Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولین تا کنون بیش از 3 بار اعلام کرده اند که پالایشگاه ستاره خلیج فارس در فلان تاریخ بهره برداری خواهد شد و در تولید بنزین خود کفا خواهیم شد که هنوز با وجود تمام این مسائل این موضوع محقق نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کار ایرانی، ایران یکی از نفت خیز ترین کشورهای جهان به حساب می‌‌آید که با منابع عظیم و فراوان خود در حوزه نفت و گاز به یکی از کشورهای صادر کننده نفت به تمام جهان مبدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه دولتمردان ما طی این سال‌ها نتوانسته اند به خوبی از این فرصت و نعمت الهی در راستای رشد و رونق اقتصادی کشور استفاده کنند و تنها با اکتفا کردن به خام فروشی نفت بدون بهره مندی از فرآوری این محصول ارزشمند که می‌تواند فرصت های شغلی زیادی را برای کشور ما ایجاد کند این فرصت را به راحتی در اختیار سایر کشورها قرار داده و خود را مصرف کننده محصولات فرآوری شده نفت خام از سایر کشور ها کرده‌ایم.

طبیعتا اگر عزم و اراده ای در راستای ایجاد زیرساخت‌های فرآوری محصولات نفت خام در کشور وجود داشته باشد توانایی آن قابل دسترس خواهد بود کما اینکه اجرایی شدن فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس خود بیانگر این موضوع است اما مهمترین مسئله ای که در این میان به چشم می‌آید نبود عزم و اراده جدی است.

 از طرفی دیگر حداقلی ترین موضوع در رابطه با موضوع سوخت و انرژی اینست که وقتی ما خود یکی از صادر کنندگان برتر نفت خام در سطح جهان هستیم نباید در رابطه با بنزین کمبودی در کشور احساس شود که مجبور باشیم روزانه چیزی حدود 12 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد کنیم.

واردات بنزین به عنوان یک کالای استراتژیک علاوه بر اینکه ما را وابسته به سایر کشورها خواهد کرد، باعث خروج حجم زیادی ارز از کشور خواهد شد در حالی که ما در کشور خود توانایی تولید و حتی صادرات بنزین را به شرط مدیریت بهینه منابع و کنترل مصرف سوخت در کشور خواهیم داشت.

باید در را بطه با تامین انرژی و سوخت در راستا خودکفایی قدم برداریم

غلامرضا شرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز یکی از مهمترین موضوعات مرتبط با حوزه واردات و صادرات مورد غفلت واقع شده است، اظهار داشت: واردات و صادرات دو عنصر مکمل یکدیگر هستند طوری که اگر در صادرات برخی محصولات قوی عمل کنیم واردات همان محصولات با قیمتی ارزان تر برای کشور خودمان مشکلی ندارد اما اگر ان واردات بدون وجود داشتن صادراتی قوی در کشور صورت بگیرد قطعا ضربه مهلکی بر بدنه تولید ما در کشور خواهد بود.

وی با عنوان اینکه واردات و صادرات دو موضوع جدانشدنی از جامعه جهانی امروز هستند، افزود:طبیعی است که صادرات یک پایه مستقل و تونمند ساز در هر کشوری به حسال می‌آید لذا هر کشوری که تراز صادراتی آن بیش از تراز واردات آن باشد حوزه اقتصادی موثرتری را به نسبت سایر کشورهای جهان خواهد داشت.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: حرف ما در کمیسیون انرژی با وزارت نفت و وزارت نیرو از ابتدا این بود که در بحث تولید انرژی مورد نیاز کشور قبل از هر موضوعی  باید در مسیر خود کفایی قدم برداریم یعنی زیرساخت‌های لازم را با توجه به مزیت ها‌یی که می‌توانیم استفاده کنیم مورد تاکید بوده تا بتوانیم در عرصه تولید انرژی دارای یک نمودار مثبت باشیم.

