Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - همشهری آنلاین:
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت هر خانوار روستایی آسیب دیده از زلزله کرمانشاه ۲۵ میلیون تومان وام با سود ۴ درصد و ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و هر خانوار شهری ۳۵ میلیون تومان وام با سود ۴ درصد و ۶ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت می‌کند.

به گزارش تسنيم، محمد نوبخت شب گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره تسهیلات به واحدهای آسیب دیده مسکونی شهری و روستایی براثر زلزله کرمانشاه گفت: آنچه که امروز بعد از سفر دیروز رئیس جمهور و اعضای هیئت وزیران به مناطق زلزله زده صورت گرفت می بایست بلافاصله دولت مراتب همدردی عملی خود با آسیب دیدگان زلزله را داشته باشد به همین جهت در اولین دستور هیئت وزیران چگونگی چهار سرفصل احداث، مرمت خانه ها، تامین لوازم منزل و اسکان موقت مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: برای احداث از دو محل قرار شد به خانو ارهای آسیب دیده کمک شود یکی از طریق تسهیلات ارزان قیمت که برآورد شده است با توجه به اینکه 11 هزار خانوار روستایی و 4500 خانوار شهری دچار آسیب شده است، قرار شد به هر خانوار روستایی 25 میلیون تومان و به هرخانوار شهری 35 میلیون تومان با سود 4 درصد اختصاص یابد. علاوه بر تسهیلات نوسازی دولت به هر خانوار روستایی 5 میلیون تومان و به هر خانوار شهر نیز 6 میلیون تومان بلاعوض پرداخت می کند که سرجمع تسهیلات 659 میلیارد تومان و 281 میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض است که کمک بلاعوض از خزانه و وام را از منابع بانکی پرداخت خواهیم کرد.

او افزود: همه بانک ها موظف شدند بر اساس دستور العمل رئیس کل بانک مرکزی همکاری کنند. امروز این امر در هیئت دولت تصویب شد و به آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز ابلاغ شد. دکتر سیف نیز گفتند دیروز نیز بخشنامه ها ابلاغ شده است اما اینکه باید چه مقدار و چگونه پرداخت شود امروز ابلاغ شد. به سازمان برنامه و بودجه نیز دستورالعمل پرداخت تسهیلات ابلاغ شده است.

نوبخت درادامه گفت: در مصوبه هیئت وزیران درباره بدهکاران بانکی در مناطق زلزله زده نیز مشخص شد که دوسال بدهی ها امهال شد و تسریع شد که برای پرداخت وام جدید وام قبلی مد نظر نباشد. ابلاغ امروز دولت و اعلام آمادگی بانک مرکزی بر این بود که سخت گیری های قبل نباشد تا مشکلات برطرف شود. ما همه مبلغ تصویب شده یعنی 281 میلیارد تومان را تخصیص دادیم و با توجه به اینکه خزانه مبلغ را دریافت کرده در اختیار بنیاد مسکن قرار دهد تا کارها با سرعت انجام شود.

او افزود: در زمینه ساخت وساز بنیاد مسکن مسئولیت ساخت و ساز را به عهده می گیرد. مردم خودشان می توانند کار ساخت و ساز را انجام دهند و بنیاد مسکن در ارائه تسهیلات کمک خواهد کرد. او افزود: رعایت اصول فنی باید درنظر گرفته شود و رعایت شود تا ساخت و سازهای محکمی داشته باشیم. در زلزله رودبار تاکید بر شناژبندی بود و مردم اعتراض داشتند اما همه واحدهایی که شناژبندی شده بود مشکل نداشتند بنابراین مردم با نظارت بنیاد مسکن کار ساخت و ساز را انجام دهند.

او افزود: خانه های 4500 خانوار شهری و 11 هزار خانوار روستایی نیاز به بازسازی دارد که قرار شد به میزان 12 میلیون تومان به صورت تسهیلات و 2 میلیون به صورت بلاعوض به خانوارهایی که نیاز به مرمت و بازسازی دارند تعلق گیرد.

نوبخت در ادامه درباره تسهیلات برای تامین لوازم ضروری نیز گفت: آنچه پیشنهاد شده بود 3 میلیون تومان برای لوازم خانگی و 2 میلیون تومان کمک بلاعوض بود اما رئیس کل بانک مرکزی رقم را بالاتر بردند که قرار شد 10 میلیون تومان به صورت قرض الحسنه در اختیار خانوارهای زلزله زده برای تامین لوازم ضروری قرار گیرد علاوه بر آن کمک دو میلیون بلاعوض نیز اختصاص می یابد.

برای اسکان موقت نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده که بلاعوض در اختیار خانوارهای شهری و روستایی قرار خواهد گرفت تا زمانیکه ساخت و سازها انجام می شود بتوانند اسکان داشته باشند. رئیس جمهور دستور دادند که کمک ها به موقع پرداخت شود و اسکان به سرعت انجام شود.

او افزود: تمامی دستگاه ها باید کارها را زیر نظر استاندار پیگیری کنند و همین جا از زحمات کلیه افراد و نهادهایی که کمک کردند تشکر می کنم.
نوبخت گفت: زمان بازپرداخت تسهیلات 15 ساله و 3 سال هم دوره مشارکت و 12 سال هم دوره اقساط خواهد بود. برای تعمیر نیز بازپرداخت هفت ساله و برای لوازم خانگی بازپرداخت ها 5 ساله خواهد بود.
او درباره خسارت به اماکن دولتی نیز گفت: باید خسارت ها به اماکن و ابنیه دولتی برآورد شود و بعد در هیئت دولت بررسی شود.

نوبخت در ادامه گفت: باید رقم به بنیاد مسکن داده شود تا پرداخت ها صورت گیرد بنابراین برای زمان دریافت تسهیلات باید بگویم که اگر وعده می دهیم باید عمل کنیم و پرداخت ها تا یک ماه آینده خواهد بود. اما عمده تمرکز روی اسکان اضطراری و کمک رسانی است.

سخنگوی دولت در ادامه افزود: امروز رئیس جمهور سه ارجاع وظیفه داشتند. اول به بنیاد مسکن بود که باید در ساخت و ساز ها نظارت داشته باشد. دوم به هلال احمر در امر کمک رسانی و مسئولیت سوم اطلاع رسانی بود که آن را فقط به عهده صدا و سیما دانستند و از مردم خواستند فقط خبرها را از رسانه ملی پیگیر باشند. از رسانه ملی که لحظه به لحظه پیگیر هستند و اطلاع رسانی به موقع دارند تشکر می کنیم.

در ادامه برنامه بازوند استاندار کرمانشاه در ارتباط تلفنی گفت: ستاد بحران امروز ساعت 6 تا 8 جلسه داد. کمک رسانی همچنان ادامه دارد. برق شهر امشب کامل وصل شده است اما آب روستاهای سرپل ذهاب 70 درصد وصل شده است که 30 درصد بقیه تا فردا وصل خواهد شد اما بقیه روستاها کامل آب وصل شده است.

او افزود: خوشبختانه تعدادی از مغازه ها هم باز شده اند و شهر روند عادی به خود می گیردفقط تعدادی چادر کم داریم که ارتش و سپاه نیز همکاری دارند تا بحث چادر برطرف شود. امروز هیئت دولت مصوبه خوبی برای اسکان داشتند که صمیمانه تشکر می کنیم. او افزود: انشاءالله از هفته آینده کار اسکان را آغاز خواهیم کرد.

او افزود: در آواربرداری سبک کوچه ها پاکسازی می شوند اما در آواربرداری کلی بنیاد مسکن باید کارها را انجام دهد تا محدوده ساخت و ساز بهم نخورد که بنیاد مسکن نیز درحال براورد نهایی است و حد و حدود ها را مشخص می کنند.

حمیدرضا جانباز مدیر عامل آب و فاضلاب کشور در ارتباط تلفنی گفت: ما از ساعات ابتدایی در مناطق زلزله زده بودیم و کمک های خوبی به مناطق زلزله زده ارسال شد. با توجه به گستردگی زلزله پیش بینی کردیم که کمک ها به درستی انجام شود. مرحله اول حفظ حیات بود که انجام شده مرحله بعدی کار آبرسانی به مناطق شهری و روستایی بود که در حال انجام است. آب در سطح شبکه موجود است اما با پس لرزه هایی که شاهد هستیم آب در اکثر مناطق کدر شده است اما سعی کرده ایم آب با کیفیت مناسب در اختیار شهروندان قرار گیرد. در حال حاضر مشکل جدی تامین آب منهای کدر شدن در شهرها نداریم فقط 30 درصد روستاها مشکل تامین آب دارد که تا فردا ظهر از طریق آبرسانی سیار و با پایداری شبکه آب با کیفیت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

کردی مدیرعامل شرکت توانیر نیز در ارتباط تلفنی گفت: همگام با تمام ارکان دولت شرکت برق نیز در منطقه حاضر شد که قطع برق را پیگیری کند. اولین کاری انجام شد این بود که بتوانیم شبکه را بازیابی کنیم و اقدامات خوبی انجام دادیم . صد درصد مناطق شهری در حال حاضر برق دارند و 96 درصد روستاها هم به صورت پایدار برق دارند و بقیه موارد نیز تا ظهر فردا برطرف خواهد شد و از مردم صبر و شکیبایی را آرزو داریم.

 

در همین زمینه: زلزله زدگان مهمان پایتخت شدند تحریم‌ها؛ مانع انتقال کمک‌های خارجی نامۀ پنج سناتور آمریکایی به تیلرسون دربارۀ زلزله‌زدگان ایران

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۷۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است

به گزارش جام جم آنلاین ؛ مجید بگلریان در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران در بخش سراب میمه، اظهار کرد: برآورد میزان خسارات وارد شده به روستای تختان و رفع مشکلات زیرساختی وارد فاز عملیاتی شده است.

وی با قدردانی از حضور جهادی دستگاه‌های خدمات رسان و بررسی میدانی از روستای تختان دهلران، گفت: رفع سریع آسیب‌های زیرساختی در حوزه‌های آب، برق و گاز در این روستا بسیار ضروری بوده و تامین آب ۲ روستای تختان و خربزان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری ایلام با اشاره به بررسی‌های مسئولان استان و شهرستان از روستای تختان، افزود: اقدامات عمرانی روستای تختان بایستی در کوتاه مدت از منابع داخلی بنیاد مسکن و در دراز مدت از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان دهلران، عملیاتی شود.

بیگلریان با اشاره به بارش بالای ۱۰۰میلیمتر بارندگی در پنج شهرستان استان، تصریح کرد: آمار دقیق خسارات باید هر چه سریعیتر برآورد شود و بر اساس شاخص‌های ۱۸ گانه با مختصات یو. تی. ام، جمع بندی و به وزارت کشور ارسال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در پایان با تاکید بر لزوم ترویج بیمه در بین روستائیان و کشاورزان، خاطرنشان کرد: بیمه نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل دارد.

فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با اشاره به خسارات سیل و بارندگی به روستای تختان، گفت: در هنگام وقوع حادثه، نیرو‌های امدادی و دستگاه‌های خدمات رسان به منطقه اعزام شده و اقدامات اولیه برای اهالی روستا انجام و در ادامه نیز پیگیری برای رفع مشکلات اهالی این روستا در دستور کار قرار گرفت.


لطیف صادقی افزود: با تشکیل نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران موضوع بررسی زیرساخت‌های روستا از جمله آب، برق، گاز، طرح هادی، خسارات وارده به معابر روستا و برخی منازل مسکونی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیمات لازم در راستای رفع مشکلات این روستا، در اسرع وقت با حضور مدیر کل مدیریت بحران استان، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، جانشین مدیر عامل آبفای استان و سایر مسئولان شهرستان و بخش در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دستگاه‌های خدمات رسان باید جهت رفع مشکل این روستا به سرعت وارد عمل شوند، ابراز کرد: رفع مشکلات معابر روستا توسط بنیاد مسکن و حل مشکل راه دسترسی باید به سرعت انجام شود و در درازمدت از بنیاد مسکن توقع داریم که در خصوص احداث دیوار حائل این روستا پیگیری و بررسی لازم را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • توزیع اقلام امدادی میان عشایر آسیب‌دیده از بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • تعمیر و تعویض لوله‌های آب آشامیدنی روستای مرزانک
  • پرداخت تسهیلات و تجهیزات حمایتی به خانوارهای آسیب دیده شفتی
  • خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • توزیع اقلام اساسی بین ۱۳۴ خانوار آسیب دیده در امامزاده ابراهیم
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است