Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@05:22:56 GMT

هشدارنسبت به آواربرداری درسرپل ذهاب

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۹۳۸۶

رییس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بین‌المللی زلزله با بیان اینکه در ساعات اولیه زلزله کرمانشاه مسئولان و رسانه‌های جمعی آمارهای صحیحی از مصدومان و جانباختگان این حادثه ارائه ندادند، گفت: این امر به دلیل نبودن سامانه‌های ارزیابی تلفات صورت گرفته است. ناطقان: دکتر کامبد امینی روز دوشنبه، 20 آذر ماه جاری در نشست بررسی زلزله 21 آبان سرپل ذهاب کرمانشاه با اشاره به وضعیت جان باختگان و مصدومان این زلزله، افزود: تلفات این زلزله در 8 شهر قصرشیرین، ازگله، ثلاث باباجانی، گیلانغرب، سرپل ذهاب، دالاهو، اسلام‌آباد و جوانرود بوده است و بیشترین تلفات مربوط به شهر سرپل‌ذهاب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با انتقاد نسبت به ارائه آمارهای جان باختگان این حادثه، خاطرنشان کرد:‌ متاسفانه در ارائه آمارهای جانباختگان و مصدومان این حادثه عملکرد خوبی وجود نداشت، به گونه‌ای که در روزهای اولیه اعلام شد که این حادثه کشته‌ای نداشته است، در حالی که در همان ساعات بیش از 300 نفر جان خود را از دست داده بودند.

امینی، دلیل این امر را نبود آمارهای صحیح دانست و اضافه کرد: اما از سوی دیگر به دلیل وقوع پیش‌لرزه و هشدار، مردم از خانه‌ها خارج شدند که این امر موجب شد تا تلفات جانی کمتری نسبت به زلزله‌های دیگر داشته باشیم.

رییس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه زلزله با بیان اینکه در روزهای اولیه بسیاری از خانواده‌ها متوفیان خود را دفن کرده بودند، خاطرنشان کرد: در این شهر سه قشر قومیتی مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند که با روش‌های سنتی خود عمل می‌کنند، ولی ما در این حادثه برنامه‌ای برای مستندسازی تعداد متوفیان و مصدومان در اختیار نداشتیم.

وی همچنین عدم ثبت دلایل فوق و یا مصدومان قربانیان زلزله حادثه را از دیگر چالش‌های زلزله سرپل ذهاب نام برد و یادآور شد: علی‌رغم وجود قانون سیاست‌های کلی نظام در بخش پیشگیری و کاهش اثرات سوانح و تشکیل سازمان مدیریت بحران همچنان چالش‌هایی در مدیریت بحران داریم و در صورتی که این قوانین به درستی اجرا می‌شد، بسیاری از چالش‌ها مرتفع می‌شد.

سامانه ارزیابی سریع تلفات و خسارات راه‌اندازی شود

امینی با تاکید بر لزوم تدوین طرح جامع پیشگیری و مدیریت بحران زلزله، یادآور شد: نبود فرماندهی واحد در سلسله مراتب و ضعف هماهنگی میان دستگاه‌های حاضر در صحنه  از دیگر چالش‌های مدیریت بحران در زلزله کرمانشاه بود. در این زلزله به دلیل نبود شبکه ارتباطی اضطراری بسیاری از افرادی که دچار حادثه شده بودند، اعلام وضعیت نشدند؛ از این رو مشکلاتی ایجاد شد. بر این اساس پیشنهاد می‌شود سامانه ارزیابی سریع تلفات و خسارات راه‌اندازی شود تا بتوان از این طریق بحران را مدیریت کرد.

این محقق حوزه مدیریت بحران با تاکید بر اینکه در ساعات اولیه زلزله کرمانشاه شبکه ارتباطی قطع شده بود، ادامه داد: علاوه بر آن ضعف‌هایی در زمینه آگاهی‌های عمومی برای مقابله با مخاطرات زلزله وجود دارد؛ از این رو لازم است تا مردم و بویژه نیروهای نظامی آگاهی‌های لازم را برای مقابله با این مخاطرات دریافت کنند.

امینی با تاکید بر اینکه ساعات اولیه پس از زلزله برای امدادرسانی به افراد در زیر آوار مانده بسیار حیاتی است، توضیح داد: بر اساس آمارهای جهانی، 60 تا 70 درصد جانباختگان زلزله ناشی از افرادی است که در زیر آوار مانده‌اند که این افراد در ساعات اولیه پس از زلزله جان خود را از دست می‌دهند؛ از این رو لازم است تا آموزش‌های لازم به نیروهای امدادی ارائه شود.

وی با انتقاد از عدم تناسب میزان آسیب با توانمندی‌ها و امکانات، اضافه کرد: در زلزله کرمانشاه کمبود آمبولانس، وضعیت توزیع چادرها و نحوه استقرار کانکس‌ها از جمله چالش‌های موجود بوده است.

امینی همچنین با اشاره به وضعیت درمان مصدومان، گفت: بررسی‌های ما نشان داد زیرساخت‌های بهداشتی در این زلزله عملکرد خوبی نداشته‌اند، به گونه‌ای که به 129 خانه بهداشت در شهرستان‌های سرپل ذهاب، ثلاث دالاهو، ازگله و اسلام آباد غرب آسیب‌های جدی وارد شده است.

رییس پژوهشکده مدیریت بحران پژوهشگاه زلزله در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه آواربرداری پرداخت و افزود: حجم زیادی از آوارها از مناطق مسکونی جمع‌آوری و در منطقه دیگری بدون توجه به مشکلات زیست‌محیطی منتقل می‌شود که چالش‌های زیادی را ایجاد می‌کند.

وی مشابه این عملکرد را در زلزله بم دانست و یادآور شد:‌ در زلزله بم تمام آوارها در منطقه جنوب بم تخلیه شد که در بادهای 120 روزه مردم گرفتار طوفان‌های گرد و غبار شدند. منبع: ایسنا برچسب ها: آوار برداری ، سرپل ذهاب ، هشدار

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۹۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در اولین جلسه مدیریت بحران، که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری، آمادگی، بازسازی و باز توانی از مؤلفه‌های مهم مدیریت بحران هستند که روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با تأکید بر آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران، افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی جهان به هم ریخته، باید برای هر نوع حادثه‌ای در کشور از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر بحث مدیریت بحران، تاکید کرد: در حال خرید یک‌سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حادثه‌ای ضروری داشته باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سیل‌های اخیر در بعضی استان‌های کشور، گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

نامی با بیان اینکه ۷ استان کشور در سال با بحث سیلاب مواجه است، اضافه کرد: باید در ساخت جاده‌ها، پل‌ها و ساخت‌وسازها توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: با توجه به شعار سال به مشارکت مردم توجه ویژه‌ای خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه اضافه کرد: در نقشه دیجیتالی اقدامات مهندسی بارگذاری می‌شود که در این راستا از سوی استان و مدیریت بحران اعتبار آن تأمین شود.

نامی با اشاره به استفاده بخش صنعت از پساب‌های شهر کرمانشاه، اظهار کرد: امسال باید ۲۵۰ میلیون اصل درخت به ویژه مثمر کاشته شود چون توسعه فضای سبز اصول مهمی در دنیا برای ادامه زندگی و حیات است.

وی با اشاره به زلزله سرپل ذهاب و خسارات باقی‌مانده در اماکن عمومی، مساجد و ادارات، خاطرنشان کرد: بودجه باید به صورت مرحله به مرحله با دقت تا پایان بازسازی واقعی مدنظر باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان به مردم استفاده شود.

کد خبر 748433

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