شرفی با عنوان اینکه با بهره برداری کامل از فازهای پروژه ستاره خلیج فارس ما در بحث تولید بنزین خودکفا خواهیم شد، افزود: متاسفانه تاکنون مسئولین بیش از 3 بار وعده بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس را داده اند و هنوز شاهدیم که بعد از چندین سال تنها فاز اول از این پالایشگاه به اجرایی رسیده است.

میزان مصرف سوخت در کشور ما بسیار بیشتر از میزان قابل قبول است

محمد علی خطیبی کارشناس حوزه نفت و انرژی با اشاره به رکورد مصرف بنزین در تابستان گذشته اظهار داشت: تابستان گذشته مصرف بنزین در ایران رکوردی بی سابقه داشت  طوری که مصرف بنزین در ایران تا روزی 100 میلیون لیتر در روز هم می‌رسید.

وی با توجه به اینکه میزان واردات طی این مدت روند فزاینده‌ای را به خود گرفته، افزود: واردات به نسبت زمانی که کارت‌های هوشمند سوخت هنوز کارایی خود را حفظ کرده بود روند صعودی را طی کرده و در حال حاضر چیزی حدود 12 تا 15 میلیون لیتر بنزین بصورت روزانه وارد کشور می‌شود.

کارشناس حوزه نفت و انرژی افزود: البته این میزان از سوخت را نمی‌توان گفت که همه در کشور مصرف شده‌اند بلکه قطعا میزانی از این مقدار نیز به سایر کشورها قاچاق می‌شود که این موضوع در زمان سهمیه بندی بنزین تا حد قابل قبولی مهار شده  بود اما دوباره با فروش آزاد بنزین قاچاق سوخت نیز افزایش پیدا کرده است.

خطیبی با بیان اینکه مجلس دولت را موظف کرده تا دوباره طرح سهمیه بندی سوخت را اجرایی کند، اظهار داشت: متاسفانه با وجود ابلاغیه مجلس به دولت هنوز اقدامی در راستای سهمیه بندی سوخت انجام نشده و طبیعتا تا زمانی که قاچاق سوخت در کشور مهار نشود میزان مصرف سوخت در کشور کاهش پیدا نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بهره برداری رسیده است، عنوان کرد:  با به بهره برداری رسیدن تمامی فازهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس بدون شک ما از واردات بنزین بی نیاز خواهیم شد و علاوه بر آن توانایی صادرات بنزین را پیدا خواهیم کرد.

کارشناس حوزه نفت و گاز با توجه به اینکه حتی اگر در بحث تولید بنزین  به طور کامل خودکفا شویم باید فکری برای مصرف بی رویه سوخت در کشور داشت، عنوان کرد: در حال حاضر میزان مصرف سوخت کشورهایی که چندین برابر ما جمعیت دارند بسیار کمتر از میزان مصرف سوخت در کشور ما است و باید با مدیریت صحیح و بهینه این حجم زیاد از مصرف سوخت را که علاوه بر هدر دادن منابع کشور باعث آلودگی محیط زیست می‌شود را به کنترل درآورد.

خطیبی ادامه داد: برای به کنترل درآوردن میزان مصرف سوخت باید مجموعه ای از ابزارهای قیمتی و غیر قیمتی  را به کار گرفت تا بتوانیم مازاد مصرفی که در کشور صورت میگیرد کنترل و با صادرات آن باعث ایجاد ارزش افزوده برای کشور شویم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تا زمانی که قیمت سوخت در کشور ما پایین تر از قیمت واقعی آن و همچنین پایین تر از قیمت بنزین در سایر کشورهای همسایه باشد همچنان قاچاق غیر قانونی سوخت در کشور ما ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید

 به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: امارات متحده عربی در حال استقرار بازوهای رباتیک در پمپ‌های بنزین خود برای رباتیک کردن روند سوختگیری است. به لطف این بازوهای رباتیک، بیش از ۲۰ میلیون نفر سوخت بهتر و سریع‌تری را برای خودروهای خود دریافت می‌کنند.

شرکت ملی نفت ابوظبی جدیدترین نوآوری خود را معرفی کرد. بازوی رباتیکی که دریچه بنزین خودرو را باز، درپوش آن را جدا و باک را به شکل دقیق و آسان پر می‌کند.

این بازوی رباتیک نه تنها باک خودرو را پر می‌کند، بلکه به لطف بهره‌گیری از یک برنامه در وقت افراد نیز صرفه‌جویی می‌کند. این برنامه تضمین می‌کند که دقیقاً مقدار سوخت مورد نیاز خود را دریافت می‌کنید.

توسعه این بازوی رباتیک بیش از یک سال به طول انجامیده است. این سیستم نه تنها سریع است، بلکه برای سازگار بودن با محیط زیست و به حداقل رساندن خطرات نشت سوخت ایجاد شده است.

این بازوی رباتیک چطور کار می‌کند؟

وقتی به یکی از پمپ‌های بنزین ADNOC که به این فناوری مجهز هستند، می‌رسید، نوع سوخت خود را انتخاب می‌کنید و روی صفحه لمسی یا برنامه مخصوص آن روی گوشی هوشمند خود انتخاب می‌کنید.

سپس یک بازوی رباتیک با یک نازل و حسگرهای مناسب اطمینان حاصل می‌کند که نازل هنگام پمپاژ سوخت به درستی تراز شده است. دوربین‌ها و حسگرها بر این فرآیند نظارت می‌کنند و در عین حال اطمینان می‌دهند که همه چیز به درستی و ایمن انجام می‌شود.

سرانجام هنگامی که سوخت‌رسانی به پایان می‌رسد، بازوی رباتیک نازل را عقب می‌کشد و با بستن درب باک و دریچه سوخت، راننده را راهی می‌کند.

توسعه این بازوی رباتیک بخشی از یک استراتژی پنج ساله است تا اطمینان حاصل شود که خودروها به درستی سوختگیری می‌کنند.

این فناوری همچنین به عنوان مثال بهره‌وری کارگران را افزایش می‌دهد که به معنای صرف کردن ساعات کمتری در فضای باز در گرما و سرماست. ضمن اینکه برای مشتریان نیز این به معنای انتظار کمتر است.

به گفته مسئولان اماراتی، این فناوری برای اولین بار در خاورمیانه و برای نخستین بار در آب و هوای گرم تابستان آزمایش شده و این گام رو به جلو نشان دهنده تعهد تزلزل ناپذیر ما به تعالی خدمات است. این فناوری برای پشتیبانی از کارکنان موجود، افزایش بهره‌وری آنها و کاهش زمان انتظار مشتریان استفاده خواهد شد.

در حال حاضر یک پروژه آزمایشی در ابوظبی در حال انجام است. هدف آن نیز جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات است. سپس از این داده‌ها برای فعال کردن فناوری بازوی رباتیک در سراسر شبکه سوخت رسانی در امارات متحده عربی استفاده می‌شود.

اماراتی‌ها همچنین اولین تجربه شخصی سازی شده با هوش مصنوعی در منطقه را برای سوخت‌گیری توسعه داده‌اند. به لطف این برنامه، دوربین‌های هوشمند، خودرو را شناسایی و بررسی می‌کنند و صفحه‌های دیجیتال، راننده را برای سوخت‌گیری هدایت می‌کنند. همه این کارها را می‌توان به راحتی از همان پشت فرمان انجام داد و نیازی به ترک خودرو نیست.

مسائل مربوط به سوخت رسانی می‌تواند شامل چالش‌های مختلفی باشد، مانند اینکه سطح بالای ترافیک می‌تواند منجر به زمان انتظار طولانی در پمپ‌های بنزین شود. بنابراین پیاده‌سازی فناوری‌های جدید مانند این بازوی رباتیک می‌تواند کارایی را افزایش دهد و در عین حال نگرانی‌های ایمنی را برطرف و رضایت مشتری را فراهم کند.

اماراتی‌ها انتظار دارند این بازوی رباتیک تا پایان سال به طور کامل عملیاتی شود. این فناوری قرار است در بیش از ۵۰۰ پمپ بنزین مستقر شود و به بیش از ۲۰ میلیون نفر خدمات‌رسانی کند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران