مذهبی و برپایی نماز جماعت است، گفت: اولین شرط امام جماعت، نظم است.

 

امام جماعتی که دیر و زود به نماز برسد یا نیاید، این مسجد پا نمی‌گیرد. همچنین روحانی مسجد باید از نظر علمی قوی باشد؛ جوانان سؤال دارند و باید بتواند جواب آنها را بدهد.وی ادامه داد: روحانی مسجد باید با مردم و اهالی مسجد رفیق باشد؛ نه اینکه نمازش را بخواند و برود؛ باید با تک‌تک مردم به ویژه نسل جوان رفیق باشد.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به تبلیغات مسموم پیرامون جوانان گفت: امروز یکی از تهدیداتی که نسل جوان را به مخاطره می‌اندازد، همین تبلیغات مسموم است.

 

وی با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور خاطرنشان کرد: همه اینها نیازمند برخورد مناسب و وجود مساجد است. اخیراً پدیده‌ای به نام «نهنگ آبی» در کشور مشاهده شد که به جوانان می‌گوید خودتان را از طبقات چندم به پایین بیاندازید و آنها هم می‌اندازند؛ حتی تبلیغات مسموم به پستوی خانه‌ها نفوذ کرده و پادزهر آن مسجد است.حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی افزود: روحانی مسجد اگر خوش‌اخلاق و خوش‌برخورد باشد، تأثیر بسیاری در جذب مردم دارد.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به سخنرانی اخیر رئیس‌جمهور آمریکا در مورد کشورمان اضافه کرد: رئیس‌جمهور به ظاهر دیوانه آمریکا اخیراً سخنانی گفت؛ اینها همیشه دشمنی کرده‌اند و بهترین نام برای آنها را امام راحل با عنوان «شیطان بزرگ» قرار داد، همیشه در حال توطئه بودند اما رئیس‌جمهور فعلی از همه بدتر است.

 

وی با بیان اینکه وزارت خارجه آمریکا اخیراً بیانیه‌ای را در رابطه با حقوق بشر در ایران منتشر کرده است، گفت: مفاد این بیانیه شامل موارد مختلفی است؛ از جمله اینکه چرا نیروهای مسلح تحت امر ولی‌فقیه هستند، یا اینکه چرا مخالفان سیاسی را تحت عنوان قاچاقچی اعدام می‌کنیم؟ کدام مخالف سیاسی را اعدام کرده‌ایم؛ بسیاری مستحق اعدام هستند اما هنوز نگه داشته‌ایم.حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی افزود: در بخش‌های دیگری از بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است چرا از نمایش فیلم‌های مبتذل جلوگیری می‌شود، یا اینکه چرا دادگاه ویژه روحانیت داریم؟ در پاسخ باید گفت، دادگاه روحانیت برای صیانت از روحانیت است، چون روحانیت خاستگاه حکومت اسلامی است و باید مراقبت کنیم تا افراد ناصالح نفوذ نکنند؛ قطعاً دشمنان ما افرادی را می‌خرند تا با استفاده از آنها در آینده نفوذ کنند.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: در بخش دیگری از بیانیه وزارت خارجه آمریکا در مورد حقوق بشر ایران آمده است چرا برای ورود به دانشگاه تحقیق می‌کنید؟ چرا ارتباط جنسی با رضایت طرفین غیرقانونی است؟ چرا ازدواج دختر باکره بدون اجازه پدر ممنوع است و چرا در انتخابات ناظر بین‌المللی نداریم که باید بگوییم کدام انتخابات در آمریکا با حضور ناظران بین‌المللی انجام شده است؟

 

وی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل برای امنیت کشور نقشه کشیده بودند، افزود: قصد داشتند که در اقلیم کردستان عراق، اسرائیل دوم درست کنند. شرم‌آور است که هنگام همه‌پرسی، پرچم اسرائیل را برافراشتند و بعد از همه‌پرسی، اسرائیل به آنها تبریک گفت.

 

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی تصریح کرد: به برکت رهبر انقلاب و سردار سلیمانی، نقشه‌های آنها به هم ریخت، کرکوک که منطقه نفتی شمال عراق است و تا ۹۰۰ هزار بشکه استخراج داشت و بدون اطلاع دولت مرکزی، به اسرائیل صادر می‌شد؛ بدون اینکه خونی ریخته شود، به دولت مرکزی برگشت و هرچه بافته بودند، پنبه شد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۹۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی