Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-29@06:31:05 GMT

میلیون‌ها زائر در مسیر عاشقی؛ «نجف کربلا» بوی بهشت گرفت

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۵۵۸۱

میلیون‌ها زائر در مسیر عاشقی؛ «نجف کربلا» بوی بهشت گرفت

‍‍‍‍‍‍

امتداد نیوز– گروه استان‌ها: پاهای خسته، مسیر را قدم‌به‌قدم می‌شمارند. زخم‌ها سرباز کرده‌اند و تاول‌ها دردناک شده‌اند. غبار راه بر سروصورت‌ها نشسته و شانه‌ها از کشیدن توشه راه خسته است…دل‌ها اما در مسیر حسین(ع) هیچ‌گاه خسته و غبارگرفته نیستند. هر قدمی که زائر اربعین برمی‌دارد، گویی دل صیقلی‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساعت در این مسیر هزار شب قدر است و فرصتی که جانت را از بند تعلق آزادکرده و دلت‌ را به وادی صبر و رضا پرواز دهی…

اربعین یعنی پا در مسیر عاشقی گذاشتن. ۴۰ منزل و صدها عمود تا دلدادگی و آزادگی… در این مسیر، پیر و جوان و مرد و زن همه سربازند. سرباز سپاهی که دختر سه‌ساله امام حسین(ع) یکی از فرماندهانش است. انعکاس قدم‌های زینب(س) در قدم‌به‌قدم این جاده غوغا می‌کند.

رهسپار تا کربلا

عاشقان و یاران و دوستداران حسین (ع) صحنه‌ای دیگر را از دلدادگی‌هایشان می‌آفریننددهم محرم ۶۱ هجری قمری بود، که حسین(ع) و یارانش در کنار رود فرات خیمه‌های خود را برافراشتند تا در مقابل ظلم یزدیان زمان ایستادگی کنند، این ایستادگی واقعه‌ای را رقم زد که شعار «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» را جهانی کرد.

واقعه‌ای که زینب سلام‌الله علیها در میان خون و آتش و گوشواره‌های از گوش کشیده شده و پاهای برهنه و ناله‌های رقیه(ع) چیزی به‌جز زیبایی در پس آن ندید و امروز ۱۴۰۰ سال از آن زیبایی می‌گذرد، امروز هم عاشقان و یاران و دوستداران حسین (ع) صحنه‌ای دیگر را از دلدادگی‌هایشان می‌آفرینند، آنجایی که کربلا در اربعین عاشقی مملو از جمعیتی می‌شود که رقم ۲۰ میلیون نفری را مخابره می‌کند.

جایی که مرد و زن و پیر و جوان با پای پیاده و تاول‌زده و در گرمای آفتاب عمود شده رهسپار صحرایی می‌شوند که اهل‌بیت روزگاری آماج عظیم‌ترین تراژدی تاریخ قرار گرفت تا کربلا این ارض رنگین شده به خون حسین (ع) تا ابد شرمسار این واقعه باشد.

این روزها بعد از ۱۴۰۰ سال غوغای عاشورا و خشکی لب‌های علی‌اصغر(ع) در دل‌ها روضه‌خوانی می‌کند و همه دل‌ها تنها به‌سوی قبله‌گاه کربلا می‌تپد، شیعیان ایران و جهان قبله آمالشان در نینوا است، جایی در بین‌الحرمین عباس(ع) و حسین(ع)، این روزها ساعت‌ها و دقیقه‌ها به تاریخ اربعین نزدیک می‌شود و چیزی نمانده تا زائران همراه با کاروان زینب(س) بار دیگر کربلا را در چشمانشان قاب کنند.

در هر خانه‌ای مسافری توشه سفر می‌بندد و صدها دعا و حاجت‌روایی با او بدرقه می‌شود به امید این‌که حسین(ع) گره‌گشای گره‌ای در زندگی‌شان باشد، عده‌ای دیگر نیز حسرت زیارت و سفر پیاده‌روی به امید اربعین دیگر را در دل‌هایشان دفن کرده و اشک از گوشه چشمشان بر گونه‌هایشان جاری می‌شود شاید که بهانه‌ای برای زائر شدنشان در سال‌های بعد باشد.

زوار این روزها دسته‌دسته خود را به مرزهای چذابه و شلمچه و مهران می‌رسانند تا هر چه زودتر به مآمن دل‌هایشان برسند.به گفته مسئولان تاکنون یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از مرزهای سه‌گانه کشور شامل شلمچه، چذابه و مهران به کربلا سفرکرده‌اند.

