Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- تولیدکنندگان تاسیسات گرمایشی و سرمایشی از لزوم انجام پژوهش های کاربردی، جلب اعتماد عمومی به محصول داخلی و رفع موانع تولید همچون بیمه، نرخ سود بانکی بالا، مالیات سنگین، حضور دلالان و خارجی ها و... می گویند که همراهی دولت، رسانه ها و نهادهای مردم نهاد را می طلبد.

به گزارش پنجشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، امروزه انسان ها به منظور استفاده صحیح از انرژی و نگهداری منابع محدود، حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوای ناشی از احتراق سوخت های فسیلی، وادار شده اند به منابع انرژی تجدیدپذیر روی آورند تا سهمی از طبیعت برای آیندگان باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرایط خاص آب و هوایی کشور مشکل مصرف بالای انرژی در مناطق گرمسیری و سردسیری را به همراه آورده و به یک معضل تبدیل شده است.
در چنین شرایطی، شیوه های بکارگیری سیستم های گرمایشی و سرمایشی در ساختمان ها اهمیت ویژه ای می یابد.
صنعت تاسیسات یکی از صنایع مهم و پرکاربرد در اقتصاد کشورهاست و در بهره وری نیروی انسانی و کاهش هزینه انرژی در صنایع مختلف تاثیر بسزایی دارد.
شانزدهمین نمایشگاه تاسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی با هدف معرفی محصولات، دانش و فناوری موجود به علاقه مندان و تعامل فعالان این بخش از سوم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران گشایش یافته و تا ششم آبان ماه از ساعت 9 تا 17 دایر است.
به گفته رییس ستاد برگزاری شانزدهمین نمایشگاه تاسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، این نمایشگاه از یک طرف به‌منظور آشنایی فعالان صنعت تاسیسات کشور با فناوری و محصولات روز دنیا و معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در صنایع کشور، و از سوی دیگر به‌منظور توسعه ابعاد اقتصادی این صنعت در سایه تعامل با شرکت‌های خارجی معتبر و ایجاد فرصت‌های تجاری چه در قالب افزایش حجم تولید و چه در فرم جذب سرمایه‌گذاری خارجی برگزار شد.
«عبدالکریم جلالی» همزمان با گشایش نمایشگاه در گفت و گو با ایرنا گفت: این نمایشگاه فرصتی برای شناسایی و مقایسه ظرفیت‌های موجود در این صنعت با روند جهانی، همچنین ایجاد کانال‌های ارتباطی برای بهبود وضع فناوری و توسعه این صنعت در قالب تعامل تجاری مناسب با کشورهای دیگر است.
جلالی افزود: این نمایشگاه در نظر دارد برای ورود فناوری بهینه ‌سازی مصرف انرژی در تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان‌ها بستری مناسب فراهم آورد.
تولیدکنندگان و نمایندگان شرکت های حاضر در شانزدهمین نمایشگاه تاسیسات و سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیز از عرصه فعالیت خود و مسائل آن به خبرنگار ایرنا می گویند.

** رقابت نابرابر با شرکت های خارجی
مدیر فروش یکی از موسسه های تولید تهویه مطبوع با پیشینه 40 ساله، گفت: این شرکت 6 سال است به کشورهای همسایه صادرات منظمی دارد.
«مریم جعفری» افزود: ما توان بالایی در تولید داریم اما فقط 70 درصد تولیدات ما در بازار داخل جذب می شود؛ زیرا سود بازرگانی واردات محصولات مشابه اجازه نمی دهد به سمت تولید داخلی برویم.
«با وجود اینکه تجهیزات تولید داخل از استانداردهای بین المللی برخوردار است اما به واسطه حضور دلالان، مسوولان بسیاری از طرح های مهم ملی تمایلی به خرید تجهیزات ایرانی ندارند».
وی تاکید کرد باید از تولید داخلی حمایت کنیم و گفت: بسیاری از تولیدکنندگان برای رقابت با محصولات خارجی، خدمات پس از فروش مادام العمر دارند اما باز هم شرکت های خارجی در بسیاری از طرح های داخلی، پیروز میدانند.
جعفری تاکید کرد «ما در رقابت نابرابر با محصولات خارجی قرار داریم؛ برای نمونه موسسه ما برای اولین بار دریچه انفجاری را در داخل تولید کرد که فقط سه کشور دیگر توان تولید آن را دارند و حتی قیمت ما سه برابر کمتر و سرعت تحویل نیز 2.5 برابر مشابه خارجی است. امکان تست و خدمات پس از فروش را نیز داریم اما در طرح ها به دنبال محصولات خارجی هستند.
وی گفت: صنعت تهویه مطبوع کشور 60 تا 70 سال از دنیا عقب است و برای کم کردن این فاصله طرح های توسعه ای زیادی وجود دارد اما هزینه لازم برای این طرح ها فراهم نیست.
جعفری تاکید کرد این صنعت به تحقیق و پژوهش نیازمند است و اگرچه نیروی انسانی ما از تخصص و توان علمی بالایی برخوردار است اما تسهیلات لازم برای تحقیق و توسعه فراهم نشده است.