از مهران تا کربلا

با توجه به اینکه فاصله مرز مهران تا کربلای معلی ۲۷۰ کیلومتر است،مهران نزدیک‌ترین و امن‌ترین مرز به کربلا است، هرساله زوار چه در اربعین و چه در روزهای دیگر مرز مهران را به سایر مرزهای کشور ترجیح می‌دهند هرچند که این باعث نمی‌شود که چذابه و شلمچه از پذیرایی از زواری که این مرزها را انتخاب کرده‌اند کم بگذارند مرزی که سیل جمعیت در حال عبور از آن هستند.

یکی از موکب‌ داران شهر مهران در گفتگو با امتداد نیوز، خدمت به زائران ائمه معصومین(ع) را باعث افتخار  می‌داند و می‌گوید همه باید با تلاش به زائران خدمات ارائه کنیم.

محمدباقری هم  یکی از مسئولان هیئت علی‌اصغر در گفت‌وگو با مهر بیان داشت: چندین سال است به همت جمعی از جوانان افتخار خدمت‌رسانی به زائران را داریم.

به گفته وی  روزانه بیش از ۲۰ هزار پرس غذای گرم به زائران داخل مرز عراق انتقال داده می‌شود و با توجه به اینکه در مسیر تردد زوار در پایانه مرزی افراد مسن و حتی جوان توانایی راه رفتن یا جابه‌جایی چمدان‌های خود را ندارند، بچه‌های هیئت با چرخ آن‌ها را جابه‌جا می‌کنند.

طبق گفته قاسم سلیمانی دشتکی  استاندار ایلام در کل حجم ورودی و خروجی‌ها از مرز مهران تاکنون تعداد یک‌میلیون و ۲۰ هزار نفر خارج‌شده‌اند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

از شلمچه تا نینوا

و اما داستان پذیرایی از زائران در مرز شلمچه و چذابه هم شنیدنی است آنجا که جمعی از دست‌فروشان خرمشهر دورهم جمع شده‌اند و برای پذیرایی از زوار موکب به پا کرده‌اند،این‌ها سال گذشته در موکب دیگران خدمت می‌کردند اما امسال برای خود موکب داری می‌کنند.

از خواب «امیر عفراوی» یکی از موکب دارهای مستقر در مرز شلمچه تا تعبیرش طبق گفته خودش تنها یک هفته فاصله افتاد. یک‌هفته‌ای که۲۰ تا ۳۰ کسبه را دورهم جمع کرد تا باهم تکیه‌ای برای خادمی برپا کنند.

خواب دیدم همین‌جا، اما آن دست خیابان داشتم چایی می‌دادم. اسم تکیه  هم حیدر کرار بود». امیر را یک خواب به اینجا کشاند، امیر دست‌فروش است. یکی از آن بیش از ۲۰۰ دست‌فروش بازار روز خرمشهر. که می‌گوید: ما جمعی از بساطی‌های بازار روزیم. اولین سالی است که تکیه زدیم و هرچه از دستمان بربیاید از دادن آب و چایی یا بیشتر انجام می‌دهیم»

آن‌ها در موکبی ۶ در ۱۶ متری، دو اتاق درست کرده‌اند برای اسکان زائران. آن‌طور که امیر می‌گوید قرار است چادر بزرگی به طول ۲۰۰ متر هم برپا کنند.

پس‌انداز برای خادمی

علی احشمی هم یکی دیگر از کسبه بازار روز است که به همراه دیگر اعضای خانواده امسال و برای اولین بار تکیه‌ای برپا کرده و می‌گوید هر سه وعده غذایی را توزیع می‌کنند و ۱۰ روز مغازه‌هایشان برای خادمی تعطیل است.

موکب «مسلم بن عقیل» را جمعی از مردم روستاهای مسیر شلمچه مثل شهرک سوم و این‌سو و آن‌سوترش علم کرده‌اند. سه سالی هست که همین‌جا در میدان مقاومت موکب دارند.

کتری در دستان احمد یکی از خادمان موکب «مسلم بن عقیل» می‌لرزد. احمد یک هندوانه‌فروش است. یکی از آن‌هایی که هر جا باشد بساط می‌کند، اما الآن و اینجا تند و تند جایی می‌ریزد. استکان‌ها از قبل آماده‌اند. چند ردیف شش هفت‌تایی از استکان‌های مخصوص آن مناطق.

چای می‌ریزد و بریده‌بریده تعریف می‌کند که ۳۰ نفرند، بیشترشان مثل او میوه و صیفی می‌فروشند و طول سال پس‌انداز می‌کنند تا در محرم و صفر خادمی کنند.

«از ماه محرم شروع کردیم. شام هم دادیم درست همین‌جا» به کمی دورتر از میدان مقاومت اشاره می‌کند و می‌گوید: در شب‌های محرم، سفره را کنار جاده می‌انداختند و نذری می‌دادند اما حالا موکبشان را دو قسمت کرده‌اند یک قسمت ۱۲ متری و یک قسمت ۱۵ متری؛ بخشی برای خادمان و قسمتی برای زائران.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

«مهدی عیدان» هم در این موکب خدمت می‌کند، او هم میوه می‌فروشد. مهدی معتقد است تأثیر خادمی را در زندگی خود حس کرده است. می‌گوید «برکت» تنها بخشی از کرامت حسین بن علی است. او اعتقاد دارد داشتن پنج فرزند سالم که پزشکان پیش‌بینی معلول بودنشان را کرده بودند یکی از همین معجزات است.احمد هم به این معجزه اعتقاد دارد. او دو فرزند معلول دارد و از خدا یک فرزند سالم می‌خواهد.

یکی از زائران پاکستانی که باید برای رفتن به کربلا از مرزهای  چذابه  یا شلمچه عبور کند در گفت‌وگو با امتداد نیوز زیارت امام حسین(ع) را سعادتی دانست که نصیب هرکسی نمی‌شود. از همین رو وی بسیار خوشحال است که باوجود تمام مشکلات پا در این مسیر گذاشته است.

وی می‌گوید: خوشبختانه از لحظه ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران پذیرایی از زائران پاکستانی بسیار خوب و قابل‌تقدیر بود و ما از این بابت از ملت ایران ممنون هستیم.

جاذبه حسینی

اشک می‌ریزد. با هر نوحه اشک می‌ریزد. چشمانش گود افتاده. نمی‌داند چندساله است، بین ۷۵ تا ۸۰ را شک دارد. روی ۸۰ می‌ایستاد، شاید چون رقم رندتری است. می‌گوید از بعد از آزاد شدن مسیر رفتن به کربلا، هرسال به کربلا رفته و بازهم در حساب‌وکتابش تعداد سال‌ها به ۱۵ می‌رسد.

حاجی مالح عصایش را روی موکت قهوه‌ای کنار پای راستش گذاشته و پاهایش را دراز کرده تا استراحت کند، اما تصمیم دارد پیاده راهی کربلا شود. ادعا می‌کند می‌تواند. می‌گوید: پارسال از حله تا کربلا را پیاده رفتم دو روز راه بود و من دو روز پیاده رفتم.

«حاج مالح حزباوی» از اهواز به‌اتفاق ۹ نفر از اعضای خانواده که همسر و فرزندان و نوه‌ها هستند عازم مرز شلمچه شده است تا ازآنجا راهی کربلا شوند.

وقتی می‌پرسی که چرا هرسال؟ می‌گوید «محبت امام حسین(ع) در قلبم است» و گریه می‌کند. نم چشم‌ها را با چفیه اش می‌گیرد و باز شانه‌هایش تکان می‌خورد.

این شوق انگار همه‌گیر است. مشدی قنبر که از شیراز به شلمچه آمده تا برای بار سوم در اربعین به زیارت آقا برود هم همین احساس را دارد. می‌گوید: به‌محض اینکه ماه محرم می‌شود شور حسین در دلم می‌افتد که باید حتماً به زیارت بروم.

وقتی جا برای خدمت‌رسانی کم می‌آید

«عدنان ربیعی» هم یکی دیگر از مرزداران شلمچه است، وی به امتداد نیوز می‌گوید: مردم اینجا با کمبود جا و مکان برای راه‌اندازی موکب‌های خود برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین مواجه هستند چراکه اشتیاق برای خدمت‌رسانی بسیار بالاست و جا به همه نمی‌رسد، ولی مشکلی نیست و کمبود جا باعث نمی‌شود ما فکر و خیال خدمت به زائران اربعین حسینی را از سر بیرون ببریم.

«سعید سواری» از مرزنشینان چذابه هم می‌گوید: امسال موکب ما غذا تهیه می‌کند و در اختیار زائران قرار می‌دهد. از مدت‌ها قبل لیست نذرهای ما تکمیل‌شده و عدم نیاز به همه‌چیز را به مردم منطقه اعلام کرده‌ایم. هرچند دستگاه‌های دولتی امسال با جدیت بیشتری وارد کارشده‌اند ولی واقعیت این است که مردم منتظر سازمان‌های دولتی نیستند و خودشان بساط خدمت‌رسانی به زائران را پهن کرده‌اند.

به گفته محمد رستم منش شهردار چذابه فضای این شهر هم‌اکنون با معنویت خاصی همراه شده است و تردد روان و راحت است.

با به بهبود زیرساخت‌های مرز چذابه و شلمچه،روزانه بر تعداد زائران حسینی افزوده می‌شود غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان هم با عالی ارزیابی کردن شرایط در مرزهای شلمچه و چذابه در گفت‌وگو با امتداد نیوز گفت: با به بهبود زیرساخت‌های مرز چذابه و شلمچه،روزانه بر تعداد زائران حسینی افزوده می‌شود ولی هیچ مشکلی در راستای خدمات‌رسانی به آن‌ها در مرز چذابه و شلمچه نداریم.

دراین‌بین داستان مرز خسروی هم انگار همچنان بر مدار بسته بودن می‌چرخد و صحبت‌های حسن قشقاوی معاون وزیر امور خارجه انگار کورسوی امیدی را هم که برای باز شدن مرز خسروی وجود داشت در هاله‌ای از ابهام قرارداد.

وی با اشاره به اینکه فشار افکار عمومی برای بازگشایی مرز خسروی زیاد است گفت که ما هرلحظه منتظر بازگشایی این مرز هستیم اما با توجه به مدت باقی‌مانده تا اربعین حقیقتاً فکر نمی‌کنم که مرز خسروی باز شود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

حال و هوای زائران اربعین از زاویه دوربین عکاسان مهر

true برچسب ها : اربعین 96 استانداری ایلام پیاده روی اربعین چذابه قاسم سلیمانی دشتکی مرز خسروی مرز شلمچه مرز مهران موکب true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره

تین نیوز

با وجود گذشت چند روز از ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به مرز ریلی کشور، همچنان این قطار متوقف است.

به گزارش تین نیوز،  بررسی وضعیت اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه با مستندات تصویری نشان می دهد  10 واگن در ایستگاه شمتیغ ایران و 15 واگن در ایستگاه روزنک (در عمق 60 کیلومتری خاک افغانستان) متوقف هستند.

دلیل توقف این واگن ها، دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو کنسرسیوم توسعه ریلی از مورخ 1403/02/01 تا کنون است.

در پی دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو، کنسرسیوم توسعه ریلی که وظیفه بهره برداری، تامین و انتقال مصالح و ادوات ریلی و حمل و نقل واگن های تجاری را در افغانستان برعهده داشته، عملیات رفع نواقص قطعه سوم و احداث قطعه چهارم خط آهن برون مرزی خواف هرات نیز متوقف گردیده است.

این سوء مدیریت مسبوق به سابقه بوده و در سال های گذشته نیز با حذف بخش خصوصی، موجب عدم بهره برداری از خط آهن شلمچه بصره و از بین رفتن فرصت نقش آفرینی کشور در ترانزیت ریلی منطقه شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

قابل ذکر است، به گزارش خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبدا افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرزهای شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز های شرقی کشور نشان می دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه آهن تکذیب کرد، نگرانی ها در راه آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه آهن کشور اظهار کرد: رسانه ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه های راه آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.



وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی ماند. ما زمانی که می گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می کند و می رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت ها از این مسیر به اروپا منتقل می شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می خواست برود و وارد کشور شد.


وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه های آینده اتفاق می افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن های ادوات در ایستگاه های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کشف پیکر مطهر ۸ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه +فیلم
  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • ۸۵ زائر گیلانی حج تمتع به عربستان اعزام شدند
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • اعزام ۸۵ زائر حج عمره از ایلام به سرزمین وحی
  • خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد
  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد
  • ۱۰۵۵ قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • اعزام ۸۵ زائر عمره از ایلام به سرزمین وحی