** بیمه، تامین نقدینگی و مالیات
مدیرعامل یک شرکت تولیدی سیستم های گرمایشی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تولیدکنندگان با مسائل پیچیده ای روبرویند که ناشی از قوانین وقواعد دست و پاگیر است.
«علیمردان اعلایی» ادامه داد: اصلی ترین مساله تولیدکنندگان، مشکلات بیمه و سازمان تامین اجتماعی است. با وجود تدوین قوانین روشن، سازمان بیمه تامین اجتماعی بر مسیر باطلی حرکت می کند و به رکود بازار و دیگر مشکلات تولیدکنندگان هیچ توجهی ندارد.
وی که 50 سال سابقه تولید دارد، گفت: بانک ها مشکل بعدی تولیدکنندگان این صنعت به شمار می روند؛ زیرا تولیدکنندگان در زمینه تامین نقدینگی مشکلات زیادی دارند و برای دریافت تسهیلات باید نزدیک به 20 درصد سود پرداخت کنند؛ در حالی که هزینه تولید رقبا کمتر است.
وی تاکید کرد اقتصاد مقاومتی فقط با شعاردادن محقق نمی شود و افزود: با توجه به نرخ بالای سود تسهیلات، قدرت رقابت تولیدکنندگان کاسته می شود و دولت باید به دنبال راهکارهای مناسبی برای حمایت از تولیدکنندگان صادرات محور داشته باشد.
این تولیدکننده گفت: در سال های اخیر سازمان امور مالیاتی گام های مثبتی برای اخذ مالیات از تولیدکنندگان برداشته اما این ها ناکافی است.
وی مشکلات گمرکی را از دیگر دغدغه تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: قواعد و قوانین گمرک مشکلات عدیده ای را به وجود آورده است. برای نمونه شرکت ما امسال نشان ملی استاندارد را دریافت کرد اما هنوز برای صادرات محصولات درگیر نامه نگاری به بخش های مختلف گمرک است.
اعلایی اضافه کرد: بازار کشور به دلیل رکود صنعت ساختمان دچار رکود است و از پویایی لازم برخوردار نیست.
این تولیدکننده گفت: 30 درصد محصولات تولیدی ما به اسپانیا، ایتالیا، یونان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، گرجستان، ارمنستان و روسیه صادر می شود و تلاش می کنیم صادرات خود را در سال آینده به سه برابر کنونی برسانیم.

** فرجام سخن
توسعه اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر گسترش حضور بخش خصوصی در عرصه تولید و حمایت از کارآفرینان حقیقی در زمینه‌هایی مختلف صنعت می‌گذرد.
به گفته تولیدکنندگان و فعالان صنعت سیستم و تاسیسات گرمایشی و سرمایشی این حوزه به عرصه ای برای کسب درآمد دلالان تبدیل و انواع برندهای خارجی مشابه تولیدات داخلی وارد کشور شده است که این مشکل، نظارت بیشتر و تعرفه گذاری های قاطعانه تری را از سوی سیاستگذاران ضروری می کند.
بجز فرهنگ سازی عمومی برای مصرف کالای ایرانی و بکارگیری راهکارهای ارتقای کیفی محصولات داخلی، سازمان ها نیز می توانند در واگذاری طرح ها و تامین نیازهای خود به بخش داخلی توجه بیشتر کنند و مانع ایجاد شرایطی شوند که رقابت را برای تولیدکننده داخلی سخت تر می کند.
به گفته بسیاری از مسوولان بلندپایه نظام و بر پایه سیاست های اقتصاد مقاومتی، ورود محصولات خارجی فقط در زمانی مجاز است که مشابه داخلی آن وجود نداشته باشد. از سوی دیگر، این واردات باید به انتقال دانش و فناوری روز دنیا منجر شود و حتی زمینه ایجاد تولیدات مشترک با برندهای معتبر جهانی فراهم آید.
فقط در چنین شرایطی است که تولیدکنندگان داخلی به‌عنوان اهرمی برای بهبود وضعیت صنعت کشور، جایگاه خویش را می یابند.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9132*1961*گزارش: فرزانه سلامت بخش**انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند

استاندار قم با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند، گفت: احیای واحدهای تولیدی نیمه راکد و راکد از برنامه‌های مهم دولت سیزدهم است که در طول این مدت در دستور کار قرار دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، سیدمحمد آقامیری شامگاه چهارشنبه در دومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، اظهار داشت: جهش تولید با مشارکت مردم دستوری است که از سوی مقام معظم رهبری برای ما مسئولین صادر شده که در این راستا مدیران استان موظف هستند دستور ایشان را اجرایی کنند.

وی افزود: ما درمدیریت استان به دنبال این هستیم مسیر را برای حضور مردم دراین حوزه تسهیل کنیم تا جهش تولید با مشارکت مردم به معنای واقعی تحقق پیدا کند.

استاندار قم بیان کرد: حمایت از تولیدکننده و سرمایه‌گذار جزو مسائلی است که همواره مورد تاکید رئیس جمهور بوده و آمار گواه این موضوع بوده است. براساس آمار در سال 1402  بیش از یک هزار واحد تولیدی غیرفعال در کشور احیا شده و به چرخه بازگشته است.

آقامیری تصریح کرد: سرمایه‌گذار باید با سرمایه خویش به این موضوع ورود کند، شخصی که با تسهیلات بانکی به دنبال سرمایه‌گذاری است گره‌ای از مشکلات ما باز نخواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • استقبال گسترده از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی